Yeni Stadyumla beraber taraftar profilinde degisiklik olmaz. Taraftarimiz yine ayni taraftar. Fakat dagilim eskisi gibi olmayacagindan dolayi karsilasma esnasinda yapilan destek farkliliklar gosterebilir. Buna da en uygun tribun Yeni Acik gorunuyor. Yeni Acik tribun yapisi ve hakimiyeti acisindan su anda tum bolumlerin icinde en iyi tribun. Loca yok. Derinligi daha cok. Daha kalabalik. Zamanla insanlar artik Eski Kapali'ya imkan olsa da gitmeyecek hale gelecektir.
Soyle bir ornek vereyim. Yasi benim gibi olanlar az cok hatirlayacaktir. 90'lara dogru Eski Inonu'nun tribun yapisinda 90 dakika bagiran tribun Yeni Acigin Numaraliya yakin bolumuydu. Kapali elbette bagirirdi fakat ozellikle 90 dakikalik performans serisine 3 sene ard arda sampiyon oldugumuz serinin son senesinde basladi. 91-92'di sanirsam. Ondan sonra gelisen teknolojilerdi, gece maclarinin baslamasiyla sabahlamalarin tarih olmasiydi, baris anlasmasiydi falan derken artik tribunde oncelik destek ve tezahurat verimliligine dondu.
Yeni Stadimizda da bu tip konular zamanla oturacaktir. Ben ilk sene itibari ile taraftarimizin bir gozlem yapacagini ve asil tribun yapisinin 2017-2018 itibari ile oturacagini dusunuyorum.
Birde bizim soyle bir farkliligimiz var; bizde gencide bagiriyor yaslisi da. Su akar yolunu bulur misali tribun de kendisini bulacaktir. Fakat favori Yeni Acik. Yeni Acik cok fena. Sahanin zemininden baktigin zaman bos haliyle bile Gandalf'in Bilbo Baggins'e kabardigi gibi duruyor tribun. Bu benzetme geldi aklima, buradan da gostereyim

2.02. saniyesi (Bilbo'ydu)