Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 30 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8316092 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı merttokeer

merdivenlerde dogur yolu bulmuşlar sanki  :D :D

Çevrimdışı Sahin53

Necmi abi bi kaç sorum var cevablarsan sevinirim.
Resimde de görüldüğü gibi tek kolon üst kirişleri taşıyacakmış gibi illaki statik hesaplanmıştır ama tek kolon nasıl taşıyacak?

alttaki yuvarlak kolonlarda filiz yok sebebi ne olabilir?

Birde numaralıda kat içindeki duvarlar ytong olamaz mıydı niye bu kadar uğraşılıyor loca katında da devam edecek galiba?

Beşiktaşlı olmanın verdiği gurur kalbimizin en güzel yerinde durur.

Çevrimiçi Necmi

Necmi abi bi kaç sorum var cevablarsan sevinirim.
Resimde de görüldüğü gibi tek kolon üst kirişleri taşıyacakmış gibi illaki statik hesaplanmıştır ama tek kolon nasıl taşıyacak?

Birde numaralıda kat içindeki duvarlar ytong olamaz mıydı niye bu kadar uğraşılıyor loca katında da devam edecek galiba?

birinci sorunu anlamadım :alala: orda tek kolon yok her testere kirişinin altında kolon var
ikinci soruna gelince kalıplanmış oval kolonlardan bahsediyorsan eğer kalıplar uzun beton belli bir seviyeye dökülüyorkalıplar açılınca filizler ortaya çıkar
üçüncü soruna gelince oralar ytong olmaz onlar duvar değil perde kolon stat zaten üçgen şeklinde dengesiz bir yapı her hangi bir deprem kolonları kırar bu tip perde kolonlar deprem esnasında oluşacak salınımda yapının bütün haraketini sağlar dalgalanarak kat betonlarının kolonları kesmesini engeller çift yüz çekirdek perdeler bir nevi deprem sigortasıdır yapının ters güçlere karşı mukavetini sağlar bunların hepsi statik hesaplardır ama bu benim bildiğim yanlışda olabilir bir inşaat mühendisi daha doğru cevap verebilir.

Çevrimdışı Sahin53

birinci sorunu anlamadım :alala: orda tek kolon yok her testere kirişinin altında kolon var
ikinci soruna gelince kalıplanmış oval kolonlardan bahsediyorsan eğer kalıplar uzun beton belli bir seviyeye dökülüyorkalıplar açılınca filizler ortaya çıkar
üçüncü soruna gelince oralar ytong olmaz onlar duvar değil perde kolon stat zaten üçgen şeklinde dengesiz bir yapı her hangi bir deprem kolonları kırar bu tip perde kolonlar deprem esnasında oluşacak salınımda yapının bütün haraketini sağlar dalgalanarak kat betonlarının kolonları kesmesini engeller çift yüz çekirdek perdeler bir nevi deprem sigortasıdır yapının ters güçlere karşı mukavetini sağlar bunların hepsi statik hesaplardır ama bu benim bildiğim yanlışda olabilir bir inşaat mühendisi daha doğru cevap verebilir.
Teşekkürler cevapların için abi
İlk soru için turuncu işaretlediğim gibi mi olacak yani bir kirişi bir kolon mu taşıyacak kırmızı ile işaretlediğim yerde filiz yok çünkü.
İkinci cevabını da anladım fakat yinede uzun değil filizler bir üst tablanın içinde kalabilir. Belki üst katta farklı birşeyler yapılacaktır. Üçüncü cevabını da anladım  :D :icool:

Çevrimiçi Necmi

Teşekkürler cevapların için abi
İlk soru için turuncu işaretlediğim gibi mi olacak yani bir kirişi bir kolon mu taşıyacak kırmızı ile işaretlediğim yerde filiz yok çünkü.
İkinci cevabını da anladım fakat yinede uzun değil filizler bir üst tablanın içinde kalabilir. Belki üst katta farklı birşeyler yapılacaktır. Üçüncü cevabını da anladım  :D :icool:
birinci kısım testereler çizdiğin kadar uzun değil çizimlerde birazda testereler taşıyordu ama doğrusunu yapılırken göreceğiz eski açıkla ilgili hiç proje düşmedi
anca yapıldıkça detayları görüyoruz. ikincisi o kalıplar çok uzun :) daha öncede o şekilde döktüler fotolarda özellikle yukardan çekildiği için boylarda yanılgı oluyor kalıplar açıldığında birlikte görürüz durumu :)

Çevrimdışı Sahin53

birinci kısım testereler çizdiğin kadar uzun değil çizimlerde birazda testereler taşıyordu ama doğrusunu yapılırken göreceğiz eski açıkla ilgili hiç proje düşmedi
anca yapıldıkça detayları görüyoruz. ikincisi o kalıplar çok uzun :) daha öncede o şekilde döktüler fotolarda özellikle yukardan çekildiği için boylarda yanılgı oluyor kalıplar açıldığında birlikte görürüz durumu :)
Eyvallah abim çok sağol bakalım bazı şeyleri görmek için bekleyeceğiz  :D

Çevrimdışı ahmetx

Videodan güzel gelişmeler olacak sinyalini aldım.çatallı merdiven gitmiş,koltuklar abaküs sisteminde takılmış.köşede skorbordun olacağı yerdeki siyah kısmı anlamadım.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

kafanı sokacak modern bir yer nasıl tezat bir laftır???

kafamızı sokmak: olimpiyat gibi çağ dışı stadyumlara kalmadan bize ait bir ev.
modern: inönü modern değildi.

tezatlığın anlamını mı bilmiyorsun? çünkü ne demek istediğini anlamadım.
İmza forum kurallarına aykırı

herkese günaydın. bu resimde bir şey dikkatimi çekti. elbette merdivenler. özellikle numaralıdaki tribün girişleri böyle mi olacak gerçekten? iki giriş üstten birisi alttan?

Çevrimdışı FARUK

Necmi abi bi kaç sorum var cevablarsan sevinirim

http://besiktasarena.com/index.php?action=dlattach;topic=2.0;attach=10547;image

burada çizdiğim yeşil alana denk geliyor o arada kalan oval kolonlar yani o kolonlar için son kat orası onun için filiz yok

Çevrimdışı Anıl

herkese günaydın. bu resimde bir şey dikkatimi çekti. elbette merdivenler. özellikle numaralıdaki tribün girişleri böyle mi olacak gerçekten? iki giriş üstten birisi alttan?

Alttaki oyuncuların sahaya çıkacağı tünel seyirciyle alakası yok oranın :ok:

Çevrimdışı Anıl

Bu animasyon artık son yapılan animasyon heralde. Bu animasyonda üstteki merdivenlerde çatal görünmüyor ancak kombine satışlarında merdivenler çatallı biçimde. Merdiven neyse de bence aylardır aldığımız en güzel haber şu; koltuklar kaydırılabilir sistem yani kapasiteyle istendiği şekilde oynanabilir artık. 40.000 de yapılabilir bu sistemle 50.000 de. Koltukların montaj şekli kapasite müjdesine eşdeğer benim için :tabe:

Çevrimdışı FARUK

prekast gelmiş yine alacalı nın depolarda yer kalmadı galiba :)

Alttaki oyuncuların sahaya çıkacağı tünel seyirciyle alakası yok oranın :ok:

Aa hocam haklısın cidden tünelmiş orası. Uyku sersemi baktım ondan gormedim herhalde eheh

Çevrimdışı sallapati

bizim koltuklar abaküs sisteme uygun değil diye biliyorum.. mabet aydınlatırsa bu konuyu güzel olur Faruk ve Ahmet hocam

Çevrimdışı sallapati

prekast gelmiş yine alacalı nın depolarda yer kalmadı galiba :)
eski açık alt kat prekastlara  başlayabilir küçük vinç hocam

Çevrimdışı Anıl

bizim koltuklar abaküs sisteme uygun değil diye biliyorum.. mabet aydınlatırsa bu konuyu güzel olur Faruk ve Ahmet hocam
En son monte edilen 5 koltuk bu şekilde abi :) Hatta 10 koltuk takılıydı burada merak etmiştik bunlar niye takıldı diye demek ki montaj şekli değişmiş :ok: Resimde net şekilde görülüyor ki koltuklar abaküs şeklinde  :tabe:

Çevrimdışı sallapati

En son monte edilen 5 koltuk bu şekilde abi :) Hatta 10 koltuk takılıydı burada merak etmiştik bunlar niye takıldı diye demek ki montaj şekli değişmiş :ok: Resimde net şekilde görülüyor ki koltuklar abaküs şeklinde  :tabe:

sırttan tek boruya monte olması abaküs olduğu anlamına gelmiyor anıl hocam. abaküs olması için koltukların arkasının vidalı değil kaymalı sistem olmazı lazım.. bizimkiler öyle mi bilmiyorum.. mabet aydınlatsın bizi

Çevrimdışı sallapati

galiba dediğiniz gibi.. raylı sistem olacak.. süper haber bu.. bu arkadan belli oluyor gibi  :sevinc :sevinc

Çevrimiçi Rasim

Yeni videoyu nerden izleyebiliriz link varmi?
Beşiktaş!

Çevrimdışı FARUK

tuğçece ‏@_esmerice_  twitter hesabından alıntıdır

30k önce

mustafa_(87)

• Ziyaretçi

tuğçece ‏@_esmerice_  twitter hesabından alıntıdır

30k önce

Günaydın Faruk yeni açık betonlanmamış Numaralı tam gaz devam ediyor.  :)

Etiketler: