Brezilyada yapılan stadların çatıları maketlerde hep şeffafdı ama uygulama şeffaf olmadı
ve kesinlikle şeffaf lanse edilmedi çok iyi hatırlıyorum stad yıkılmaya başladığında mimarın bir röportajı
vardı çatıyı buzlu cam gibi yarı şeffaf yapmaya çalışıyoruz içersi görünmeyecek ama ışığı geçirecek
diye açıklama yapmıştı o zamandan bu zamana çatı şeffaf olacak diye tek bir açıklama olmadı kimin
sözüyle kendinizi kandırdınız resmi bir açıklama yok sadece maketlemi konuşuyorsunuz ısrarla sürekli
yarı şeffaf olacak denildiği halde kaldıki ortada malzemeyle ilgili resmi bir açıklama yok sadece söylenen
17 M€ mâl olacak oldukça pahalı bir çatı olduğu onun dışında kalanlar sadece dedikodudan ibaret saatçinin
demesi çatıda köklü değişiklik olduğu ve yeniden çizileceği en iyisini yapmaya çalıştıkları yönünde yani o çizilen
eskizde şu an için geçerli değil anladığım kadarıyla ortada olmayan bir şeyden kendinize dert ediniyorsunuz
hele bir ortaya çıksın bir bakalım gün doğmadan neler doğar
bende cidden anlamıyorum bu arkadaşları
güzel bir noktaya temas ettin hocam
cidden niye bu kadar dertleniyorlar ilginç yani
bana bir tane resimdeki gibi yüzde yüze yakın şeffaf olan dünyada stat gösterin
varsa böyle bir stat 2 katlı evin balkonundan aşağı atacağım kendimi

bakın arkadaşlar Vodafone gibi dünyaca ünlü bir marka ana sponsorumuz olmuş
bunda en büyük pay stadımızdır
yani stadımızın mimari projesinden etkilenmiş olacakki sponsor oldular
bu tür şeyler kolay kolay meydana gelmiyor
üstelik Vodafone Formula 1'de McLaren gibi efsane takımın ana sponsorluğunu bıraktı
bir de dile kolay 17 milyon avro çatıya gidecek
seyrentepe stadının çatı maliyeti yanlışsam düzeltin 12 milyon dolar civarlarındaydı
sakin olup kendinizce bir araştırın internette dünya kadar statlar var (buna yeni yapılan statlar da dahil)
Alman mühendislerinin önderliğinde çok güzel bir çatımız olacak
sadece futbol arenası olarak bakmayın olaya bunun dünyaca ünlü şarkıcıların geleceği bir konser alanı olarak da düşünün hayal edin
herşeyin en güzeline layik bir stat yapılıyor kimsenin şüphesi olmasın.