Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8329220 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Mustafa_UK

arkadaşlar fikret orman çatının özel olacağını ve türkiyede ilk defa kullanılan bir çatı olacağını söylemişti peki neyi farklı membranla yapılan statlar var kablo sistemle çözülmüş statlar da var neyi farklı olacak çatının ?

Kardesim sen Fikret Ormana bakarsan stadi Agustosta bitiriyorduk ki Agustosa kadar yarisi bile bitmedi.Simdi insanlar yok motivasyon icindi yok loca icindi diyor bunun icin renklilerin diline dusmeye rezil olmaya ve bitecegine inan masum taraftari uzmeye ne gerek vardi!Mesela Demba Ba muzmin sakatti falan filan...Onun dedigine bakma sen bence.

Çevrimdışı Necmi

O fotoğraflarda arkada duran kazulet gibi suzer plaza yoktu, ne oldu geldiler ve diktiler.. Yarın bir gün arkadaki çamlığın arkasınada bir kazulet dikerler.. Alın size tarihi eser derler. Tamam diyorum ki içi kullanılabilir şekil alırsa dursun, sağlam yapılsın dursun tabiki, lakin o konudada şüphelerim var, bürokratik engeller falan filan.
O merdivenlerden eski açığa giriş çıkış cidden güzel olur ama..

Bir soru daha bilen vardır belki, büfe kaldırılacak mı ordan?
kullanım hakları bize ait kimse karışamıyor sadece dış görünümüne müdahale edemiyoruz
içerde istediğimizi yaparız bizim mülkümüz anıtlar karışamıyor kuleler aslında tarihi dokunun dışında
sadece boğaz görünümü açısından belediye karışabilir ama bizim kuleler öyle değil malesef işe öyle bakma
şu an orda kartal yuvamız mülk olarak en değerli mağazalardan biri olacak tarihi doku içinde kartal yuvan var
artı restoranlarda öyle olacak istanbulun en şık en pahalı restoranları açılır birde proje gerçekleşir ön taraf trafiğe kapatılabilirse
o stadyum dünyada tek olur bunlar kötü şeyler değil tam tersine ordaki mülkümüze değer katan olgular bunları eleştirmek
yerine desteklemek gerekir üstte terasa cafeler koyarsın stada kolay ulaşılan fast food lar yaparsın 365 gün yaşar ve para kazandırır
büfe alanıda belediyenin sorumluluğu herhalde kalıp kalmaması onlara bağlı bence biraz daha elden geçirilip daha şık hale getirilip
bırakılmalı ordan ekmek yiyen insanlar var

Çevrimdışı Deniz

çatı aşağı yukarı bu şekilde olacak.daha önce kullanılmamış çok özel,çok pahalı birşey değil yani.senelerdir birçok stadda kullanılıyor.Tamamının şeffaf olmayacağını da aylar öncesinden Mabet açıklamıştı.Ek olarak da çatıyı dizayn eden Muhammed Saatçi de şeffaf olmayacağını,fotodakine benzer birşey olacağını açıkladı.yakında görsellerini paylaşırlar
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Karakartalözgü

• Ziyaretçi

Beşiktaş taraftarının sabırsızlıkla beklediği Vodafone Arena, henüz tamamlanmadan tablolara konu oldu.

Siyah beyazlı renklere gönül veren ressam Nihat Evren Derman, çok farklı bir çalışma ortaya çıkardı. Beşiktaş Dergisi'nin Ağustos sayısında da yer alan çalışmada ressam Derman, yapımı devam eden Vodafone Arena'nın inşaatını tuvaline resmetti.

Eserine "Vodefone Arena yükseliyor" ismini veren ve bu inşaatın başlı başına bir hikayesi olduğunu belirten Nihat Evren Derman "Stadımızın tamamlandığı zaman yeni zaferlere ve hikayelere ev sahipliği yapacağını şimdiden görebiliyoruz. Ancak stadımızın yapım aşamasında da içinde birçok hikayeyi barındırdığı gerçeğini unutmamak gerekir." şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın sancılı bir dönemden geçtiğinin altını çizen Derman "İstanbul’dan Boğaziçi’nin Avrupa’ya bakan kıyısında tarihi bir stadın yerine, adeta krater büyüklüğünde bir delik açıp, arkanıza milyonlarca yüreği alarak yeni bir ruhla yeni bir mabet inşa ederken, bu büyük mücadelenin resmi kendiliğinden oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Resam Derman, tablonun yapılış sürecini de şu sözlerle anlattı:

"Tüm dünyanın mercekleri altında yapım aşaması devam eden stadımızın son güncel halini tuvalime aktarmak için kolları sıvadığımda işimin hiç de kolay olmayacağını biliyordum. İnşaat kulelerinin, vinçlerin, kamyonların ve toprak beton karışımı şantiye alanına belgesel niteliğinden uzaklaşmadan estetik katmak adeta deneysel çalışma gibiydi."

Kaynak:ligtv.com.tr

Çevrimdışı Necmi

arkadaşlar fikret orman çatının özel olacağını ve türkiyede ilk defa kullanılan bir çatı olacağını söylemişti peki neyi farklı membranla yapılan statlar var kablo sistemle çözülmüş statlar da var neyi farklı olacak çatının ?
kullanılan malzeme farklı olacak bildiğim kadarıyla bir çok arkadaşın düşündüğü gibi branda değil önde kullanılan şeffaf
malzeme ile arkada kullanılan yarı mat malzeme aslında aynı malzeme sadece arkada şeffaf tercih edilmemiş bunun nedeni maliyet
değil şeffafın kullanım zorluğu yoksa şeffaf kararı alınsa maliyet değişmiyor ama tabiki duyduklarımızla konuşuyoruz kesin bildiğimiz
birşey yok duyduğumda branda tarzı değil mika gibi sert bir malzeme olduğu ambians için özel imal edildiği ki bu konu çok hassas
stad konser merkezi olarak düşünüldüğü için sesi emebilecek kumaş tarzı zaten tercih edilmez çatı bu stadın en çok önem verilen noktası
buda böyle olsun asla denilmez öncelikle vodafone buna izin vermez çok ciddi üzerine eyilip denetliyormuş o yüzden rahat olun yapılabileceğin
en iyisini yapmak için uğraşılıyor birtek skorboart konusunda tavize gidebilirler oda zaten 360 yapılabilecek bir şey değil bizim için
ona harcanan parayla şl de kafaya oynayan takım yaratılır :D

Çevrimdışı TURKahvesi

Çevrimdışı Necmi

çatı aşağı yukarı bu şekilde olacak.daha önce kullanılmamış çok özel,çok pahalı birşey değil yani.senelerdir birçok stadda kullanılıyor.Tamamının şeffaf olmayacağını da aylar öncesinden Mabet açıklamıştı.Ek olarak da çatıyı dizayn eden Muhammed Saatçi de şeffaf olmayacağını,fotodakine benzer birşey olacağını açıkladı.yakında görsellerini paylaşırlar
nerden biliyorsun :alala:

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

bu görseldeki gibi olma ihtimali hiç yok mu şimdi benim çok hoşuma gitti

Çevrimdışı empisayn

Hem tamamen şeffaf olmayacak hem de düz değil bombeli olacak akustik için , maalesef böyle bir görüntü elde edilemeyecek
İTÜ Asırlardır BEŞİKTAŞLI !

Çevrimdışı CanEmre

Estetik olarak ben de çok beğeniyorum bu çatıyı ama işlevsel olarak mümkün değilmiş maalesef.
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı ozan062

Abi, o ağ kadar gereksiz birşey yok. İngilterede ağ mı var allah aşkına, adamlar zımba gibi vuruyorlar birde topa. Bizim trübünden daha da yakınlar üstelik. İnşallah hiç birşey koymazlar.

mabete sordum olacak dedi :)) hem ben italyadan ornek verdim bizim profilimzi tam oraya uyuyor zaten mantıklıda çnk birsürü seyler atılıyor sahaya bununda onune geçilmiş olunur

bu stadyumda tek begenmediğim özellik catıdır,, seffaf bekledik oyle lanse edildi ama sonucu oyle cıkmıyor aynı gsdeki gibi,,bastan bilinmeden arastırılmadan boyle yapılınca (uygun bulunmamıs o seffaflık) benim gibiler hayal kırıklıgına ugruyor işte,, yahu yok  tribünlerin detayları belli olsun diye seffafmıs yahu kimi kandırıyorsun  diğer stad maketlerinde neden öyle olmuyor peki?? yarıya boluyor oyle tanıtıyor sende oyle yap,   :bawling: :)
[ Son Düzenleme: 03 Ağustos 2014, 19:39:05 ozan062 ]
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Hem tamamen şeffaf olmayacak hem de düz değil bombeli olacak akustik için , maalesef böyle bir görüntü elde edilemeyecek
Estetik olarak ben de çok beğeniyorum bu çatıyı ama işlevsel olarak mümkün değilmiş maalesef.
keşke olsaydı ama en cok merak ettigim catı bu stat bitince güzel bi catımız olur umarım

Çevrimdışı Anıl

[Konu Dışı] Telefonumun ekranı kırıldı. Detayları burada paylaştım http://besiktasarena.com/index.php?topic=484.0 Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim :)

Çevrimdışı Anıl

Bu arada bayram tatilinden döndüm an itibariyle, herkese çok selamlar :bigstar:

Çevrimdışı Necmi

mabete sordum olacak dedi :)) hem ben italyadan ornek verdim bizim profilimzi tam oraya uyuyor zaten mantıklıda çnk birsürü seyler atılıyor sahaya bununda onune geçilmiş olunur

bu stadyumda tek begenmediğim özellik catıdır,, seffaf bekledik oyle lanse edildi ama sonucu oyle cıkmıyor aynı gsdeki gibi,,bastan bilinmeden arastırılmadan boyle yapılınca (uygun bulunmamıs o seffaflık) benim gibiler hayal kırıklıgına ugruyor işte,, yahu yok  tribünlerin detayları belli olsun diye seffafmıs yahu kimi kandırıyorsun  diğer stad maketlerinde neden öyle olmuyor peki?? yarıya boluyor oyle tanıtıyor sende oyle yap,   :bawling: :)
Brezilyada yapılan stadların çatıları maketlerde hep şeffafdı ama uygulama şeffaf olmadı
ve kesinlikle şeffaf lanse edilmedi çok iyi hatırlıyorum stad yıkılmaya başladığında mimarın bir röportajı
vardı çatıyı buzlu cam gibi yarı şeffaf yapmaya çalışıyoruz içersi görünmeyecek ama ışığı geçirecek
diye açıklama yapmıştı o zamandan bu zamana çatı şeffaf olacak diye tek bir açıklama olmadı kimin
sözüyle kendinizi kandırdınız resmi bir açıklama yok sadece maketlemi konuşuyorsunuz ısrarla sürekli
yarı şeffaf olacak denildiği halde kaldıki ortada malzemeyle ilgili resmi bir açıklama yok sadece söylenen
17 M€ mâl olacak oldukça pahalı bir çatı olduğu onun dışında kalanlar sadece dedikodudan ibaret saatçinin
demesi çatıda köklü değişiklik olduğu ve yeniden çizileceği en iyisini yapmaya çalıştıkları yönünde yani o çizilen
eskizde şu an için geçerli değil anladığım kadarıyla ortada olmayan bir şeyden kendinize dert ediniyorsunuz
hele bir ortaya çıksın bir bakalım gün doğmadan neler doğar

mustafa_(87)

• Ziyaretçi

Çevrimdışı TURKahvesi

Brezilyada yapılan stadların çatıları maketlerde hep şeffafdı ama uygulama şeffaf olmadı
ve kesinlikle şeffaf lanse edilmedi çok iyi hatırlıyorum stad yıkılmaya başladığında mimarın bir röportajı
vardı çatıyı buzlu cam gibi yarı şeffaf yapmaya çalışıyoruz içersi görünmeyecek ama ışığı geçirecek
diye açıklama yapmıştı o zamandan bu zamana çatı şeffaf olacak diye tek bir açıklama olmadı kimin
sözüyle kendinizi kandırdınız resmi bir açıklama yok sadece maketlemi konuşuyorsunuz ısrarla sürekli
yarı şeffaf olacak denildiği halde kaldıki ortada malzemeyle ilgili resmi bir açıklama yok sadece söylenen
17 M€ mâl olacak oldukça pahalı bir çatı olduğu onun dışında kalanlar sadece dedikodudan ibaret saatçinin
demesi çatıda köklü değişiklik olduğu ve yeniden çizileceği en iyisini yapmaya çalıştıkları yönünde yani o çizilen
eskizde şu an için geçerli değil anladığım kadarıyla ortada olmayan bir şeyden kendinize dert ediniyorsunuz

bende cidden anlamıyorum bu arkadaşları

güzel bir noktaya temas ettin hocam

cidden niye bu kadar dertleniyorlar ilginç yani

bana bir tane resimdeki gibi yüzde yüze yakın şeffaf olan dünyada stat gösterin

varsa böyle bir stat 2 katlı evin balkonundan aşağı atacağım kendimi  :evillol:

bakın arkadaşlar Vodafone gibi dünyaca ünlü bir marka ana sponsorumuz olmuş

bunda en büyük pay stadımızdır

yani stadımızın mimari projesinden etkilenmiş olacakki sponsor oldular

bu tür şeyler kolay kolay meydana gelmiyor

üstelik Vodafone Formula 1'de McLaren gibi efsane takımın ana sponsorluğunu bıraktı

bir de dile kolay 17 milyon avro çatıya gidecek

seyrentepe stadının çatı maliyeti yanlışsam düzeltin 12 milyon dolar civarlarındaydı

sakin olup kendinizce bir araştırın internette dünya kadar statlar var (buna yeni yapılan statlar da dahil)

Alman mühendislerinin önderliğinde çok güzel bir çatımız olacak

sadece futbol arenası olarak bakmayın olaya bunun dünyaca ünlü şarkıcıların geleceği bir konser alanı olarak da düşünün hayal edin

herşeyin en güzeline layik bir stat yapılıyor kimsenin şüphesi olmasın.

Çevrimdışı ozan062

valla oyle be abi ama bize hiçbirsey sorulmadıgı içinde olabilir bu kendi kendimize birseyler cıkarmamız:(( yani stadımızı tek biz yapıyoruz kimsenin emrine uymadan ama bize sorulan hiçbirsey yok:))  nasıl sorulucak vs onlarda ayrı konu ama ne bileyim bu konuda içim buruk,,cok ticari dusunuldu mesela stadımız bu ileride bizim bu taraftar yapımızı nasıl yonlendiriceğide belirsiz simdi yeni yeni konular acmayım ben mesela hep kendimi bu konuda beklentiye soktum o seffaf catı hakkında:)) baskan bircok rop seffaf olacak dedi ama nasıl seffaf :)) onu acmadı çnk soru soran geri kafalı muhabirler hiç bu detaylara girmedikleri için o bilgiler havada kaldı bizde kendi kafamızca doldurduk su son 1-2 aydır belli oldu farklı malzeme ve seffaflıgının dusuk oalcagı,,eskiden ortadaydı:))

Çevrimdışı okansosa

bende cidden anlamıyorum bu arkadaşları

güzel bir noktaya temas ettin hocam

cidden niye bu kadar dertleniyorlar ilginç yani

bana bir tane resimdeki gibi yüzde yüze yakın şeffaf olan dünyada stat gösterin

varsa böyle bir stat 2 katlı evin balkonundan aşağı atacağım kendimi  :evillol:

bakın arkadaşlar Vodafone gibi dünyaca ünlü bir marka ana sponsorumuz olmuş

bunda en büyük pay stadımızdır

yani stadımızın mimari projesinden etkilenmiş olacakki sponsor oldular

bu tür şeyler kolay kolay meydana gelmiyor

üstelik Vodafone Formula 1'de McLaren gibi efsane takımın ana sponsorluğunu bıraktı

bir de dile kolay 17 milyon avro çatıya gidecek

seyrentepe stadının çatı maliyeti yanlışsam düzeltin 12 milyon dolar civarlarındaydı

sakin olup kendinizce bir araştırın internette dünya kadar statlar var (buna yeni yapılan statlar da dahil)

Alman mühendislerinin önderliğinde çok güzel bir çatımız olacak

sadece futbol arenası olarak bakmayın olaya bunun dünyaca ünlü şarkıcıların geleceği bir konser alanı olarak da düşünün hayal edin

herşeyin en güzeline layik bir stat yapılıyor kimsenin şüphesi olmasın.
atlama camdan ama var :D http://store.donanimhaber.com/3d/1d/43/3D1D43132653A84B5B166AFC849D51F6.jpg
O gemi bir gün gelecek

Çevrimdışı ozan062

atlama camdan ama var :D http://store.donanimhaber.com/3d/1d/43/3D1D43132653A84B5B166AFC849D51F6.jpg

hahahaha bende bunu arıyordum bence talep uzerine atlayıp atlamamsına karar vermeliyiz:)) bizi boyle suclarcasına konusmaya devamsa atlasın :evillol: :evillol: :ebebe: :ebebe: (takılıyorum alınma)
[ Son Düzenleme: 03 Ağustos 2014, 20:32:47 ozan062 ]

Çevrimdışı Sedat_BJK

Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimiçi yorgo_d(geodem)

http://msaatchi.com/tr/news/873/Besiktas-stadium's-roof-new-design-meeting  Muahmmed saatcinin web sitesindeki son aciklama bu arkadaslar.. Bir onceki aciklamasinda ise  catinin cok olmasa da  seffaf olacaginin altini cizmis.. Isteyen  girip  baksin  derim...
Yorgo

Çevrimiçi yorgo_d(geodem)

http://msaatchi.com/en/gallery/140/Turkish-Beshiktash-Stadium
Bu linkte de  Muhammed Saatci nin stadyum catisi hakkinda  en son (1 ay evvel)  paylastigi resim var..
Yorgo

Çevrimdışı Mustafa_UK

Kusura bakma ama çok ukalasın.Çatı 17 milyon Euro değerinde çok ucuzmuş gerçekten.

Karakartalözgü arkadasim dogru soyle sen Fikret Orman'misin???Sanki F.O. gizliden forma uye olmus yapilan elestirilere hemen cevap veriyor!

Cok dikkatimi cekiyor yapilan en ufak bir elestiriye hemen sen cevap veriyorsun!Insanlar dusuncesini fikrini soylemesinmi!Elestirisini yapmasinmi!

Burda fikrini soyleyen birisine Ukala yakistirmasi yapman hic hos olmadi!

Etiketler: