bu iş başlı başına saçmalık ilk defa çok anlamsız bir şey yapıldığını düşünüyorum
yap aparatını somunla çöz işi orda kaynakla iş yapmak bu işi resmen sallamaktır. Kaynak dışında bir sürü
çözüm bulunur.Bu çatı işini ciddi anlamda sallana sallana yaptılar. madem böyle bir işin var vinci neden söktün.
günde iki üç tane semer takarakmı bitireceksin işi anlamıyorum bu çatı bu kadar uzun sürmemeliydi.
@Necmi Abi Günaydın.
Bence semerler için paletli gerekmiyor. Kedi yolları bittikten sonra muhtemelen oda gidecektir.
Şu anda semerleri metod kaynakla tutturuluyor ve sepetli vinç ile asıl işler yapılıyor. Fotolardan ben bunu anlıyorum.
Semer montajını hızlandırmak için sepetli vinç ve kaynakçı gerekmektedir. Buda ne kadar mümkün (güvenlik, yer, kalifiye eleman vs.) bilmiyorum.
Civatalı bağlantı konusuna gelince:
Bağlantı noktaları rigid olmalıdır. Buda bağlantı noktaların açı toleransı neredeyse sıfır olması anlamına gelir.
Fabrikada olsa bu çözülür ama sahada, sepet içinde, ölçü alamadan, civatalı bağlantı elemanları tek başına kaynıtalamaz bence. İlla civatalı olacaksa: Civatalı bağlantı noktalarını dorğru yerleştirmek için, semerlele beraber ayarlanır, metod kaynaklarıyla tutturulur, semerler aşağıya indirilir, bağlantı elemanlar ful kaynatılır ve semer tekrar monte edilir.
Bu hem fabrikada daha fazla üretim, hem de sahada ek iş anlamına gelir.
Bence şu an ki durumumuza göre doğru çözüm seçilmiştir.
Hepsi (yönetim, şirketler, sponsorlar etc.) çok büyük bir baskı altında, sallayan olduğunu zannetmiyorum.