Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 38 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5797483 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı Burak Akay

Şu resimden benim anladığım ya tek yada en fazla iki semer takılır
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı ErmanS

Selam arkadaşlar

Bu vo nun altındaki pixellerde bi terslik yok mu sizce de? dagılımı digerleri gibi degil sanki

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Çatının güzelliği her geçen gün daha da ortaya çıkıyor :claps:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Bektur

Tebrik ediyorum yönetim kaç sene bekledik stadın her şeyi güzeldi. Özür diliyorum  bir yerlerimizi yırttık koltuk tasarımı diye ama taraftarı dinleyip oylama yapılmadan kafalarına göre piksel tasarımı yaptılar bundan sonra stada bakacak ne tadım kaldı ne tuzum tebrik ediyorum.

teallam.

126 semer mi olacak 84 mü diye moralmen yıkılırken hala (gelecekte her zaman bozup yeniden düzenlenebilecek bir şey olan hem de sadece 1 hafta gibi sürede yapılabilecekken) pikseli dert etmek, dahası "daha da gelmem davos'a" moduna girmek nasıl bir kafa anlayamıyorum kusura bakmayın.
hayat bu.

Çevrimdışı denilanz

"a harfinin bir hata sonucu bir piksel sola yapıldığını düşünüyorum" diyorsun ya.. ben de diyorum ki böyle bir şey olamaz.. a harfi sola yapıldıysa bu en son karar verilen hali öyle olduğu içindir.. adamların elinde hangi koltuk numarasına hangi rengin geleceğini gösteren çizelge vardır.. bu arada vodafone değil vodafone arena yazıyoruz ve vodafone arena logosundaki yazıyla birebir aynı gibi görünüyor

"a" harfiyle ilgili durumda "dafon" u bir bölüme sığdırmak zorunda kalmalarından kaynaklanmış gibi.. dafonu o bölüme ortaladıklarında "a" harfi ya sola ya da sağa bir piksel yakın olmalı.. "f" nin sol kuyruğu olmadığı için sola yanaştırmayı tercih etmişler sanırım
Abi, sen veya ben öyle dedik diye o doğru olacak değil. Ben de sizin dediğinizin doğru olduğunu düşünmüyorum. Tekrar anlatmaya çalışayım. Öncelikle "vodafone değil vodafone arena yazıyoruz" demişsiniz ama vodafone ile vodafone arena yazı stillerinin aynı olduğunu atlamışsınız. Vodafone Arena logosundaki vodafone yazısı olduğu gibi Vodafone firmasının logosundaki yazıyla aynı zaten.

Buyurun:

Sonra da "ve vodafone arena logosundaki yazıyla birebir aynı gibi görünüyor" demişsiniz.
v- Stada yapılan v'nin kolları logodaki v'den daha açık (çok mühim değil)
o- Sıkıntı yok, sıradan bir o harfi zaten.
d- Stada yapılan d'nin yuvarlağının üst ve alt tarafı içe bükülüyor. Bunu da d'nin sapından hemen sonra boşluk bırakarak sağlamışlar. Fakat logodaki d'nin yuvarlağının üst tarafı içe bükülürken dış tarafı dışa bükülüyor.

a- d harfindeki durumun benzeri ama tersi. Stada yapılan a'nın yuvarlağının üst ve alt tarafı içe bükülüyor. Fakat logodaki a'nın yuvarlağının üst tarafı dışa, alt tarafı içe bükülüyor.
f- Stada yapılan f'nin üst sapı ile orta sapı logonun aksine aynı kalınlıkta değil. Yeterli piksel olmadığı için bunu görmezden gelinebilir ama orta sapı bir piksel aşağı indirerek iki sap da eşit kalınlığa getirilebilir.
n- d ve a'daki durumun benzeri burada da var.
e- Stada yapılan e'yi konuşmaya gerek yok, logodakiyle alakası yok.
Yani kısaca özetlersem stada yazılan vodafone arena yazısı logodaki karakterlere benzemiyor.

Gelelim a harfine. Orijinal yazıda a harfi d'nin bittiği ve f'nin (solda sapı yok) başladığı yerin arasında kalan bölümün hemen hemen tam ortasında yer alıyor. Zaten olması gereken de bu. Bir harf sağındaki ve solundaki harflere mümkün olduğunca eşit mesafede olmalıdır.

Statta yapılan dizilimin de bir planını çıkardım. Ekteki resimde en üstteki. Karakterler arasında görünen/hissedilen piksel sayılarını parantez içlerinde belirtince böyle bir tablo çıkıyor.
v(2)o(4)d(1)a(3)f(2)o(3)n(2)e    a(2)r(3)e(5)n(2)a

Benim belirtmek istediğim sadece bu mesafelerin mümkün olduğunca birbirine yakın olabileceğiydi.

Ekteki resimde ikinci sıradaki de bence yapılması gereken düzeltmeler. Bakın, karakter görünümlerine bir şey demiyorum. Belli ki logodaki yazı stiline bağlı kalmamışlar. Kalsalardı en alttaki gibi bir şey çıkabilirdi ortaya. Onu da ben hazırlayıp daha önce paylaşmıştım zaten. 1-2 ufak düzeltme yaptım.

Çevrimdışı Erhan

@bjk_mabet  niye gelmiyor artık.. lütfen aydınlatsın bizi .. hangi şık doğru

a) 126 semer b) 84 semer   c) 42 semer

Projeye göre 84 semer olucak

Çevrimdışı cadavra

Varya çim isinde de sarpa saracaz gibime gelio belli ki insaat semer kedi yolu derken gecikecek biz rulo cim sersek temmuza agustosa kadar 9 tane acilis demisti baskan diyelim ki temmuzda bitirdik acilis hibrite gectik 70 gun deilmi abi onumuzdeki sezon 1 2 ayda oyle kacirmayalim

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı FARUK

Çevrimdışı Karabay

ne yalan söyleyeyim şu demir korkulukları ilk başta hiç sevmemiştim. şimdi çok güzel görünüyor.

Çevrimdışı Yasin A.

Çevrimdışı brci

:money:
yalnız baya büyük duruyor bizim stad. şu resimdeki saha ölçüleri doğruysa çizgiler falan oldukça heybetli 

Çevrimdışı kivanc

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

yalnız baya büyük duruyor bizim stad. şu resimdeki saha ölçüleri doğruysa çizgiler falan oldukça heybetli

Aynen ben diycektim :super:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı sado

Herkese hayırlı Akşamlar  :)

bayadır giremedım foruma stad koltukları takılırken aklıma geldı sormak ıstedım belkı önceden sorulmus olabılır kusura bakmayın sımdıden  :D

koltuklara yazılan vodafone arena yazısı ıcın vodafone ayrı reklam parası ödücek mı yoksa bu önceden imzalanan anlasma içersindemi var bilgisi olan varmı ??  :alala: :alala:
bir gülüşü var sanırsın; Beşiktaş sahaya çıkıyor

Çevrimdışı Karabay

emin ol şu an herkes aynı şeyi düşünüyor. çim yerleşince tribünler daha bi büyüdü.

Çevrimdışı brci

emin ol şu an herkes aynı şeyi düşünüyor. çim yerleşince tribünler daha bi büyüdü.
Maşallah diyorum :)

Çevrimdışı ALI RIZA

Cehennem Çukuru boşa demiyoruz...!
@Necmi abi network ve Baz istasyonları küfeki de nasıl olacak sıgacak sunucular Çatı kolonlarına montajlanmalı
Ağ sisteminin projesi yok mu  :alala:

Çevrimdışı ErmanS

Abi, sen veya ben öyle dedik diye o doğru olacak değil. Ben de sizin dediğinizin doğru olduğunu düşünmüyorum. Tekrar anlatmaya çalışayım. Öncelikle "vodafone değil vodafone arena yazıyoruz" demişsiniz ama vodafone ile vodafone arena yazı stillerinin aynı olduğunu atlamışsınız. Vodafone Arena logosundaki vodafone yazısı olduğu gibi Vodafone firmasının logosundaki yazıyla aynı zaten.

Buyurun:

Sonra da "ve vodafone arena logosundaki yazıyla birebir aynı gibi görünüyor" demişsiniz.
d- Stada yapılan d'nin yuvarlağının üst ve alt tarafı içe bükülüyor. Bunu da d'nin sapından hemen sonra boşluk bırakarak sağlamışlar. Fakat logodaki d'nin yuvarlağının üst tarafı içe bükülürken dış tarafı dışa bükülüyor.

a- d harfindeki durumun benzeri ama tersi. Stada yapılan a'nın yuvarlağının üst ve alt tarafı içe bükülüyor. Fakat logodaki a'nın yuvarlağının üst tarafı dışa, alt tarafı içe bükülüyor.
f- Stada yapılan f'nin üst sapı ile orta sapı logonun aksine aynı kalınlıkta değil. Yeterli piksel olmadığı için bunu görmezden gelinebilir ama orta sapı bir piksel aşağı indirerek iki sap da eşit kalınlığa getirilebilir.
Yani kısaca özetlersem stada yazılan vodafone arena yazısı logodaki karakterlere benzemiyor.

Gelelim a harfine. Orijinal yazıda a harfi d'nin bittiği ve f'nin (solda sapı yok) başladığı yerin arasında kalan bölümün hemen hemen tam ortasında yer alıyor. Zaten olması gereken de bu. Bir harf sağındaki ve solundaki harflere mümkün olduğunca eşit mesafede olmalıdır.

Statta yapılan dizilimin de bir planını çıkardım. Ekteki resimde en üstteki. Karakterler arasında görünen/hissedilen piksel sayılarını parantez içlerinde belirtince böyle bir tablo çıkıyor.

Benim belirtmek istediğim sadece bu mesafelerin mümkün olduğunca birbirine yakın olabileceğiydi.

Ekteki resimde ikinci sıradaki de bence yapılması gereken düzeltmeler. Bakın, karakter görünümlerine bir şey demiyorum. Belli ki logodaki yazı stiline bağlı kalmamışlar. Kalsalardı en alttaki gibi bir şey çıkabilirdi ortaya. Onu da ben hazırlayıp daha önce paylaşmıştım zaten. 1-2 ufak düzeltme yaptım.

aynen bence de 2. yapılmalıydı. belki beyaz koltuk merdivenlere denk gelince uzaktan karışır harf belli olmaz diye böyle yapmışlardır bilemiyorum. eline saglık yine de

Çevrimdışı Necmi

Çatı kapanınca esas derinlik hissini alacak o zaman büyüklüğü ortaya çıkacak
demirler bile gerildikten sonra içeri girince stad büyümüş gibi görünüyor @keremfrat1
de son girdiğinde daha önce görmemişti çatının kalktığını stad acayip büyük göründü bu sefer gözüme demişti.
çatı membranı gerildiğinde yükseklik hissedilecek çim serilincede zemin derinlik hissi ortaya çıkacak şimdi
toprak olduğu için Beyin algılamıyor derinliği birde koltuklar yerleşince uzunluğu hissedeceğiz şimdi gri renk
görüyoruz hedef koyamıyoruz kafamızda bunların hepsi algı hedefler belirlendiğinde algımız doğru çizgiye oturacak

Çevrimdışı Necmi

Cehennem Çukuru boşa demiyoruz...!
@Necmi abi network ve Baz istasyonları küfeki de nasıl olacak sıgacak sunucular Çatı kolonlarına montajlanmalı
Ağ sisteminin projesi yok mu  :alala:
çatıya monte edilecek bildiğim kadarıyla

Çevrimdışı Karabay

Çatı kapanınca esas derinlik hissini alacak o zaman büyüklüğü ortaya çıkacak
demirler bile gerildikten sonra içeri girince stad büyümüş gibi görünüyor @keremfrat1
de son girdiğinde daha önce görmemişti çatının kalktığını stad acayip büyük göründü bu sefer gözüme demişti.
çatı membranı gerildiğinde yükseklik hissedilecek çim serilincede zemin derinlik hissi ortaya çıkacak şimdi
toprak olduğu için Beyin algılamıyor derinliği birde koltuklar yerleşince uzunluğu hissedeceğiz şimdi gri renk
görüyoruz hedef koyamıyoruz kafamızda bunların hepsi algı hedefler belirlendiğinde algımız doğru çizgiye oturacak
evet abi. bursa ve konya statlarının benzer açıdan çekilen resimlerine bakılınca fark daha da ortaya çıkıyor. burada çok farklı bir iş yapıldı gerçekten. belki en büyük değil ama en güzel seyir zevki bu statta olacak.

Çevrimdışı ALI RIZA

çatıya monte edilecek bildiğim kadarıyla
Kolonlardaki küfekiye gelmeyecek yani inşallah öyle olur...
ağ sistemi ilgili bilgiler var mı ? cisco sistemi ne zaman başlanacak acaba

Çevrimdışı Erdem Çözer

Buyurun:

2. de yaptığın düzeltmeler olabilir ama 3. nün genel duruşu ortalı değil..  Bu arada vodafone'un farklı logoları mevcut.. Benim baktığım logoda f ve o harfleri farklıydı.. Ama benim asıl söylemek istediğim bu işlerin öyle düşündün gibi hadi yazalım diye yapılmadığı.. Buna en başta Vodafone izin vermez ki zaten öyle olsa "e" harfleri standart olurdu.. "r" harfi de aynı şekilde.. Yani belli ki böyle bir yazı seçmişler.. Bazı boşlukların farklı olmasının da kendilerince bir sebebi vardır..

Ayrıntılı açıklaman için teşekkürler.. Emeğine sağlık
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı sado

Herkese hayırlı Akşamlar  :)

bayadır giremedım foruma stad koltukları takılırken aklıma geldı sormak ıstedım belkı önceden sorulmus olabılır kusura bakmayın sımdıden  :D

koltuklara yazılan vodafone arena yazısı ıcın vodafone ayrı reklam parası ödücek mı yoksa bu önceden imzalanan anlasma içersindemi var bilgisi olan varmı ??  :alala: :alala:

@Necmi Abi şu soruya bı baksan merak ettım bayada :)  :claps: :alala: :ebebe: :busted_cop:
bir gülüşü var sanırsın; Beşiktaş sahaya çıkıyor