@Necmi Abi matematiğimi sorgulatma bana 
Ben 90 ton demedim ki m3 hesabı yaptım. Çok araştırdım ama çakılın özgül ağırlığını bulamadım 
45m3 çakıl+ hava diyelim anlaşalım o zaman. 90 ton değilde 16 ton yapabilir tabi.
1m3 serbest kum : 2500kg, 1m3 demir : 7600kg , 1m3 serbest pamuk : 120 kg geliyomuş bu arada.
Gece gece kafam gitti 
çakıl veya mıcır sert kayaçtır buda türüne göre değişirsede ortalama 3-3,5 gibi diyelim aslında daha serttir
ben en hafifinden söyleyeyim 1 mküp mıcır 2,5 -3 tonun altına gelmez biz kumdan yola çıkalım 8 mküp kum 20 ton gelir yani
bunu kamyon taşıyamaz siz şeyden yanılıyorsunuz şehirler arası nakliye kamyonlarından yola çıkıyorsunuz onlara kum yükleyemezsin
en büyük kamyon kırk ayaktır onunda kasa boyu bildiğim kadarıyla 2,50 x 8 metre gibi bir şeydir. normal damperli kamyonlarda
yük taşıma bildiğim kadarıyla 16 tondur. zaten damperlerde bu ölçülere göre yapılır. siz kamyon dediğiniz için en kamyon hesabı yapıyorum
öyle 220 kamyon kumla anca bir olimpik havuzu doldurabilirsin 220 kamyon mıcır getirirler bunu on onbeş cm kalınlık yapacak gibi sererler
ama bildiğim kadarıyla esas dere çakılı sermeleri gerekir diye biliyorum çakıl işi biraz riskli olur çim için birde bu çim kumu dedikleride kalın ve hafif bir kum sanırım
o serdikleri bildiğimiz kuma hiç benzemiyor en az 25 cm bu kumdan olacak sanırım ama SIS in işlerine bakıyorum drenajıda bu kuma gömüyorlar.
sanki alta ince bir mıcır döküp sonrasını çim kumuyla yapacaklarmış gibi duruyor merak ettiğim bir iş