Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 35 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5774168 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimiçi Necmi

yazdıklarına saygı gösterilmesini istiyorsan önce sen
forumdaki düşünceye saygı gösterde insanlarla alay edercesine mesaj atma @ddc1979

Çevrimdışı Serdar

şöyle hesapla nerden baksan bir metre yükselecek saha
80x120= 9600 metreküp eder bir kamyon 8 metreküp alsa TIR demiyorum kamyon
buda 1200 kamyon malzeme girişi yapılacak demektir bu mıcır olacaktır değişik kalınlıklarda ve üstünede
çim kumu olacaktır

@Necmi Abi ne yaptın ya. 8 metreküpü benim arabanın bagajı alır. 5x3x3 desek en az 45 m3 alır bir kamyon.
Buda yaklaşık 200-220 kamyon yapar sanırım  :tabe:

Çevrimdışı yorgo_d(geodem)

Yorgo

Çevrimdışı beşiktaşk

böylesini görsün belki merak eder buraya girer hazır yakalamışken çökeriz bizde :evillol:

ben geçen Szczesny e çöktüm git de adam gelsin diye ama yok birde bu yolu deneyelim dedik kafayı yedim artık ospina ospina diye :s20 :D :bandit:

Çevrimiçi Necmi

@Necmi Abi ne yaptın ya. 8 metreküpü benim arabanın bagajı alır. 5x3x3 desek en az 45 m3 alır bir kamyon.
Buda yaklaşık 200-220 kamyon yapar sanırım  :tabe:
1 metreküp yaklaşık iki ton eder 45 metreküp 90 ton eder taşıyabilecek kamyon bulursan sorun yok  :D  @Serdar
8 metreküp yaklaşık 16 ton civarı eder bir kamyonun trafikte yük kaldırma kapasiteside budur zaten aşağı yukarı buda kamyonun kasa
hizası eder 45 metreküp alması için bir kamyonun kasasının 3 metreye 15 metre falan olması lazım

Çevrimdışı beşiktaşk

1 metreküp yaklaşık iki ton eder 45 metreküp 90 ton eder taşıyabilecek kamyon bulursan sorun yok  :D  @Serdar
8 metreküp yaklaşık 16 ton civarı eder bir kamyonun trafikte yük kaldırma kapasiteside budur zaten aşağı yukarı buda kamyonun kasa
hizası eder 45 metreküp alması için bir kamyonun kasasının 3 metreye 15 metre falan olması lazım

Saha alani 120m x 82m = 9840 m2
20cm kum dokulse 9840 x 0.2 = 1968 m3 kum yapar.

Siz 350m2 arsaya 50cm topragi 22 kamyonla getirtmissiniz.
Yani 350 x 0.5 = 175 m3 toprak serdirmissiniz.
Bu da kamyon basina 175 / 22 ~= 8 m3 eder.
Yani bir kamyon 8 metre kup toprak getirmis.

1968m3 / 8 = 246 kamyon yuku eder.

Simdi aciklayabilir misin, 80 kamyonla 1968m3 kumu nasil getireceksin.

bravo vallaha necmi abi bunu google da buldum tokiarena yapılırken birisi onların forumuna yazmış

Çevrimdışı Sezer94

Yarin sabah kaltigimda ki zaten 1 2 de kalkiyorum kim bilir neler gorecegim :D
Her zaman her yerde en büyük kartal.

Çevrimdışı Karabay

Çevrimdışı Karabay

böylesini görsün belki merak eder buraya girer hazır yakalamışken çökeriz bizde :evillol:
:kop: :kop: :kop:

Çevrimdışı Sergenyalcın

Abiler şunları görünce moralim bozuldu. Konu hakkında bilgili birisi var mı ?

Çevrimiçi Necmi

Saha alani 120m x 82m = 9840 m2
20cm kum dokulse 9840 x 0.2 = 1968 m3 kum yapar.

Siz 350m2 arsaya 50cm topragi 22 kamyonla getirtmissiniz.
Yani 350 x 0.5 = 175 m3 toprak serdirmissiniz.
Bu da kamyon basina 175 / 22 ~= 8 m3 eder.
Yani bir kamyon 8 metre kup toprak getirmis.

1968m3 / 8 = 246 kamyon yuku eder.

Simdi aciklayabilir misin, 80 kamyonla 1968m3 kumu nasil getireceksin.

bravo vallaha necmi abi bunu google da buldum tokiarena yapılırken birisi onların forumuna yazmış
iyide hayatımız kamyonlarla mal getirmekle geçiyor :D
unuttunuzmu burda hafriyat tırlarının hesabını yapıyorduk bir tır 12-13 mküp toprak alıyordu buda
26 ton ediyordu hatta kantar koyup tartıyorlar fazlasını üzerinden alıyorlardı 26 tonda hafriyat tırlarına verilmiş özel izindir
yanlış bilmiyorsam TIR larda bile bu 22 tondur 11 metreküp civarı eder arkadaşın aklı kapalı kasa kamyonlara gitti sanırım
çünkü onların içi 45-50 mküp hacimlidir pamuk taşıyacaksa böyle bir mküp taşır ama kum mıçır gibi yükleri damperli kamyonlar taşımak zorunda
onlarında kasaları en fazla 2,5 x 7 metre gibidir damper yüksekliğide 120 cm olsa gerek belki biraz daha yüksek olabilir
ve bu araçlar kasa yüksekliğini geçen yük alamazlar üstünü kapatmak zorundalar vs vs

Çevrimdışı FARUK

İsim bile olmayan hesapları okuyup neden moralinizi bozuyorsunuz,
Yükseklik le ilgili olan konu yeni birşey değil aylardır İçteki semerlerin iptal olduğunu ve yeni bir tasarım olacağını söylüyoruz biz
Sökülecek herhangi bir malzeme yok
İç kısıma eğimi daha az semerler takılıyor bugün gelmeye başladı stada

Çevrimiçi Necmi

ciddiye almadım

Çevrimdışı FARUK

En güzel kısmı helikopter le görünüyor muş :)

Çevrimdışı Gorgaze

En güzel kısmı helikopter le görünüyor muş :)
nereden aklına gelmiş acaba :)
Süleyman Seba Fulya Projesi Beşiktaş’ın geleceğidir. Ne yazık ki “Ahmet Dursun Seba gitsin” projesi ile el değiştirmiştir. Fulya projesi ben Beşiktaşlıyım diyen herkesin, yarınlar için sahip çıkması gereken en büyük meselesidir.

Çevrimdışı Serdar

@Necmi Abi matematiğimi sorgulatma bana  :akuma:
Ben 90 ton demedim ki m3 hesabı yaptım. Çok araştırdım ama çakılın özgül ağırlığını bulamadım  :biggrinking:
45m3 çakıl+ hava diyelim anlaşalım o zaman. 90 ton değilde 16 ton yapabilir tabi.
1m3 serbest kum : 2500kg, 1m3 demir : 7600kg , 1m3 serbest pamuk : 120 kg geliyomuş bu arada.
Gece gece kafam gitti :ebebe:

Çevrimdışı Gokhan_1903

iyide hayatımız kamyonlarla mal getirmekle geçiyor :D
unuttunuzmu burda hafriyat tırlarının hesabını yapıyorduk bir tır 12-13 mküp toprak alıyordu buda
26 ton ediyordu hatta kantar koyup tartıyorlar fazlasını üzerinden alıyorlardı 26 tonda hafriyat tırlarına verilmiş özel izindir
yanlış bilmiyorsam TIR larda bile bu 22 tondur 11 metreküp civarı eder arkadaşın aklı kapalı kasa kamyonlara gitti sanırım
çünkü onların içi 45-50 mküp hacimlidir pamuk taşıyacaksa böyle bir mküp taşır ama kum mıçır gibi yükleri damperli kamyonlar taşımak zorunda
onlarında kasaları en fazla 2,5 x 7 metre gibidir damper yüksekliğide 120 cm olsa gerek belki biraz daha yüksek olabilir
ve bu araçlar kasa yüksekliğini geçen yük alamazlar üstünü kapatmak zorundalar vs vs
-Konteyner taşıyan yarı römorklu araçlarda (ISO Konteynerli 3 - S 2 / 3) .. : 44 ton,
karayollarının sitesinde yazıyor bu hafriyatı çeken tırlar olabilir mi acaba ? ayrıca toprak sıkıştırılmamış malzeme olduğu için 1 m3 toprak çakıldan daha hafif olsa gerek

Çevrimdışı kaankartal

twitterdan takip ettiğim biri.Trollemeyi sever,büyük ihtimal trolldür.Statta çalışmalar durduğunda gerekli izinler alındı çatı yüksekliği için.Tabi burada statla daha çok bağlantılı arkadaşlar daha iyi bilir ama benim fikrim bu yönde.
HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK KARTAL !

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Çakma fuatavni, çakma kolpacı heralde.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi Necmi

Ben 90 ton demedim ki m3 hesabı yaptım. Çok araştırdım ama çakılın özgül ağırlığını bulamadım  :biggrinking:
45m3 çakıl+ hava diyelim anlaşalım o zaman. 90 ton değilde 16 ton yapabilir tabi.
1m3 serbest kum : 2500kg, 1m3 demir : 7600kg , 1m3 serbest pamuk : 120 kg geliyomuş bu arada.
çakıl veya mıcır sert kayaçtır buda türüne göre değişirsede ortalama 3-3,5 gibi diyelim aslında daha serttir
ben en hafifinden söyleyeyim  1 mküp mıcır 2,5 -3 tonun altına gelmez biz kumdan yola çıkalım 8 mküp kum 20 ton gelir yani
bunu kamyon taşıyamaz siz şeyden yanılıyorsunuz şehirler arası nakliye kamyonlarından yola çıkıyorsunuz onlara kum yükleyemezsin
en büyük kamyon kırk ayaktır onunda kasa boyu bildiğim kadarıyla 2,50 x 8 metre gibi bir şeydir. normal damperli kamyonlarda
yük taşıma bildiğim kadarıyla 16 tondur. zaten damperlerde bu ölçülere göre yapılır. siz kamyon dediğiniz için en kamyon hesabı yapıyorum
öyle 220 kamyon kumla anca bir olimpik havuzu doldurabilirsin 220 kamyon mıcır getirirler bunu on onbeş cm kalınlık yapacak gibi sererler
ama bildiğim kadarıyla esas dere çakılı sermeleri gerekir diye biliyorum çakıl işi biraz riskli olur çim için birde bu çim kumu dedikleride kalın ve hafif bir kum sanırım
o serdikleri bildiğimiz kuma hiç benzemiyor en az 25 cm bu kumdan olacak sanırım ama SIS in işlerine bakıyorum drenajıda bu kuma gömüyorlar.
sanki alta ince bir mıcır döküp sonrasını çim kumuyla yapacaklarmış gibi duruyor merak ettiğim bir iş

Çevrimiçi Necmi

-Konteyner taşıyan yarı römorklu araçlarda (ISO Konteynerli 3 - S 2 / 3) .. : 44 ton,
karayollarının sitesinde yazıyor bu hafriyatı çeken tırlar olabilir mi acaba ? ayrıca toprak sıkıştırılmamış malzeme olduğu için 1 m3 toprak çakıldan daha hafif olsa gerek
söylüyorsun ya işte konteynır hani şu gemilerle gelen kutular varya onları taşıyan tırlar römorkludur yani arkası çıkar
boştur zaten kasa yok onun yarine konteynır koyarlar römorkuna
hafriyat tırlarının bizim stadda gördünüz işte hafriyatı alanlar TIR dı bir kaç tane kamyon vardı gerisi hep tırdı
onlarda bjk_mabet söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam 24 ton kapasiteye izin veriliyordu

Çevrimiçi Necmi

45 mküp çakıl sanırım 150 ton falan yapar :D yani senin bir kamyona taşıtmak istediğin yük aşağı yukarı 9 kamyon falan taşır :D

Çevrimdışı toedeyou

Şimdi biz tekrardan kamyonmu sayacağız. Canlı yayın istiyorum ben 3-5 nöbetinede gönüllüyüm.

Çevrimdışı toedeyou

Bu arada sabah olmuş 30 sayfa okuduktan sonra benim uykum geldi ama sizlere bugün ilk defa Günaydın diyeyim
Günaydın Arena Kartalları

Çevrimdışı Efe

takilmadiki sokulsun sahaya yeni geliyorlar
Şampiyon Beşiktaş JK