Çok kötü yerden yakaladın @Necmi abi Evrim tartışması gibi bir tartışma başlatmak istemiyorum, sadece şunu söyleyeyim; kurban kesmek sadece dini değil anadolu ve hatta doğu medeniyetlerinde yer alan bir adet. Sadece dini sebeplerle değil, bin yıllardır anadolu ve mezopatamya medeniyetlerinde krala, tanrıya, havaya ve suya, yağmura, sağlığa... kısaca işlerin düzelmesi veya doğru gitmesi için evrene iletilen mesaj ritüellerinin tamamında hayvan kurban etmek (ki aztek gibi medeniyetlerde insan kurban edilirdi) bu işin parçası. Modern dünyada pek hoş karşılanmasa da bugün bile kurban geleneği tüm anadolu ve mezopotamya inançlarında devam ettirilen bir gelenek. Bizim stad için kurban keselim derken hayvan doğramayı değil, nazara ve kötü ruhlara karşı bir adeti kastetmiştim. eğer sizi rahatsız etti ise teklifimi hiç olmamış varsayabilirsiniz.
yok rahatsız olmasına olmadımda dediğin gibi eski ilkel medeniyetler yapıyormuş
islamiyette anlayabiliyorum kurban aç insanları doyurmak için yapılan bir ibadet ama bir şey için kan akıtma
muhabbeti bence yanlış. Bir keresinde babamı kıramadım yeni araç almıştım ona kestik birde kalktı her tarafına
kan sürdü o gün akşam olmadan bir kamyon üstüme çıktı. Akşam eve geldim dedim senin kurban pek işe yaramadı.
Babamda bana yaramış dedi bak o aracın içinden bir şey olmadan çıkmışsın
Bende gıcık gıcık baktım araç 500 km yi
görememiş benim canım gitmiş zaten neyse dedim bir daha bana kurban teklif dahi edilemez 10 dan fazla arabam oldu
sağ olsun tek kurban kestirdiğim araç hurda oldu
Kim bilir belkide tanrı kan akıttım diye beni cezalandırmıştır.
@panic13