Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5877957 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı onurturan

pazartesi başlayacaktı ama sıkıntılı bölümlerde çalışmalar bitmemiş görünen yarında devam edilecektir hafta sonuna kadar çok daha net bir paylaşım gelir ilk haberi olacaklar bizleriz zaten mabet direk periscope yapacak en kötü foto koyar  zaten :)
@Efe sanırım yanlış anladın adam 12 ekim sabah 10:45 de staddaymış bilgi almış pazartesi yada salı demişler yani gelecek hafta pazartesiden bahsediyor  :biggrinking:

Çevrimdışı Sedat_BJK

pazartesi başlayacaktı ama sıkıntılı bölümlerde çalışmalar bitmemiş görünen yarında devam edilecektir hafta sonuna kadar çok daha net bir paylaşım gelir ilk haberi olacaklar bizleriz zaten mabet direk periscope yapacak en kötü foto koyar  zaten :)
O paylasim pazartesinden once miydi? Valla ben gelecek pazartesiden bahsediyor sanmistim. :d o zaman benim icin 5 gun erken baslamis olacak kaldirma isi :)
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı Sedat_BJK

@Efe sanırım yanlış anladın adam 12 ekim sabah 10:45 de staddaymış bilgi almış pazartesi yada salı demişler yani gelecek hafta pazartesiden bahsediyor  :biggrinking:
Al iste yedin benim 5 gunu. Nerde bu paylasim bulamadim da mobilden.

Çevrimdışı onurturan

Arkadaşlar ben Erdinç bugun Kocaeli İnşaat Mühendisleri odası olarak Vodafone Arenaya teknik gezi düzenledik
Sabah 10.45 gibi stada deniz tarafındaki şantiye girişinden girdik. Bizlere vodafone arena inşaatından sorumlu inşaat mühendisi Zafer Bey ve çelik çatı işini yapan müteahhit firmanın şantiye şefi Sercan Bey eşlik etti. Kendilerine çok teşekkür ederim sizlere ilk önce statla ilgili gözlemimi, ikinci olarak çatı ile ilgili edindiğimiz bilgileri 3. olarak ise bundan sonraki inşaat süreci ve stadın tahmini açılış zamanı ile ilgili bilgileri aktaracağım.

1-Arkadaşlar gerçekten vodafone arena çok dik bir stat. Stadın ortasından bir işçi arkadaşımız bize siyah diye bağırdı biz trübünden beyaz dedik stat çınladı akustik süper olmuş. Şuan uefanın izin verdiği normlara göre en dik açılı tribünleri olan stat olacakmış. Otopark alanı giriş çıkışlar, lavabolar yeterli sayıda engelliler için ayrı alan bile oluşturulmuş. Kişisel olarak kadıköyde, olimpiyatta, ankarada maç izlemiş biri olarak söylüyorum vodafone arena farklı bir stad sanki sahanın içinde gibi hissediyorsunuz kendinizi.

2-Bize aktarılan bilgilere göre çatı aslında dün için kaldırılmaya başlanacakmış ama sisteme yük verilince halatların bağlantı noktalarında bulunan bulonların bazılarının bozuk olduğu tespit edilince kaldırma işlemi ertelenmiş ve tüm bulonların yeniden siparişi verilmiş şuan fabrikada imalatı yapılıyor dendi ve yarından itibaren bulonlar değiştirilmeye başlanacakmış. Pazartesi veya Salı gününden itibaren kaldırma işlemi başlanacak dedi Zafer bey. Çatı ilk etapta 30cm geriye ve 30cm yukarı kaldırılacak ve tüm bağlantılar tekrar kontrol edilecek ertesi günden itibaren (tahminen salı veya Çarşamba) çatı hergün 30cm lik kademler halinde günde 3mt kaldırılacak (yani günde 10 kademe) ve total station denen ölçü aleti ile çatının üst kotları okunacak okuma değerleri sorunsuz ise ertesi gün çatı kaldırma işlemi devam edecek. 5. günün sonunda çatı kaldırma işlemi tamamlanacak ve yaklaşık çatı olduğu yerden 15metre yukarı kalkacak. Resimlerde ve videoda anlatmaya çalıştım çatı sisteminin altında çatıya doğru çıkan bir halat var ve o halatın ucunda beyaz bir aparat var ve o aparata da iki tane daha halat bağlanmış. Aparat yukarıda görünen sistem yardımı ile geri doğru çekilecek ve o beyaz aparat çatı direklerinin üstünde bulunan mafsala bağlanacak. Bu işlem tamamlandığında sahanın içinde görünen çelik profillerin bir ucu beyaz mafsala diğer ucuda çelik çatının üstündeki bağlantı noktasına takılarak çatı geriye doğru büyütülecek. Daha sonra ise Zafer bey tarafından şuan fabrikada dikim işlemi yapıldığı söylenen şeffaf çatı kaplaması bu profillerin üzerene konulacak. Bu süreç içerisinde sahanın içinde vinç çalışacak yani çatı kalktıktan sonra tahmini en az 1 ay daha vinç sahanın içinde olacağından zemine geçilemeyecek. Aldığımız bilgilere göre önümüzdeki hafta sonuna kadar çatının kaldırılması planlanıyor. Ondan sonraki çatının büyümesi ve çatı kaplaması işlemi kasım sonu gibi bitecek diye planlanmış.

3-Çatı imalatı tamamlandıktan sonra ışıklandırma işlemi ile beraber koltukların takılması, zeminin yapılması ve içerdeki alanların tamamlanması ( loca, lavabo, dükkan alanları, giriş çıkış kapıları, asansör mekanik tesisatlar) son olarak ise çevre düzenlemesi yapılacak. Işıklandırma sistemi için vinçler stattan çıkmadan vinçler yardımı ile çatı makaslarının ortasına kedi yolu konacak ve bu kedi yolu kullanılarak ışıklandırma tesisatı yapılacak. Skorbordlar ise dışarıdan hazır olarak gelecek ve iki kale arkasının köşe noktalarına asma sistem yardımı ile konulacakmış ve bunun fazla bir zaman almayacağı söylendi tahminen 1 veya 2 günlük iş, çatı kalktıktan sonra çatının üstünde durduğu iskele kaldırılacak ve koltuklar 15 gün sonra takılmaya başlanacak dendi. Zemin için ise vinçlerin stattan çıkması beklenecek ilk önce drenaj ve ısıtma sistemi daha sonra ise çimlerin serilmesine geçilecek. Bu sırada ise stat içindeki loca ve lavaboların son işlemleri yapılacak. Zaten yangın tesisatı ve mekanik tesisat son aşamaya gelmiş sadece sisteme bağlanıp teknik arkadaşlar bilir gerekli basınç testleri yapılacak. Asansör imalatları devam ediyor raylar döşenmiş mekanik sistem son aşamada bitince kabinler ve elektronik sistemi var yapılması gereken. Merdiven kaplamaları ve şap işlemi tamam tavanda yalıtım ve boya işleri son aşamada ama merdiven kenarlarına korkuluk işlemi henüz başlamamış. Lavaboların tesisatları tamam sadece bazı yerlerde asma tavan yapılacak birde bütün lavaboların vitrifiyesi ( klozet,musluk lavabo v.b.) henüz takılmamış zafer beyin söylediği vitrifiye montajına da kısa süre içerisinde başlanacakmış.
Gelelim stadın açılış tarihine zafer beyin dediklerini aktarıyorum biz buraya yapan mühendisler olarak hiçbir zaman başkan dahil kimseye bitiş tarihi vermedik ama şu çatı kaldırma işlemi sorunsuz geçerse ikinci yarının 4. veya 5. haftası bu statta maç oynanacak diyor. Bende kendi gözlemimi aktarayım yerinde görünce yapılan işin muhteşem bir iş olduğu ama gerçekten çok büyük bir inşaat olduğu gözüküyor. Şuan statta çatı işinde 85 kişi toplamda ise 350 kişi çalışıyor çatı bu ayın 20 sine kadar kalkarsa Eskişehir veya Antalya maçını biz bu statta oynarız arkadaşlar.
buyur abi  :by2: :by2: :by2:

Çevrimdışı Sedat_BJK

Çevrimdışı Efe

12 değil 10 ekimde stadtaymış bugünde çarşamba kalkacak diyor yani 2 gün sonra artık çok mühüm değil hafta sonuna kadar işleri bitirsinlerde gerisi önemli değil bekleyeceğiz çare yok çatı 20 cm havalandı ogün çatı kaldırıldı diyeceğiz
[ Son Düzenleme: 13 Ekim 2015, 01:41:15 Efe ]
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı sosyalkartal

biri ekşi sözlükte şöyle bir yorum yapmış :))

geçen gün rüyamda gördüğüm stadyum.

çatının iskeleti kurulmuş, kenarda kaldırılmasını bekliyoruz. önce çatı yükselmeye başlıyor, biz yükseldikçe seviniyoruz. ama tam yerine yükselince çatı birden kanatlanıyor ve uçarak gözden kayboluyor.

hayrolsun
Bizler Tanrının kullarıyız, bize kim kafa tutabilir ki Çelik gibi bir azimle ve korkusuzca adımlarla binlerce umut altında güneşlenen kullarız. Bugün kaderimizi yazmak üzere ileri çıkıyoruz..

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

"Gelelim stadın açılış tarihine zafer beyin dediklerini aktarıyorum biz buraya yapan mühendisler olarak hiçbir zaman başkan dahil kimseye bitiş tarihi vermedik ama şu çatı kaldırma işlemi sorunsuz geçerse ikinci yarının 4. veya 5. haftası bu statta maç oynanacak diyor. Bende kendi gözlemimi aktarayım yerinde görünce yapılan işin muhteşem bir iş olduğu ama gerçekten çok büyük bir inşaat olduğu gözüküyor. Şuan statta çatı işinde 85 kişi toplamda ise 350 kişi çalışıyor çatı bu ayın 20 sine kadar kalkarsa Eskişehir veya Antalya maçını biz bu statta oynarız arkadaşlar."

Burası çok ama çok önemli.. :bandit:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı onurturan

Tesekkurler. Saglik olsun ne diyelim.
Ne diyelim biliyo musun abi ben mesela kendi kendime diyorum ki..
Kimse lütfen artık tarih vermesin diyorum çünkü harbiden beklenti oluşuyo insanda üzülüyoruz sonra..
Bi de foruma 10 günde bir girip son 2 sayfayı oku geç diyorum ne dersin ? Bunu yapamam ama kesin... :ebebe:

Çevrimdışı Sedat_BJK

"Gelelim stadın açılış tarihine zafer beyin dediklerini aktarıyorum biz buraya yapan mühendisler olarak hiçbir zaman başkan dahil kimseye bitiş tarihi vermedik ama şu çatı kaldırma işlemi sorunsuz geçerse ikinci yarının 4. veya 5. haftası bu statta maç oynanacak diyor. Bende kendi gözlemimi aktarayım yerinde görünce yapılan işin muhteşem bir iş olduğu ama gerçekten çok büyük bir inşaat olduğu gözüküyor. Şuan statta çatı işinde 85 kişi toplamda ise 350 kişi çalışıyor çatı bu ayın 20 sine kadar kalkarsa Eskişehir veya Antalya maçını biz bu statta oynarız arkadaşlar."

Antalya bizimle açacak artık büyük ihtimal, bizde Antalya ile açarsak Antalya ile hiç unutulmayacak bir bağımız olur.

Çevrimdışı Efe

bende şunu söyleyeyim oynayamayız mühendis falan değilim ama benim görüşüm bu çatı en az 2 ay daha zamanımızı alacak sonra vinçlerin gidişi sahanın temizlenmesi yıl sonunu bulacaktır çim işi nevzat demirde gördüğüm kadarıyla en az 3 ay sürecek yine mebran kaplama 2 ay sürecek kimse kendini oynarız falan diye şartlamasın  çok iş var sahada ben istanbula 6 aya yakın gitmedim 6 ay sonra karşılaştığım görüntü açıkçası pek iç açıcı değildi arkadaşlar burda fotolardan yorum yapıp duruyoruz ancak iş çıplak gözle bakınca gerçekten çok farklı yüzlerce işçi çalışsada alan çok büyük olduğu için zaman alıyor işler çatıda aynı şekilde tam bir baş belası olmuş çok sıkıntılı bir imalt olduğu kesin ben gittiğimde ilk kez bu kadar yakından gördüm ve buraya getirmemiz bile büyük başarı kazadan sonra o yüzden şartlanmayın üzülmeyin ne zaman açılırsa o zaman gideriz yeterki kazasız belasız tamamlansın :ok:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Sedat_BJK

Ne diyelim biliyo musun abi ben mesela kendi kendime diyorum ki..
Kimse lütfen artık tarih vermesin diyorum çünkü harbiden beklenti oluşuyo insanda üzülüyoruz sonra..
Bi de foruma 10 günde bir girip son 2 sayfayı oku geç diyorum ne dersin ? Bunu yapamam ama kesin... :ebebe:

güzel diyosun da ben her gece yatarken sigarayı da bırakıyorum ama her sabah devam. araya bir de forumu katmayalım şimdi. :)

Çevrimdışı Sedat_BJK

@Efe membran için içerde vinç gerekecek mi? eskiden gerek yok gibi söyleniyordu hep.

Çevrimdışı Efe

@Efe membran için içerde vinç gerekecek mi? eskiden gerek yok gibi söyleniyordu hep.
açıkçası vinç gerekeceğini sanmıyorum diğer hiç bir stadta vinç gerekmedi dıştan vinçler yardım etti bizde de öyle olur olmazsa zaten bu sezon kesinlikle maç oynanamaz yeni sezonda geçeriz
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Yasin A.

bu çatı elbet kalkacak bakalım o zaman derdiniz ne olacak?

Çevrimdışı onurturan

bu çatı elbet kalkacak bakalım o zaman derdiniz ne olacak?
1 derdim var 1000 dermana değişmem asla  :icool:

Çevrimdışı laoban

ben daha oncede soyledim, kendimi gelecek sezona acilacakmis gibi hazirladim. daha erkeni sevindirici olur. tek sinir oldugum nokta baskanin sacma sacma tarihler vermesidir. yoksa icinde bulundugumuz durumda ve o konumda oyle bir stad yapmak her yigidin harci degil.

Çevrimdışı Deniz

Arkadaşlar şu gün bu gün diye kendinizi beklentiye sokuyorsunuz sonra yine uzulen siz oluyorsunuz.Başkanından muhendisine ,muhendisinden iscisine herkes o catiyi bizden daha cok havada gormek istiyor ama bazi seyler sadece istemekle olmuyor.

Baglanti noktalari kontrol edilmiş ve sikintili bulonlar tespit edilmis.o bulonlar degistirilip sikinti giderilmeden o catinin kaldirilmasini kimse beklemesin.bu 3 gun de surer 10 gun de kimse bilemez.bulonlar imalattan gelecek ,degisimi gerceklestirilecek,son kontroller yapilacak eger bir sikinti yok ise start verilecektir.

Sakince sabirla beklemekte fayda var.stadyumun en kritik islemini gerceklestirecez birkac gunluk sarkma olmuş cok da onemli degil..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Ferhat Türk

Bugün de kalkmayacak ama insan bekliyor işte :bandit:
Günaydınlar olsun :uyucam: :uyucam:
Beşiktaş'ım sevmişiz seni...

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 13 Ekim 2015, 08:51:59
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimdışı SDemirsoy

günaydın 8-10 sayfa geriden okuyarak geldim bazı arkadaşlarımıza göre çıkardığım sonuç 2023'de çatıyı kaldırıyor muşuz

Çevrimdışı talha

Bu arada şunu da söyleyeyim olan bana olsun canınız sağolsun o çatı kurulumu tamamen bitmedik çe yani membranlar bile tamamen yerleştiriline kadar altında bir tane adamı geçtim koyun kuzuyu çaluştırmazlar

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı Serkan Çağıl

Çatı ayın 20 kadar kalksa iyi belki yetişir ama ben şahsen gelecek hafta p tesi den önce kalkacağını düşünmüyorum.

Bilmiyorum ama git gide çatıya ayar olmaya başladım güzelliğiymiş bilmem neyiymiş umurumda değil bir an önce bitsin yeter bıktık...

Çevrimdışı Erdem Çözer

Bu arada şunu da söyleyeyim olan bana olsun canınız sağolsun o çatı kurulumu tamamen bitmedik çe yani membranlar bile tamamen yerleştiriline kadar altında bir tane adamı geçtim koyun kuzuyu çaluştırmazlar

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

çok büyük konuşmuşsun ama bizimkinin benzeri neredeyse bütün stad inşaatlarında bunun tam tersi oluyor
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı serdart

istanbulda hava kötü. rüzgarlı ve karanlık bi gün. yağmur da yağıyor. yarına ertelenir bana kalırsa her şey tamam olsa da.