Stadın kapasite sınırlamasına tabi olduğunu düşünmüyorum. Anıtlar Kurulu olsa olsa stadın hacmi ve yüksekliği için sınırlama getirebilir.
Şehir içerisinde hatta yerleşim mahallinin ortasında yeralan Şükrü Saraçoğlu yaya trafiği engeline takılmazken; İBB'nin deniz, kara ve yeraltı ulaşımına müsait konumda bulunan bizim stadı sınırlandırması da hiç makul değil.
Kapasite meselesinin psikolojik strateji gereği arka planda tutulduğu ve olası protokol problemlerini kaynağında oluşmadan engelleme maksatlı, kapasitenin düşük şekilde dile getirildiğini düşünüyorum.
Yeni yapılan Konya Stadı açıldıktan hemen sonra iki yüz koltuk ilave edebiliyorsa, Şükrü Saraçoğlu Stadı açıldıktan sonra defalarca kez renovasyon gördüyse ve kapasitesi bir kaç kere değişmişse, Vodafone Arena'nın da kapasitesi açıldıktan sonra değişebilir. Yeter ki köprü geçelim. 
Yıldırım Demirören Stadı'n zeminini aşağıya alırken, kapasite arttırken Anıtlar Kurulu veya İBB yok muydu? Yeni açıktaki hiçbir işe yaramayan çatının yüksekliği, şimdiki çatı kotundan daha yüksek değil miydi? Geçin sit bölgesi, tarhi eser hikayesini. Mesele hep politikti, inşaatta politik süreç içerisinde ilerliyor.
Dolayısıyla stadın kapasitesi sadece fiziki şartlarıyla sınırlı. 41.903 rakkamıyla değil.
bilgisizce konuşuyorsun ve kesin konuşuyorsun evet kapasite sınırı var
fenerin stadıyla bir tutamazsın Dolmabahçe sadece şehirin içi değil aynı zamanda
tarihi sit alanı buda zaten kafadan inşaatı engellediği gibi bir şekilde bunu aşsakta
bir sürü koruma kurallarına takılıyor bırak kapasiteyi büyüklüğü istediğin gibi yapmanada izin verilmiyor
yeni açıktaki çatının yüksekliğinden daha alçak şu anda stadın yüksekliği zaten bilgisiz konuştuğun burdan
anlaşılıyor çünkü yükseklik sınırı olarak yeni açık çatı yüksekliğini geçemez kuralı var zaten o nedenle
maliyeti %30 dan fazla arttırarak yeraltına girdik biz geçerizde sit bölgesi tarihi eser hikayesini
sen sanırım bu kelimelerin anlamını bile bilmiyorsun sit alanına özellikle tarihi sit alanına izinsiz bir şey yapmak
bu ülkedeki en ağır suçlardan biridir. Orman yasaları gibi affı yoktur.Biliyorsundur Senin bahçende bile olsa
bir orman ağacını izinsiz kesemezsin. metro inşaatının kaç yıl bekletildiğini unuttun galiba hemde bu hükümet yapıyordu
bu işler geçiniz falan denecek kadar basit işler değildir. Stad inşaatıda emin ol bu haliyle bile esnetildiği kadar esnetildi
bütün limitler kullanıldı.kulelerin yıkılmasına izin verilseydi daha büyük bir stad yapılabilirdi buda en fazla 6-7 bin kapasite artışına
neden olabilecek bir büyüklük olurdu stad kabataş tarafına 3-4 metre daha kaydırabilirdik.
stadın zemininin aşağıya alınmasının ibb ve anıtlarla bağlantısını çözemedim zaten alındıda 32000 oldu ve bu sayıda bir engel yoktuki
on sene öncede yenileseydik 32 bin olarak zaten izin verilmişti bizim derdimiz zaten bu kapasitenin üstüne çıkmaktı ve on senedir
izin alamadığımız nokta buydu yoksa stadın yıkılmasına engel olmuyorlardı.
@Factatum hem kişisel fikrini söylüyorsun hemde
bir çok kişiyi suçluyorsun nasıl anlamadım senin kişisel fikrine göremi yargılayalım insanları
Bilmiyorsun anlatayım
1- yeni yapılacak stad eski stadın yüksekliğini geçemez yeni açık çatı yükseklik olarak sınır alındı
2- Eski açık tribün yüksekliği kuleleri geçemez
3- Kuleler ve tarihi kapı korunacak
4- yapıyı 24 metre geriye çekeceksin
5- Kapasite 42000 in üstünde olamaz
6- Tarihi lokasyona uygun bir yapı olmak zorunda yani modern dışı olan yeni nesil stadlardan yapılmasına izin verilmedi.
stadın iç kullanım hakları bize ait istediğimiz gibi döşeyebiliriz ama alışveriş merkezi ve otel gibi maksadını aşan bir düzenlemeyede izin yok
dış kısma reklam vs için elektronik pano asılmasınada izin yok
kulelerin kullanım hakkı ve iç düzenlemesi bize ait ama dışına her hangi bir işlem yapmaya izin yok duvara pencere açmak vs gibi veya taş kaplamasını yenilemek gibi