Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5871717 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Turco

Sana katiliyorum.40cm icin yapmadıklarını birakmayanlar fazla kapasite için neler yaparlar kimbilir.benim anlamadığım 50 bin kişi gelse anitlar kurulu buna neden karisir.fazla kalabalık siluetimi bozuyo acaba

siuletle alakasi yok baski ile alakasi var. stat baski uyguladikca dolmabahce sarayi denize dogru kayiyor(muş)

ertugrul gunay daha stat yapilmadan kapasite tartismasi yapilirken boyle bi aciklamada bulundu ne kadar dogru bilinmez aramizda jeolog varsa aydinlatsin.

Statta tepiniyorlar Dolmabahçe denize doğru kayıyor

ON BİNLERCE İNSANIN TEPİNDİĞİ ALAN...'

“O vadinin içine stadyum sokulur mu? Adı üzerinde dolgu alanı.. Dolmabahçe orası... Dolgu... Eminönü Yeni Cami kazık üzerine oturtulmuştur, Dolmabahçe de öyledir. Siz bu tarafa on binlerce insanın tepineceği bir alan yaparsanız, zaman içinde Dolmabahçe denize doğru akmaya mahkumdur.”

'BÜYÜTMEK İSTİYORLAR ZORLANIYORUM'

“Stadyumla ilgili yeni bir proje hazırlanmış ‘Bu yetmez, burayı büyütelim’ diyorlar. ‘Stadyumu genişletelim, araya kongre merkezi koyalım, bir de otopark koyalım’ diyorlar. Arkadaşlar, böyle bir şey olabilir mi? Bu konuda zorlanıyorum. Stadyumları şehir dışına, trafiğin tıkanmayacağı yerlere alalım...”

Çevrimdışı Efe

@Efe  nin her zamanki hali o stadın bittiği gün resmini çeksen gene aynı pozu görürsün  :kop: :kop: :kop:

:biggrinking:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

Şimdi merak ettiğim bir konu var.

Stadın yapılış şekli yeni açığa Çarşıyı kaydırmaktı.Dolayısıyle yeni açığa loca yapılmadı Çarşı orada olacak diye.@Necmi abi geçenlerde Çarşı oraya geçmez tarzında birşey söyledi.
Sorum şudur.... Çarşı her zamanki yeri kapalıda mı olacak?  yoksa stadın planlanma amacına göre yeni açığa mı geçecek? 
net bir bilgi verebilecek arkadaşım var mıdır?
birine şuraya geç buraya geç deme hakkı varmı kimsenin parasını veren istediği yere oturur
o nedenle çok boş bir konuşma yönetimin haddimi sen şurda oturacaksın demeye birde yok taraftar için
loca koymamışlar kelimesi masal oraya loca konmamasının tek nedeni konser bölümü olduğu için işin ucunda gelir varken
kimse kimseye kıyak yapmaz orda parada konser gelirlerinde var yani daha fazlası için localardan gelecek daha azından vaz geçtiler
işin özeti bu  @Sedat.Y orasının loca olmaması taraftar için olsaydı gidipde deplasman tribününü oraya yapmazlardı.
Başkanın o söylemi çok yanlıştı resmen insanların zekasıyla alay eden bir söylemdi sanki olanı taraftar algılamayacak
biz kombineleri eski açıktan alırken adım gibi biliyordum deplasman tribününün eski açıkta olmayacağını yoksa deplasman
tribünün tam altına bjk tv stüdyolarını koymazlar herhalde diğer tarafta loca yokken deplasman tribününün orası olacağı bağırıyordu

Çevrimdışı cadavra

hosgeldın dıen herkese hosbulduk diyorum aslında uzun zamandır takip ediyodum demiştim sayenizde son gelişmeleri hep önce burdan öğrendik eskiden beri stadyum projeleri olsun stad yapımı olsun hep takip etmişliğim vardı hoby gibi bi şeydi tt arenayı bıle takıp etmıstım yani yurt dısındakı stadlarıda keza öyle. besıktas olunca baska oluyo tabi çok bitmez dedim tecrubemden dolayı.Ama kendimi alamadım takip etmekten.İstanbulda yasayanlar gercekten cok sanslı uzaktan sewmek daha zor inanın :) tekrardan hosbulduk.

Çevrimiçi Necmi

siuletle alakasi yok baski ile alakasi var. stat baski uyguladikca dolmabahce sarayi denize dogru kayiyor(muş)

ertugrul gunay daha stat yapilmadan kapasite tartismasi yapilirken boyle bi aciklamada bulundu ne kadar dogru bilinmez aramizda jeolog varsa aydinlatsin.

Statta tepiniyorlar Dolmabahçe denize doğru kayıyor

ON BİNLERCE İNSANIN TEPİNDİĞİ ALAN...'

“O vadinin içine stadyum sokulur mu? Adı üzerinde dolgu alanı.. Dolmabahçe orası... Dolgu... Eminönü Yeni Cami kazık üzerine oturtulmuştur, Dolmabahçe de öyledir. Siz bu tarafa on binlerce insanın tepineceği bir alan yaparsanız, zaman içinde Dolmabahçe denize doğru akmaya mahkumdur.”

'BÜYÜTMEK İSTİYORLAR ZORLANIYORUM'

“Stadyumla ilgili yeni bir proje hazırlanmış ‘Bu yetmez, burayı büyütelim’ diyorlar. ‘Stadyumu genişletelim, araya kongre merkezi koyalım, bir de otopark koyalım’ diyorlar. Arkadaşlar, böyle bir şey olabilir mi? Bu konuda zorlanıyorum. Stadyumları şehir dışına, trafiğin tıkanmayacağı yerlere alalım...”
nasıl baskı yapacak aynı düzlemde bile değil kaldıki artık yeni inşaat teknolojileriyle
herşeyin önüne geçmek mümkün stadın bütün çevresi kazıklarla çevrildi emin ol  o tepedeki otel çok daha fazla baskı yapar
dolmabahçenin nereye kaydığını bilmem ama denize kaymadığı kesin orda kesinlikle art niyet vardı. bir kere jeolok değilim ama boğazın dibindesin ve milyonlarca yıldır ordan su akıyor zaten zemin yumuşak alsa denize dayanmaz dibinde yükselti var yükselti demek kaya demektir. numaralı tarafındada yükseltide
kayaya toslamıştık yani stadın bütün çevresi bence kaya kazılardanda anladığımız kadarıyla sadece eski açık tarafına gelen kısım dolgu
zaten orda sıvılaşma vardı o nedenlede oraya zemine kazık çakıldı.madem orda fazla hassaslar sarayın dibinden yol geçirmesinler
ordan geçen her aracın yarattığı titreşim saraya staddan fazla zarar verir. Yeni cami nasıl kazık üzerine oturtuldu o zamanlar böyle bir
teknolojimi vardı kazık teknolojisi şurda daha kaç yıldır varki o cami yapılırken  daha çimento keşfedilmemişti kazığı nasıl betonlasınlar
yeni camii yapıldıktan 250 yıl sonra çimentoyu icat ettiler :D o dönemler horasan harçı kullanılırdı yani yapı taş veya tuğla yapılır bağlayıcı olarakta
horasan harcı kullanılırdı. Gerçi horasan harcı günümüz çimentolarından daha dayanıklı bir malzeme özellikle taş tuğla gibi malzemelerin birbirine  bağlanması
için ideal bir malzeme kaldıki dolmabahçe sarayının inşaatına bile yetişmemişdir çimento yani saray işin gerçeği ahşaptır temeli kaya iç duvarları tuğla
ahşap iskelet ve kurşun çatı

Çevrimdışı izorlu85

günün hatırası

Yuvaya ruh katmaya geldik der gibi olmuş abi bu  ya :D @keremfrat1 de reklamda ki gözlüklü çocuk gibi olmuş ( Espiri yapıyorum kardeşim affına sığınarak) @Necmi abi @Efe @ZEKI hocam müthiş görünüyorsunuz. ;)
[ Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 00:56:06 izorlu85 ]
SS Arena (Süleyman SEBA Arena)

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı Efe

bugün neler oldu ki stad da  :alala:
daha bişey olmaz stadta kaldırma günün bekliyoruz sadece elektirik ve hidrolik bağlantıları yapılıyor diğer işler bitti sadece kontrol yapılıyor eksik görülen yerler yeniden montajlanıyor
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı cursedofdragon

daha bişey olmaz stadta kaldırma günün bekliyoruz sadece elektirik ve hidrolik bağlantıları yapılıyor diğer işler bitti sadece kontrol yapılıyor eksik görülen yerler yeniden montajlanıyor

iyide ne zaman bitcek bu ufak tefek işler kalksın artık sabırsızlanıyoruz  :D

Çevrimdışı Efe

iyide ne zaman bitcek bu ufak tefek işler kalksın artık sabırsızlanıyoruz  :D
7 si dediler bekleyeelim bakalım  :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Factatum

Stadın kapasite sınırlamasına tabi olduğunu düşünmüyorum. Anıtlar Kurulu olsa olsa stadın hacmi ve yüksekliği için sınırlama getirebilir.

Şehir içerisinde hatta yerleşim mahallinin ortasında yeralan Şükrü Saraçoğlu yaya trafiği engeline takılmazken; İBB'nin deniz, kara ve yeraltı ulaşımına müsait konumda bulunan bizim stadı sınırlandırması da hiç makul değil.

Kapasite meselesinin psikolojik strateji gereği arka planda tutulduğu ve olası protokol problemlerini kaynağında oluşmadan engelleme maksatlı, kapasitenin düşük şekilde dile getirildiğini düşünüyorum.

Yeni yapılan Konya Stadı açıldıktan hemen sonra iki yüz koltuk ilave edebiliyorsa, Şükrü Saraçoğlu Stadı açıldıktan sonra defalarca kez renovasyon gördüyse ve kapasitesi bir kaç kere değişmişse, Vodafone Arena'nın da kapasitesi açıldıktan sonra değişebilir. Yeter ki köprü geçelim.  :D

Yıldırım Demirören Stadı'n zeminini aşağıya alırken, kapasite arttırken Anıtlar Kurulu veya İBB yok muydu? Yeni açıktaki hiçbir işe yaramayan çatının yüksekliği, şimdiki çatı kotundan daha yüksek değil miydi? Geçin sit bölgesi, tarhi eser hikayesini. Mesele hep politikti, inşaatta politik süreç içerisinde ilerliyor. 

Dolayısıyla stadın kapasitesi sadece fiziki şartlarıyla sınırlı. 41.903 rakkamıyla değil. 
[ Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 01:41:14 Factatum ]

Çevrimdışı fthkzgn

birine şuraya geç buraya geç deme hakkı varmı kimsenin parasını veren istediği yere oturur
o nedenle çok boş bir konuşma yönetimin haddimi sen şurda oturacaksın demeye birde yok taraftar için
loca koymamışlar kelimesi masal oraya loca konmamasının tek nedeni konser bölümü olduğu için işin ucunda gelir varken
kimse kimseye kıyak yapmaz orda parada konser gelirlerinde var yani daha fazlası için localardan gelecek daha azından vaz geçtiler
işin özeti bu  @Sedat.Y orasının loca olmaması taraftar için olsaydı gidipde deplasman tribününü oraya yapmazlardı.
Başkanın o söylemi çok yanlıştı resmen insanların zekasıyla alay eden bir söylemdi sanki olanı taraftar algılamayacak
biz kombineleri eski açıktan alırken adım gibi biliyordum deplasman tribününün eski açıkta olmayacağını yoksa deplasman
tribünün tam altına bjk tv stüdyolarını koymazlar herhalde diğer tarafta loca yokken deplasman tribününün orası olacağı bağırıyordu

Necmi abi Allahını seversen güzel türkçemizin noktalama işaretlerini kullan. :ok:
Okutken devreler yanıyor. :lol:
SEVİNMEK İÇİN, SEVMEDİK...

Çevrimiçi Necmi

Stadın kapasite sınırlamasına tabi olduğunu düşünmüyorum. Anıtlar Kurulu olsa olsa stadın hacmi ve yüksekliği için sınırlama getirebilir.

Şehir içerisinde hatta yerleşim mahallinin ortasında yeralan Şükrü Saraçoğlu yaya trafiği engeline takılmazken; İBB'nin deniz, kara ve yeraltı ulaşımına müsait konumda bulunan bizim stadı sınırlandırması da hiç makul değil.

Kapasite meselesinin psikolojik strateji gereği arka planda tutulduğu ve olası protokol problemlerini kaynağında oluşmadan engelleme maksatlı, kapasitenin düşük şekilde dile getirildiğini düşünüyorum.

Yeni yapılan Konya Stadı açıldıktan hemen sonra iki yüz koltuk ilave edebiliyorsa, Şükrü Saraçoğlu Stadı açıldıktan sonra defalarca kez renovasyon gördüyse ve kapasitesi bir kaç kere değişmişse, Vodafone Arena'nın da kapasitesi açıldıktan sonra değişebilir. Yeter ki köprü geçelim.  :D

Yıldırım Demirören Stadı'n zeminini aşağıya alırken, kapasite arttırken Anıtlar Kurulu veya İBB yok muydu? Yeni açıktaki hiçbir işe yaramayan çatının yüksekliği, şimdiki çatı kotundan daha yüksek değil miydi? Geçin sit bölgesi, tarhi eser hikayesini. Mesele hep politikti, inşaatta politik süreç içerisinde ilerliyor. 

Dolayısıyla stadın kapasitesi sadece fiziki şartlarıyla sınırlı. 41.903 rakkamıyla değil. 
bilgisizce konuşuyorsun ve kesin konuşuyorsun evet kapasite sınırı var
fenerin stadıyla bir tutamazsın Dolmabahçe sadece şehirin içi değil aynı zamanda
tarihi sit alanı buda zaten kafadan inşaatı engellediği gibi bir şekilde bunu aşsakta
bir sürü koruma kurallarına takılıyor bırak kapasiteyi büyüklüğü istediğin gibi yapmanada izin verilmiyor
yeni açıktaki çatının yüksekliğinden daha alçak şu anda stadın yüksekliği zaten bilgisiz konuştuğun burdan
anlaşılıyor çünkü yükseklik sınırı olarak yeni açık çatı yüksekliğini geçemez kuralı var zaten o nedenle
maliyeti %30 dan fazla arttırarak yeraltına girdik biz geçerizde sit bölgesi tarihi eser hikayesini
sen sanırım bu kelimelerin anlamını bile bilmiyorsun sit alanına özellikle tarihi sit alanına izinsiz bir şey yapmak
bu ülkedeki en ağır suçlardan biridir. Orman yasaları gibi affı yoktur.Biliyorsundur Senin bahçende bile olsa
bir orman ağacını izinsiz kesemezsin. metro inşaatının kaç yıl bekletildiğini unuttun galiba hemde bu hükümet yapıyordu
bu işler geçiniz falan denecek kadar basit işler değildir. Stad inşaatıda emin ol bu haliyle bile esnetildiği kadar esnetildi
bütün limitler kullanıldı.kulelerin yıkılmasına izin verilseydi daha büyük bir stad yapılabilirdi buda en fazla 6-7 bin kapasite artışına
neden olabilecek bir büyüklük olurdu stad kabataş tarafına 3-4 metre daha kaydırabilirdik.
stadın zemininin aşağıya alınmasının ibb ve anıtlarla bağlantısını çözemedim zaten alındıda 32000 oldu ve bu sayıda bir engel yoktuki
on sene öncede yenileseydik 32 bin olarak zaten izin verilmişti bizim derdimiz zaten bu kapasitenin üstüne çıkmaktı ve on senedir
izin alamadığımız nokta buydu yoksa stadın yıkılmasına engel olmuyorlardı. @Factatum hem kişisel fikrini söylüyorsun hemde
bir çok kişiyi suçluyorsun nasıl anlamadım senin kişisel fikrine göremi yargılayalım insanları
Bilmiyorsun anlatayım
1- yeni yapılacak stad eski stadın yüksekliğini geçemez yeni açık çatı yükseklik olarak sınır alındı
2- Eski açık tribün yüksekliği kuleleri geçemez
3- Kuleler ve tarihi kapı korunacak
4- yapıyı 24 metre geriye çekeceksin
5- Kapasite 42000 in üstünde olamaz
6- Tarihi lokasyona uygun bir yapı olmak zorunda yani modern dışı olan yeni nesil stadlardan yapılmasına izin verilmedi.
stadın iç kullanım hakları bize ait istediğimiz gibi döşeyebiliriz ama alışveriş merkezi ve otel gibi maksadını aşan bir düzenlemeyede izin yok
dış kısma reklam vs için elektronik pano asılmasınada izin yok
kulelerin kullanım hakkı ve iç düzenlemesi bize ait ama dışına her hangi bir işlem yapmaya izin yok duvara pencere açmak vs gibi veya taş kaplamasını yenilemek gibi

Çevrimdışı ozan m.

asimetrik mimari zaten günümüz mimarisidir geçmişte simetri daha popilerdi diyemeyiz bildiğim kadarıyla
yoktu zaten ikinci dünya savaşı yıllarına kadar mimari eski yunan ve mısır mimarisinden etkilenen bir tarz içindeydi
hatta nazi mimariside bunun örneklerinden biridir sanırım 60 lardan sonra bu etkiden kurtulup yeni tarzlar gelişmeye
başladı bizim stadda nazi mimarisinin izlerini taşıyan ama bunu modern mimariyle birleştiren bir yapı oldu hem tarihi
nitelik taşıyarak lokasyona uygun yapıldı hemde modern mimari kullanıldı fikrimce ortaya şık bir yapı çıktı. İnsan psikolojisinide
etkileyen bir algıda yapıldı yüksek ve düz keskin hatlı kolonlar gücü temsil eder orada olanı baskı altına alır. Bu stad arkasındaki gücü
hissettirecek

necmi abi asimetrinin geçmişte de dönem dönem popüler olduğu akımlar var simetrinin olduğu gibi. geçmişte simetri(neoklasizm 1700) daha popülerdi abi kabul ama birtakım akımlar ile hep yıkılmaya çalışıldı art nouveau gibi. dönem dönem bu akımlar da aldı yürüdü. simetriden kurtulma çabaları çok öncelere dayanıyor sadece 1960larda değil yani.
almanya erken modernizmi bauhauslarla yaşamış adamlardır ki nazilere kadar endüstri devriminin ürünlerini verdiler hep erken modern yapılarıyla. nazilerin kafa bambaşkaydı yeniden görkemli yapı yapma isteği vardı adamlarda sadece(palladionun pavyonları gibi). yine de herifler durmadı devam etti modernist yapılarına. yani savaş dönemi yapıları gelip geçiciydi. :D :D  şimdi sen nazi mimarisi deyince bi acayip oldum ama sonuç itibariyle kolon konusunda neoklasik bişiler aramışlar orada. bence asimetriyi katınca o iş pek olmamış sanki.  :D :D şahsi fikrimce çok arada kalmışlar karar olarak. ya tamamen açılı taşıyıcılarla dış cephe oluşturulacaktı ya da simetrik düzenli kolonlarla bu iş halledilecekti.

edit: abi bir önceki giride tarihi görünümlü bir yapı olacak demişsin. eğer şartnamede böyle bir madde varsa yukarıda bahsettiğim asimetrik taşıyıcı sistemi lafımı geri alıyorum. düz simetrik bir kolon sistemi daha sade bir yapı haline getirirmiş. :D :D

neyse abi forumu geriden takip edince böyle oluyor :) kızmazsınız umarım
[ Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 05:44:09 ozan merttürk ]

Çevrimdışı ozan m.

Şükrü Saracoğlu'nun dış kabuğu stadtan çok AVM'yi andırıyor. Özellikle 90'ların ortasında yapılmış olan AVM'leri.

kesinlikle katılıyorum özellikle tepedeki reklamların etkisi çok büyük.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kapasite siniri Anitlar Kurulu - Il Emniyet G.Mudurlugu ve Valilik ortak karariyla konuldu diye biliyorum bende
Toplantida Emniyet ve Valilik O Bolgede 42.000 den fazla insanin bulunmasını uygun görmediği trafik ve Guvenlik acisindan sikintili oldugu gerekcesi ile Maksimum 42.000 kapasiteli bir stad yapılabileceği karari verildi..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

fenerin stadıyla bir tutamazsın Dolmabahçe sadece şehirin içi değil aynı zamanda
tarihi sit alanı buda zaten kafadan inşaatı engellediği gibi bir şekilde bunu aşsakta
bir sürü koruma kurallarına takılıyor bırak kapasiteyi büyüklüğü istediğin gibi yapmanada izin verilmiyor
yeni açıktaki çatının yüksekliğinden daha alçak şu anda stadın yüksekliği zaten bilgisiz konuştuğun burdan
anlaşılıyor çünkü yükseklik sınırı olarak yeni açık çatı yüksekliğini geçemez kuralı var zaten o nedenle
maliyeti %30 dan fazla arttırarak yeraltına girdik biz geçerizde sit bölgesi tarihi eser hikayesini
sen sanırım bu kelimelerin anlamını bile bilmiyorsun sit alanına özellikle tarihi sit alanına izinsiz bir şey yapmak
bu ülkedeki en ağır suçlardan biridir. Orman yasaları gibi affı yoktur.Biliyorsundur Senin bahçende bile olsa
bir orman ağacını izinsiz kesemezsin. metro inşaatının kaç yıl bekletildiğini unuttun galiba hemde bu hükümet yapıyordu
bu işler geçiniz falan denecek kadar basit işler değildir. Stad inşaatıda emin ol bu haliyle bile esnetildiği kadar esnetildi
bütün limitler kullanıldı.kulelerin yıkılmasına izin verilseydi daha büyük bir stad yapılabilirdi buda en fazla 6-7 bin kapasite artışına
neden olabilecek bir büyüklük olurdu stad kabataş tarafına 3-4 metre daha kaydırabilirdik.
stadın zemininin aşağıya alınmasının ibb ve anıtlarla bağlantısını çözemedim zaten alındıda 32000 oldu ve bu sayıda bir engel yoktuki
on sene öncede yenileseydik 32 bin olarak zaten izin verilmişti bizim derdimiz zaten bu kapasitenin üstüne çıkmaktı ve on senedir
izin alamadığımız nokta buydu yoksa stadın yıkılmasına engel olmuyorlardı. @Factatum hem kişisel fikrini söylüyorsun hemde
bir çok kişiyi suçluyorsun nasıl anlamadım senin kişisel fikrine göremi yargılayalım insanları
Bilmiyorsun anlatayım
1- yeni yapılacak stad eski stadın yüksekliğini geçemez yeni açık çatı yükseklik olarak sınır alındı
6- Tarihi lokasyona uygun bir yapı olmak zorunda yani modern dışı olan yeni nesil stadlardan yapılmasına izin verilmedi.
stadın iç kullanım hakları bize ait istediğimiz gibi döşeyebiliriz ama alışveriş merkezi ve otel gibi maksadını aşan bir düzenlemeyede izin yok
kulelerin kullanım hakkı ve iç düzenlemesi bize ait ama dışına her hangi bir işlem yapmaya izin yok duvara pencere açmak vs gibi veya taş kaplamasını yenilemek gibi
Bu kadar KATI KURALLARA , YASAKLARA ve ENGELLEMELERE Ragmen oaraya 41.903 kisilik bir stad dikmemiz bile bir MUCİZE aslinda , Yonetimi tebrik etmek lazim Basta Baskani , Cok iyi calisip boyle bir proje cikarmislar ortaya
Sen Bu kadar YASAGA , ENGELLEMEYE ve KATI KURALLARA rağmen Oetaya bu kadar Muhtesem neredeyse Kusursuz bir proje cikariyorsan Ben seni ayakta alkislarim
Insanlar bazi şeyleri Cok basit saniyorlar @Necmi abi
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Factatum

Bilmiyorsun anlatayım

Rivayet, varsayım ve genel geçer bilgilerle insanları bilgisizce suçlamak ne kadar kolay. Bir de forum yöneticisiysen zaten bir bilen oluveriyorsun hemen. Oysa "Argument From Authority" diye bir şey var. 

Doğruluğu kesinleşmemiş, belgelenmemiş sadece sık tekrarlandığı için üzerinde genel kanıya ulaşılmış bilgiler haricinde, herhangi bir şey söylemiyorsun.

Stadın inşaat hikayesini ve hangi şartlarda yapıldığını biz de biliyoruz. Bunu tekrar tekrar anlatmakla argüman doğrulanmış falan olmuyor. Sadece bunun adı logical fallacy oluyor. Kapasitenin herhangi bir kurul tarafından sınırlandırıldığına dair basına yansımış veya deklare edilmiş yazılı bir belge veya resmi makamlar tarafından yapılmış bir açıklama var mıdır?  Yoktur! O halde nasıl böyle kesin argüman oluşturulur ve kesinliği tartışmalı olan bir husus üzerinden "bilmiyorsan öğreteyim"le başlayan bir cümle kurulur anlamak mümkün değil.

Bu da yeni çıktı! Karşındaki insanı bilmeden, tanımadan, yetkinlikleri ve donanımı hakkında fikri olmadan, tasnif etmek, ayar vermeye çalışmak.

Beşiktaşlı, diğer Beşiktaşlı'ya böyle önyargı ve kalıplanmış fikirlerle yaklaşmamalı. Avukatı, hekimi, iş adamı, mühendisi, denetmeni bir çok telden insan ortak aşkı için yazıyor burada. Yüzü kızarmayan bir kaç ergen yüzünden, forumda tüm yazanlara ergen muamelesi yapılmaz, bu da nacizane görüşüm.   

@Necmi
[ Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 10:54:36 Factatum ]

Çevrimdışı Easthanbool

" H a s t a l ı k l ı  k o n g r e l e r d e n  s a ğ l ı k l ı  y ö n e t i m l e r  ç ı k m a s ı  b e k l e n e m e z "

Çevrimdışı İhsan

Numune koltuklar bana çok sık geldi. 45cm diye ölçtüm. Bütün tribünler bu numuneler gibi olursa kapasite 41903ün üzerinde olur.
Kısacası stad kapasitesi şu anda belli değildir.
Hatta Merdivenleri daraltıp ekstradan koltuk koyma düşenceleri var. Bu bile minimum +1500 kapasite demek.
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı ahmetx

Aslında ilk başta 36 38 bin sınırı vardı serdar bilgili döneminde daha sonra avrupa veya dünya kupa organizasyonunda çeyrek veya yarı final oynanabilmesi için loca koltukları hariç 40 bin koltuklu sınırını kullanıp spor bakanlığı da devreye girdi ve kapasite 40000+2000=42 bine arttırıldı.İbb nin şehir planlamacıları 36 veya 38 bin olabilir tam hatırlamıyorum bu kapasiteye kadar olabilir şeklinde rapor hazırladığı o dönem konuşulmuştu.En son dönemde başkanımızın kültür bakanıyla görüşüp kapasitenin 45 bine çıkarılması istediğini sosyal medyadan takip etmiştim.Anladığım kadarıyla kapasitede ibb tavsiyede bulunup ,spor bakanlığı talepte bulunup,kültür bakanlığı karar verdi.Anıtlar kuruluda yükseklik,dış mimari ve avm-otel olmaması noktasında karar veren makamdı.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Barış Hoca

Yeni cami nasıl kazık üzerine oturtuldu o zamanlar böyle bir
teknolojimi vardı kazık teknolojisi şurda daha kaç yıldır varki o cami yapılırken  daha çimento keşfedilmemişti kazığı nasıl betonlasınlar yeni camii yapıldıktan 250 yıl sonra çimentoyu icat ettiler :D
Necmi abi, Nuruosmaniye Camii (1755) fore kazık ve radye temel ile yapılmış ilk camiidir. Ama çimento yerine başka bir harç kullanılmıştır muhtemelen.
Şeref'inle oyna, Hakkı'nla kazan!

Çevrimdışı Serkan Çağıl

Herkese merhabalar

Öncelikle şunu sormak istiyorum neden herkes stadın kapasitesine takılmış bir vaziyette?
Bir diğer sorum ise stadın bu haline bile izin verilmedi yıllarca şimdi stad%70 tamamlandı belki deha fazlası bilmiyorum ama önemli olan stad mı,yoksa kapasitesi mi?
Bildiğim kadarıyla kapasite arttırmak çok sorun olmaz çunku buna olanak sağlanacak şekilde yapılmadı mı?
Benim düşüncem 50binlik bir stad olup her hafta kısmen boşluklar olacağına 41903 olsun tam dolsun daha iyi.

Çevrimdışı ahmetx

Numune koltuklar bana çok sık geldi. 45cm diye ölçtüm. Bütün tribünler bu numuneler gibi olursa kapasite 41903ün üzerinde olur.
Kısacası stad kapasitesi şu anda belli değildir.
Hatta Merdivenleri daraltıp ekstradan koltuk koyma düşenceleri var. Bu bile minimum +1500 kapasite demek.
koltukları mir in sitesinde 44 cm olarak gösteriyorlar demek ki @Necmi abinin biz daha wowda takılırken söylediği gibi 42 cm koltuklar , ama merdivenler zaten geniş değildi daraltılması güvenlik açısından tehlikeli olur bana göre.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

Herkese günaydın  :busted_cop:

via @VodafoneArena
Yahu bu betonu nereye atacaklar ,eski açıkda bir yere mi