Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5871735 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimiçi Necmi

aman çatıya dokunmasınlar, biz çektik bizden sonraki nesil bu stresi yaşamasın. :D

çeksinler :bandit:
Beşiktaşlı olmak demek çile çekmek demektir :D

Çevrimdışı Efe

Şuan için konuşuyorum;

Beşiktaş'ın yeni stat ile 30-35 bin dolayısında kemik taraftarı olacaktır. Ne olursa olsun maça gelen ve destekleyen.

Bu hava şartları iyi olduğunda, maç cumartesi gecelerine denk geldiğinde vs 42.000 full olacaktır.

Derbilerde ve bazı Avrupa maçlarında ise keyfe keder maça gelenler biletlere hücum edecektir. O zaman 65.000 de olsa stat dolar 3-4 maçlığına.

Yani Beşiktaş'ın ortalaması bu 10 yıl 35-38 bin aralığı olacaktır. 55bin kişilik stadı yapsan dahi yüzde 25'i maçların yüzde 70'inde boş kalacaktır en az.

Rakam Beşiktaş için çok uygun bir rakam. Ama ben de 42 değil 45.000 civarı olacağını düşünüyorum bitince düzenlemelerden sonra. Bu da baskı kurmak ve gelir kazanmak adına çok ideal bir sayı.

20 yıl sonra devran döner çatı çekilir, teknoloji biraz daha ilerler hem eski açığı yaparız hem belki üste bir mini kat daha bile çıkıp 60.000'e vardırırız ne olur bilemeyiz stat büyütmeye son derece uygun yapıldı önemli olan budur.
@Çağrı stad buyutulmeye hic uygun yapilmadi :lol: sadece eski acigi iceriden kuracagin tribunle bin civarinda bi seyirciyle arttirabilirsin birde koltuklarla oynarsin stadin 48 binden yukari seyirci alma kapasitesi yok bence en fazla 48 bin acilacak sayida 46 bin olarak tahmin ediyorum gerekli izinler alinirsa daha fazlasi sadece hayal gerekte yok bize yeter 40 bin olsun tum stad dolsun :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Esref

Hemen çarşamba günü gelse keşke, çatının kalkmaya başladığını görsek. Gerçekten çok meraktayım.  :duman:
İyi günde, kötü günde, her zaman Beşiktaş.

Çevrimdışı cagdas44

radya temel zaten yanlışım yoksa bizim çok eskiden beri kullandığımız özellikle deprem bölgesi inşaatlarda kullandığımız bir yöntem
zeminin zayıf olduğu alanlarda alta taş mıcır vs türünde malzemelerle bir katman oluşturup ana yapıyı bunun üzerine oturtmak bu uzun zamandır yapılan bir teknoloji
ama fore kazık işini hiç duymadım bunun için zeminde ana kayaya kadar inebilen deliciler gerekiyor bunun için ele kuvvet kuyular kazmadılarsa
bana pek mümkün görünmüyor zaten ana kaya yüzeydeyse fore kazık çakmaya ihtiyaç yok üstündeki toprak kabuğu atıp yapıyı kayaya oturtursun
fore kazık kayanın derinde olduğu ve üstündeki toprağın akışkan olduğu arazi yapılarında önem kazanıyor onu bile bilmek için teknoloji gerekiyor
ciddi bir modern mühendislik bu şimdi biraz araştırdım nurosmaniyede ahşap kazık temel sistemi kullanılmış ve horasan betonuyla güçlendirilmiş
radyal temel atılmış ve bizim stadda yaptığımız gibi su toplama kuyuları açılmış buda yüzey sularının ve dip sularının toplanarak temele zarar vermesini
önlemeye yönelik işlemler yapılmış mantık olarak aynı yani aynı kaygıları önlemek için yapılmış önlemler boş bir zamanımda daha detaylı inceleyeceğim
ama fore kazık demeyelim buna zaten bugünkü teknoloji gökten zembille inmediki bütün teknolojilerde durum aynıdır geçmişte yapılan ilkel şeylerin günümüze
modernize edilmesi geliştirilmesi şeklinde gelişiyor mesela eski mısırda beyin ameliyatlarında kullanılan malzemelerle günümüzde kullanılanlar
hemen hemen aynı bir mezardan çıkmış malzemelerle günümüzde kullanılanları yan yana getirmişlerdi ve şekilleri birbirine çok benziyordu
nurosmaniye camiini yapan mimar gerçekten müthişmiş saygı duydum günümüz inşaat tekniklerini kullanmış ve bunu çok yetersiz imkanlarla yapmış @Barış Hoca

@Necmi abi bu konudaki araştırmanı bir başlıkta yayınlarsan benim gibi meraklı tayfa da bir şeyler öğrenir :)

Çevrimdışı cursedofdragon

Hemen çarşamba günü gelse keşke, çatının kalkmaya başladığını görsek. Gerçekten çok meraktayım.  :duman:

kesin çarşamba günü mü kalkıyor çatı ?

Çevrimdışı riza calli

İleride zemini uc beş metre aşağıya cekip koltuk ilave etme şansımız varmi peki

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Mümkün değil abi bence. Yeterince yakın zaten tribünler sahaya.

Sahanın da belli bir standardı var.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Tolga

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Yusuf Tunaoğlu

Membranların döşenmesi hızlı olurmu nasıl yapılır?

Çevrimdışı Factatum

...46 bin olarak tahmin ediyorum...

Mevcut halin maksimum fiziki kapasitesi için mi bu tahmini yapıyorsun? Yoksa projeye göre koltuk yerleşimi yapıldıktan sonra stad açılışı için mi bu rakam?

Zira benim de tahminim, Vodafone Arena doğal kapasitesinin 43-45 bin civarında olacağı yönünde.

Çevrimdışı Ersoy

Stadımız hakkında bilgi sahibi bir kardeşimiz. Hadi vinç diyor kaldır artık çatıyı. Strand Jack desen amerikalı seri katil sanır  :D

https://twitter.com/bjk_hld/status/650281311282851840

Vur abi vur ölmedi :kop:
Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı Kadir G.

@Çağrı stad buyutulmeye hic uygun yapilmadi :lol: sadece eski acigi iceriden kuracagin tribunle bin civarinda bi seyirciyle arttirabilirsin birde koltuklarla oynarsin stadin 48 binden yukari seyirci alma kapasitesi yok bence en fazla 48 bin acilacak sayida 46 bin olarak tahmin ediyorum gerekli izinler alinirsa daha fazlasi sadece hayal gerekte yok bize yeter 40 bin olsun tum stad dolsun :icool:

Güzel diyorsunda abi bize bu stad ilerde kesinlikle yetmez. Şu an bile ben 42 binin baya düşük olduğunu düşünüyorum gelecekte yetersiz kalacak.

Ne kadar başarılı olmasakta şu 3 yılın üstüne yeni stad gelince ilk sene her türlü kapalı gişe oynayacağız. Ondan sonraki yılladda başarı etkileyecek bizde başarılı olacağımızı farzettiğimizden kapatiseye takıyoruz bu kadar.

Çevrimdışı Esref

kesin çarşamba günü mü kalkıyor çatı ?
Forumdaki bilgilere göre çatı firmasının planı 7 ekim (çarşamba) ama buna % 100 çarşamba günü başlanır demek doğru olmaz. Belki 1 gün önce kalkar belki bir kaç gün sonra kalkar. Forumda bunlar konuşuldu ve bende buna istinaden çarşamba dedim.
İyi günde, kötü günde, her zaman Beşiktaş.

Çevrimdışı ozgurcildiroglu

Chelsea'nin stadı da 42 bin kişilik.. Orada kazandığımız maçı hatırlıyorum, nasıl boğulmuştuk adamların taraftarından. Ki sanırım bizim tribünler daha dik ve görkemli. Çok sıkışılırsa açıklardan birinin koltukları kalkar ama bunlara gerek olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca stad kapasitesinin bu seviyede olması bilet bulamam endişesiyle sene başında satılan kombine bilet sayısını artıracaktır. Belki de yıllar içinde kombine alan kişilerin aynı olması, futbol kültürü oturmuş bir kemik kitle yaracaktır. Bunları bilemeyiz. Daha stadı açamadan bu kapasite bize yetmez demek art niyetli diyemeyeceğim ama bir büyüklük yarışı gibi geldi bana.

Forumdaki bilgilere göre çatı firmasının planı 7 ekim (çarşamba) ama buna % 100 çarşamba günü başlanır demek doğru olmaz. Belki 1 gün önce kalkar belki bir kaç gün sonra kalkar. Forumda bunlar konuşuldu ve bende buna istinaden çarşamba dedim.
inşallah :)

Çevrimdışı harund1k3

iyi aksamlar arkadaslar. son bikac gundur sure gelen kapasite mevzusuna ben de biseyler soylemek istiyorum.

oncelikle stat acildigi ilk ay butun maclarini ful cekecektir. bu suphe getirmez bir gercek. fakat zamanla sayi azalacak. nereden biliyorsun diye soracak olan arkadaslar rakamlarla cevap verebilirim. besiktas en son 2013 sezonunda 22000 kisilik bir ortalamayla stadini doldurmus sene boyunca. o sene pasolig olmadigini belirtelim. ayni sene fenerbahce 42500 kisi gibi bir ortalamayla rekor kirmis. 2014 2015 sezonunda ise 23000 ortalamayla galatasaray birinci olurken biz 12500 kisiyle oynamisiz statsiz oldugumuz sezonda. vodafona arena'nin guzelliginden kimsenin kuskusu yok ama olimpiyat stadi gibi 80000 kisilik bir stat bile olsa hatta o sahayi tam doldursak bile inonu'de ki 20000 kisinin cikardigi performasin belki yarisi etmiyor. lafin kisasi su pasolig yuzunden hakli bir sekilde statlara gitmeyi birakmis onemli bir kesim var. bunun disinda turk futbolunun her gecen gun dusen bir kalite grafigi var. ben bu gercekler varken stadin 50000 kisi olmasini istemiyorum. stat 42000 olsun her mac tikabasa dolsun daha iyi bence. umarim pasolig kalkar o zaman iste cok ciddi rakamlara karsi oynayabilecegimizi dusunuyorum.

bunun disinda mevzu kapasitesi degil islevi arkadaslar  :bandit: :bandit:

Çevrimdışı cadavra

demiroren doneminde asagi indi zemin simdide indi daha nereye inicez dunyanin cekirdegine dogru zorlayak olmadı.

Çevrimdışı Yusuf Tunaoğlu

Galatasaray stadın yarısını doldurabiliyor sorun yok 42 tam dolar boş koltuk görünmez

Çevrimdışı TØLGA

Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Doğuhan

max 10k oynar kapasite 41903 den, eski açığı yükseltmenin dışında köşe kısımlardaki azalan basamak sayısını normal seviyeye getirilir

c60 bozulmuş olur sanırım köşe basamakları artttırılırsa

mübarek yağmur yağmıyo havuz boşaltıyolar sankilim  :biggrinking:

https://twitter.com/TribunHd/status/650393727702183936

bizim çim bu kadarına dayanıklı olur mu  :D yetkili abiler buraya bekleniyor  :evillol:

Çevrimdışı Anıl

bizim çim bu kadarına dayanıklı olur mu  :D yetkili abiler buraya bekleniyor  :evillol:
Tam bu soruyu sormak için girmiştim :evillol:

Çevrimdışı Barış Hoca

radya temel zaten yanlışım yoksa bizim çok eskiden beri kullandığımız özellikle deprem bölgesi inşaatlarda kullandığımız bir yöntem
zeminin zayıf olduğu alanlarda alta taş mıcır vs türünde malzemelerle bir katman oluşturup ana yapıyı bunun üzerine oturtmak bu uzun zamandır yapılan bir teknoloji
ama fore kazık işini hiç duymadım bunun için zeminde ana kayaya kadar inebilen deliciler gerekiyor bunun için ele kuvvet kuyular kazmadılarsa
bana pek mümkün görünmüyor zaten ana kaya yüzeydeyse fore kazık çakmaya ihtiyaç yok üstündeki toprak kabuğu atıp yapıyı kayaya oturtursun
fore kazık kayanın derinde olduğu ve üstündeki toprağın akışkan olduğu arazi yapılarında önem kazanıyor onu bile bilmek için teknoloji gerekiyor
ciddi bir modern mühendislik bu şimdi biraz araştırdım nurosmaniyede ahşap kazık temel sistemi kullanılmış ve horasan betonuyla güçlendirilmiş
radyal temel atılmış ve bizim stadda yaptığımız gibi su toplama kuyuları açılmış buda yüzey sularının ve dip sularının toplanarak temele zarar vermesini
önlemeye yönelik işlemler yapılmış mantık olarak aynı yani aynı kaygıları önlemek için yapılmış önlemler boş bir zamanımda daha detaylı inceleyeceğim
ama fore kazık demeyelim buna zaten bugünkü teknoloji gökten zembille inmediki bütün teknolojilerde durum aynıdır geçmişte yapılan ilkel şeylerin günümüze
modernize edilmesi geliştirilmesi şeklinde gelişiyor mesela eski mısırda beyin ameliyatlarında kullanılan malzemelerle günümüzde kullanılanlar
hemen hemen aynı bir mezardan çıkmış malzemelerle günümüzde kullanılanları yan yana getirmişlerdi ve şekilleri birbirine çok benziyordu
nurosmaniye camiini yapan mimar gerçekten müthişmiş saygı duydum günümüz inşaat tekniklerini kullanmış ve bunu çok yetersiz imkanlarla yapmış @Barış Hoca

Abi, seninle sohbet etmek güzel olurdu. Çok yönlü okumanın izleri var. Umarım İstanbul'da beraber bir maç izler ve bir şeyler içebiliriz.
Şeref'inle oyna, Hakkı'nla kazan!

Çevrimdışı tguesbb

Çok alakasız olacak ama yiğenim olacak böyle bir maketin gerçekliği var mı özelden bilgilendirirseniz çok çok sevinirim..