Hedef Şampiyonlar Liginde başarı mı? Şahsen ben bu hedefi ütopik ve -birçok yönden- tehlikeli görüyorum. Asıl hedef, Süper Lig şampiyonluğuna ambargo olmalı. 3 yıl üst üste şampiyon olursak, zaten her sene kadro kalitesini bir tık üste çıkararak, Avrupa'da iddialı konuma gelebiliriz.
Bu yaz, Hummels-Ramos dahi gelse, Şampiyonlar liginde Bayern'den fark yiyeceğiz. Adım adım ilerleyerek ancak, devlerin seviyesine yaklaşabiliriz.
Bu kafa yapısı ile hiçbir takım lige ambargo koyamaz ki zaten içinde bulunduğumuz durum da tam bu kafa yapısının ürünü. F.bahçe 1 yıllık çömez kadrosu ile 3 puan arkamızda olabiliyor ise seneye muhtemelen önümüzde olur.
Ayrıca bu lige en son ambargoyu 30 yıl önce koymuş bir kulüp olarak bu tür muhabbetlere girmenizi pek önermem.
Kadro kaliten alacağın sonuçlarla doğru orantılıdır. Bir kulübün tek stratejisi küme düşmeye aday takımların oyuncularından bir takım oluşturmak ise zaten başarılı olamayacağının garantisi de hazırdır.
Bu yıl şampiyonluğa odaklanmış durumdayız ancak kulübün aslı astarı olmayan propagandalar ile örtülmüş ciddi sorunları var. Allah nasip eder de şampiyonlar ligine gidersek ve bu kafa yapısı devam ederse işte o zaman ak koyun- kara koyun meydana çıkacaktır. Bu yüzden şampiyonlar liginde fark yiyeyim lige ambargo koyayım gibi talihsiz düşüncelerden vazgeçelim aksi halde şampiyon değil rezil oluruz.