Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7256038 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Kasım 2015, 14:11:11
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Defansta sağ/sol dengesi önemlidir. Sol ayaklı bir sol stoper tercih etmek önemli. Karşılama mesafesinden, vücudunu ayarlamasına; pozisyon alışından, oyun alışkanlığına kadar oyuncunun kullandığı ayak ve destek ayağı çok önemli.

Pedro'yu, Millonarios'ta sol stoper izlemiştim. Hatta Tolon Turnuvasında da bazı maçlarda sol stoper oynamıştı. Fakat bu mental yapıda Pedro'nun süre alması mümkün değil.

Milosevic, konusunda geldiği günden beri hiç Beşiktaş forması giymemesine rağmen defolarını uzun uzun yazmıştım. Aldığı kısa sürelerde de bu defoları gösterdi.

Geriye 2 isim kalıyor. Tosic ve Necip. Tosic, bi' sol beke göre kalın; stopere göre ideal bir vücudu var. Fit durumda. Pozisyon oyununu iyi oynayabilecek lakin yüksek top, agresyon ve reaksiyon hızı konularında sıkıntı yaşayabilecek bir stoper. Ayrıca Rhodolfo ile çizgi kademede ne kadar başarılı olabilecekler? Fakat takımda Ersan'dan sonra ki tek sol ayaklı stoper. Ve ayağı en düzgün stoper.

Necip ise Ersan'ın; önde karşılayan, ilk müdahaleleri yapan, agresyon derecesi yüksek, yüksek top ve atletik oyun yapısına en uygun stoper. Onu sağda kullanıp, Rhodolfo'yu sol stoper oynatabiliriz. Rholdofo daha önce defalarca sol stoper oynadı.

Hoca Milosevic ve Pedro'nun üzerine çizdiğine göre Tosic fahiş bir hata yapana kadar yeni sol stoper. (?)

Güzel ben de anahtar sorayım öyleyse,

Rhodolfo sağ stoperken sağını düşünmüyor Beck olduğu için sadece Ersan hata yaptığında kaymalar yapıyor.

Solda oynarsa hem sağında Necip hem solunda İsmail nereye kayacak bu adam  :evillol:
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı atalay

Güzel ben de anahtar sorayım öyleyse,

Rhodolfo sağ stoperken sağını düşünmüyor Beck olduğu için sadece Ersan hata yaptığında kaymalar yapıyor.

Solda oynarsa hem sağında Necip hem solunda İsmail nereye kayacak bu adam  :evillol:

Sağ tarafta Rhodolfo - Beck'i bozmayacaktır. Muhafazakar o konuda.

Tosic - İsmail kanadı ve savunma arkası sızmaları asıl tehlike.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Kasım 2015, 14:23:40
  • Beşiktaş / Bodrum
Sağ tarafta Rhodolfo - Beck'i bozmayacaktır. Muhafazakar o konuda.

Tosic - İsmail kanadı ve savunma arkası sızmaları asıl tehlike.

Bu yüzden sordum bence de bozamaz sağ tarafı. Solda da Olcay'ı devamlı oynatıp Atiba'nın arkadaki 2 gözünün de sol tarafta olması gerek.

Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Bu yüzden sordum bence de bozamaz sağ tarafı. Solda da Olcay'ı devamlı oynatıp Atiba'nın arkadaki 2 gözünün de sol tarafta olması gerek.

:ok:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı atalay

Olcay ve Töre'nin daha fazla süre; bu iki oyuncunun da daha fazla sorumluluk alması lazım. Atiba'nın sola yama yapması bizi oyun düzeninin dışına çıkarıyor. Asıl soru önde hangi stoper karşılayacak?

Çevrimdışı ozan062

pedronun suratı tolgadan hallice

yani çekilmez hiçbirsekilde fakat milosevic inatla iyimserliğini koruyor ben olsam küserim net:))

yani kararlı umarız ondan faydalanırız ve anca kendisini kupada gosterebilir baska sansı yok

fakat kupayıda kazanmamız lazım yani yedek agırlıklıda cıkamayız oraya bilmiyorum ne olacak
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

pedronun suratı tolgadan hallice

yani çekilmez hiçbirsekilde fakat milosevic inatla iyimserliğini koruyor ben olsam küserim net:))

yani kararlı umarız ondan faydalanırız ve anca kendisini kupada gosterebilir baska sansı yok

fakat kupayıda kazanmamız lazım yani yedek agırlıklıda cıkamayız oraya bilmiyorum ne olacak

Transfer döneminde Franco, Tolga, Quaresma vb. suratlarını beğenmeyen arkadaşlarımız için güzel suratlı stoper, güzel suratlı bir kanat, ve güzel suratlı bir kaleci alalım.

Gomez'in de şimdiye dek attığı gollere bakınca son haftalarda bunlara kıyasla çok net pozisyonları kaçırdığını görüyoruz. Yanlız çok rahat atabileceği pozisyonlarda da pas verilmiyor. Mesela Oğuzhanın yan ağlara taktığı pozisyonda bizim oyun karakterimize göre pas çıkarması lazımdı ama son zamanlarda topu alan kaleye vuruyor daha net pozisyondaki arkadaşa bırakan yok. Bunun kaynağı ise 5-6 hafta öncesine gidiyor. Ceza sahasında 4-5 oyuncumuz ısrarla kaleye vurmayıp birbiriyle paslaşıyordu. Sanırım ona çok etkili bir uyarı almışlar ve bugün o uyarı yapılan durumun tam zıttı bir duruma geçtiğimizi düşünüyorum :) Dün neredeyse bütün net pozisyonlarımızda ekstra 1 pas eksikti. Cenk, Gomez, Olcay, Oğuzhan ile kaçanlara 1 pas daha ilave etsek en az 3 gol daha yazardık :)

Onların bu hafta yaptığını Bursa maçında Atiba yapmadı, ve müsaitken vurmak yerine Oğuzhana ekstra bir pas çıkardı. Hücum oyuncularının daha soğukkanlı ve son tercihlerde biraz daha göz-beyin koordinasyonunu kullanması gerekiyor. Panikten ezbere oyunlarını oynayıp düşünemiyor gibiler.

Geçen hafta ceza sahasına gelirken yakaladığımız net pozisyonlarda gol atmak için ekstra bir pas eksikliğimiz var demiştim. Dün Quaresma tam da böyle bir pozisyon yakaladı ve kaleye vurmak yerine daha müsait pozisyondaki Cenk'e topu çıkardı. Bir ekstra pas bize daha çok ve daha rahat golleri getirir. Ayrıca Cenk süper bir kafa golü attı ama artık ayağına gelen zor topları önce bir kontrol etmesi gerekiyor.Geçen sene sağ ayağıyla 1 saniye içinde topu düzeltip aynı ayakla golü attığı bir pozisyon vardı müthiş atmıştı, hangi maçtı hatırlayamadım. Cenk şu topları bir düzeltse 2.dokunuşu gol olacak.

Çevrimiçi Necmi

Köybaşı'nda hala inanılmaz koordinasyon eksikliği var. Aşırı dengesiz.

Bunun düzelmesi en az 1 yıl alır. Gövde kaslarını güçlendirmesi lazım, fiziğini arttırması lazım tekniği baya yeterli yoksa.

Tüm bunları yaptığında bu takımda iyi bir yedek olabilir. 11 oyuncusu asla olamaz hiç aldatmasın görüntü koridoru otoban oluyor devamlı pozisyon hatası yapıyor çok defosu var.
Akşam olcay oyuna girdide anca toparlandı sol taraf.
Maç boyunca fıtık etti beni ismail @Çağrı

Çevrimdışı 38life

Çevrimdışı eski inönü

Tosic stoperde iyi performans verirse Ersan'ı kesebilir. Ligde oynadıgımız çoğu maçta Ersan'ın panik-agresif, bol top kayıplı oyunundan ziyade ayagı duzgun, denge oyunu oynayabilen bir stoper ihtiyacı vardı bana göre. Buna ek olarak Tosic'in hücum etkinliğinin Ersan'dan çok daha üstün oldugunu soylemeye bile gerek yok zaten.
[ Son Düzenleme: 27 Kasım 2015, 15:37:34 eski inönü ]

Abi sol tarafın perişanlığı Töre'nin etkisizliğinden değil miydi? İleride kaç defa kabak gibi ofsaytta kaldı. Defanstan çıkardığımız toplarda bir kanat oyuncusunun defalarca ofsaytta bulunması onun hücumda hazır ve istekli olmadığını defansa ise yeteri kadar yardım etmediğine örnek olabilir.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

beckin sol bek şubesini bulup alsak bayağı iş görür

Çevrimiçi Akil Emre

İsmailin Moskova maçında ofsaytı bozmasından sonra, uefa da gruptan çıkamayız demiştim. İşallah ben yanılırım.

İsmail, Necip,Tolga,Milosevic tarzı topçular ilk 11 de olduğu müddetçe çok basit hatalardan çok büyük kayıplar vereceğiz, umarım devre arası bize milat olur. Bunları direk yedekliyecek topçular alırız.

Çevrimiçi Necmi

Abi sol tarafın perişanlığı Töre'nin etkisizliğinden değil miydi? İleride kaç defa kabak gibi ofsaytta kaldı. Defanstan çıkardığımız toplarda bir kanat oyuncusunun defalarca ofsaytta bulunması onun hücumda hazır ve istekli olmadığını defansa ise yeteri kadar yardım etmediğine örnek olabilir.
oda var tabiki ama ismailin genel bir nerde duracağını bilmeme top ayağına geçtiğinde
doğru kişiye verememe ve bir çok pas hatasıyla geçti 90 dakikadefansdan top çıkartacak
açacağı rahat adamlar varken gidip en zordaki markajda olan adama topu veriyor
neyse bunu oyuncuların dinlenme maçı sayalım

Çevrimdışı can1903

Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı TØLGA

İşin kötüsü ozi ve atibayi allah koruyor . Yani birden peşpeşe kötü haber alabiliriz, Atiba hiç dinlenmiyor.
yanlış duymadıysam milli maçlar dahil şimdiye kadar 20 maçta 90 dk oynamış
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı TØLGA

Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı ozan062

Transfer döneminde Franco, Tolga, Quaresma vb. suratlarını beğenmeyen arkadaşlarımız için güzel suratlı stoper, güzel suratlı bir kanat, ve güzel suratlı bir kaleci alalım.

hayattan umudunu kesmis suratsızlarla devam ediceğime iyimserliğini ve kararlıgını devam ettiren vasat oyuncuları tercih ederim cnk sen sadece sahada değil saha dısındaki kişileride sinerjiye katabilmen için

suratlı olman gerekiyor biz bunu gorucezki inanıcaz, senin hangisine baktıgında için açılıyorve umut doluyorsun??
[ Son Düzenleme: 27 Kasım 2015, 17:19:45 ozan062 ]

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Kasım 2015, 17:25:23
  • Beşiktaş / Bodrum
hayattan umudunu kesmis suratsızlarla devam ediceğime iyimserliğini ve kararlıgını devam ettiren vasat oyuncuları tercih ederim cnk sen sadece sahada değil saha dısındaki kişileride sinerjiye katabilmen için

suratlı olman gerekiyor biz bunu gorucezki inanıcaz, senin hangisine baktıgında için açılıyorve umut doluyorsun??

Ozan gül bakalım bir maç sırasında seni görelim nasıl izliyorsun  :evillol: Benim yanımda izlesen demek ambulansla götürürler seni :D

Adamın paçasından adrenalin akıyor söylediğine bak  :D

Ben Irina Shayk'a bakınca içim açılıyor ve doluyorum  :biggrinking:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı can1903

Tosic oynamalı Ersanın yerine.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı .Bora.

Ersan'ın yokluğu zorluklar yaratacaktır bize. Yerine Tosic oynamalı. Milosevic'i Kasımpaşa maçında pek beğenmedim. Hoca doğru tercihi yapacaktır elbet.
Fabricio Agosto Ramírez

Çevrimdışı ozan062

Ozan gül bakalım bir maç sırasında seni görelim nasıl izliyorsun  :evillol: Benim yanımda izlesen demek ambulansla götürürler seni :D

Adamın paçasından adrenalin akıyor söylediğine bak  :D

Ben Irina Shayk'a bakınca içim açılıyor ve doluyorum  :biggrinking:

yahu surat derken sırıt demiyoruz  :kop:
senin futboldan keyif aldıgını anlayalım kaybettiğinde hırslandıgını yuzune baktıgımda bunu anlayım....

ben misal messi efendiyi bundan sevmem adamda duygudan eser yok:)
ronaldo oylemi yahu adamın mimikler her an birsey anlatıyor bana bu lazım duygusal milletiz normal değilmi :)
[ Son Düzenleme: 27 Kasım 2015, 19:00:08 ozan062 ]

Çevrimdışı Mehmet K

Beyler şuna bi bakın ya defalarca izledim nasıl tatlı bişey ya maşallah.

https://twitter.com/adilee_adl/status/670261372794617856?s=09

Çevrimdışı LuceGel

Avrupa liginde 32 takım içinde pas yüzdesi %91 ile birinci sıradayız.Tabi burada nispeten Skenderbeu nun ve  Lokomotifin topu rakibe verme stratejisi büyük rol oynasada yinede büyük başarı.
Birgün değil hergün BEŞİKTAŞ...