Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7263666 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı 38life

Ben de Arnavutluk, Bosna, Makedonya gibi Türk kardeşlerimizin yoğun olduğu takımlarla eşleşmemizin hayrımıza olacağını düşünüyorum. Bugün maç oynanacak stad 15 bin kişilik ama en az 3 bin Türk taraftarın bilet aldığı söyleniyor. Normalde deplasman takımlarına %5 gibi bir kontenjan ayrılır oranladığımızda %20 ye tekabül ediyor. Bir de bahsettiğimiz takımların stadları ve kara yolları vs. sorunlu olabilir ama ben onlardan önce İsrail, Güney Kıbrıs gibi ülkelerin takımlarına bakmak lazım diyorum. 1. si İsrail in Avrupa ile alakası yok can güvenliği yok, 2. si Kıbrıs gibi gelişmemiş ülkelerin stadlarına giriş çıkışlarda da aynı sıkıntılar olduğu söyleniyor. En azından Türk düşmanı ülkeler yerine böyle kardeş ülkelerde maç oynansın amenna.

Harbiden şu İsrailin avrupayla ne alakası var bir türlü anlayamıyorum. Bu adamların ne işi var abi avrupada?
[ Son Düzenleme: 17 Eylül 2015, 17:29:47 38life ]

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 17 Eylül 2015, 17:29:34
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Harbiden şu İsrailin avrupayla ne alakası var bir türlü anlamıyorum. Bu adamların ne işi var abi avrupada?

Öyle bakarsak Azerbaycan'ın ve Kazakistan'ın da yok.

Mesele artık topraktan çıktı futbolda. Uefa pazarı büyütebildiği kadar büyütüyor.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı 38life

Mesele artık topraktan çıktı futbolda. Uefa pazarı büyütebildiği kadar büyütüyor.

Evet coğrafi olarak Türkiye son durak olmalı normalde ama dediğin gibi UEFA kendi yararına çalışıyor.

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Harbiden şu İsrailin avrupayla ne alakası var bir türlü anlayamıyorum. Bu adamların ne işi var abi avrupada?

İsrail'in Asya gruplarında İran ile aynı gruba düştüğünü düşünsene  :evillol: Ya da diğer arap ülkeleriyle aynı grupta olduğunu  :D
Güvenlik nedeniyle İsrail Avrupa gruplarında oynuyor yoksa Asya ülkesi  :ok:
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Çağrı, biz nasıl Trakya'dan sebep Avrupalı oluyorsak Kazakistan'ın bir kısım toprakları da Ural nehrinin batısında kalıyor ve bu yüzden Avrupalılar . Avrupa ile Asya sınırı İstanbul Boğazı olduğu gibi yukarıda da Ural nehri
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Ensar

İsrail'in Asya gruplarında İran ile aynı gruba düştüğünü düşünsene  :evillol: Ya da diğer arap ülkeleriyle aynı grupta olduğunu  :D
Güvenlik nedeniyle İsrail Avrupa gruplarında oynuyor yoksa Asya ülkesi  :ok:
Afrika abi asya değil :)
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 17 Eylül 2015, 17:46:56
  • Beşiktaş / Bodrum
Evet coğrafi olarak Türkiye son durak olmalı normalde ama dediğin gibi UEFA kendi yararına çalışıyor.

Daha önce de tartışmıştık bir zamanlar belki 3-5 yıl önce Yakutia Yakutsk diye bir takım var Rusya'da.

http://www.transfermarkt.com.tr/yakutia-yakutsk/startseite/verein/32548

Coğrafi ve iklim koşullarında olmaz ya,

oldu da bu takım Avrupa kupalarına katıldı ve bir Portekiz takımıyla eşleşti.

Harita'daki yolculuk şöyle olacak ve bu bir devrim olur. Muhtemelen Uefa Asya ülkerini almak zorunda kalır olduğu gibi turnuvaya.

Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 17 Eylül 2015, 17:50:00
  • Beşiktaş / Bodrum
Çağrı, biz nasıl Trakya'dan sebep Avrupalı oluyorsak Kazakistan'ın bir kısım toprakları da Ural nehrinin batısında kalıyor ve bu yüzden Avrupalılar . Avrupa ile Asya sınırı İstanbul Boğazı olduğu gibi yukarıda da Ural nehri

Hasan abi aslında hiçbirimiz Avrupa'da değiliz Yunanistan filan da dahil olmak üzere de çaktırma işte :D

Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Afrika abi asya değil :)
Mısır Afrika'ya dahil doğusu ise Asya'ya aittir.  Arabistan , Suriye, Irak yani Ortadoğu ve Arap yarımadası Asya'dır ve tabii İsrail  :ok:
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Hasan abi aslında hiçbirimiz Avrupa'da değiliz Yunanistan filan da dahil olmak üzere de çaktırma işte :D
Gürcistan, Azerbaycan ve Kazakistan..... Petrol var mı .... var .. Geç Avrupa'ya  :lol: Bu gün spor , yarın AB , patronların nasıl işine gelirse  :icool:
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Ensar

Mısır Afrika'ya dahil doğusu ise Asya'ya aittir.  Arabistan , Suriye, Irak yani Ortadoğu ve Arap yarımadası Asya'dır ve tabii İsrail  :ok:
Hakliymissin abi :) ama kendimi haklı çıkarabilirim yapayım mı bunu :D

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Hakliymissin abi :) ama kendimi haklı çıkarabilirim yapayım mı bunu :D

:alala:  Yap  :evillol:

Sen bir de Kahire'desin  :olmaz
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Ensar

:alala:  Yap  :evillol:
Sen söyleyince baktım ve afrikanın uç noktasının sina yarımadası olduğunu öğrendim, tam ısrail sınırı yani , bu adamlar zamanında burayı da işgal etti aldı daha sonra anlasma yapıp geri verdi mısıra , yakındır tekrar alırlar sinayi o zaman afrika da olacaklar ışte :D

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Sen söyleyince baktım ve afrikanın uç noktasının sina yarımadası olduğunu öğrendim, tam ısrail sınırı yani , bu adamlar zamanında burayı da işgal etti aldı daha sonra anlasma yapıp geri verdi mısıra , yakındır tekrar alırlar sinayi o zaman afrika da olacaklar ışte :D

:kop:

Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı atalay

Benelüks ülkeleri dışında kimse Avrupa ülkesi değil.

Kilit.  :icool:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 17 Eylül 2015, 18:30:55
  • Beşiktaş / Bodrum
Bugün Ajax Celtic tam epik bir maç olacak bence kaçırmayın.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı atalay

Bu arada konusu geçmiş; yüzeysel değerlendirirsek:

Komünizm, teoride ortak mülkiyet mottosu ile sınıfsız parasız ve devletsiz bir toplumsal düzeni benimser. Bunun geçiş ara formu sosyalizmdir. Fakat istisnai bir örneği var. "Kuzey Kore".

Aslında "Hanedan sosyalizmi" ile yönetiliyor. Lakin birkaç yıl öncesine kadar teoride komünist bir ülkeydi. Yani Juche. Şimdi hem teoride hem pratikte "kimilsungism" ile yönetiliyor.

*Komünist devlet, yönetiminde bir komünist partinin tek başına ya da baskın parti olarak egemen olduğu, Leninist ya da Marksist-Leninist düşünceyi benimseyen devlettir.

edit: Arnavutluk, Envar Hoca zamanında Stalin ölene kadar Sovyetler Birliği ile ittifaktı daha sonra 56'da görüş ayrılığı yaşayıp Çin ile ittifak kurdu. 68' yılında Varşova Paktı'ndan ayrıldı. Mao ve Enver Hoca ölünce de 90'larda  Komünizmden, Liberalizme hızlı bir geçiş yaptılar.
[ Son Düzenleme: 17 Eylül 2015, 18:42:18 atalay ]

Çevrimdışı Ensar

Komünizm, teoride ortak mülkiyet mottosu ile sınıfsız parasız ve devletsiz bir toplumsal düzeni benimser. Bunun geçiş ara formu sosyalizmdir. Fakat istisnai bir örneği var. "Kuzey Kore".

Aslında "Hanedan sosyalizmi" ile yönetiliyor. Lakin birkaç yıl öncesine kadar teoride komünist bir ülkeydi. Yani Juche. Şimdi hem teoride hem pratikte "kimilsungism" ile yönetiliyor.
Amin :D

Çevrimdışı Hasan Tahsin

*Komünist devlet, yönetiminde bir komünist partinin tek başına ya da baskın parti olarak egemen olduğu, Leninist ya da Marksist-Leninist düşünceyi benimseyen devlettir.

*Bu da tanımı.

Fazla derin konulara girilmiş  :) Necmi'nin dediği şuydu; dünyada teorik olarak tek başına komünist bir ülke olamaz. Önce tek bir ülke kalmayana kadar bütün ülkeler sosyalist olur daha sonra bu sosyalist ülkeler birleşip aradaki sınırlari kaldırarak komünist rejime geçerler. Sosyalist lafını da çorbaya çevirdiler, Libya Sosyalist arap halk cemahiriyesi ve Nasyonel sosyalizm gibi. Sosyalizm toplumculuk demektir, bunu ön plana çıkarırlar ama  bunların teoride bilimsel sosyalizm ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bu arada tek devlet genel sekretaryanın uygulama yaptığı parti devletidir.
[ Son Düzenleme: 17 Eylül 2015, 18:45:58 Hasan Tahsin ]
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı atalay

Fazla derin konulara girilmiş  :) Necmi'nin dediği şuydu; dünyada teorik olarak tek başına komünist bir ülke olamaz. Önce tek bir ülke kalmayana kadar bütün ülkeler sosyalist olur daha sonra bu sosyalist ülkeler birleşip aradaki sınırlari kaldırarak komünist rejime geçerler. Sosyalist lafını da çorbaya çevirdiler, Libya Sosyalist arap halk cemahiriyesi ve Nasyonel sosyalizm gibi. Sosyalizm toplumculuk demektir, bunu ön plana çıkarırlar ama  bunların teoride bilimsel sosyalizm ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bu arada tek devlet genel sekretaryanın uygulama yaptığı parti devletidir.

Aynı şeyi söylüyorum zaten. Fakat teoride pek tabii komünist ülkelerdir. Bu konu zaten basit bir mesele değil. Nasyonel sosyalizm konusuna hiç girme çıkamayız.  :)

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Aynı şeyi söylüyorum zaten. Fakat teoride olmasa da pratikte  komünist ülkeler olarak adlandırılırlar. Bu konu zaten basit bir mesele değil. Nasyonel sosyalizm konusuna hiç girme çıkamayız.  :)
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimiçi COB

:nerd:
büyük laflar etmişsin ama bilmeden etmişsin
dünyada bu güne kadar hiç komünist ülke olmadı komünizm sınıfları ve sınırları reddeder yani komünist devlet diye bir şey olmaz
ve konumuzda siyaset değil  @COB iyi ya işte şimdi madem değiller yapsalardı. bizimde 20 yıl önce durumumuz aynıydı ama komünizmle yönetilmiyorduk.
avrupada yem yeşil çimlere özenirdik bizim sahalar topraktı bu iş tamamen ekonomik yapıyla ilgili asteras maçına gittiğimizde stada girebilmek için
balçık tarlasından geçtik stadın bir yolu bile yoktu bildiğin tarlaya arabayı parkettik ve bilet kuyruğunda çamurun içinde bekledik ve bildiğim
kadarıyla yunanistan hiç komünizmle yönetilmedi bir ülkenin ekonomik büyümeyi başaramamış olmasının rejimle ilgisi pek yoktur
stadı kötü diyede tukaka değildir elbette refah durumunda öncelik halkını doyurmaktan sağlık ve eğitim hizmetlerini verebilmekten geçer
birde nüfus ne kadar azsa gelişimde o kadar durağan olur insanları geleneklerinden koparmak zorlaşır pazar zayıf olur üretim düşük olur
para olmaz birde dışarı satacak elinde değerli ürün yoksa ne bekliyorsun anca yapabileceğin en iyi şey kendi yağında kavrulmak olur
arnavutlukta bunu yapıyor geçmiştede bunu yaptı bence ordaki yaşam biçimi bize göre çok daha bakir ve çok daha güzeldir.
Birde dünya üzerinde etnik çatışmaların en yoğun yaşandığı bir çoğrafya içinde bulunuyor

Siyasi tabirlerde Enverizm diye bir tabir var, Stalinden de daha diktatördü bu adam. Siyasi fikirler beni baglamaz,  burasi Beşiktaş forumu, ama Arnavutluk komunizm ile ugrasmasi gelismesini 40-50 yil geciktirdi, hayatin her alaninda. Yanlis ornekler vermeyin, goreceksiniz 20 yil içinde Arnavutluk daha daha fazla gelisecektir, özellikle futbolda. Ben sadece bu ulkeler yada takimlar avrupa maclarina alinmasin lafina alindim.

Çevrimdışı Hasan Tahsin

selçuk inan a 2 maç ceza verilmiş. Afedersiniz ama bunlar katıksız ....... . Veli'nin makasına iki maç , eşek tepüğüne iki maç. Allah size güzel gün yaşatmasın.
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Deniz

Benim arnavut arkadaşlarım vardı.Hepsi de iyi insanları.Zarar gelmez arnavuttan.Böyle kupalarda inşallah daha fazla takımlar ile daha çok temsil edilir.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı aa1903

konu nereden geldi bilmiyorum ama bu kavramlar çorbaya dönüşmüş durumda. benim bildiğim kadarıyla,

komünizme geçiş süreci, proletarya diktatörlüğü, komünist toplumun birinci aşaması (bazıları buna sosyalizm diyor), komünist toplumun daha yüksek aşaması şeklinde gidiyor.

proletarya diktatörlüğü sosyalizm şeklinde yutturulduğu için sosyalizm veya komünist toplumun birinci aşaması birbiriyle karışıyor diye düşünmekteyim. ama nihayetinde komünist bir düzende sınırlar yoktur, necmi abi doğru söylemiş. :evillol: