benim canımı sıkan diğer bir detay su,, bu kadar git gel yapıyor oteller yolculuk paraları sunlar bunlar kimin cebinden gidiyor? böyle bol keseden harcama yapılıyor birtane adam dahi zor geliyor
artı 2,3 kişinin maasında zorlanan klup bu yolculukları takır takır nasıl oduyor cnk erdal beyin yolculukları oyle bir iki günde değil günde 2 kez git geller var...
oyuncular getiriliyor goturuluyor enson hatırlıyorum
lescott mesela iki haftada 10kez git gel oldu yahu
Soyle bir hesaplama yapalim. Hep beraber. Cunku bu tip iddialar Divan'da da dile getiriliyor. Uzerinde durmak gerekir.
Transfer islerinin uzerinde duran 3 kisi var. Baskan Fikret Orman, Erdal Torunogullari ve arada sirada da olsa Ahmet Nur Cebi.
Bu adamlarin ayda ortalama olarak 10'ar defa Paris'e gittigini baz alalim. Paris dedim ozellikle, en pahali sehirlerden birisidir. Sirf transfer icin. Yani totalde gidis donus 30 defa.
THY'nin sitesinden tek kisi gidis-donus bilet fiyati vergiler dahil: 6,047 TL. Alttaki de linki:
https://online.turkishairlines.com/internet-booking/availabilityInt.tk;jsessionid=bNdyWQpGl1G0WJRlbPKGNYZlsW75nfDpDYQ1xZJTQfnMZSTp2Tp0!-207383711530 X 6,047 TL: Eder 181,41 Bin TL.
E bu adamlar gittilermi en az 3'er gun kalsinlar. Degil mi? Simdi bu adamlari Paris'in en lux otellerinde konaklatalim. Bir de odalarina kahvaltiyi da dahil edelim. Gunluk oda fiyati 750 Euro averaj
fiyat. Otel ise Park Hyatt Vendome. En lux otellerindendir. Linki assagida:
http://paris.vendome.hyatt.com/hyatt/reservations/roomsAndRates.jsp?language=en&xactionid=15226143d23&isFromHICBookingValidator=HIC&_requestid=22426Hesaplayalim simdi: 750 X 3,30 TL: Eder 2,475 TL. Bunu da carpalim 90 ile: 222 Bin TL. E birde ekleyelim uzerine 181,41 Bin TL. Eder toplamda: 403 Bin kusur TL.
Tabi bu adamlar harcayacak bir de degil mi. Her gittiklerinde de 3'er bin TL harcadiklarini dusunelim. 90 X 3000 TL= Eder 270 bin TL.
Genel toplamda ettimi 673 Bin TL. Biz buna 700 BİN TL diyelim.
Hadi bunu abarttik deyip, 3 aya genelleyelim. Toplam maliyetide 1 trilyon'a cikaralim. Kaldi ki hicbir sekilde ceplerinden para harcamiyorlar diyelim.
Genel sonuc 1 trilyonluk bir masraf.
Simdi bu adamlar her transferde en az 500 bin euroluk ucuza getirmeyi hedefliyorlar ki (genelde bu rakam minimum 1 milyon euro seviyesinde oluyor), bu da 1.5 trilyona tekamul ediyor.
Neresinden bakarsak bakalim yine cepte 500 bin tl para kulupte kalmis oluyor degil mi? Ki rakamlarin hepsini de fazla fazla verdim.
Umarim aciklayici olmustur..
*Fiyatlari revize ettim.