Diger takimlarin(Turkiye'den veya yurt disindan)ne denli paralari heba ettiginin farkinda degilsiniz sanirim. Bende bircok kisi gibi Mustafa Pektemek'den bu saatten sonra hic birsey beklemiyorum ama yok urun almam,yok forma almam gibi bir dusunce yanlis arkadaslar,kardesler.
Gs nin iki sene once devre arasi yaptigi transferleri yapsaydik demekki takimi tutmayida mi birakacaktiniz yoksa?
Aynen kardeşim yani ben de artık yasaklı site kafasındaki insanların bunları yazmaya başladığını düşünüyorum.
Ne Pektemekmiş arkadaş. Tamam kalas, kazma, balta ne derseniz diyin gerçek şu ki, çok ama çok kötü topçu Mustafa, bu takımın bir sn içinde durmaması gerekir hepsine tamam ama neredeyse yönetimi külliyen Pektemek üzerinden eleştirenler var.
Demirören döneminin kalıntısı bir adam Mustafa, 2 sezon öncesine kadar da kimse Mustafa'ya takık değildi. Biliç dönemindeki performansı bitirdi onu, yoksa adım gibi hatırlıyorum herkesin nasıl umut beslediğini kısa zaman öncesine kadar. Pek çok eleştiriyi yaparken yaptığımız temel hata bu:
bugün koşulları ve durumları üzerinden geçmişi değerlendiriyoruz. F.Orman yönetimi transfer konusunda kendini sürekli geliştirmektedir. Bu işi büyük takımlar içinde açık ara en iyi fayda-maliyet parametresiyle yapan kulüp biziz.
Gelin gs'nin evvelki devre arası transferlerine bakalım. Yazıyorum ki, bizim 1 Pektemek' e karşılık başka kulüpler neler yapmış görelim. Bu oyunculardan hangisi Pektemek'ten daha iyi performans gösterdi? Çoğu zaten 0 performans gösterebildi.
Hayroviç: 3.5m euro
Salih Dursun: 2.75m euro
Koray Günter: 2.5m euro
Ontivero: 2m euro
Oğuzhan Kayar: 750bin euro
Veysel Sarı: 700bin euro
Umut Gündoğan: 550bin euro
TOPLAM: 12.75m euro.
Oyuncu maaşlarıyla birlikte bu rakam
20m euro'yu geçiyor. Pektemek bunların yanında ibretlik kalır.
Kendi dönem koşulları içinde bizim yaptığımız Niang, Ramon Motta, Serdar Kurtuluş, Escude vs. gibi transferler çok daha makul ve iyi transferlerdir yukarıyla mukayese edildiğinde.
Ne Pektemekmiş derken bu yüzden diyorum. Pektemek'i gelir gelmez göndermediği için yönetimin bir hatası olduğunu düşünmüyorum. Nedenini de yukarıda açıkladım.
Pektemek'in kazandığı bütün para için bu yönetimi suçlamak inanılır gibi değil!
Bu devre arası veya sene sonu gönderilmezse işte o zaman yönetimi acımasızca ben de eleştiririm ama transfer işini EN İYİ yapan yönetime sahipken bir tane oyuncu üzerinden forma almam, yönetime destek vermem vs. vs. demek olmuyor, hele şampiyonluğa yürürken ve renkli medya bizi kızıştırmak için herşeyi yapmaya başlamışken. Hoş asıl ikinci yarı başımıza ne çoraplar örmeye çalışacaklarını göreceğiz feneri şampiyon yapmak için.
Lütfen ölçülü olalım, bu takım şampiyon olacak benim inancım tam. Yeter ki gereksiz gündemler yaratmayalım bazı şeylerin dozunu iyi ayarlayalım.
Bir parantez de
Douglas ve Boyko'ya açayım.
Tarihinin en önemli, en kritik şampiyonluğuna yürüyen takımda bu isimler Beşiktaş forması giydikleri andan itibaren en büyük destekçileri ben olurum. Zira ikisi de şampiyonlukta pay sahibi olmak için geliyorlar ve
sezon bitmeden de yönetimi veya bu "yeni" oyuncuları yermek Beşiktaş'a SADECE zarar verecektir.