Her zaman söylüyorum belki yaşını başını almış yıldız transferler forma, reklam vs. sebepler ile renk katsa da artık doygunluğunu yaşamış son kontratlarına imzayı atmış oluyorlar. Belki çok başarılı da olacaklar ama kulüplerimizin daha çok başarıya aç ve geleceğini düşünen futbolcular ile yollarına devam etmesi gerekmektedir.
Yaşanması gereken bir süreçten geçiyoruz. Bir zamanlar Yugoslav futbolcuların yaşını başını almışlarını transfer ediyorduk. Mesela bir Paunovic vardı (
@Necmi hatırlar ) bu gün öyle futbolcu profili kalmadı artık. Adam santrafordu , koşmazdı ama ceza alanı çevresinde kaleyi gördümü golünü atardı. O zamanki şartlar bunu gerektiriyordu. Düşünsenize Beşiktaş'ın antrenman sahası topraktı. Hatırladığım Zonguldak vs sahası topraktı

Hoş İnönü'ye de çim denemezdi ya. Bir çok deplasmana otobüsle gidilirdi. Her yerde havaalanı olmadığı için en yakın havaalanından otobüsle 2-3 saat yolculuk yapılarak deplasman kentine gidilirdi. Uzar gider bu olumsuzluklar. Bunun sonucunda Avrupa futbolcusu Türkiye'yi tercih etmezdi.
Şimdi şartlar değişti , anlatmama gerek yok . Tesislerimiz, stadlarımız, ulaşımımız üst seviyelerde artık. Eskiden futbolcu eşleri istemezdi gelmeyi, çocuklarını bahane ederlerdi. Şimdi bütün öğretim kurumlarının en iyileri bizde de var. Sosyal yaşam ve eğlence alanlarımız harika. Boğazımız yeter.
Sürecin bu aşamasında Başkan Fikret Orman yeni bir yol açtı farkındaysanız. Son 4 senesi kalmış oyuncuyu al , kullan ve misliyle Çin pazarına sat. ( Arap pazarı da olabilir ) Ben çok taktir ediyorum bunu.
Sürecin son aşamasından bir önceki adımdır bu. Stadımız biter ve Avrupa'da başarılarımızla yer alırsak artık yaşı geçkin oyuncu sadece ticari amaçla alınacaktır. Çünkü artık futbol bir sanayidir ve geliri üstün olan akıllı yatırımlarla bu geliri daha da arttıracaktır . Ondan sonra gelsin başarılar