Ilk mesajimi buraya yazayim, buradan yonetime laf atan arkadaslari kiniyorum. Biz yillar once Yildirim Demiroren gitsin diye yirtinirken ona destek verenler de ayni kisilerdi galiba. Anlamasi cok zor degil fakat farkinda degilseniz tekrar yazalim, Besiktas hala YD'nin yonetim basarisizliginin etkilerinden kurtulmus degil. Kulubun parasi yok. Buna ragmen iyi isler cikariliyor.
Gecen sene sampiyonlugu hak eden tek takim Besiktas idi. Hakemler rekor sayida penalti vermese FB ilk yarida havlu atiyordu. GS ise keza yine hakemlerle yarista kaldi. Besiktas kadrosunda ne bir Melo ne de bir Emre olmadigi halde ligin en cok kirmizi kart goren takimi oldu (BJK tam 10 kirmizi kart gordu). Bu meselenin en bariz istatistiki tarafi verilen verilmeyen fauller, ofsaytlar, karsi takimlara yonelik tavir var. Bazi maclarda oyuncularimiz resmen dayak yedigi halde hic bir sey olmuyor, rakip takimin sertlikle Besiktasi sindirmesine izin veriyorlar. Anadolu takimlari Besiktas'a sergiledekleri kazmaligi, sertligi GS, FB maclarinda kesinlikle yapamiyor cunku kart cart diye cikiyor. Bu belki penaltilardan, bize verilen kartlardan bile onemli, cunku artik oyuncular bir noktadan sonra pes ediyor. Quaresma'ya olan buydu, Guti'ye de aynisi oldu.
Tek bir Antalya macinda Quaresma'ya bir devrede 10 civarinda faul yapildigini (ve tek sari kart cikmadigini) hatirliyorum. Bu adamlarinki de can, her mac her mac on tekme yersen senin de canini disine takip oynayasin kalmaz bu yuzden yurtdisinda yildizlar korunur, Turkiye'de de oyle, tabii BJK'nin yildizlari haric!
Transfere gelirsek, Quaresma'ya neden karsi cikildigini anlamiyorum. Kulubun parasi yok, Quaresma da bonservissiz. 1 milyon euro + mac basilar gibi bir rakama gelecekse neden olmasin. Her turlu Olcay'dan iyidir Quaresma. FB yildiz transfer etti diyorsunuz, Nani denen adam Sporting'te 35 macta 12 gol atmis Quaresma Porto'da 37 macta 10. Ayni lig, ayni ayarda takimlar. Ustelik dunyanin parasi harcanmayacak Nani yillik 3.5 milyon + mac basi 20 bin euro alacak ustune 6 milyon bonservis, Nani transferinden cok daha iyi olur uygun sartlarda Quaresma. Kosamayan, teknigi zayif, driplingi olmayan, fizigi zayif, kafa topuna cikamayan, defansa katkisi olmayan Olcay'i mi izlemek istiyorsunuz bir sezon? Olcay'in Counter Strike dengi bir koseye soteye yatip sniper tufegiyle adam vuran cocuktur, teklif gelmemesi de bundan.
Su anki kadromuzun en buyuk eksigi forvet, defansif orta saha ve bir ofansif orta saha (ya da 2. forvet sistemimiz 2 forvet olacaksa). Veli sakat, Atiba'dan bu yil ayni performansi beklemiyorum. Tigana Serdar Kurtulus'tan defansif orta saha yapmis, Serdar da basarili olmustu (o mevkideyken milli takima cagrildi). Ama milletin hafizasi balik hafizasi oldugundan kimse bunu hatirlar mi bilmiyorum. Transfer olmayacaksa Serdar o mevkide faydali olabilir. Atinc yerine Ersan satilsa daha iyi olacakti. Anlamadigim nokta sirf teklif var diye adam satmanin manasizligi. Demba Ba ne kadar iyi satissa, Atinc o kadar yanlis bir satis. Bunu da goreceksiniz. Ciktigi her mac iyi oynadi atinc, ayrica geriden olaganustu isabetli uzun paslar atiyordu. Simdi asagi yukari ayni miktarlara 30'una merdiven dayamis adamlar ariyoruz. Buna ragmen bence defansa acil transfere gerek yok. Milosevic iyiyse yeni transfer sayabiliriz cunku gecen sezon hic yoktu. Ersan yedek olur, altyapidan birisi de 4. defans olabilir. Su an yildiz bir defans alamayacaksak gidip Sivok ayarinda adam almanin hic bir mantigi yok.
Sola Quaresma yerine alinabilecek bir oyuncu Gabrijel Boban. Forvete ise guclu ve golcu bir adam sart tek forvet oynayacaksak. Demba Ba, Remy vs. gibi bir adam degil Drogba gibi bir adam varsa tek forvet oynayabiliriz, yoksa gol sikintisi yine kacinilmaz. Bu mevkiye Dejan Radonjic ya da Kim Shin-wook gibi bir adami da yedek olarak almamiz da sart.
Fakat her sey bir yana, dogru duzgun hakemler olmadikca, yonetim onumuzdeki ilk sezon dograndigimiz ilk macta o hakeme dudugunu astirmadikca dunyanin parasini harcayip RVP, Modric vs. adamlar dahi alsak sampiyon olmamiz cok zor. Bu yapilamayacaksa gidip yildiz futbolculara para dokmenin manasi yok. Getiriyorsun adami illallah dedirtiyorlar 10 macta, en azindan paramiz cebimizde kalir.