"İki yıl önceydi. Atatürk caddesinde ellerim cebinde yürüyordum. Beşiktaş camiası yeni hocasını bekliyordu ve henüz ortada ciddi bir aday bile yoktu. Marcelo Bielsa projeyi çok beğenmiş ama Avrupa'nın doğusu için erken olduğunu söylemişti. Favre ise çok önce Gladbach'la sözleşme uzatmıştı. Boşta uygun biri yoktu ve benim için çember daralmıştı. Zor durumdaydım. Derken telefon çaldı. Yürürken telefonu açtım. Arayan Fenerbahçe kongre üyesi olan bir arkadaşımdı. Bilic'in Lokomotif Moskova'dan ayrılacağını duyduğunu söyledi. O dakikadan sonra, Split'te imza atana kadar yani yaklaşık 2.5 hafta sadece Bilic'e ulaşmak-projeyi anlatmak-ikna etmek ve imza attırmak için Semih Usta ile birlikte büyük uğraş verdik. Sonunda anlaştık ve bir yıl birlikte çalıştık.
Tamam Onder hoca yonetime iyi laf sokmus ve biraz hakli da demecini Bielsalar, Favreler ile iyi suslemis. Halbuki Bilic'in daha imza atmadigi o gunlerde Bielsa ve Favre degil, Prosinecki konusuluyordu. Yani Onder hocanin daraldigini soyledigi bosta olan hoca cemberinin bas kahramani Bielsa ve Favre degil, Prosinecki'ydi ve ustelik bosta da degildi.
Onder hoca kac defa televizyonda genc ama ileride basarili olabilecek potansiyeli olan bir hoca getirecegiz deyip, Prosinecki'ye talip olmus hatta anlasmisti bile, Allah'tan ki Kayseri yonetimi ve Hurma ariza cikardi. Adamlar ariza cikarmasaydi Prosinecki Kayseri'de kalmak yerine bize imzayi atacakti.
Simdi bakiyorum da Onder hocanin aciklamalarina; Bielsalar, Favreler, daralan cemberler falan geciyor ama Prosinecki ismi hic gecmiyor. Buna Ismail'e guvenip, sol bek aldirmamasi ve kiralik oyuncu bakmasini, Dany transferini bilmemkac maddede savunmasini, Bilic, Eneramo'yu istedigi icin Eneramo'ya onay vermesini, Sezer icin Tamer Kiran'a "ben bizde is yapacagina ikna oldum" demesini, Omer Sismanoglu transferini, Kerim'e 3 milyon euro, Pedro'ya 2.5 milyon euro odetmesini de ekleyebiliriz.
Onder hoca gorevinin basindayken yanlis kararlari ve onaylari yuzunden yapilan transferlere 15 milyon euroya yakin para harcandi ve alinan oyuncularin Motta ve 7-8 milyon opsiyonlu kiralik Tore haric neredeyse hicbiri ilk 11 oyuncusu degildi.
Onder hoca istifa ettikten sonra yapilan transferlere de yaklasik 10-15 milyon civari para harcandi. Sonuc; Ba, Sosa Tore ve Tolgay gibi 4 tane ilk 11 oyuncusu geldi.