Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5691173 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Efe

sohbet güzel, son sorular güzel, yeni bir şeyler öğrenmek güzel; erken kalkmak zorunda olmak kötü :) herkese iyi geceler...

iyi geceler bende öğlen kalkacağım yatayım bari işe öğlen gitmek ayrı güzel :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

Hoşgeldin, bakma sen Konyalılara :D yarın konyadaysan gezdirelim diyeceğim ama sabah ankaraya geçiyoruz.  Ankaraya geçeceksen arabamızda 1 kişilikte yer var istersen :)
maç için geliyorsanız bizde ankarada olacağız
http://besiktasarena.com/etkinliklerimiz/besiktas-karabuk-ankara-osmanli-stadi-mac-organizasyonu/msg223397/#new

Çevrimdışı mert_

iyi geceler bende öğlen kalkacağım yatayım bari işe öğlen gitmek ayrı güzel :D
:D

Çevrimdışı Cengo

bu arada tekrar dikkatli bakınca farkettim bence kırmızı cizgiler stad, ustteki siyah cizgi çatı. ön tarafta görünüyor arka tarafta görünmüyor. sanki o şekilde hem soylediğiniz kurala uymuş oluyor hem de stad 3 katlı olmuyor.
çok basic bi kuraldan bahsediyor gibisiniz o yuzden anlam veremedim böyle bi hataya kusura bakmayın  :)
@Cengo

Rica ederim ne kusuru... Stadın 3 katlı olarak sembolize edildiğini ben söylemedim zaten...

Siyah çizgi sizin yorumunuzla çatı olsa bile, çatı yukarıdan bakıldığında dış çeperle aynı dış katlara sahip olduğundan yine aynı perspektif kuralını ihlal etmiş oluyor... Evet çok basic bir kural bu ve bu basic kuralın ihlali inanılmaz can sıkıcı... Perspektif kurallarını anlatmadan başka nasıl anlatılabilir bilmiyorum... Umarım açıklayabilmişimdir...

Çevrimiçi Necmi

Evet biz tarafız:) Bence her tasarımcı yeni bir işle karşılaştığı zaman kendisine şu soruyu sorar, doğası gereği, acaba ben bu tasarım işi ile görevlendirilmiş olsam nasıl bi tasarım çözümü arardım? Bu soruya cevap ararkende sizi bağlayan sizin tasarım becerinizin dışında nedenler vardır, yapılan işin nerede olduğu, hangi  yasal zorunluluklara tabi olduğunuz, hangi finasman kaynaklarına ve de hangi zamana sahip olduğunuz... Bütün bu verilerden yoksunum elbet ancak 3 aşağı 5 yukarı tahmin etmek de zor değil... Bu verileri alt alta koyduğumuz da, bence, Stadın tasarımı son derece optimal bir çözüm oldu... Hatta bi adım daha ileri giderek boğaz görüntüsüne yeni bir icon bile oldu diyebilirim...

Şunu da eklemek isterim, her ne kadar ayrı bir tartışmanın konusu olsa da; yakın bir geçmiş de İnönü Stadı için "orası tarihi eser çivi bile çakamazsınız"dan buraya evrildik;-) İnsanlık için küçük ama Beşiktaş için dev bi adım:)
ilk stad mevzusu olduğunda daha projeler ortaya çıkmadan ben kafamda plan yapmaya başladım bu stad nasıl olmalı diye bir kere kafamda ilk şekillenen eski stadın devamı bir proje olmalıydı buda nazi mimarisini uygulamak demekti ilk resimler düştüğünde baktım sade köşeli dik sütunlarla nazilerin soğuk ama gövde gösterisi yapan gücü temsil eden mimarisini uygulamışlar dedim kesinlikle doğal malzeme olmalı ve Beyaz olmalı Türkiyede seçeneklerde iki malzeme vardı limestone ve küfeki
Limestone daha modern bir görüntü verir ama dayanıklılık olarak küfeki yi tutmaz daha mermerimsi bir görüntüde olur bu iş için biçilmiş taş küfekidir birde bölge taşı olmasından dolayı avantajlarıda vardır bunu ilk başlarda forumdada paylaşmıştım sonra öğrendik küfeki tercih edilmiş çatının demir bir çatı olmamasını düşünmüştüm ama bunda tereddütlerim vardı ciddi bir maliyet oluşturuyordu ama burdada benim fikrimce doğru karar verildi ben  bu işin sahibi olsam mimara ne istediğimi anlatsam ortaya bunun gibi bir proje çıkardı resmen benim hayalim yapılıyor o yüzdende belkide herkesten farklı bir sevgiyle bakıyorumdur. Kesinlikle burda burasıda böyle olsun denmemiş  her şeyin arkasında bir hesap bir emek var ince düşünce var belliki düşünülmüş tartışılmış en doğru olan üzerinde karar verilmiş tabiki belli farklı şeylerde olurdu ama işin içindede bütce var görünümde değilde kalitede dahada yukarı çekilebilirdi bu işin sınırı yok

Çevrimdışı Cengo

Ben de herkese iyi geceler diliyorum arkadaşlar... Ortaya atmış olduğum konuya katkı sağlayan herkese de çok teşekkürler.. Görüşmek üzere...

Çevrimdışı denilanz

Bu işi böyle yapmış olan grafiker/tasarımcı, bana göre, işini kesinlikle kötü yapmıştır... Yaptığı logoyu bilerek böyle yapmış olması ihtimalini elemek için de az önce eklemiş olduğum şekle bakarak, bence karar verilebilir... 1. logo mevcut durum 3.de mevcut logonun perspektifinin düzeltilmiş hali, benim hiç bir eklemem ya da çıkartmam olmaksızın... 2 logo kıyaslandığın da her insanın bilinç altında kayıtlı olan görsel hafızadaki verilerle beynimiz hızla kıyaslar ve bu konu da eğitilmemiş bile olsak 3.nün bilinç altımızdaki kayıtlı görsel hafızadaki verilere kıyasla "doğru" olduğuna yine, düşünmeden karar veririz.
@Cengo Ben de logoyu beğenmeyenlerdenim. Anket sırasında iki seçeneği de tam olarak beğenmemiş olsam da seçilmeyen logoya oy vermiştim. Bu dediklerinizden sonra tekrar bir bakayım dedim o logoya. Belki de onu seçmemin nedeni belirtmiş olduğunuz kuralı mevcut logodan daha çok sağlıyor oluşudur.

Çevrimdışı Deniz

Her goruse ve dusunceye saygim var ama bence bu lokasyona yapilabilecek en iyi stadi yapiyoruz..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Cengo

ilk stad mevzusu olduğunda daha projeler ortaya çıkmadan ben kafamda plan yapmaya başladım bu stad nasıl olmalı diye bir kere kafamda ilk şekillenen eski stadın devamı bir proje olmalıydı buda nazi mimarisini uygulamak demekti ilk resimler düştüğünde baktım sade köşeli dik sütunlarla nazilerin soğuk ama gövde gösterisi yapan gücü temsil eden mimarisini uygulamışlar dedim kesinlikle doğal malzeme olmalı ve Beyaz olmalı Türkiyede seçeneklerde iki malzeme vardı limestone ve küfeki
Limestone daha modern bir görüntü verir ama dayanıklılık olarak küfeki yi tutmaz daha mermerimsi bir görüntüde olur bu iş için biçilmiş taş küfekidir birde bölge taşı olmasından dolayı avantajlarıda vardır bunu ilk başlarda forumdada paylaşmıştım sonra öğrendik küfeki tercih edilmiş çatının demir bir çatı olmamasını düşünmüştüm ama bunda tereddütlerim vardı ciddi bir maliyet oluşturuyordu ama burdada benim fikrimce doğru karar verildi ben  bu işin sahibi olsam mimara ne istediğimi anlatsam ortaya bunun gibi bir proje çıkardı resmen benim hayalim yapılıyor o yüzdende belkide herkesten farklı bir sevgiyle bakıyorumdur. Kesinlikle burda burasıda böyle olsun denmemiş  her şeyin arkasında bir hesap bir emek var ince düşünce var belliki düşünülmüş tartışılmış en doğru olan üzerinde karar verilmiş tabiki belli farklı şeylerde olurdu ama işin içindede bütce var görünümde değilde kalitede dahada yukarı çekilebilirdi bu işin sınırı yok

Kesinlikle katılıyorum... Tüm çözümlemeler tek tek incelendiğinde mimar ekibinin eldeki zorunlu kaynaklar, nedenler, finansman ve zaman  konusunda son derece başarılı bir tasarım ortaya çıkarttıklarını düşünenlerdenim..

Stadın bir "çukur" halinde tasarlanmasının da bir tercih değil bir zorunluluk olduğunu tahmin ediyorum, çünkü Belediye imar "kurallarının" (!) yüksekliğe izin vermediğini tahmin ediyorum.. Bu bile stadın finansmanını arttıran nedenlerden sadece biri... Ayrıca aynı nedenlerden dolayı da yeni stad eski stada oranla daha kuzeye kaydırılmak zorunda kaldı... Bu da stadı komple yıkıp yeniden yapmayı zorunlu kıldı, yoksa biz de Fener gibi stadı tribün tribün inşa ederdik ne takım ne de biz göçebe olurduk 2 sezon boyunca...

Eski açık üzerin de ilk tasarımlarda çatı yoktu.. Bu da deniz tarafından stada bakıldığın da görüntünün çatı ile bloke edilmesini önlemek içindi... Ve bu olağan üstü saçma neden bize İmardaki, kimse kusura bakmasın "3-5 yarım akıllının" "emir gibi" önümüze koyduğu isteklerden dolayıdır... Bu konuda da, yani eski açık üzerinin kapatılması konusun da Milliyet gazetesi haberi hala sıcak.. Forumda da tartışılıyor.. Umarım aşılmıştır...

Bu konuda da söylencek çok söz var, ama onlar da başka tartışmanın konusu, diyelim ve bu gecelik noktalıyalım:)

Çevrimdışı Cengo

@Cengo Ben de logoyu beğenmeyenlerdenim. Anket sırasında iki seçeneği de tam olarak beğenmemiş olsam da seçilmeyen logoya oy vermiştim. Bu dediklerinizden sonra tekrar bir bakayım dedim o logoya. Belki de onu seçmemin nedeni belirtmiş olduğunuz kuralı mevcut logodan daha çok sağlıyor oluşudur.

@denilanz bence kesinlikle doğru bir mantık yürütme... Ki dediğin gibi seçilmeyen logo perspektif olarak, en azından yatay düzlemlerde, çok daha doğru...

Bu gece Son olarak şunu da eklemek isterim.... Burada hepimiz abi/kardeş, arkadaşız o nedenle bana yazılan postlar da "siz" yerine "sen" diye hitap edilirse bunu kendi payıma samimiyet ve dostluk olarak görürüm, çünkü ben de herkese "sen" diye hitap etmek isterim aynı nedenden dolayı...

Çevrimdışı Neco

@denilanz bence kesinlikle doğru bir mantık yürütme... Ki dediğin gibi seçilmeyen logo perspektif olarak, en azından yatay düzlemlerde, çok daha doğru...

Bu gece Son olarak şunu da eklemek isterim.... Burada hepimiz abi/kardeş, arkadaşız o nedenle bana yazılan postlar da "siz" yerine "sen" diye hitap edilirse bunu kendi payıma samimiyet ve dostluk olarak görürüm, çünkü ben de herkese "sen" diye hitap etmek isterim aynı nedenden dolayı...

Herkese merhaba! Öncelikle bu foruma yeni üye olan herkes gibi :D ben de 7-8 aydır ziyaretçi olarak takip ediyordum, bugün dayanamadım üye oldum.

Logoyla ilgili konuya gelince: @Cengo abinin eğitim/tecrübe/kariyerine sonsuz saygı duyarım ve yazdığı yazıyı sonuna kadar da okudum. Teknik bir kariyeri olan birisi olarak söylüyorum anlatmak istediği her detayı da anladım. Bir logodaki simgelerin aynı düzlemde olma zorunluluğunu çıkarırsak (ki bunu bilmiyordum, bence gereksiz, daha özgür olunabilmeli) bu logoyu ben sevdim. Tabi ki önümüze sunulan bu 2 seçenek içerisinde diğerine göre daha çok sevdim. Daha iyisi yapılabilirdi tabi ki, yapılmalıydı da. Tahmin edeceğiniz üzere ben bu logoya oy vermiştim, sanıyorum ki çoğunluk da öyle düşünmüş ki seçtiler. Her neyse niye sevdiğimi de söyleyeyim bari  :icool: Bana göre bize yakın olan 3 çizgi kartal pençesini simgeliyor ama herkes onu stadın bir parçası sanıyor. Bu benim hoşuma gitti. Bu arada @Cengo abinin de dediği gibi şu her yere kartal figürü koymaktan artık vazgeçelim. Forma armasındaki kartal simgesi (bir ara vardı şimdi neyse ki yok) bence hiç hoş görünmüyor. Tek başına armamız çok daha asil ve kaliteli duruyor.

Logoyu sevmemin diğer sebebi ise (tabi bize sunulan logolar içerisinde) tek düze olmaması, bizim ki biraz farklı olmalı. Örneğin yeni stadımızda köşelerin biraz daha alçak olması (daha önce bir çok kişi bunu belirtmişti, @Necmi abi de olabilir) benim de hoşuma gidiyor. Daha estetik görünüyor.

Çok uzattım kusura bakmayın. Bu arada @Necmi abinin hayranıyım  :super: Söylediği her şeyin altına imzamı atarım.
[ Son Düzenleme: 27 Nisan 2015, 04:08:51 Neco ]

Çevrimdışı Neco

Henüz tam bitmedi ama bu şartlarda daha iyi bir stad nasıl yapılabilirdi bilmiyorum. Hala Fikret Orman'a sallayanlar var  :s20: (genel olarak söylüyorum, forumla ilgisi yok) ve ben bunu anlayabilmiş değilim. Biraz da kıymet bilelim arkadaş, biraz sabırlı olalım, bu stad bitiminden hemen sonra belki şampiyonluklar gelmeyecek. Başarı çoğunlukla plan-proje-sabır işidir. Herkes zaten salyalarını akıtarak saldırıyor  :steamed: bari biz sahip çıkalım.

Çevrimdışı Neco

Bu arada bir stad için lokasyon bence her şeyden önce geliyor. Bu konuda Vodafone Arena bence dünyanın en iyisi  :halay:. Şöyle açıklamaya çalışayım: Kayseri'de yaşıyorum ve bazen kendi kendime "hadi lan maça gideyim" diyorum ama sonra yolu düşününce "amaan şimdi kim gidecek ta oraya  :s20:" diyorum ve vazgeçiyorum ki yol yaklaşık 1 saat sürüyor. İstanbul'da yaşayan arkadaşlar hemen kızmasın  :busted_cop:, Kayseri için 1 saat hatırı sayılır bir vakit. Kadir Has Stadı o kadar yanlış bir yere yapıldı ki; asıl nüfus yoğunluğunun bulunduğu yerler değil de saçma sapan bir yer seçildi.

Örneğin Vodafone Arena'nın önünden geçen herhangi bir kişi "dur ya şurada bir maç izlemek hiç fena olmaz" diyerek içeri girebilir  :D Tabi ki bilet bulabilirse  :bandit:
[ Son Düzenleme: 27 Nisan 2015, 05:06:21 Neco ]

ysariusta

• Ziyaretçi

Herkese günaydın. Fazla dinlenmiş bünye 6 da uyandım. @Neco hoşgeldin. 3 mesajla giriş yapan ilk üye ödülü sana. Kafadan 3 ileti yazana da bir ödül yapılır hani.
@Cengo (51 yaşındasınız normalde "abi" derim ancak Cengo maslasına "abi hiç oturmuyor.) ile karşıt fikirleriniz, bizde bir şeyler öğreniyoruz. siz 2 şer 3 er mesaj yazın konu hakkında o arada biz uzmanlaşır yetişiriz size.  :evillol: Bende beğenmemiştim tasarımları ancak malesef seçenek 2 tane. Elbette doğal bir muhalif olarak ben yine seçilmeyeni beğenmiştim. @Cengo  nun anlattıklarını tam algılayamadım ama sanırım gün içinde sindiririm. @Neco valla ne diyim bilemedim, kartal pençesi olarak hiç düşünmedim. Normalde tasarımların bir anlatımı olur. Tasarımcı şöyle düşündüm böyle tasarladım der. Yok mu öyle bir döküman.

Çevrimiçi murat

günaydın beşiktaş arena. @Cengo abi gece mesaj yazamadım kusura bakma ben verdiğin linke girince çıkamadım tl hikayesi vs derken burayı kaybettim.logoyu bende beğenmedim.elinde yapmış olduğun bir çalışma varsa görebilirmiyiz.birde bu logonun geri dönüşü olamazmı.vodafone sözleşmesi bitince ne olur.stadı değilde vodafonu anlatan bir logo olmuş daha çok.bizim renklerimizdede kırmızı var ama bu kadar yoğun kullanılmasıda hoş durmamış.merdiveni tasvir eden çizgilerde göz tırmalıyor.logo biraz daha tarihi dokuya uygun yapıyı yansıtan bir tarzda yapılabilirdi.

Çevrimdışı yavvuzz

Çevrimdışı mert_

herkese günaydın. bugün şampiyonun maçı için yola çıkacak kartallara kazasız belasız yolculuklar dilerim.

paletli reyiz stadın içinde şeref turu atıyor :)

Çevrimdışı SDemirsoy

herkese günaydın. bugün şampiyonun maçı için yola çıkacak kartallara kazasız belasız yolculuklar dilerim.

paletli reyiz stadın içinde şeref turu atıyor :)
günaydın abi paletli reyiz kapalıyı mı özledi nereye gidiyor acaba :)
edit: eski açığa geldi @kcptl

Çevrimdışı cagdas44

Paletli ve alacalının sarı eski açık önde çalışıyor, çatıcıların ufak sarı yeni açık önde toplanıyor numaralı tarafına doğru ilerleyebilir.

@Cengo hocam yazınızı ve yorumlarınızı okudum, bu dönüşü olmayan noktada logoyla ilgili merakım uygulama noktasında aslında, böyle bir logoyu muhtemelen metal bir çalışma olarak prça parça uyguladıklarında nasıl bir görüntü oluşacak sizce, hatalar daha az mı yok sa daha çok mu göze batacak

Çevrimdışı Sedat_BJK

Gunaydin sevgili Besiktas ailem. Konusulmusutur kesin ama ben takip edemedim. Gecenlerde baskanin eski acik ustun kapatilmasi ile ilgili belediyeye cagrildigi haberi cikmisti. Konu aydinlandi mi?

HTC One_M8 cihazımdan gönderildi

Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı Altuğ

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Nisan 2015, 09:58:38
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
eski açık alt prekast bitmiş.
üst balkon prekastları takıyorlar...
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimiçi Necmi

Herkese merhaba! Öncelikle bu foruma yeni üye olan herkes gibi :D ben de 7-8 aydır ziyaretçi olarak takip ediyordum, bugün dayanamadım üye oldum.

Logoyla ilgili konuya gelince: @Cengo abinin eğitim/tecrübe/kariyerine sonsuz saygı duyarım ve yazdığı yazıyı sonuna kadar da okudum. Teknik bir kariyeri olan birisi olarak söylüyorum anlatmak istediği her detayı da anladım. Bir logodaki simgelerin aynı düzlemde olma zorunluluğunu çıkarırsak (ki bunu bilmiyordum, bence gereksiz, daha özgür olunabilmeli) bu logoyu ben sevdim. Tabi ki önümüze sunulan bu 2 seçenek içerisinde diğerine göre daha çok sevdim. Daha iyisi yapılabilirdi tabi ki, yapılmalıydı da. Tahmin edeceğiniz üzere ben bu logoya oy vermiştim, sanıyorum ki çoğunluk da öyle düşünmüş ki seçtiler. Her neyse niye sevdiğimi de söyleyeyim bari  :icool: Bana göre bize yakın olan 3 çizgi kartal pençesini simgeliyor ama herkes onu stadın bir parçası sanıyor. Bu benim hoşuma gitti. Bu arada @Cengo abinin de dediği gibi şu her yere kartal figürü koymaktan artık vazgeçelim. Forma armasındaki kartal simgesi (bir ara vardı şimdi neyse ki yok) bence hiç hoş görünmüyor. Tek başına armamız çok daha asil ve kaliteli duruyor.

Logoyu sevmemin diğer sebebi ise (tabi bize sunulan logolar içerisinde) tek düze olmaması, bizim ki biraz farklı olmalı. Örneğin yeni stadımızda köşelerin biraz daha alçak olması (daha önce bir çok kişi bunu belirtmişti, @Necmi abi de olabilir) benim de hoşuma gidiyor. Daha estetik görünüyor.

Çok uzattım kusura bakmayın. Bu arada @Necmi abinin hayranıyım  :super: Söylediği her şeyin altına imzamı atarım.
Hoşgeldin kardeşim Teşekkür ederim ama öyle hayran olunacak bir şey yapmıyorum ben Beşiktaş taraftarına hayranım hiç bir takımda bizim seviyemizde taraftar yok  @Neco

Çevrimdışı Bekrakn

çatıcılarda bugün de bir aksiyon yok sanırım. diğer sarı vinç yeni açığın önünde kalmış yine
[ Son Düzenleme: 27 Nisan 2015, 10:22:37 Bekrakn ]

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Günaydın abiler

Pazartesi sendromunu geçiniz, Beşiktaş'ımın maçıyla gününüz neşelensin inşallah :)
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."