Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5691059 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Hakan Gülcan

Benim anlamadığım bu rampa ilk başlandığında 20-25 gün sürer deniyordu hadi max 1 ay. Yani bilmediğimiz bir durum mu var bu kadar uzamasıyla ilgili?
"Beşiktaş için bir şeyler yapmak istiyorsanız, kimsenin adamı olmayın."

Çevrimdışı Cengo

@Cengo Hocam güzel yazı olmuş sayfanızı da okudum güzel açıklama
Çatal Merdiven Karşıyım Düz olması Logo da da gösterilmiş Dikkat etmemişim işimin gereği olarakta olabilir...!
Çatal Merdiven Stat ta görünüm olarak kötü estetik oluşturur mu ? tasarımcı hoca olarak soralım

Bence, altını çizerek söylüyorum bence, çatal merdiven stadın içinden yapılacak görüntülemelerde kesinlikle düz merdivenden daha dinamik ve estetik durur... Bugün Toki arena da bir kez daha gördüm düz merdivenleri... Konuyu sadece "çatal"mı olsun yoksa "düz"mü olsun perspektifinden değerlendirmek yanlış olabilir. Çünkü bu bir sürü verinin beraber değerlendirilmesi gereken bir durum... Olası bi panik anında 40 bin insanı tahliye edebilme ve bunu yasalarla belirlenmiş süreler içinde yapılması gerekir.. (Bu tip yasalar ülkemizde var mı yok mu açıkçası bilmiyorum) Ama örneğin Alllianz Arena'nın güvenlik birimine bu soruyu sormuş olsak bize kesin bir süre verebilir... Ayrıca çatal merdivenler sanırım koltuk adacıkları da oluşturuyor, bu pazarlama esaslı olarak kullanıabilecek ayrıca bi değer bile olabilir:) Ama soruyu tüm bu güvenlik değerlendirmelerinin eşit sonucu verdiğini varsayarak ve sonunda sadece estetik açıdan karar verme olarak değerlendirme şansımız olmuş olsa, ben oyumu çatal merdivenden yana kullanırdım.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

@Cengo Hocam güzel yazı olmuş sayfanızı da okudum güzel açıklama
Çatal Merdiven Karşıyım Düz olması Logo da da gösterilmiş Dikkat etmemişim işimin gereği olarakta olabilir...!
Çatal Merdiven Stat ta görünüm olarak kötü estetik oluşturur mu ? tasarımcı hoca olarak soralım
Yalnız bi de logoda stat 3 katlı görünüyo :alala:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi Necmi

Foruma üye olduğum da ve standart Avatar profilime eklendiğin de daha önce kendi blogumda yazdığım bir yazı aklıma geldi. Konu Vodafone Arena Logosu, ki sanırım resmi olarak tanıtımı falan da yapıldı. Stad ile ilgili olarak "çatal merdivenler" ya da "çatının hangi tür malzeme" ile kaplanacağı tartışmaları, stadın fiziksel yapısı ile ilgili olarak "hardware" tanımı içine alınabilirse, stadın Logosu da bu mantık çerçevesinde "software" olarak tanımlanabilir.

Stadın Logosun da çok ciddi ve eğitimli bir gözü "yaralayabilecek" bir hata var. Bu hatayı ben yazıyı yazdıktan ve yazı da hatayı etraflıca, hatta konu ile ilgisi olmayan kişilerin dahi anlayabileceği biçimde anlattıktan sonra, konuyu düzeltme gücüne sahip olduğunu düşündüğüm insanlara yazının linkini atarak ulaşmaya çalıştım... Bunun da ötesin de Beşiktaş haber sayfaların da "köşe yazdığını" sanan insanların da bir kaçına ulaştım. Ama tahmin edebileceğiniz gibi, hiç bir geri dönüş almadım:) Bu konu da herkes "kafasını kuma gömmüş" durumda, ama bu da ülkemiz kültürü için yeni bir şey değil. Twitter üzerinden @Vodafonearena (ya da @stadabi emin değilim) onlardan tutun da, doğrudan Vodafone Ceo'suna bile ulaşmaya çalıştım... Sonuç, Malum:)

Bu arada, ben bu konunun bir profesyoneliyim. Eğitimim ve mesleğim görsel iletişim / Tasarım, ben her ne kadar kısaca kendime Tasarımcı desem de:) Profilimden de fark edeceğiniz gibi, Güzel Sanatlardan mezun olduğumdan bu yana, oldukça uzun bir zamanı yurt dışında geçirmekle beraber, bir hayli deneyim biriktirmiş durumdayım:)

Bana sorarsanız Vodafonearena Logosundaki can "yakıcı" hata, giderek seviyesi yerlerde sürünen eğitim kalitemizin basit bir yansıması... Temel eğitimi ya da eğitimi doğru vermeden okullardan insanları mezun ettiğiniz de, yanlışlık apandisitinizi alan doktorlar yetiştirebileceğiniz gibi, basit, hatta Meslek lisesi eğitimi için bile yapılmayacak perspektif hatalarını, Güzel sanatlardan Mezun edip Tasarımcı ünvanı verdiğiniz insanlar da yaparlar. Ha bu hatadan dolayı kimsenin burnu kanamaz ama birilerinin, benim gibi, ruhu kanar... Ruhunuzu kanatan şey alt kimliklerinizden biri olarak tanımladığınız Beşiktaşlılık kimliğin de olursa, bu kanamaya üzüntü de eklenir...

Stadın kendisi, ancak kendisi ile doğrudan etkileşime geçen, yanında, içinde duran ya da fotoğrafını gören biri ile iletişim sağlar... Burada mimari değerlerle beraber, fonksiyonel çözümlerin ne kadar sağlıklı işlediği falan önemlidir. Bu tür yapılarda stadın kaç dakikada boşaltılabileceği falan da hesaplanır. O nedenle Merdivenler'in "çatal" olması, olası acil durum kaçış anında süreyi uzatan şeylerse, burada, belki daha güzel görünen çataldan vazgeçmek zorunda kalırsınız.. Bunun dışında bir Logo yaparak stada kendine ait bir "kimlik" yaratma iddiasındasındaysanız bu da mimari kurallar gibi kurallara sahiptir ve olmalıdır... Muhtemelen bu stadın kendine ait bir yönetimi, kendine ait evrakları, katrvizitleri zarfları olacaktır... Bu tip baskılı dökümanlarda da stadın, yine ülkemiz de yanlış kullanılan, "Kurumsal kimliği" olacaktır (Doğrusu Kurumsal Tasarım'dır, Kurumsal Tasarım Kurumsal kimliğin alt elemanlarından biridir). Vodafonearena işte bu baskılı ya da online dökümanlarla da kendini temsil edilecektir.. Tam burada da bu Logo'nun ne kadar hatalı olduğu herkesin bilinçaltında yerini alacaktır...

Konu uzun ve detaylı, sanırım alışılagelmiş forum postlarından şimdiden çok daha uzun bir metin oldu, bunun için de okuyan herkesten peşinen özür dilerim... Konuya ait çok daha uzun ve açıklayıcı olan yazıya da bu linkten https://cengoca.wordpress.com/2014/07/09/vodafone-arena-logosu-her-gercek-tasarimci-ve-sanatci-ruhu-derinden-yaraliyor/ ulaşabilirsiniz...

Herkese selamlar
evet haklısınız bu şekilde derinlikte kazanamıyor aslında bunu daha anlaşılır bir dilde metin ve çizim olarak verirseniz haberini yaparız sizin isminizle yayınlarız zaten o logo herhalde hiç bir Beşiktaşlının içine sinmemiştir.

Çevrimdışı Cengo

Arkadaşım selamlar da. Malesef bu yazının kendisi başlı başına bi iletişim kazası. İletişimci olduğunu söyleyen biri bu kadar uzun yazı yazıp
konunun içeriğini söylemeden link vermeye kalkarsa ben o linke tıklamam. Ayrıca meydan burası. Paylaş derdini tartışalım.
Bu yazıdan konunun içeriğini anlamamak...? Size özel; Vodafonearena logosu hatalı... Güzel çirkin falan demiyorum... Hatalı.. Perspektif hatası var... Ayrıca okumadan öğrenen(!) tek toplum olduğumuzu zaman zaman unutuyorum, kusura bakmazsın artık...

Çevrimdışı Cengo

evet haklısınız bu şekilde derinlikte kazanamıyor aslında bunu daha anlaşılır bir dilde metin ve çizim olarak verirseniz haberini yaparız sizin isminizle yayınlarız zaten o logo herhalde hiç bir Beşiktaşlının içine sinmemiştir.

Forumu nedenleri niçinleri ile çok uzun bir yazı ile boğmak istemediğimden link verdim... O linkte şekille neden hatalı olduğunu anlatmıştım zaten...  sadece bu şekli buraya alarak kısaca neden hatalı olduğunu açıklarsam sanırım forum sayfasını çok boğmuş olmam..

İlişikteki resme baktığınızda ilk şekilde eliptik bir silindirin bakıcıya yakın ve uzak olan kısımlarının "eğrilerle" sembolize edildiğini görürüz. Arkadaki eğrilerin üzerine bir kapak oturtuğumuz da, perspektif haldeki "mavi" "daire" olurdu... Öndekinin de "kırmızı"... Eğer öndeki ve arkadaki eğriler aynı eliptik silindirin eğrileri ise, ki öyle çünkü bu eğrilerin toplamı stadı sembolize etmekte, bu mavi ve kırmızı dairelerin ortadaki şekildeki gibi bir tek bir dairede birleşmesi gerekirdi... 3. şekilde mevcut logonun perspektif hatasının düzeltilmiş ve mevcut logoya yakın bir proporsiyonla oluşturulmuş halidir...

Çevrimiçi Necmi

Bence, altını çizerek söylüyorum bence, çatal merdiven stadın içinden yapılacak görüntülemelerde kesinlikle düz merdivenden daha dinamik ve estetik durur... Bugün Toki arena da bir kez daha gördüm düz merdivenleri... Konuyu sadece "çatal"mı olsun yoksa "düz"mü olsun perspektifinden değerlendirmek yanlış olabilir. Çünkü bu bir sürü verinin beraber değerlendirilmesi gereken bir durum... Olası bi panik anında 40 bin insanı tahliye edebilme ve bunu yasalarla belirlenmiş süreler içinde yapılması gerekir.. (Bu tip yasalar ülkemizde var mı yok mu açıkçası bilmiyorum) Ama örneğin Alllianz Arena'nın güvenlik birimine bu soruyu sormuş olsak bize kesin bir süre verebilir... Ayrıca çatal merdivenler sanırım koltuk adacıkları da oluşturuyor, bu pazarlama esaslı olarak kullanıabilecek ayrıca bi değer bile olabilir:) Ama soruyu tüm bu güvenlik değerlendirmelerinin eşit sonucu verdiğini varsayarak ve sonunda sadece estetik açıdan karar verme olarak değerlendirme şansımız olmuş olsa, ben oyumu çatal merdivenden yana kullanırdım.
:ok: @ALI RIZA  seni sevmeyecek yanlış dedin :kop:
biz ona bunu bir senedir anlatamıyoruz bu arada bizdede standartlar var zaten stadlarda UEFA standartlarına uymak zorundayız. Bizdeki standartlarda zaten onu karşılıyor ve Boşaltma konusunda oldukça iyi değerlere sahip şu an aklıma gelmedi ama açıklanmıştı mimar tarafından sadece o değil koltuklarla tuvaletler arasındaki mesafeden tutun tuvalette kullanılan klozet ve lavaboların ebatlarına kadar standardı var ama çatal merdivenin hayati önemi var bizde 3 tribün tünel çıkışı balkona çok yakın ve çıkışta bir bariyer olmak zorunda orda çok fazla itmeler olur ve insanları alt kattan toplarız bariyer koymanın tek yoluda çatal merdiven yapmak orda 39 derece diklik var o çıkışların önüne bariyer konmazsa stad güvenlik onayından büyük ihtimal geçemez tutmuşlar estetik kaygılarını güvenlik riskinin önüne koyuyorlar kaldıki estetikte tartışılır bana görede çatal merdiven düz olandan çok daha estetik hemde tünellerin önüne koltuk geleceği için tünelleride gizleyecek öbür türlü kabak gibi ortada kalacaklar çatalın tribün bütünlüğünü böldüğünü düşünüyorlar ama tam tersi düz olan bölüyor aslında

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi Necmi

Forumu nedenleri niçinleri ile çok uzun bir yazı ile boğmak istemediğimden link verdim... O linkte şekille neden hatalı olduğunu anlatmıştım zaten...  sadece bu şekli buraya alarak kısaca neden hatalı olduğunu açıklarsam sanırım forum sayfasını çok boğmuş olmam..

İlişikteki resme baktığınızda ilk şekilde eliptik bir silindirin bakıcıya yakın ve uzak olan kısımlarının "eğrilerle" sembolize edildiğini görürüz. Arkadaki eğrilerin üzerine bir kapak oturtuğumuz da, perspektif haldeki "mavi" "daire" olurdu... Öndekinin de "kırmızı"... Eğer öndeki ve arkadaki eğriler aynı eliptik silindirin eğrileri ise, ki öyle çünkü bu eğrilerin toplamı stadı sembolize etmekte, bu mavi ve kırmızı dairelerin ortadaki şekildeki gibi bir tek bir dairede birleşmesi gerekirdi... 3. şekilde mevcut logonun perspektif hatasının düzeltilmiş ve mevcut logoya yakın bir proporsiyonla oluşturulmuş halidir...
yok verdiğiniz adrese girdim okudum benim teknik resim bilgim var ne demek istediğinizi net anladığımı düşünüyorum aslında doğrusu bir daire içinde çizilmesi gereken logo iki farklı dairede çizilmiş yada iki farklı boyuttaki stadı ortadan kesip birleştirmeye çalışmışsın gibi bir şey

Çevrimdışı mert_

hocam paylaşım için teşekkürler, yalnız olayı anlamaya çalışırken beynim yandı:) ama değdi yeni bir şeyler öğrenmiş olduk.
[ Son Düzenleme: 27 Nisan 2015, 00:50:31 kcptl ]

Çevrimdışı Cengo

:ok: @ALI RIZA  seni sevmeyecek yanlış dedin :kop:
biz ona bunu bir senedir anlatamıyoruz bu arada bizdede standartlar var zaten stadlarda UEFA standartlarına uymak zorundayız. Bizdeki standartlarda zaten onu karşılıyor ve Boşaltma konusunda oldukça iyi değerlere sahip şu an aklıma gelmedi ama açıklanmıştı mimar tarafından sadece o değil koltuklarla tuvaletler arasındaki mesafeden tutun tuvalette kullanılan klozet ve lavaboların ebatlarına kadar standardı var ama çatal merdivenin hayati önemi var bizde 3 tribün tünel çıkışı balkona çok yakın ve çıkışta bir bariyer olmak zorunda orda çok fazla itmeler olur ve insanları alt kattan toplarız bariyer koymanın tek yoluda çatal merdiven yapmak orda 39 derece diklik var o çıkışların önüne bariyer konmazsa stad güvenlik onayından büyük ihtimal geçemez tutmuşlar estetik kaygılarını güvenlik riskinin önüne koyuyorlar kaldıki estetikte tartışılır bana görede çatal merdiven düz olandan çok daha estetik hemde tünellerin önüne koltuk geleceği için tünelleride gizleyecek öbür türlü kabak gibi ortada kalacaklar çatalın tribün bütünlüğünü böldüğünü düşünüyorlar ama tam tersi düz olan bölüyor aslında

:lol: :lol: Bu çatal merdiven konusunun ne kadar ciddi tartışıldığını forumu misafir olarak takip ettiğim süreçten biliyorum zaten. Benim gözlemim, biz toplum olarak ortak paydalarda birleşen olmak yerine ortak ayrıştıranlar üzerine yoğunlaştığımızdan, tartışmalarımız çok hararetli geçiyor :iscrewy:

Bence sen konuya hakim olan biri olarak o kadar net açıkladın ki, güvenlik meseleriyle, artık tartışılmasının da, bana göre, bi mantığı yok... Ama bi:z tartışmacı bi toplumuz:) Tek eksiğimiz tartışmalardan akılcı sonuçlar çıkartmak yerine kendi aklımızda olanı tartışma partnerimize kabul ettirmeye çalışmak;-)

Umarım @ALI RIZA benden nefret etmez, zira ben de onun gibi Beşiktaş için en iyi, en doğru olanı istiyorum...

Çevrimdışı Cengo

hocam paylaşım için teşekkürler, yalnız olayı anlamaya çalışırken beynim yandı:) ama değdi yeni bir şeyler öğrenmiş olduk.

hahaha çok özür dilerim... Belki çok daha kısa yazarak da anlatılabilirdi, ama ben çok beceremiyorum galiba:/ Ayrıca ben çok teşekkür ederim zaman ayırıp paylaşımıma emek vererek okuduğun için...

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

hahaha çok özür dilerim... Belki çok daha kısa yazarak da anlatılabilirdi, ama ben çok beceremiyorum galiba:/ Ayrıca ben çok teşekkür ederim zaman ayırıp paylaşımıma emek vererek okuduğun için...
Aynen abi bende okudum ama fazla anlayamadım kusura bakma o benim zayıflığım :) Eline sağlık :)

İçimden de dedim ki buna ancak @Necmi abi cevap verebilir :D

Çevrimdışı Deniz

:lol: :lol: Bu çatal merdiven konusunun ne kadar ciddi tartışıldığını forumu misafir olarak takip ettiğim süreçten biliyorum zaten. Benim gözlemim, biz toplum olarak ortak paydalarda birleşen olmak yerine ortak ayrıştıranlar üzerine yoğunlaştığımızdan, tartışmalarımız çok hararetli geçiyor :iscrewy:

Bence sen konuya hakim olan biri olarak o kadar net açıkladın ki, güvenlik meseleriyle, artık tartışılmasının da, bana göre, bi mantığı yok... Ama bi:z tartışmacı bi toplumuz:) Tek eksiğimiz tartışmalardan akılcı sonuçlar çıkartmak yerine kendi aklımızda olanı tartışma partnerimize kabul ettirmeye çalışmak;-)

Umarım @ALI RIZA benden nefret etmez, zira ben de onun gibi Beşiktaş için en iyi, en doğru olanı istiyorum...
Merak etmeyin o kimseden nefret etmez  :lol:
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Efe

this is silici sadece siler başka şeylere karışmaz nefret etmez duyguları yoktur işini yapar :kop: :kop:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

this is silici sadece siler başka şeylere karışmaz nefret etmez duyguları yoktur işini yapar :kop: :kop:
hadi canım duyguları varki bana ve @Oktay  a özel önem veriyor silerken

Çevrimdışı Cengo

ve @Yusuf Tekeli direkten dönmüş gibi hissediyorum kendimi:) Ayrıca ilginize de teşekkür ederim arkadaşlar...

Çevrimdışı erknl1903

Hoşgeldin, bakma sen Konyalılara :D yarın konyadaysan gezdirelim diyeceğim ama sabah ankaraya geçiyoruz.  Ankaraya geçeceksen arabamızda 1 kişilikte yer var istersen :)

Çevrimdışı ErmanS

konu hakkında hiç teknik bilgim olmadığı için soruyorum. bu işi böyle yapan grafiker işini kesinlikle kötü yapmış mı demektir? yani bu yaptığı logoyu bilerek böyle yapmış olamaz mı gözüne daha hoş geldiği için veya başka herhangi bir sebepten?
[ Son Düzenleme: 27 Nisan 2015, 01:35:10 ErmanS ]

Çevrimdışı Geovani

@Cengo hocam açıklamalarınız teşekkürler baştan sona okudum yazınızı...Tasarımcı olarak,objektif olmanızı bekleyemem tabii ki ama çünkü biz tarafız  :D stadımızın genel tasarımını nasıl buluyorsunuz
BEŞİKTAŞA ADANMIŞ HAYATLAR

Çevrimdışı ErmanS

konu hakkında hiç teknik bilgim olmadığı için soruyorum. bu işi böyle yapan grafiker işini kesinlikle kötü yapmış mı demektir? yani bu yaptığı logoyu bilerek böyle yapmış olamaz mı gözüne daha hoş geldiği için veya başka herhangi bir sebepten?

bu arada tekrar dikkatli bakınca farkettim bence kırmızı cizgiler stad, ustteki siyah cizgi çatı. ön tarafta görünüyor arka tarafta görünmüyor. sanki o şekilde hem soylediğiniz kurala uymuş oluyor hem de stad 3 katlı olmuyor.
çok basic bi kuraldan bahsediyor gibisiniz o yuzden anlam veremedim böyle bi hataya kusura bakmayın  :)
@Cengo

Çevrimdışı Cengo

Bu işi böyle yapmış olan grafiker/tasarımcı, bana göre, işini kesinlikle kötü yapmıştır... Yaptığı logoyu bilerek böyle yapmış olması ihtimalini elemek için de az önce eklemiş olduğum şekle bakarak, bence karar verilebilir... 1. logo mevcut durum 3.de mevcut logonun perspektifinin düzeltilmiş hali, benim hiç bir eklemem ya da çıkartmam olmaksızın... 2 logo kıyaslandığın da her insanın bilinç altında kayıtlı olan görsel hafızadaki verilerle beynimiz hızla kıyaslar ve bu konu da eğitilmemiş bile olsak 3.nün bilinç altımızdaki kayıtlı görsel hafızadaki verilere kıyasla "doğru" olduğuna yine, düşünmeden karar veririz.

Bir başka argüman da, eğer bu bilinçli bi tercih olmuş olsaydı logoyu tasarlamakla görevli olan grafiker bu perspektiften tamamen bağımsız bi sonuç arardı.. Ama iddia ederim ki, grafikeri bulup sorsak "ben onu bilinçli yaptım" derdi.. O zaman da benim öğremcim olsaydı 3 kere sınıfta kalırdı:) sadece bu logo yüzünden:)

Çevrimdışı ErmanS

Bu işi böyle yapmış olan grafiker/tasarımcı, bana göre, işini kesinlikle kötü yapmıştır... Yaptığı logoyu bilerek böyle yapmış olması ihtimalini elemek için de az önce eklemiş olduğum şekle bakarak, bence karar verilebilir... 1. logo mevcut durum 3.de mevcut logonun perspektifinin düzeltilmiş hali, benim hiç bir eklemem ya da çıkartmam olmaksızın... 2 logo kıyaslandığın da her insanın bilinç altında kayıtlı olan görsel hafızadaki verilerle beynimiz hızla kıyaslar ve bu konu da eğitilmemiş bile olsak 3.nün bilinç altımızdaki kayıtlı görsel hafızadaki verilere kıyasla "doğru" olduğuna yine, düşünmeden karar veririz.

Bir başka argüman da, eğer bu bilinçli bi tercih olmuş olsaydı logoyu tasarlamakla görevli olan grafiker bu perspektiften tamamen bağımsız bi sonuç arardı.. Ama iddia ederim ki, grafikeri bulup sorsak "ben onu bilinçli yaptım" derdi.. O zaman da benim öğremcim olsaydı 3 kere sınıfta kalırdı:) sadece bu logo yüzünden:)

@Cengo
yani bilerek veya bilmeden yapmasının bir önemi yok her şekilde gözü rahatsız ediyor. doğru yapılmış olsa en azından bir kısım insan tarafından beğenilebilirdi belki. teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

Çevrimdışı mert_

sohbet güzel, son sorular güzel, yeni bir şeyler öğrenmek güzel; erken kalkmak zorunda olmak kötü :) herkese iyi geceler...

Çevrimdışı Cengo

@Cengo hocam açıklamalarınız teşekkürler baştan sona okudum yazınızı...Tasarımcı olarak,objektif olmanızı bekleyemem tabii ki ama çünkü biz tarafız  :D stadımızın genel tasarımını nasıl buluyorsunuz

Evet biz tarafız:) Bence her tasarımcı yeni bir işle karşılaştığı zaman kendisine şu soruyu sorar, doğası gereği, acaba ben bu tasarım işi ile görevlendirilmiş olsam nasıl bi tasarım çözümü arardım? Bu soruya cevap ararkende sizi bağlayan sizin tasarım becerinizin dışında nedenler vardır, yapılan işin nerede olduğu, hangi  yasal zorunluluklara tabi olduğunuz, hangi finasman kaynaklarına ve de hangi zamana sahip olduğunuz... Bütün bu verilerden yoksunum elbet ancak 3 aşağı 5 yukarı tahmin etmek de zor değil... Bu verileri alt alta koyduğumuz da, bence, Stadın tasarımı son derece optimal bir çözüm oldu... Hatta bi adım daha ileri giderek boğaz görüntüsüne yeni bir icon bile oldu diyebilirim...

Şunu da eklemek isterim, her ne kadar ayrı bir tartışmanın konusu olsa da; yakın bir geçmiş de İnönü Stadı için "orası tarihi eser çivi bile çakamazsınız"dan buraya evrildik;-) İnsanlık için küçük ama Beşiktaş için dev bi adım:)