arkadaşlar kim ne derse desin ben hesabımı yaptım . kapasite benim için standartlara uyarak 48 -50 bin arası bu stad konya stadından 8 sıra fazla istayen kıyaslar , ekseni daha geniç olsada bu ancak 1000 kişi fark eder .dediğim gibi stadımız kim ne derse desin 48- 50 bin aralığında hemde uefa standartlarına uygun olarak ,bu arada fb nin stadının dört köşesinde apartman olduğunu hesaplayın ,en az 2 bin koltuk kayıpları var .
Herkesin ortak kabulü stadın 42.000'den daha büyük olduğu ama standartlara uyarak 50.000 demek hayal kırıklığı yaşatır.Şükrü Saraçoğlu stadı ile kıyaslamak pek doğru değil,farklı bir tribün yapısı var.Kıyasladık diyelim,bizim eski açık sınırı,alt kattaki seyirci kapıları ve dönemeçlerden kaybedilen sayılar Ş.S'da mevcut değil.
Bizim kıyasta örnek almamız gereken stadyum TT Arena'dır.TT Arena'nın kocaman ara katı mevcut,alt ve üst katların basamak sırasıda Vodafone Arena'dan fazla diye biliyorum.Şimdi Vodafone Arena sizin hesabınıza göre 50.000 kişilik yapıyorsa TT Arena 60-70.000 arasında birşey yapar heralde.Şuan ki kapasitesi 52.652.
Seyir zevki ve konforu,kriterler,kurallar vs.bunlardan zaten ödün vermiyecekler Vodafone Arena'da.Fikret Orman bir röportajda 43-44.000 demişti.Bende 40.000 seyirci + loca,vip diye düşünüyorum.
O güzelim yerde herşeye rağmen stad yapmak en büyük başarıdır.Koltuk sayısı işin fantazi kısmını teşkil etmekte.
Bir arkadaş Uefa finali verilirse bir çalışma yapılabilir demiş.Bende ona katılıyorum.Euro 2020'i bize vermemek adına böldüler,onu bize vermiş olsalardı kısa vadede bazı şeyler değişebilirdi stadyumla ilgili.