arkadaşlar kim ne derse desin ben hesabımı yaptım . kapasite benim için standartlara uyarak 48 -50 bin arası bu stad konya stadından 8 sıra fazla istayen kıyaslar , ekseni daha geniç olsada bu ancak 1000 kişi fark eder .dediğim gibi stadımız kim ne derse desin 48- 50 bin aralığında hemde uefa standartlarına uygun olarak ,bu arada fb nin stadının dört köşesinde apartman olduğunu hesaplayın ,en az 2 bin koltuk kayıpları var .
Hesaplamaların tamamen Doğru
@ahmet türker abi

Benim hesaplarına göre de aynı rakamlar çıkıyor..
Ayrıca Hem burada hemde başka sayfa ve forumlarda birçok Arkadaşın Hesaplamalarıda ortaya 46-48.000 arası bir rakam çıkarıyor , Bu hesapları yapan İnsanların Çogu Üniversite okuyan veya bitirmiş insanlar, Yanılma payları Gerçekten çok az En fazla 1-2.000 lik yanılma payı vardır , Cm Cm hesap yapıyoruz hepimiz...
Gerçek kapasite Bana göre Minimum 45.000 , Maksimum 48.000 dir !! Bütün 42.000 lik stadları inceledim, Juve Arena , Konya , S.Biridge , Espanyol stadı , Bizim stadımız Bu stadlardan Sıra olarak da Goruntu olarakda Çok net bir şekilde daha büyük Bunu Anlamak için Mühendis olmaya gerek yok....
Ben Konya stadının Maksimum 38.000 kişilik olduğunu düşünüyorum , Fazlası mümkün değil , Eğer gerçekten Konya Stadı 42.000 ise bizim Stad 48.000 dir Ama eğer bizim stad 42.000 ise Konua stadı en fazla 36.000 dir açık ve net !! Bu arada İlerleyen Yıllarda Tadilat Adı altında Kapasite Artışı yapılacaktır bu kaçınılmaz Sondur , Tıpkı inonude yaptıgımız gibi ama Açılışta 41.903 Kesin gibi maalesef