Yerli kalitemizin artması gerektiğini ben de düşünüyorum. Kesinlikle çok iyi yerli oyuncular almalıyız. Orkun, Demir Ege, Kartal, Emirhan, Semih, Mert Günok, oynadığında göreceğiz Emir Yaşar tamam bence. Mustafa Hekimoğlu, Fahri Kerem Ay, Emre Bilgin/Göktuğ Baytekin ise kadroda bulundurulmalı (Avrupa'da altyapıdan 4 oyuncu bulundurma kuralı için)
İrfan Can Kahveci ve Kerem Aktürkoğlu ise alınabilme imkanı varsa alınmalı. Tabi önlerine yabancı almak koşuluyla. Sol kanatta ilk seçenek Kerem olmamalı mesela. Kerem'in siyasi görüşüne karşı muhalif biri olsam da Kerem bize gelsin sadece tek bir açıdan değil daha geniş çaplı bir duyarlılık sergileyen paylaşımlar yapar ya da hiç yapmaz. Zaten iktidara yanlamak için yapıyor bu paylaşımları yerli oyuncular. Ailesini tanıyan biri yazdı geçen güvendiğim de biri, tamam Kerem ve ailesi muhafazakardır ama böyle aşırı bir halleri yoktur ve gayet hoşgörülü ve aşırı olmayan bir din anlayışları vardır tarikatçılık yobazlık falan hiç yoktur, hatta Kerem Beşiktaş'a sempati duyuyor dedi. Bunu söyleyen Atatürkçü Kemalist biri.
Ayrıca Union Berlin'den Livan Burcu alınmalı sol kanata gelecek için. Ama ben U17 takımımızdaki Ali Pağda'yı (2008) tercih ederdim. Çok iyi bir golcü kanat yetişiyor bence. Yine sağ kanat için altyapı/ A Takım karışık oynayacak Mönchengaldbach altyapısından Can Armando Güner (2008) olmalı. Harika bir sol ayaklı sağ kanat ve hem teknik hem bitirici biri yetişiyor. Can Armando Güner ile gs ilgileniyor bu arada.
Taha Şahin sağ bek yedeğine mutlaka alınmalı. Kendisi sağlam Beşiktaşlıdır. Rize'de geçen sene 9 asist yaptı sağ bek olarak. KWP'ın aksine pas opsiyonu olan tarzda oynamıyor, merkeze doğru oynayan değil, çizgide git gel yapan, taç çizgisi boyuncu bindiren yapıda bir sağ bek. Birbirini tamamlarlar KWP ile. Tabi KWP Premier lig kalitesinde ve kondüsyonunda birisi. Taha oyuncu özelliği ile ondan farklı sadece. Bu arada KWP solda ise yardırıyor. Yani o işi de KWP iyi yapar ama sağda oynadığında pek yapmıyor. Belki hocasının direktifidir.
Yusuf Özdemir ise sol bek yedeğine mutlaka alınmalı. Milli takım havuzunda olan, ligin en iyi hücumcu yerli sol beki. Onda Alanya baya çok bonsevis istiyor. Takas yöntemi de denenmeli. Alanya için iyi olabilecek birçok yabancı/yerli oyuncumuz var.
Tayyip Talha, Ersin Destanoğlu, Emrecan Terzi, Emrecan Uzunhan, Tayfur Bingöl kesinlikle gönderllmeli. Can ve Salih ise yukarıdaki yerliler gelirse gönderilmeli düşüncesindeyin.