Beşiktaş’ın Pazar günü yapılacak kongrede onaylanacak maddeleri arasında Aşçıoğlu Plaza ilgili ’Aşçıoğlu orada kalıp plazanın iki katını kullanabilir’ şeklinde bir madde var. Yıllardır Fulya Projesiyle ilgili yaşanan süreçlerden rahatsız olan biri olarak bu konuyu tahliye davasını kazanan Beşiktaş’ın eski yöneticisi Avukat Altın Mimir’e de sordum. Bakın neler söyledi:
✅Biz Beşiktaş Kulübü olarak bu davayı zaten kazanmıştık. Aşçıoğlu çıkmak zorunda. Hatta ben bu davaya bakmaya devam etseydim çıkmıştı bile. Aralık ayı değerlendirmesine göre oranın aylık kirası 8 -10 milyon TL idi. Şimdi daha da çok artmıştır. Ama biz yıllardır Beşiktaş’ın mallarının kullanan bu kişiye yine oturmaya devam et diyoruz, 5 yıl daha oturmasına izin vermek çok hatalı bir karardır.
✅Hüseyin Yücel sırf bu davalarla uğraşmayalım, Aşçıoğlu kendi çıksın diye görüşmeye gidiyor ve kendi cebinden 1 milyon dolar veriyor. Aşçıoğlu bu parayı alıyor ama yine çıkmıyor. Yalnış anlaşılmasın burada kulüp adına yapılan bir anlaşma vs yok.
✅Hüseyin şahsi iradesiyle
‘Sen çık ben sana para vereyim demiş. Ama çıkmamış çok enteresan. Ve bana toplantılarda ağza alınmayacak hakaretler etti. Bir Beşiktaşlı yöneticiye. Ve Beşiktaş Kulübü nasıl yine bu kişiyle anlaşabilir?
✅Bu arada Mimir’e göre hukuken bu kongrenin geçerli olabilmesi için bu kongrede oy kullanabilecek üyelerin 1/3’ünün katılması şart. Katılımcıların da 3/4’ünün evet demesi gerekiyor. Aidatının ödeyen yaklaşık 36 bin kişinin oylamaya katılım hakkı bulunuyor. Yani 12 bir kişinin katılması şart. 9 bin kişinin de evet vermesi gerekiyor.