Isteyen skor yazarligi yapabilir, kendi caplarina yakisan odur. Ben yapmam, neye ne soylerim.
Ilk yari fena degildik, oyunu dengeledik. Brugge 1-2 tik daha iyiydi, ama o kadari normal.
Bizden daha iyi kadrolari var diyemem, ama organizasyon ve futbol kulturu, bilgisi olarak fersah fersah ustumuzdeler.
Bazi arkadaslar israrla Hollanda, Belcika takimlarini kucuk gorsun, Besiktas'i hayallerinde Bayern olarak gorsunler vs kendi bilirler, futbolun gercekleri
yine tokat gibi yuzumuze carpti. Futbol olarak ikinci yarida darmadagan ettiler.
Senol Gunes capini gosterdi. Degisiklikleri gec yapti, yaptigi degisiklikler de ise yaramayip takimi geriye goturdu. Macin 4-0 degil de 1-1 bitmesi tamamen futbol mucizesi.
Ben Senol Gunes'in takimi sabote ettigini dusunmuyorum. Sadece kotu bir teknik direktor ve kotu bir insan. Inatlari uzerinden, ego tatmini uzerinden takim yonetiyor.
Sadece son 2 mac degil, kariyeri boyunca boyle oldu. Bizde basarili oldugu donemde de Oguzhan'i alternatifi olmadigi icin oynatti. Alternatifler cogalinca kendisini yemek icin herseyi yapti (iyi oynarken takimdan kesti, kritik anlarda sahaya surup taraftarin onune atti vs). Negredo'ya gorulmemis mobbing uyguladi. Bunlari yaparken Necip, Olcay, Quaresma gibi kendi prenslerine toz kondurmadi, tipki simdi Onur'da yaptigi gibi. Milli takimda aynisini Kenan Karaman ve Umut Meras'la yapti, Dunya Kupasi zamaninda Ilhan Mansiz'a yapmisti. Bize tekrar geldiginde Rosier ve Masuaku'ya da yaptigi, Saiss'e keza oyle. Aynisini Rebic'e yapiyor, kotu kadroda oynatiyor ki kotu gozuksun tepki gorsun. Bunlar futbol ici sebeplerle aciklanacak seyler degil. Hadi bazi oyuncularin karakterinde sikinti var vs dersiniz, Ilhan'i hepimiz biliyoruz beyler, ne falsosunu gorduk bugune kadar. Tamamen takinti, kusura bakmayin.
Ben futbolcularda suc bulamiyorum. Bunlar sigir degil sonucta, biz disaridan seyrediyorsak onlar her gun birbiriyle antrenman yapiyor. Takimda kim iyi kim kotu bizden elbette iyi biliyorlar. Kendinizi Gedson'un yerine koyun. Sezon basindan beri arkanda Necip oynamis. Bu macta isler kotuye giderken antrenorun sonunda mudahale ediyor, sonunda oh cekiyorsun. Bir bakmissin topu sag kanada atsan top kaybi garanti yapacak Onur var. Sol kanada atsan topu max 2 saniye ayaginda tutup solbeke verecek olan Zaynutdinov var. Bunlar olurken Rebic, Ghezzal, Ox kenarda. Tum yeteneksizleri takima doldurup kabiz futbol oynatmak ve skora yatmayi denemek herkesin yapabilecegi sey. Takimin en yetenekli oyuncularini oyundan zevk alacak sekilde butunlugu bozmadan birlikte oynatip oyuncularin zevk alip zevk verecegi, guzel bir futbol ortaya cikarabiliyormusun? Asil antrenorluk bu.
Yonetime tepki gosterdik hakli olarak, ama eninde sonunda cok da fena olmayan bir kadroyla lige girdik. Ama 10 uzerinden 7'lik kadroyla sampiyon olacaksan bazi dis faktorle lehine gelisecek+ antrenorun kadrodan maksimum verim alacak. Bu antrenor 7'lik kadro'dan en fazla 4'-5'lik verim alir, bunu gosterdi bence. Yonetim cuvalladi, antrenor bence cuvalladi ve cuvallayacagini gosterdi. Bakalim taraftar ne yapacak. Yonetim isi bilse skorlara bakmaz, sezonu kurtarmak icin yarin Senol Gunes'i kovar. O karari alacak cesaret, bilgi ve vizyon yonetimde yok, o cepte. Taraftar cesaretli olsa Kayseri macinda 90 dakika oyundan ve skordan bagimsiz Senol Gunes'e de, Ahmet Nur Cebi'ye de cok ciddi bir tepki gosterir. Zorla istifa'ya zorlar. Yaparlar mi? Zannetmiyorum. Ciliz 1-2 tepki olur, sonra gelecek galibiyetle susarlar. Hep boyle oldu, hep boyle olmaya devam edecek. Tepki anca mamalari kesilince verilir, hep boyle olmustur. Yonetim ve antrenor yetersiz. Pazar gunu tepki gostermeyecek taraftar da bence en az onlar kadar suclu ve bu sezonki gelecek basarisizlikta pay sahibi olur.