Galatasaray en büyük favori lig için. Adamlar resmen kadrolarını korudular. Üstüne müthiş transferler yaptılar. Bizim 2016 ve 2017 de şampiyon olduktan sonra yapamadıklarımızı yaptılar yani.
Fenerbahçe' de çok iyi kadro kurdu özellikle yerli konusunda en rahat takım. Ancak Galatasaray tecrübesiyle çok daha önde.
Muhtemelen iki takım da 10-11 maçlık seriler yapacaklar. Biz 3. oluruz en iyi ihtimalle. Türkiye Kupası daha gerçekçi bir hedef şu an.
Ben bu sene ne yapmak istedigimizi anlamadim ki zaten.
GS ve FB'nin kadrosu bizden cok daha iyi. Onlarla yarisacak durumda degiliz, kadro kalitesi olarak.
Biraz daha orta vadeye gore yatirim yapabilirdik, onu da yapmadik.
Elimizde su an 2 hedef var;
- konfederasyon kupasini hedef koyan arkadaslarin heyecanini anliyorum, ama gercekci sekilde bakarsak kupayi falan alamayiz. simdiki turlar iyidir hostur, ama Avrupa Ligi'nden gelenler dustugu an siradanlasacagiz. Kura mac sansi vs denk gelirse belki ceyrek final goruruz, ama final veya kupayi almak vs hayal bence.
- lig desen karsimizda cok guclu 2 rakip var. senin hem ligi hem avrupa'yi goturme sansin yok. avrupa'yi bos olarak gorup tamamen lige konsantre olsan belki, sonucta rakiplerin avrupa'yi bosvermeyecek (ozellikle GS), ekstra puan kayiplari yapabilirler. o zaman pendik macinda laubali olmayacaksin, trabzon macina yedek kadro'yla cikmayacaksin. sen bu 2 macta bu sekilde laylaylom 5 puan birakirsin bence ligi ciddi sekilde hedeflemiyorsun demek. burada da hoca'da suc bulurum ben. ligi bosveriyorsan avrupa'da final oynatacaksin, oynatamiyorsan kendini basarisiz sayacaksin bahane uretmeyeceksin.
ki konfederasyon kupasini kazansan bile kazanacagin para odulu belli. rebic, chamberlain, bailly'nin maasi bu sene icin 7-8 milyon euro zaten, anca cikartiyorsun. bu 3 oyuncu'yu alip bu paralari oduyorsan kisa vadede basariyi hedefliyorsun demek. bu oyuncularin satisi da olmaz, 2 sene sonra kadro'nda yer almalari da dusuk ihtimal.
Ben olsam tamamen farkli davranirdim. Liverpool, Arsenal seviyesindeki takimlardan 1 oyuncu almazdim, pesine dusmezdim bile. Bizim oradan indirecegimiz oyuncu sakat, fiziksel olarak bitik, 2 sene topa dokunmamis, veya psikolojik sorunlari olan bir adam olacakti. 1 tanesi kumarken biz 3 tane indirdik. Gereksiz.
Tamamen bizim seviyemizde veya altinda takimda oynayan, surekli forma bulan, potansiyeline inandigin, 20-28 yas arasi 6 tane adam alirdim. Zaynutdinov, Onana, Rashica icin toplam 14-15 milyon euro bonservis bedeli odedik, az degil. Tanesi 2.5-3 milyon euro'dan 6 tane adam alirdin. Hepsi cok iyi cikmazdi, ama ilk 11'de tamamlayici da olabilecek, 2 tane de parlatip satabilecegin adam ciksa zaten net karda olurdun. Iyi bir scouting'in olursa bu tur adamlari bulursun, ama bunlari arayacaksin. Sirf 5 sene evvelki formuna kavusur ve taraftar susar diye bitik adamlari kovalamayacaksin. Bu sene'yi gecis senesi olarak gorup taraftara o sekilde anlatirdim. O 6 oyuncu'nun yanina 1-2 tane Amartey gibi bonservissiz yasi ve maasi uygun oyuncu alirdin, 2-3 tane de genc denemelik gurbetci, en azindan bir takim kurmaya baslardin. Bu 6 oyuncu'dan 4 tanesi tutsa kadro'ndaki mevcutlarla birlikte fena olmayan takim ortaya cikiyor zaten. Seneye 2 baba oyuncu, 2 kiralik ve 1-2 bonservissiz oyuncuyla sonuna kadar yarisi goturecek tas gibi takim kurardin.
Simdi kurdugun kadro ne bu sene yarisabilecek bir kadro, 2 sene sonrasina tasiyabilecegin oyuncu da neredeyse yok. Yani seneye yine silbastan yapacaksin. Bombos kayip bir sezon.