Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 35 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu  [Okunma sayısı 680472 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Çevrimiçi Necmi

Yaw ben burda Şenol güzellemesi yapmıyorum, Biliç dönemi olan degilmi derbide gol atamadigimiz

Gesendet von meinem Pixel 7 Pro mit Tapatalk
ama o zamanda devre arasında biliç hemen şimdi gönderilmeli diyende bendim benim için aslolan beşiktaştır biliç şenol sergen vs değil beşiktaşa hata yapılmaz yapanında ne olduğuna bakılmaz seba feyyazı çekin arkadını yazdırdı beşiktaşın itibarını zedeledi diye kovdu işde isimlere takılmayan beşiktaşlı duruşu budur istediğin kadar başarılı ol beşiktaşa zarar verecek bir adım atmayacaksın her türlü hata bu camia tarafından affedilir ama beşiktaşın itibarına yapılacak yanlış affedilmez burak kulüpde çalışırken feyyazın hala bu camia tarafından affedilmemesi tümerin affedilmemesi arasındaki nüans farkları görmek lazım beşiktaşa hata yapanların bazıları affedilir bazıları affedilmez bunun nedenlerini iyi süzmek lazım

Çevrimiçi Necmi

Biliç gitsin dememin nedeni derbi kazanmaması değildi beşiktaşın büyüklüğünü kavrayamamışdı şenol konusuda tuhaf şekilde adam beşiktaşın üstüne konmaya çalışılıyor şenol olmasa beşiktaş şampiyonluğu rüyasında göremezdi deniyor gerçekten merak ediyorum bazı taraftarlar bu kelimenin korkunçluğunu farkedemiyormu hocayı sevebilirsin beşiktaşın değerine değer katacağına inanabilirsin bunlarda yanlış birşey yok beşiktaş büyük kulüpdür bu büyüklüğüde tarihinde ona katkı veren birçok insan sayesinde elde etmiştir elbette şenolunda buna katkıları oldu halada olabilir zaten getirilme amacıda bu değilmi  elmayla armutu birbirine karıştırmadan yazmak lazım kimse beşiktaştan büyük değildir onlar beşiktaşın yoluna devam etmesi için tutulan insanlardır parasını alır işini yapar yapamazsa gönderilir olay bu kadar basit hiç kimse gol attı maç kazandırdı şampiyon yaptı diye beşiktaş efsanesi olmadı beşiktaş efsanesi diye anılan insanlar hayatlarını beşiktaşa adamış insanlardır

Çevrimdışı ferdi1903

ama o zamanda devre arasında biliç hemen şimdi gönderilmeli diyende bendim benim için aslolan beşiktaştır biliç şenol sergen vs değil beşiktaşa hata yapılmaz yapanında ne olduğuna bakılmaz seba feyyazı çekin arkadını yazdırdı beşiktaşın itibarını zedeledi diye kovdu işde isimlere takılmayan beşiktaşlı duruşu budur istediğin kadar başarılı ol beşiktaşa zarar verecek bir adım atmayacaksın her türlü hata bu camia tarafından affedilir ama beşiktaşın itibarına yapılacak yanlış affedilmez burak kulüpde çalışırken feyyazın hala bu camia tarafından affedilmemesi tümerin affedilmemesi arasındaki nüans farkları görmek lazım beşiktaşa hata yapanların bazıları affedilir bazıları affedilmez bunun nedenlerini iyi süzmek lazım
Abi ben kimseye yapışmam yapamıyorsa gider okadar basit, ne Şenol ne biliş ne İsmail hiç biri babamın oğlu değil, asıl olan Beşiktaş gerisi traş benim için

Çevrimiçi Necmi

Abi ben kimseye yapışmam yapamıyorsa gider okadar basit, ne Şenol ne biliş ne İsmail hiç biri babamın oğlu değil, asıl olan Beşiktaş gerisi traş benim için

yok dostum senin beşiktaşlılığı sorgulamam ben senin mesajın üzerinden genel bir yorum yaptım bunca yıllık üyesin seni yazdığın bir mesajlamı değerlendireceğim ben bazı arkadaşların ısrarla şenolu beşiktaşın üstüne koyma çabasından bahsediyorum bunu üye olduklarından beri attıkları her mesajla yapıyorlar ya yaptıklarının farkında değiller o zaman onlara düştükleri yanlışı göstermek gerekiyor yada bunu kasıtlı yapıyorlar o zamanda birilerine hizmet ediyorlar demektir umarımda öyledir yoksa bir beşiktaşlının böyle düşünmesi çok fena

Çevrimiçi gokhans

Şampiyonlar Ligi'nde sıfır çeken mi?
kalede emre, geride umut, montero, weli, necip, ortada souza, topal, bozdoğan, ilerde kenan, larin, cünüp batşu ile çıktı o maçlara. Ajax maçında pafdan oyuncular girdi. Şenol’un fo yönetiminden aldığı desteğin milyonda birini almadı. Hulk, elneny, cenk, mitrovic istedi alınmadı. Şimdi aynı yönetimle aynı sınavı daha iyi ve avantajlı kadro ile veriyor şenol hoca.. hepbirlikde göreceğiz kerameti… Forumda, beşiktaş’ın büyüklüğünü şenol hoca ile anladım, o olmasa şampiyonluk göremeyecektik diyenler falan var, bunlar çok tehlikeli, ucu hainliğe kadar uzanabilen söylemler.. Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun.. FO, siyasi baskılara boyun eğip, hocasını yedirme pahasına takımı fener maçına çıkarsaydı şampiyonluklarında devamı gelirdi bu arada, beşiktaş için bazı değerler şampiyonluklardan önce gelir. Belkide bu yüzden kendisine siper olup, arkasında duran başkanının ve beşiktaşın, arkasından tff ile anlaşıp protokol yapıp satan şenol hoca’yı sevmiyordur insanlar.. olabilir mi? Bi düşünün bakalım..
[ Son Düzenleme: 19 Eylül 2023, 20:01:12 gokhans ]
Bazen direnmek gerekir hayata.. Aslolan hayattır. Hayatta Beşiktaş..!!!

Çevrimiçi Samet Demir

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Samet Demir

ÖZEL
Fikret Orman, Cuma günü saat 14.00'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacak.

Doğruluğunu teyit edebilecek var mı?

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı Sefa Kara

ÖZEL
Fikret Orman, Cuma günü saat 14.00'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacak.

Doğruluğunu teyit edebilecek var mı?

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Niye hep aynı başkanlar aynı oyuncular aynı isimler yeter artık satın şu klübü araplara hepimiz kurtulalım.M.City gibi olalım.

Çevrimiçi Monza

hoş geldin kardeşim ama son cümleni düzelteyim burda renkli yok o kelimeyi renkliler kullanır 😉

Hoş buldum  :ok:

Çevrimiçi Monza

https://twitter.com/tekinoktay/status/1704019418047508810?t=HrTMcSi3sm8udSoT3XcQSw&s=19

Bu kadarı gerçek olamaz dimi? Yani yanlış futbolcu almış olamazlar bence ahahahah

SM-A325F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yok, o kadarda değildir.

Başkanın son basın toplantısını ve TV röportajını seyredince şu anlaşılıyor. Kendini ifade etme sorunu var. Misal, Salih bizim evladımız değil der mi başkan, böyle düşünse bile. Ama diyor, o an aklına geleni söylüyor. Esas sorun ANÇ gitse yerine kim gelecek, bu sene enteresan işler dönüyor ligde. Mesela, cincon ŞL den alacağı tüm geliri tek bir futbolcuya verebiliyor. Soruluncada 'esrarengiz sponsorlarımız var' diyor.

Hürser Bey gelse GS ve TFF nin organizesi bu yapıyla başa çıkabilecek mi, önceki adaylığında kendisi için apartman yöneticisi deniliyordu.
[ Son Düzenleme: 19 Eylül 2023, 21:26:11 Monza ]

Çevrimiçi kartalizma190399

Şenol Güneş bu kadar hakareti hele hele Beşiktaş taraftarları tarafından haketmiyor.  Şenol hoca ile 3 sezon üst üste deplasmanda yendik Trabzonspor' u. Şimdi yenilince denilmeyen kalmadı.

Cidden biz 16 şampiyonluğu iyi kazanmışız.. Bu taraftara cidden fazla..

Çebi başkan da Şenol hoca da iyi Beşiktaş' lı insanlardır. Eleştirelim ama hakaret etmeyelim.

Senol Gunes'in duygularini isine karistirdigini dusunmuyorum sahsen, ama Besiktas'li da demeyin adama bari. Dupeduz Trabzonspor'lu iste.
Besiktas'li olan adam Besiktas'in basindayken milli takimdan teklif alinca kosa kosa gitmez, ustelik gorusmedim yalanini soyleyip birkac gun sonra sirita sirita imza atmisti.
Milli takimdayken de Besiktas'in agzini bile adina almadi taa ki rezil olup kovulana dek, sonra yine kapilari acti. Kendisinin Besiktas'li olmasina gerek yok, hepsi profesyonel.
Ama bizimle gonul bagi olmayan adami da bir zahmet Besiktas'li ilan etmeyin.

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Gazprom UEFA izin vermiyor yalanından da vazgeçerler herhalde.
Su an City ile oynayan Kizilyildiz in göğsünde kocaman Gazprom yazıyor
Ha UEFA formada izin veriyor ama statta izin vermiyor gibi aptalca bir bahaneyi umarım hiç bir tetikçi yazar yazmaz.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı murat

Şenol Güneş'li Beşiktaş

2016-2017 Sezonu Avrupa Ligi Çeyrek Final, Lyon'a penaltılarla elenme
2017-2018 Sezonu Şampiyonlar Ligi 14 Puanla Grupta lider çıkma, sona 16'da Bayern Münih'e elenme

44 Avrupa Kupası maçında 23 galibiyet...

Böyle bir performans sağlayacak hoca varsa buyrun onu getirelim.

Bordo mavi kravat taktı evet... Trabzon'a da maçı verdi... Yabancıları da sevmez, mobbing yapar... Masukau'yu bitirdi, Rosier'i hiç oynatmadı...

Başka abuk düşünceler varsa onları da dinleyelim.
bunlarınyapn hoca büyük beşiktaşlı ama bunun mimarı hırsız.ahmet nur çebiyle de başarsın bunları o zaman ağzımı açmam ama imkansız.kötü hoca değil hatta oynattığı oyuna göre gerğinden fazla bile başarılı.birşeyleri düzgün yaptığı kesin .o başarıların gelmesi için o şartların sağlanması lazım.iş sadece maaşların zamanında ödenmesiyle olmuyormuş demek ki.

Adi gecen antrenorler arasindan illa birini digerine tercih etmek mi lazim? Veya bunlar disinda baska antrenor mu yok? Hepsinin artilari da eksikleri de vardi, iyi gunleri de vardi, kotu gunleri de.

Bilic bence taktiksel olgunlugu en gelismis takimi yaratti. O takimin taktiksel disiplini, uyumu, takim defansi tum takimlardan iyiydi. O sayede o dusuk kadro kalitesiyle Premier League'in en guclu takimlarina kafa tutuyordu. Liverpool'u eledik, Arsenal elimizden zor kacti. Ama garip oyuncu tercihleri vardi (Veli vs Oguzhan, Cenk vs Pektemek) ve ligin kritik maclarinda ve derbilerde cesareti yetmiyordu. Elinde cok kaliteli winner oyuncu olmamasinin da etkisi vardi.

Senol Gunes biraz da egrisinin dogrusuna denk gelmesiyle (Veli'nin sakatligi, Lucas Leiva'nin gelmemesi) Oguzhan'i oynatti, Cenk'i kullandi. Bilic'in disiplinli takiminin ustune Quaresma ve Gomez gelince fark yaratti. Bilic'e derbi kazanamiyordu demek kolay, ama elinde Gomez yoktu. O sezon Gomez derbilerde ne yapti diye bakarsaniz anlarsiniz. Senol Gunes cop bir kadroyu devralip sampiyon yapmis gibi algi yaratiliyor, dogru degil. Bilic ilk sezon 62, ikinci sezon 69 puan yapti, son haftalarda gitti sampiyonluk. Ayni sekilde kadro kalitesinin artmasiyla puanlar artmaya devam etse belki Bilic 3. sezonunda bile sampiyon yapabilirdi, bilemeyiz. Herseye ragmen Bilic'ten daha cesaretliydi ve takima iyi futbol oynatti. Ama Senol Gunes kadro genisleyince hatali oyuncu tercihleri yapmaya basladi, kadro kalitesi 1-2 tik dusup elinde Gomez, Aboubakar olmayinca takimi 2 sene ilk 2'ye sokamadi. Avrupa kupalarindaki basarisini kendine atfedebilirsiniz. Ama hicbir antrenorun elinde ayni anda Adriano Caner Pepe G.Gonul Medel Talisca Aboubakar Cenk Babel Quaresma olmadi. Kendisinde hepsi vardi. Kadro kalitesi dusunce de zaten Malmo, Sarpsborg, Genk'li gruptan cikamadik. Bir sonraki sene de Wolves, Braga, S. Bratisvla'li gruptan cikamadik. Nedense CL seruvenini yazanlar bu 2 sezonu 'atlamis'.

Sergen Yalcin ilk senesinde iyi bir takim yaratti. Ama Avrupa'da olmamasinin, rakiplerin cuvallamasinin ve sezon boyunca hic sakatlik, eksiklik yasamamamizin da ekmegini yedi. Ikinci senesinde tam bir fiyasko oldu bence. Takima kadlriamayacagi sacma sapan bir yukleme yapti, patir patir dokulduk. Oynatmaya calistigi presli oyunla alakasi olmayan Teixeira, Pjanic'in transferine goz yumdu. Larin'i Kenan, Aboubakar'i Bats'la degisenlere dur diyecektin. Antrenor transfere karismaz vs dogru degil bence. Antrenorsen catir catir karisacaksin. Ayni sey Senol Gunes'te de oluyor. Kullanmayacagin Onana ve Bahtiyar'a 10 milyon euro odetmeyeceksin. Oyun kuran Afrika'li olmayan stoper istiyorsan Bailly'e hayir diyeceksin, gerekirse medya onune atip aldirtmayacaksin. Transferde aman bana elestiri gelmesin diye susarsan konusma hakkin da olmaz.

Bence 3'unun de iyi yanlari kotu yanlari da vardi. Mevcut durumda ben 3'unu de istemem.

Çevrimiçi Necmi

Adi gecen antrenorler arasindan illa birini digerine tercih etmek mi lazim? Veya bunlar disinda baska antrenor mu yok? Hepsinin artilari da eksikleri de vardi, iyi gunleri de vardi, kotu gunleri de.

Bilic bence taktiksel olgunlugu en gelismis takimi yaratti. O takimin taktiksel disiplini, uyumu, takim defansi tum takimlardan iyiydi. O sayede o dusuk kadro kalitesiyle Premier League'in en guclu takimlarina kafa tutuyordu. Liverpool'u eledik, Arsenal elimizden zor kacti. Ama garip oyuncu tercihleri vardi (Veli vs Oguzhan, Cenk vs Pektemek) ve ligin kritik maclarinda ve derbilerde cesareti yetmiyordu. Elinde cok kaliteli winner oyuncu olmamasinin da etkisi vardi.

Senol Gunes biraz da egrisinin dogrusuna denk gelmesiyle (Veli'nin sakatligi, Lucas Leiva'nin gelmemesi) Oguzhan'i oynatti, Cenk'i kullandi. Bilic'in disiplinli takiminin ustune Quaresma ve Gomez gelince fark yaratti. Bilic'e derbi kazanamiyordu demek kolay, ama elinde Gomez yoktu. O sezon Gomez derbilerde ne yapti diye bakarsaniz anlarsiniz. Senol Gunes cop bir kadroyu devralip sampiyon yapmis gibi algi yaratiliyor, dogru degil. Bilic ilk sezon 62, ikinci sezon 69 puan yapti, son haftalarda gitti sampiyonluk. Ayni sekilde kadro kalitesinin artmasiyla puanlar artmaya devam etse belki Bilic 3. sezonunda bile sampiyon yapabilirdi, bilemeyiz. Herseye ragmen Bilic'ten daha cesaretliydi ve takima iyi futbol oynatti. Ama Senol Gunes kadro genisleyince hatali oyuncu tercihleri yapmaya basladi, kadro kalitesi 1-2 tik dusup elinde Gomez, Aboubakar olmayinca takimi 2 sene ilk 2'ye sokamadi. Avrupa kupalarindaki basarisini kendine atfedebilirsiniz. Ama hicbir antrenorun elinde ayni anda Adriano Caner Pepe G.Gonul Medel Talisca Aboubakar Cenk Babel Quaresma olmadi. Kendisinde hepsi vardi. Kadro kalitesi dusunce de zaten Malmo, Sarpsborg, Genk'li gruptan cikamadik. Bir sonraki sene de Wolves, Braga, S. Bratisvla'li gruptan cikamadik. Nedense CL seruvenini yazanlar bu 2 sezonu 'atlamis'.

Sergen Yalcin ilk senesinde iyi bir takim yaratti. Ama Avrupa'da olmamasinin, rakiplerin cuvallamasinin ve sezon boyunca hic sakatlik, eksiklik yasamamamizin da ekmegini yedi. Ikinci senesinde tam bir fiyasko oldu bence. Takima kadlriamayacagi sacma sapan bir yukleme yapti, patir patir dokulduk. Oynatmaya calistigi presli oyunla alakasi olmayan Teixeira, Pjanic'in transferine goz yumdu. Larin'i Kenan, Aboubakar'i Bats'la degisenlere dur diyecektin. Antrenor transfere karismaz vs dogru degil bence. Antrenorsen catir catir karisacaksin. Ayni sey Senol Gunes'te de oluyor. Kullanmayacagin Onana ve Bahtiyar'a 10 milyon euro odetmeyeceksin. Oyun kuran Afrika'li olmayan stoper istiyorsan Bailly'e hayir diyeceksin, gerekirse medya onune atip aldirtmayacaksin. Transferde aman bana elestiri gelmesin diye susarsan konusma hakkin da olmaz.

Bence 3'unun de iyi yanlari kotu yanlari da vardi. Mevcut durumda ben 3'unu de istemem.
evet güzel bir yazı olmuş ama bir yeri düzelteyim sergenli şampiyonlukta sakat vermedik demişsin ama en çok sakat verdiğimiz ve en dar kodro oydu ligin son turuna girdiğimizde oynatacak adam bulamıyorduk unuttunmu santroforsuz çıktık töreden santrafor yaratmaya çalıştı ben o şampiyonluğa mucize şampiyonluk demiştim belkide beşiktaş tarihinin yaşadığı en önemli şampiyonluklardan biriydi birinciye stadsız şampiyonluğu koyar ikincide bunu yaparımsergen şampiyonluğunun en önemli sonucu beşiktaştaki büyük kırılmayı önledi bazı şampiyonluklar çok değerlidir
Birde sergen avrupayı düşündüğü için yükleme dozunu kaçırdı demişsin bence hoca olarak yetersiz olduğu için yanlış yükleme yaptı zaten şampiyonluk senesindede oluşan sakatlıkların sorumlusu oydu bence bunu çalıştırdığı başka takımlardada görürüz hafızam yanıltmıyorsa sergenin takımları fazla sakatlık yaşar oyuncularda çok şikayetci olur

Çevrimdışı ferdi1903

yok dostum senin beşiktaşlılığı sorgulamam ben senin mesajın üzerinden genel bir yorum yaptım bunca yıllık üyesin seni yazdığın bir mesajlamı değerlendireceğim ben bazı arkadaşların ısrarla şenolu beşiktaşın üstüne koyma çabasından bahsediyorum bunu üye olduklarından beri attıkları her mesajla yapıyorlar ya yaptıklarının farkında değiller o zaman onlara düştükleri yanlışı göstermek gerekiyor yada bunu kasıtlı yapıyorlar o zamanda birilerine hizmet ediyorlar demektir umarımda öyledir yoksa bir beşiktaşlının böyle düşünmesi çok fena
Yanlış hatırlamıyorsam ANÇ adaymiydi olacak mıydı tam bilmiyorum, sen şey yazmistin, eğer ANÇ başkan olursa kulübü Anadolu kulüplerin den daha küçük durumda düşürür küçük takım topçulariyla doldurur gibi bişeyler yazmıştım, helal olsun haklı çıktın. Ben ise Demirören den daha kötü başkan gelemez diye düşünüyordum yanıldım, umalım da ANÇ Demirören gibi 8 sene başımızda kalmasın

Çevrimiçi Necmi

Yanlış hatırlamıyorsam ANÇ adaymiydi olacak mıydı tam bilmiyorum, sen şey yazmistin, eğer ANÇ başkan olursa kulübü Anadolu kulüplerin den daha küçük durumda düşürür küçük takım topçulariyla doldurur gibi bişeyler yazmıştım, helal olsun haklı çıktın. Ben ise Demirören den daha kötü başkan gelemez diye düşünüyordum yanıldım, umalım da ANÇ Demirören gibi 8 sene başımızda kalmasın

görünen köy kılavuz istemiyor fo yönetimindede çok Söylentiler vardı ama ispatı olmayan şeyleri konuşmak doğru değil yinede o zaman duyduklarım bende bu çıkarımı yaptırdı o zaman söylerken bana fo cu deniyordu çebiye şans vermiyormuşum bende o zaman demiştim bir gün gelecek hepiniz lanet okuyup söverken burda ben çebiyi savunmak zorunda kalacağım tıpkı o gün fo yu koruduğum gibi aslında koruduğumuz şey isimler değil beşiktaşın itibarı
Hiç bir taraftar başkanına hakaret edemez altı boş ithamlarda bulunamaz eleştiri varsa en sert şekilde yapılır ama özele inilmez bu şekilde başkan adayı bulamayız aday olanlarda menfaatlerini itibarlarının önüne koyanlar olur
Malesef haklı çıkmamayı isterdim

Çevrimdışı podgorica

Mario Gomez tabi ki çok değerliydi ve yeri başkaydı ama Bilic' in elinde de Veysel Cihan yoktu sonuçta. Demba Ba' da gayet üst seviye bir oyuncuydu. Onun dışında kadro aynıydı.

Ayrıca Bilic zamanında Anadolu maçlarında eziliyorduk. Önde olduğumuzda son dakikalarda hep gömülüyorduk. Şenol Hoca zamanında ise rakipler gelemiyordu bile.

Yani Hamzaoğlu ve İsmail Kartal futbol dersi veriyorlardı Bilic efendiye.

Şenol Güneş ile Bilic karşılaştırılamaz bile. Bilic tipik Anadolu takımı hocası. Şenol Güneş ise büyük teknik direktör.

Wolves, Bratislava grubundan çıkamayan ise Abdullah Avcı beyefendiydi. Beşiktaş tarihinin en kötü teknik direktörüydü kendisi. İç sahada şut bile çekemiyordu takım.

Şenol Güneş çok büyük bir şans bizim için. Trabzonlu olması da çok mühim değil. Şampiyon yapacaksa Fatih Terim' e de okeyim ben yani. Önemli olan başarı, derbi galibiyetleri ve kupa.. Gerisi boş laf..

Çevrimdışı podgorica

Galatasaray en büyük favori lig için. Adamlar resmen kadrolarını korudular. Üstüne müthiş transferler yaptılar. Bizim 2016 ve 2017 de şampiyon olduktan sonra yapamadıklarımızı yaptılar yani.

Fenerbahçe' de çok iyi kadro kurdu özellikle yerli konusunda en rahat takım. Ancak Galatasaray tecrübesiyle çok daha önde.

Muhtemelen iki takım da 10-11 maçlık seriler yapacaklar. Biz 3. oluruz en iyi ihtimalle. Türkiye Kupası daha gerçekçi bir hedef şu an.

evet güzel bir yazı olmuş ama bir yeri düzelteyim sergenli şampiyonlukta sakat vermedik demişsin ama en çok sakat verdiğimiz ve en dar kodro oydu ligin son turuna girdiğimizde oynatacak adam bulamıyorduk unuttunmu santroforsuz çıktık töreden santrafor yaratmaya çalıştı ben o şampiyonluğa mucize şampiyonluk demiştim belkide beşiktaş tarihinin yaşadığı en önemli şampiyonluklardan biriydi birinciye stadsız şampiyonluğu koyar ikincide bunu yaparımsergen şampiyonluğunun en önemli sonucu beşiktaştaki büyük kırılmayı önledi bazı şampiyonluklar çok değerlidir
Birde sergen avrupayı düşündüğü için yükleme dozunu kaçırdı demişsin bence hoca olarak yetersiz olduğu için yanlış yükleme yaptı zaten şampiyonluk senesindede oluşan sakatlıkların sorumlusu oydu bence bunu çalıştırdığı başka takımlardada görürüz hafızam yanıltmıyorsa sergenin takımları fazla sakatlık yaşar oyuncularda çok şikayetci olur

Sakat vermemistik derken sezonun genelinden bahsettim. Son 3/4 haftaya kadar hic eksigimiz yoktu, ondan sonra sakatliklar pespese geldi ve sampiyonluk gidiyordu zaten. Sezon icerisinde normal sekilde sakatlik eksik olsaydi o dar kadroyla muhtemelen ligin sonunu goremezdik, onu demek istedim.
Onun disinda Turk hocalarin cok temel seyleri yanlis yaptigini dusunuyorum. Mesela Avrupa'li bir hoca Josef-Mensah-Atiba orta sahasindan Josef-Pjanic-Teixeira orta sahasina gecmez, gecse bile oyunu degistirmeyi dener. Biz ayni oyunu 1 sene sonrasinda baska oyuncularla oynamayi denedik. Kalite'den bagimsiz ayni tarz oyuncu degillerdi. Tabii burada suclu yonetim mi hoca mi tartisiriz, ama hoca yeri geldiginde yonetime ben o oyuncu'yu istemiyorum kullanamam da diyebilmeli. Demiyorsa kendine verilen malzemeye gore yemek yapmali.
Ikisini de yapmayinca bir sene sampiyon oluyorsun ertesi sene 10 hafta gecmeden havlu atiyorsun, sacma sapan istikrarsiz bir hal aliyor.

Mario Gomez tabi ki çok değerliydi ve yeri başkaydı ama Bilic' in elinde de Veysel Cihan yoktu sonuçta. Demba Ba' da gayet üst seviye bir oyuncuydu. Onun dışında kadro aynıydı.

Ayrıca Bilic zamanında Anadolu maçlarında eziliyorduk. Önde olduğumuzda son dakikalarda hep gömülüyorduk. Şenol Hoca zamanında ise rakipler gelemiyordu bile.

Yani Hamzaoğlu ve İsmail Kartal futbol dersi veriyorlardı Bilic efendiye.

Şenol Güneş ile Bilic karşılaştırılamaz bile. Bilic tipik Anadolu takımı hocası. Şenol Güneş ise büyük teknik direktör.

Wolves, Bratislava grubundan çıkamayan ise Abdullah Avcı beyefendiydi. Beşiktaş tarihinin en kötü teknik direktörüydü kendisi. İç sahada şut bile çekemiyordu takım.

Şenol Güneş çok büyük bir şans bizim için. Trabzonlu olması da çok mühim değil. Şampiyon yapacaksa Fatih Terim' e de okeyim ben yani. Önemli olan başarı, derbi galibiyetleri ve kupa.. Gerisi boş laf..

Demba Ba cok iyi oyuncuydu, ama Gomez farkli seviye. Mesele Weghorst da iyi oyuncu, ama derbiye Weghorst'la cikinca GS'ye kaybedersin. Aboubakar olunca kazanabiliyorsun. Keramet yani Senol Gunes'te degil, biraz da kadro'da. Kimisi Bilic'i tercih edebilir, kimisi Senol Gunes'i. Senin dedigin gibi Bilic daha kontrollu garantici top oynatir, Senol Gunes daha ofansif oynatir oyuncularini serbest birakir. Demek istedigim sey, bence aralarinda o kadar buyuk fark yok. Sergen 10 uzerinden 4'luk hoca Senol Gunes 8'lik diyemem ben. Kaldi ki kiyaslamalar da hakkaniyetli degil. Bilic hicbir zaman Adriano, Pepe, Talisca, Aboubakar, Quaresma'li bir kadro'nun konforunu gormedi. 40.000 coskulu taraftarin onunde Vodafone Park'ta oynatamadi takimini. Senol Gunes'in daha eksik kadrolarla ne yaptigini gorduk ama. Trabzon'la sampiyon olamadi, bizim takimi devre arasini goremeden ligden kopartti.
Tas gibi kadroyla yakalanan basarilari hoca'ya baglayip basarisizlikta dis faktorlere (hakem, yonetim, fikstur vs) baglamak dogru degil.

Galatasaray en büyük favori lig için. Adamlar resmen kadrolarını korudular. Üstüne müthiş transferler yaptılar. Bizim 2016 ve 2017 de şampiyon olduktan sonra yapamadıklarımızı yaptılar yani.

Fenerbahçe' de çok iyi kadro kurdu özellikle yerli konusunda en rahat takım. Ancak Galatasaray tecrübesiyle çok daha önde.

Muhtemelen iki takım da 10-11 maçlık seriler yapacaklar. Biz 3. oluruz en iyi ihtimalle. Türkiye Kupası daha gerçekçi bir hedef şu an.

Ben bu sene ne yapmak istedigimizi anlamadim ki zaten.
GS ve FB'nin kadrosu bizden cok daha iyi. Onlarla yarisacak durumda degiliz, kadro kalitesi olarak.
Biraz daha orta vadeye gore yatirim yapabilirdik, onu da yapmadik.

Elimizde su an 2 hedef var;
- konfederasyon kupasini hedef koyan arkadaslarin heyecanini anliyorum, ama gercekci sekilde bakarsak kupayi falan alamayiz. simdiki turlar iyidir hostur, ama Avrupa Ligi'nden gelenler dustugu an siradanlasacagiz. Kura mac sansi vs denk gelirse belki ceyrek final goruruz, ama final veya kupayi almak vs hayal bence.

- lig desen karsimizda cok guclu 2 rakip var. senin hem ligi hem avrupa'yi goturme sansin yok. avrupa'yi bos olarak gorup tamamen lige konsantre olsan belki, sonucta rakiplerin avrupa'yi bosvermeyecek (ozellikle GS), ekstra puan kayiplari yapabilirler. o zaman pendik macinda laubali olmayacaksin, trabzon macina yedek kadro'yla cikmayacaksin. sen bu 2 macta bu sekilde laylaylom 5 puan birakirsin bence ligi ciddi sekilde hedeflemiyorsun demek. burada da hoca'da suc bulurum ben. ligi bosveriyorsan avrupa'da final oynatacaksin, oynatamiyorsan kendini basarisiz sayacaksin bahane uretmeyeceksin.

ki konfederasyon kupasini kazansan bile kazanacagin para odulu belli. rebic, chamberlain, bailly'nin maasi bu sene icin 7-8 milyon euro zaten, anca cikartiyorsun. bu 3 oyuncu'yu alip bu paralari oduyorsan kisa vadede basariyi hedefliyorsun demek. bu oyuncularin satisi da olmaz, 2 sene sonra kadro'nda yer almalari da dusuk ihtimal.

Ben olsam tamamen farkli davranirdim. Liverpool, Arsenal seviyesindeki takimlardan 1 oyuncu almazdim, pesine dusmezdim bile. Bizim oradan indirecegimiz oyuncu sakat, fiziksel olarak bitik, 2 sene topa dokunmamis, veya psikolojik sorunlari olan bir adam olacakti. 1 tanesi kumarken biz 3 tane indirdik. Gereksiz.

Tamamen bizim seviyemizde veya altinda takimda oynayan, surekli forma bulan, potansiyeline inandigin, 20-28 yas arasi 6 tane adam alirdim. Zaynutdinov, Onana, Rashica icin toplam 14-15 milyon euro bonservis bedeli odedik, az degil. Tanesi 2.5-3 milyon euro'dan 6 tane adam alirdin. Hepsi cok iyi cikmazdi, ama ilk 11'de tamamlayici da olabilecek, 2 tane de parlatip satabilecegin adam ciksa zaten net karda olurdun. Iyi bir scouting'in olursa bu tur adamlari bulursun, ama bunlari arayacaksin. Sirf 5 sene evvelki formuna kavusur ve taraftar susar diye bitik adamlari kovalamayacaksin. Bu sene'yi gecis senesi olarak gorup taraftara o sekilde anlatirdim. O 6 oyuncu'nun yanina 1-2 tane Amartey gibi bonservissiz yasi ve maasi uygun oyuncu alirdin, 2-3 tane de genc denemelik gurbetci, en azindan bir takim kurmaya baslardin. Bu 6 oyuncu'dan 4 tanesi tutsa kadro'ndaki mevcutlarla birlikte fena olmayan takim ortaya cikiyor zaten. Seneye 2 baba oyuncu, 2 kiralik ve 1-2 bonservissiz oyuncuyla sonuna kadar yarisi goturecek tas gibi takim kurardin.

Simdi kurdugun kadro ne bu sene yarisabilecek bir kadro, 2 sene sonrasina tasiyabilecegin oyuncu da neredeyse yok. Yani seneye yine silbastan yapacaksin. Bombos kayip bir sezon.

Çevrimdışı BlackEagle16

Ya bu kaybol git !
Burası Beşiktaş burada imzalar kalplere atılır...

Etiketler: