umarım haberler doğrudur, ben adaylar arasından bruno'ya daha sıcaktım, tartışmaları, insanların aldığı pozisyonları okuyunca sıkı brunocu oldum.

şu an takıma futbola dair fikri olan biri gerekiyor, kısa vadeli gazla, oldschool yöntemlerle sorunları çözülebilecek bir aşamada değiliz. takımın geniş bir yapılanmaya gideceği dönemi herhangi bir taktik yapı inşa edemeyeceği açık olan ve kadro planlamasınında da sorumluluk almayacak şenol güneş'le geçirmekten zaten uzak durmalıydık.
takımın ciddi pozisyon alma, yerleşim sorunları var. tek tip bir savunma modelimiz vardı, çöktüğünden beri sahada amatör takım gibi duruyoruz. bunları klasik yarışmacı yerli antrenör tipolojisinin giderebileceğini düşünmüyorum. bruno'nun küçümsenen üç kuruşluk estoril'i bizden çok çok daha takım gibi duruyor sahada, araştırdığımda gördüğüm bu.
zaten düzey tartışması bence anlamsız. hala kendi gerçekliğimizin farkında olmadığımızı düşünüyorum. portekiz buranın çoook önünde bir futbol ülkesi. rio ave ikinci ligde şu an, ismi tanıdık geldi mi? sporting'e karşı geçişlerde bir hayli komik duruma düşüşümüzün üstünden çok bir zaman da geçmedi. 1 milyon euroluk adamı olmayan estoril'le çok daha iyi mücadele etmişler sporting'le de benfica'yla da braga'yla da. henüz yeterli deneyimi yok ama potansiyelini gösterebilecek bir seviyede çalışmış bu arkadaş. ayrıca altyapı ve yardımcılık görevlerinde de çeşitli yerler görmüş, geçirmiş. benfica'dan çıkmış.
portekiz'in bir menajer ekolü var. hatta giderek daha da baskın hale geliyorlar, başarılı örnekleri çok fazla. büyük liglerde de hayli görünür hocaları var, son 10-15 yılda sürekli hoca ithal ediyorlar kendi liglerinde de hep kaliteli isimler parladı durdu. işte biri de ruben amorim. ceyhun kazancı'nın ruben amorim'den hoca tavsiyesi istediğini ve pinheiro'yu onun söylediğini yazan bir haber okumuştum. kazancı'yı da etik açıdan sorgulamışlardı. halbuki durum belliydi sporting maçlarında da. belki inisiyatif alabilse, yetkisi olsa o gün hoca değişikliği gerçekleştirirdi, iyi de yapardı. haber doğruysa ben ısındım kazancı'ya iyi yapmış, doğru adama sormuş, helal olsun.
menajer işinden işkillenmedim ben. evet portekizlilerin çokça menajerlik ağı da vardır. hatta bundan bahsetmek de bence artık biraz klişe kaldı. bütün portekiz geistufe değil. bir sürü farklı menajerlik ağı, grubu da var zaten. bruno böyle menajer parlatması bir tipe benzemiyor. şu polonya'nın hocası paulo sousa gelse daha çok huylanırdım. hatta ne bileyim eski benfica, arabistan, rusya görmüş rui vitoria (ki iyi hocaydı aslında), hatta villas boas filan gibi tipler gelse de daha çok menajer işi denilirdi. ama bruno'da pek böyle bir görüntü yok. adam tamamen emeğiyle kendini görünür hale getirmiş, hatta çok görünür filan da değil. iyi araştırmayla erişebilecek konumda. belki böyle olmuştur belki hakikaten ruben amorim önermiştir bilemiyorum.
eğer alternatifler slavia prag'ın hocası, sinisa mihajlovic, ne bileyim kızılyıldızdaki stankovic, spalletti, fonseca, hatta ne bileyim f.inzaghi, herrlich filan bile olsaydı uzun uzun tartışabilirdik. bruno öyle muhteşem falan da değil. ama artık bizim şu şenol güneş, rıza çalımbay vs bir tiple kaybedecek zamanımız yok. bunların arasından bruno gelirse sevinmeliyiz bence.