Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 51 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3735341 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı murat baltacı

Ne hikmetse son derbiler GS nin stadında diyor Fikret Orman...

Good morning after supper başkan...Bu şimdi mi konuşulur? :s20:
Dört senedir tt arenaya veriyolar zaten Adam gibi başkanlık yapsaydin bu sene bari verdirmeseydin. Bide utanmadan konuşuyor günaydın başkan şampiyonluk gitti sabaha kadar konuşsan hikaye.
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı f_madida

annesi çok hastaymış ondan dolayı olmamış diyor erdal torunoğulları

yani, tabi hastaliga birsey denmez.. belki bu ara baska islerle ugrasmak istememis olabilir, normaldir.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı f_madida

Dört senedir tt arenaya veriyolar zaten Adam gibi başkanlık yapsaydin bu sene bari verdirmeseydin. Bide utanmadan konuşuyor günaydın başkan şampiyonluk gitti sabaha kadar konuşsan hikaye.

onumuzdeki senenin fiksturu hazirlanirken Ali Koc ile bastirsinlar bari, adam gibi bir fikstur ciksin ortaya.

Çevrimdışı f_madida

SL on elemesine gitsek gecme ihtimalimiz var mi onu merak ediyorum.

Çevrimdışı tangaz

gese lobisi / derin gese maçı almıştır.
umarım bir daha derin gese yoktur gese lobisi yoktur diyen beşiktaşlı kalmaz.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

necibin yapmadığı faul... gole gidiyorduk bülo kesti
dk 18 marcao dorukhanı biçiyor tehliklei yerden orta yapacağız
dk 20 lensinin önüne atlayan marcao faul yapıyor üstelik ümit vaadeden atağı kestiği için de kart yemeli ama kartı lens yiyor faulü gese atıyor bu pozisyonda penaltı olur muzlera kırmızı yer herşey olur ama bülo itina ile kesiyor bu kontramızı
dk 23 belhanda buragın ayagına basıyor sarı görmeli oyna dewam
dk 30 donk burakın önce ayağına basıyor faul+sarı olmalı oynatıyor sonrafaulü yapıyor burak düşüyor ve donk suratına diziyle vuruyor kırmızı olmalı
canerin rakibe teması yok faul+sarı veriyor
vida dünyanın entemiz hava topu mücadelesini veriyor hooop sarı görüyor
dk 41 diagne penaltı arıyor gene aldatmaya yönelik hareketten sarı görmeli oyna dewam deniyor elbette
dk 42 aibaya faul yapılıyor caner kapıyor kontraya çıkıcaz hoop düdük çalıp avantajı uygulamıyor
belhanda birkaç sarılık eylem yapıyor en sonunda lütfen sarı alıyor bu arada caner sarıysa belhanda 3 kere kırmızı
gelelim gole top geseliden dışarı çıkıyor yardımcı hakem bayrak kaldırıp taçı vermiyor yönünü göstermiyor bülo hemen atlayıp (daha yardımcının bayrağı beklemeden) taçı geseye veriyor!!!
lyundama atibaya dirseği feci yapıştırıyor bülo ses etmiyor cücü VAR ekranında muhtemelen film izliyor

bülo bu sene çok sünepe maç yönetiyordu herşeyi vara bırakırdı bu maç resmen derin geseden aldıgı mamanın karşılığını vermek için maça çıkmış yüzünde muazzam bir kararlılık vardı beşiktaşı doğrama maçı geseye verme kararlılıgı vardı. görevini başarıyla yaptı.

fener forumuna baktım biraz maç başlığı var 3 yorumdan 2si bülo katlediyor bu hakemle bjk 3 gün oynasa yenemez vbvb şeklinde

yusuf namoğlu şöle yapıyordu böle yapıyordu diyenlerimiz vardı bizde derin gese gese lobisi derdik yusuf gider başkası gelir derdik bakın hepsi çıkıyor yusuf gitti sarbi geldi herifler son 3 maç hakemle 7 puan aldı kayseri maçında e.akbaba kırmızı yemedi donkun yaptıgı penaltı verilmedi konya maçı diagne konyalının suratını patlattı kırmızı es geçildi bizim maçın sadece ilk devresi ortada.

derin gese ve gese lobisini alt etmek için fenerle işbirliği filan yapmalıyız.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı levitate

yani, tabi hastaliga birsey denmez.. belki bu ara baska islerle ugrasmak istememis olabilir, normaldir.
zor iş ya hele öyle bir durum varsa kendisine de zarar verir

ama bir daha ki sefere kesin adaymış dediler göreceğiz
bipbipbupbup

Çevrimdışı Alper1903

Sezon sonu hakemliği bırakacak bir hakem
Her türlü pisliği yapmış, yapan, yapacak olan, aynı zamanda 2 aydır nonstop ağlayan bir camia (böyle camiayı s)
ve bütün işlerini şansa bırakmayı kendine yegane amaç edinmiş, hakem aklama misyonunu üstlenmiş garip, tuhaf ne yaptığı anlaşılamayan bir camia (bilin bakalım bu kim)

E bu işlemin sonucu kabak gibi ortada! Kocaman puntolarla "EYYAM" yazıyor...

Sonucun fatura adresi de belli.
Şenol Güneş? Pek sanmıyorum o kalibrede değil. Kafası gidik bunun da ama sorumlusu değil.
Futbolcular? Aylarca maaş alamayıp işi son maça kadar taşıdılar. Hataları da var ama bunlar da değil.
Taraftar? Tek hataları istifa sesleri sadece sosyal medyada kaldı, gerçek hayata pek taşıyamadılar.

Geriye bir tek "YÖNETİM" kaldı o zaman. En başından beri...

Çevrimdışı Alper1903

- top canerden çıkmadı. videolu kanıt var. taç beşiktaş'ın.
- ikinci gol kural hatası.
- 28 dakika beşiktaş lehine düdük yok, aleyhine gırla.
- 37-45 dakikalık periyotta 4 beşiktaşlı sarı kart.
- faul verdiği, necibin kaptığı top temiz faul yok yine yanlış karar. gole giden atağı kesti.
- beşiktaş'ın ortasaha kurgusu bence yanlıştı. oyun planındaki mantığı anladım ama gereksiz. hatasız oynanılan bir yanlış. derbi deplasmanında geriye yaslanıp kontra kovalayamazsın ilk yarı boyunca. konyaspor değilsin sen. bu taktik fb maçında tutuyor gibiydi totomuzda patladı. üstelik ev sahibiyken. üstelik 3-0 öndeyken.
- bu mirin her topu taca kornere atarak riskten kurtulduğunu mu sanıyor yoksa aklı mı kıt bu arkadaşın? bunu yapınca top beşiktaşa geçmiyor yine atak yiyorsun.
- 2-0'dan sonra neden kagawa değil de quaresma? rakibi baskılamışken ve daha önemlisi arkayı saldım çayıra mevlam kayıra yapmışken? denenmedi mi daha önce? quaresma takımı içeri yığar ama isabetsiz orta yapar, rakip topu kapar 2-3 atletik adamla atağa çıkar ve bam!!! gol.

bunlar da saha içinden demek isterdim ama büyük çoğunluğunda yine bu mnakodumun hakemi var.

ek dipnot: twitter'da gördüm, saatler önce maçı katleden hakemi aklayan yönetici şu an sahur programındaymış. uyu beşiktaşlı uyu sen. adamlar hem arsız hem yüzsüz hem pişkin. roma'da romalı gibi davranacaksın başka yolu yok. ülke çok mu temiz de beşiktaşlı adalet istiyor?

Çevrimiçi tolga1903

Gece gece yazıyorum içimde kalmasın. Hani herkes diyor ya "kardeşim amatör takım mısın nasıl yedin o golleri?" Evet haklılık payları var ancak ilk gol herkesin malumu ben diğerinden bahsetmek istiyorum. Top taça çıktıktan sonra düdükle oyunu durdurup değişiklik istiyor, oyuna adriano giriyor ve gs'li oyuncu direk başlatıyor daha adam mevkisine geçmeden üstelik düdük de kullanmıyor tamam at diye. Oyuncuların böyle far tutmuş tavşan gibi kalmasının sebebi de buymuş. Bi b.k var orda halı saha maçında yenmez çünkü o gol. Ayrıca teyite muhtaç ama bir şey daha duydum görüntüsü yok, marcao lens pozisyonundan sonra marcao saha dışına çıkmadan oyuna devam ediyor tedavisi bittikten sonra ama bundan emin değilim bizimkilerin söylemi böyle. Son bir şey daha, adem ljajic neden oynamadı fenerbahçe maçında hatırlayan var mı? Bugün ikinci golden sonra aynısını sarı kartlı belhanda yapıyor ve daha 35 dakika var bitime. Bunlar bazı takımdaşlarımız için küçük şeyler olabilir ama çok net yediler bugün bizi. İsteyen hocaya kızsın isteyen necip uysal'a isteyen yöneticiye farketmez bizi bugün para gibi harcadılar koskoca bir yıla milyonlarca euro gelire olası bir şampiyonluğa bir gecede elveda dedirttiler. Nasıl ki 2003-20004'de "e kardeşim maç fazlasıyla 11 puan öndesin hakem mi verdi şampiyonluğu'' dediler ama sonradan neler döndüğünü az çok herkes idrak etti, bugün olanlar da yıllar sonra idrak edilecek eminim. Tekrardan geçmiş olsun.

Çevrimdışı İsmail Özyurt

necibin yapmadığı faul... gole gidiyorduk bülo kesti
dk 18 marcao dorukhanı biçiyor tehliklei yerden orta yapacağız
dk 20 lensinin önüne atlayan marcao faul yapıyor üstelik ümit vaadeden atağı kestiği için de kart yemeli ama kartı lens yiyor faulü gese atıyor bu pozisyonda penaltı olur muzlera kırmızı yer herşey olur ama bülo itina ile kesiyor bu kontramızı
dk 23 belhanda buragın ayagına basıyor sarı görmeli oyna dewam
dk 30 donk burakın önce ayağına basıyor faul+sarı olmalı oynatıyor sonrafaulü yapıyor burak düşüyor ve donk suratına diziyle vuruyor kırmızı olmalı
canerin rakibe teması yok faul+sarı veriyor
vida dünyanın entemiz hava topu mücadelesini veriyor hooop sarı görüyor
dk 41 diagne penaltı arıyor gene aldatmaya yönelik hareketten sarı görmeli oyna dewam deniyor elbette
dk 42 aibaya faul yapılıyor caner kapıyor kontraya çıkıcaz hoop düdük çalıp avantajı uygulamıyor
belhanda birkaç sarılık eylem yapıyor en sonunda lütfen sarı alıyor bu arada caner sarıysa belhanda 3 kere kırmızı
gelelim gole top geseliden dışarı çıkıyor yardımcı hakem bayrak kaldırıp taçı vermiyor yönünü göstermiyor bülo hemen atlayıp (daha yardımcının bayrağı beklemeden) taçı geseye veriyor!!!
lyundama atibaya dirseği feci yapıştırıyor bülo ses etmiyor cücü VAR ekranında muhtemelen film izliyor

bülo bu sene çok sünepe maç yönetiyordu herşeyi vara bırakırdı bu maç resmen derin geseden aldıgı mamanın karşılığını vermek için maça çıkmış yüzünde muazzam bir kararlılık vardı beşiktaşı doğrama maçı geseye verme kararlılıgı vardı. görevini başarıyla yaptı.

fener forumuna baktım biraz maç başlığı var 3 yorumdan 2si bülo katlediyor bu hakemle bjk 3 gün oynasa yenemez vbvb şeklinde

yusuf namoğlu şöle yapıyordu böle yapıyordu diyenlerimiz vardı bizde derin gese gese lobisi derdik yusuf gider başkası gelir derdik bakın hepsi çıkıyor yusuf gitti sarbi geldi herifler son 3 maç hakemle 7 puan aldı kayseri maçında e.akbaba kırmızı yemedi donkun yaptıgı penaltı verilmedi konya maçı diagne konyalının suratını patlattı kırmızı es geçildi bizim maçın sadece ilk devresi ortada.

derin gese ve gese lobisini alt etmek için fenerle işbirliği filan yapmalıyız.
Yapacaklarını gözümüzün içine baka baka yapmaları koyuyor insana. En çok da ”değişen bir şey yok biz eskisi gibi buradayız ve istediğimizi yaparız ve yaptırırız" tavrı...

Lenovo A7010a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En Güzel Beşiktaş'ın Çocukları Sever.

Çevrimdışı ProjectOrigin

Seçim olmasa başkanı yine ortalarda göremezdik, gerçi tek aday gibi giriyor sözde seçime de. Ensene vurulduktan sonra konuşmak olmuyor, kendine güldürürsün ancak.

Sıra geldi hocaya, hoca dün kazanan kadrosuna 'ihanet' etti. Skoru korumayı beceremiyorsun ve böyle kritik maça bu düşünceyle çıkıyorsun, öyle ki sen evinde 3-0'dan rezil Fb'ye maç vermişsin. Neyse ki 3 maç kaldı

Çevrimdışı Alper1903

Gece gece yazıyorum içimde kalmasın. Hani herkes diyor ya "kardeşim amatör takım mısın nasıl yedin o golleri?" Evet haklılık payları var ancak ilk gol herkesin malumu ben diğerinden bahsetmek istiyorum. Top taça çıktıktan sonra düdükle oyunu durdurup değişiklik istiyor, oyuna adriano giriyor ve gs'li oyuncu direk başlatıyor daha adam mevkisine geçmeden üstelik düdük de kullanmıyor tamam at diye. Oyuncuların böyle far tutmuş tavşan gibi kalmasının sebebi de buymuş. Bi b.k var orda halı saha maçında yenmez çünkü o gol. Ayrıca teyite muhtaç ama bir şey daha duydum görüntüsü yok, marcao lens pozisyonundan sonra marcao saha dışına çıkmadan oyuna devam ediyor tedavisi bittikten sonra ama bundan emin değilim bizimkilerin söylemi böyle. Son bir şey daha, adem ljajic neden oynamadı fenerbahçe maçında hatırlayan var mı? Bugün ikinci golden sonra aynısını sarı kartlı belhanda yapıyor ve daha 35 dakika var bitime. Bunlar bazı takımdaşlarımız için küçük şeyler olabilir ama çok net yediler bugün bizi. İsteyen hocaya kızsın isteyen necip uysal'a isteyen yöneticiye farketmez bizi bugün para gibi harcadılar koskoca bir yıla milyonlarca euro gelire olası bir şampiyonluğa bir gecede elveda dedirttiler. Nasıl ki 2003-20004'de "e kardeşim maç fazlasıyla 11 puan öndesin hakem mi verdi şampiyonluğu'' dediler ama sonradan neler döndüğünü az çok herkes idrak etti, bugün olanlar da yıllar sonra idrak edilecek eminim. Tekrardan geçmiş olsun.

idrak edilse ne olur edilmese ne olur? ne değişecek? atı alan üsküdarı geçiyor farkı açıyor.

ne kadar doğrudur bilemem bu benim kişisel komplo teorim: ekonomi-seçim-ülke gerginliği-gs lisesi nüfuzu-kısa vadede iş çözme-şampiyonluk-dekoder-kısa vadeli refah-gaz alma gibi birbirinden tamamen alakasız etmenlerin devrede olduğunu düşünüyorum bu maçta ve bu sezonda. dediğim gibi kişisel teorim. başakşehir 8 puan öndeyken bir anda patır patır puanlar kaybediyor anlamsız yere falan.

bu durumla olası bağlantılı veya tamamen gs menfaatleri uğruna yapılan şeylerin sebebi net. rakip yok ortada. daha doğrusu dişli rakip yok. dişli rakipten kasıt da "FUTBOL" anlamında değil, "biz bu naneleri yeriz kimse de hop kardeşim sen hayırdır" diyemez düşüncesi. yani başakşehir de değil açıkçası. siyasete girmek istemiyorum ama kimlere bağlılar bunlar hepimiz biliyoruz. dediğim şey farklı biraz. kimse kusura bakmasın ama fenerin ölüsü bile golü .ike .ike verdiriyor hatırlayın fb-gs maçını fb'nin golü bariz oğlu bariz faul ama hakemin maça yemedi tabi iptale. adam bizim maçta 40 defa düşündü acaba en dar açıdan gs'ye yarayan bir şey çıkarır mıyım diye?

bunu sağlayan şey de şu: üst makamlara, ekonomi ve nüfuz bakımından güçlü insanlara  Beşiktaş başkanı ne ifade ediyor? Beşiktaş ne ifade ediyor? Taraftar ne kadar organize olabiliyor? Kriz açabilecek potansiyeldeler mi? bu soruların cevabı 2-0 kaybedilen sonuçta aslında. bu saydıklarım tamamen "onlar gibi oynamak" tanımının içeriği aslında. her anlamda.

bir diğer yol ise;

-çok para(aslında bu üstteki yol ile paralel) veya akıllı yönetim anlayışıyla her anlamda, her kritere uyan, bütçeye uygun futbolcu getirmek, takım dizmek.
-doğru teknik direktör(her şartta, her atmosferde kuralları bilen, ona göre oynayan, avantajı eline alan hoca)

sadece bu iki şart bile her sene sürdürülebilir bir şey değil malesef, çünkü üstteki durumlar bunları yapsan bile karışabiliyor sana çünkü bu ülkede bir sıkıntı var ve bunu hepimiz biliyoruz.

Çevrimdışı mylife1903

gese lobisi / derin gese maçı almıştır.
umarım bir daha derin gese yoktur gese lobisi yoktur diyen beşiktaşlı kalmaz.
Lobi falan yok abi
Bizim taraftarin husnu kuruntusu

Ramazan geldi baskani goruruz artik sahur pirohramlarinda

Çevrimdışı mylife1903

Yapacaklarını gözümüzün içine baka baka yapmaları koyuyor insana. En çok da ”değişen bir şey yok biz eskisi gibi buradayız ve istediğimizi yaparız ve yaptırırız" tavrı...

Lenovo A7010a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gsliler super
Fazia reyiz cikiyor hakemi tebrik ediyor falan
Utanma yok hic

Biz boyle kazansak adamlarin lobisi bu uj puani burnumuzdan getirir
Baskan maca gitmiyor maca

Yahu bir tane yonetici cikacakti bu mac inecekti sahaya 30. Dakikada hakeme 2 tokat atip kendine getirecekti

Futbolculara yazik vallahi bi temiz sopa yediler
Yahu babel az ayagini kaldirdi diye kirmizi gormustu buragin kafasina tekme attilar

Çevrimdışı mylife1903

Hocanin nejipjan tercihi neden tartisiliyir
Nejip kotu oynamadi hocanin plani bu hakeme ragmen gayet normal gitti
Gsnin en etkisiZ basladigi icsaha maclarindan biriydi
Adam buloya onlem alamadi tabi onu da baskan yapacakti da baskan maca bile gidemedi nasi bi acandasi varsa artik neden korkuyor ve cekiniyirsa
Besiktasi korumak bile fbye kaldi
Fbnin umrunda degil tabi fb seneye yatirim yapiyor

Ayni gecen sezon himayesi
Messi ronaldo leva ciksan yedirmezler sana

Adamlar 15 dakika ofsayt bakiyorlar utanmasa gomu de verecekti

Çevrimdışı ozankarakoc

Bunların hepimiz farkındayız. 'Hakem fena değildi, biz kötüydük' demiyor kimse. Benim Galatasaraylı fanatikten de fanatik bir arkadaşım var. 25. dakikada mesaj attı, 'abi hakem ince ince öyle bir doğruyor ki, sizinkilerin asabı bozuldu şimdiden' diye. Yani hakemin hatalarını ya da iğrençliğini 'vurgulamıyor' olan takımdaşların, görmemiş ya da önemsememiş olanlar değil. Herkes her şeyin farkında.

Ona rağmen yediğimiz iki gol beni (ve benim gibi düşünenleri) delirten. Diyorsun ya 'Adriano oyuna girdi, daha yerine geçmeden adamlar tacı kullandı'. Kullanırlar abi, bu takım Legia Varşova falan değil ki huyunu suyunu bilmiyor olalım. Bunlar her zaman böyleler. Yerde biri sakatlık geçirir, görüp devam ederler. Hava atışı olur, topu en yakındaki adama atıp pres yapmaya başlarlar. Top toplayıcıya göz kırparlar, taç kullanmazlar, köşe bayrağının orada 60. dakikadan itibaren vakit geçirmeye başlarlar. Bu adamların karakteri böyle...

Sen oyuncu değişikliği var diye neyin gevşekliğini yaşıyorsun. Bu nasıl konsantrasyon bozukluğu... Top adamlarda, senin de gözün topta olacak. Deli gibi mücadele edilen bir maç olur, 88. dakikada böyle bir dikkatsizlik yaşarsın, 'tamam' derim, 'çocuklar yorgunluktan öldüler'... Öyle bir şey de yok. Temposuz, mücadelesiz, bomboş bir maç... Rakipte de hiçbir şey yok, bizde de hiçbir şey yok. Gittik, olmayan iki pozisyondan olmayan iki aptal gol yedik.

Böyle 'durarak', elini kolunu sallayarak sonucu değiştirebildiğin yer halı sahadır. 'Beyler hop, ayıp oluyor, biz daha yerleşmedik' dersin. Kalecin kaleyi boşaltır. Öbür taraf 'ohooo oo seni mi bekleyeceğiz' der... En fazla iki itiş kakış olur. Sonra biri araya girer, 'beyler tamam yapmayın, baştan kullanın, tadımız kaçmasın' deyip işi toparlar.

Burası öyle bir yer mi... 'Aaa, ama biz daha yerleşmemiştik ki' diye mi savunacaksın kendini sabıkalı Bülent Yıldırım'a karşı, o statta, 50 bin kişinin önünde...

Tosic'in Van Persie'ye kafa atması da, Quaresma'nın kendisine vuran Josef'e aynı şekilde cevap vermesi de, Ljajic'in korner direğine tekme atıp cezalı duruma düşmesi de, Lens'in hatalı karar da olsa kendisi aleyhine verilen faule 8 dakika itiraz etmesi de aynı şey... Bildiğin aptallık. Ben bunu kabullenemiyorum.
"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı ozankarakoc

Adam buloya onlem alamadi tabi onu da baskan yapacakti da baskan maca bile gidemedi nasi bi acandasi varsa artik neden korkuyor ve cekiniyirsa

Başkan açıklama yaptı, 'her maçtan önce çıkıp konuşacak mıyız, bu mudur yani' dedi özetle... Gayet doğru. Ayrıca konuştuğu zamanlarda ne kazandık ki? 'Herkes haddini bilsin' gibi bir şey dedi, haddini bildirdiler. 45 gün hak mahrumiyeti, dünyanın para cezası... Ne oldu? Hiç.

Fenerbahçe başkanı hakem odasına girip küfrederse, bir sonraki hafta hakemler önlerini iliklerler... Galatasaray teknik direktörü hakemin gözünün içine parmak sallayıp tehditler savurursa, bir sonraki hafta gereğini yaparlar... Bunu Beşiktaş başkanı yaparsa, bütün basın 'hakemler de emekçi, onlar da mesleklerini yapmaya çalışıyorlar, onlar da insan, Fikret Orman'ın yaptığı şey çok ayıp' diye yazıverir. Kamuoyunun genel algısı da buna dönüşür. Adam yapayalnız kalır. Şenol Güneş, dünyanın en nazik, en naif, en centilmen adamı... Onun bile ne sinsiliği, ne adiliği, ne tiyatroculuğu, ne (Hakaret Yasak)₅ kaldı... Fatih Terim'in yaşadığı o kebapçı olayını Şenol Güneş yaşasaydı dünyayı başına yıkarlardı. 'Türk aile yapısı' yok 'bilmemnenin örfleri ananeleri'... Ama Fatih Terim imparator, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Arda Turan, bunlar da Türk futbol tarihine adlarını altın harflerle yazdıran 'adam'lar...

Yönetimin birçok konuda büyük hataları var, ama 'konuşmadı, Beşiktaş'ı sahipsiz bıraktı' olayına katılamıyorum.

Adam, Kulüpler Birliği başkanı oldu, elini taşın altına soktu. Galatasaray'ın hakeme düdük astırma skandalında en büyük tepkiyi o vermiş oldu. Hem de 'herkes akıllı olsun' diye laf ebeliği yaparak değil, 17 kulübün imzasının olduğu bir bildiriyle... Kulüplerin bir kısmı baskıya dayanamayıp 'kem küm' ettiler sonradan ama, ne olursa olsun, verilebilecek en doğru, en güçlü tepki oydu. Ne oldu? Hiç! Kulüpler Birliği başkanı Ali Dürüst olsaydı, o bildiriyi Beşiktaş'a karşı yayınlasaydı ne olurdu? Aklımızı alırlardı.

'Lobiyi iyi yapabilmek' diye bir meziyet yok. Galatasaray'ın usta yöneticileri, planlı lobi faaliyetleri uyguluyor değiller. Herifler mafya... 'Höt' deyince kararlar veriliyor, 'hop' deyince düğmeye basılıyor. Hep diyorum, 'X Beşiktaş başkanı olursa biz de öyle olacağız, biz de höt deyince dünya duracak, 5 sene şampiyon olacağız' dersen ben istemem. Batsın öyle şampiyonluk. Ben o şanlı armanın altında karanlık adamlar görmek istemiyorum. Beşiktaş'ın Mahmut Uslu gibi bir yöneticisi, Fatih Terim gibi bir hocası olacağına, ben ölene kadar bir daha hiç şampiyon olmasın daha iyi...

Çevrimdışı ozankarakoc

Abi, Necip'in hiçbir günahı yok da, sen 6 maç üstüste kazanmış, iyice birbirine ısınmış, uzun zaman sonra ilk kez pas varyasyonlarına alışmış, kim nerde bilip ona göre top atmaya başlamış, kenetlenmiş bir kadronun yapısını neden bozuyorsun? Caner-Adriano, hangisini seçersen seç... Ljajic-Kagawa, kimi oynatırsan oynat... Hadi Lens-Quaresma'yı da dilediğin gibi değiştir, ona da lafım yok. Hatta ve hatta, Dorukhan'ı kesip Oğuzhan'la başla, ona bile varım. Ama formasyonu neden baştan aşağıya değiştiriyorsun. İki ön libero, önlerinde Ljajic'e alışmışken, Necip'i nereye sokuyorsun... Necip değil Lampard olsa da farketmez. Yuvarlak boşluğa kareyi sokmaya çalışıyorsun sebepsiz yere...

İlk yarıda çıkar kendi kadronu, bak duruma. Ne olacak yani! Konya'da kaleye şutu olmayan Galatasaray, seni ilk yarım saatte dörtleyecek mi? Kimle yapacak bunu? Adamların ne forveti forvet, ne ileriye dönük orta sahası adam... Bomboş takım. Ha baktın büyük baskı yiyorsun, o zaman yaslarsın takımı geriye, Atiba'yla Dorukhan'a çıkmayın dersin, Caner'in yerine Adriano'yu alırsın, kontra atak denemeye karar verirsin, duruma bakarsın. Ama bu neyin korkusu! Ayrıca korku neden geçmiyor. 55'te 2-0 olmuş maç... Necip 100 dakika oyunda, Lens 100 dakika oyunda, Güven yok... İnanılmaz.

Şenol Güneş'in birçok eleştirilen kararında hep mantık aradım, çoğunlukla da buldum. Birçok tercihi, kötü kadro mühendisliğinden kaynaklanan çaresizliktendi, bana göre haklıydı. Ama dünkü Necip tercihinin kabul edilebilecek tek bir yanı yok. Dev bir teknik direktörlük hatası bana göre. Son 6 hafta şov yaptı, bir gecede bir avuç inciri berbat etti.

Çevrimdışı ozankarakoc

Ayrıca ben artık Akbil makbil dinlemem... Son 3 haftada ölümüne Başakşehirliyim. Kolumu kesseniz kanım turuncu lacivert akar.

Çevrimdışı mylife1903

Başkan açıklama yaptı, 'her maçtan önce çıkıp konuşacak mıyız, bu mudur yani' dedi özetle... Gayet doğru. Ayrıca konuştuğu zamanlarda ne kazandık ki? 'Herkes haddini bilsin' gibi bir şey dedi, haddini bildirdiler. 45 gün hak mahrumiyeti, dünyanın para cezası... Ne oldu? Hiç.

Fenerbahçe başkanı hakem odasına girip küfrederse, bir sonraki hafta hakemler önlerini iliklerler... Galatasaray teknik direktörü hakemin gözünün içine parmak sallayıp tehditler savurursa, bir sonraki hafta gereğini yaparlar... Bunu Beşiktaş başkanı yaparsa, bütün basın 'hakemler de emekçi, onlar da mesleklerini yapmaya çalışıyorlar, onlar da insan, Fikret Orman'ın yaptığı şey çok ayıp' diye yazıverir. Kamuoyunun genel algısı da buna dönüşür. Adam yapayalnız kalır. Şenol Güneş, dünyanın en nazik, en naif, en centilmen adamı... Onun bile ne sinsiliği, ne adiliği, ne tiyatroculuğu, ne (Hakaret Yasak)₅ kaldı... Fatih Terim'in yaşadığı o kebapçı olayını Şenol Güneş yaşasaydı dünyayı başına yıkarlardı. 'Türk aile yapısı' yok 'bilmemnenin örfleri ananeleri'... Ama Fatih Terim imparator, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Arda Turan, bunlar da Türk futbol tarihine adlarını altın harflerle yazdıran 'adam'lar...

Yönetimin birçok konuda büyük hataları var, ama 'konuşmadı, Beşiktaş'ı sahipsiz bıraktı' olayına katılamıyorum.

Adam, Kulüpler Birliği başkanı oldu, elini taşın altına soktu. Galatasaray'ın hakeme düdük astırma skandalında en büyük tepkiyi o vermiş oldu. Hem de 'herkes akıllı olsun' diye laf ebeliği yaparak değil, 17 kulübün imzasının olduğu bir bildiriyle... Kulüplerin bir kısmı baskıya dayanamayıp 'kem küm' ettiler sonradan ama, ne olursa olsun, verilebilecek en doğru, en güçlü tepki oydu. Ne oldu? Hiç! Kulüpler Birliği başkanı Ali Dürüst olsaydı, o bildiriyi Beşiktaş'a karşı yayınlasaydı ne olurdu? Aklımızı alırlardı.

'Lobiyi iyi yapabilmek' diye bir meziyet yok. Galatasaray'ın usta yöneticileri, planlı lobi faaliyetleri uyguluyor değiller. Herifler mafya... 'Höt' deyince kararlar veriliyor, 'hop' deyince düğmeye basılıyor. Hep diyorum, 'X Beşiktaş başkanı olursa biz de öyle olacağız, biz de höt deyince dünya duracak, 5 sene şampiyon olacağız' dersen ben istemem. Batsın öyle şampiyonluk. Ben o şanlı armanın altında karanlık adamlar görmek istemiyorum. Beşiktaş'ın Mahmut Uslu gibi bir yöneticisi, Fatih Terim gibi bir hocası olacağına, ben ölene kadar bir daha hiç şampiyon olmasın daha iyi...
Cikip ona buna yikama yaglama cekmeyecek
Gucu yok zaten onu biliyoruz
En azindan
Hica fikstur falan derken
Cikip fiksturu ben yapiyorum demeyecek
Sabri hoca yusuf abi demeyecek, yorum yaomadan gececek bi gucu yoksa
Hakemler pirlantaymis boyle feslegen gibi oturturlar tek tasi bilezik gibi
Simdi gsliler cikip hakemler pirlanta diye baskanin diyor desene ne diyecez
7 senedir basta bu yonetim azicik degistirirdi kafalarini verseler
Adamlarin acentalari baska yahu
Besiktasi bi yere getirme hedefleri kendilerine koltuk bakma dertlerinjn gerisinde

Gidip ga baskaninda da ozur diliyor o konuya girmedik daha

Ders olsun ama ders falan alinmaz
Gorduk bunlari hep ayni sekil devam eder

Çevrimdışı mylife1903

Bunların hepimiz farkındayız. 'Hakem fena değildi, biz kötüydük' demiyor kimse. Benim Galatasaraylı fanatikten de fanatik bir arkadaşım var. 25. dakikada mesaj attı, 'abi hakem ince ince öyle bir doğruyor ki, sizinkilerin asabı bozuldu şimdiden' diye. Yani hakemin hatalarını ya da iğrençliğini 'vurgulamıyor' olan takımdaşların, görmemiş ya da önemsememiş olanlar değil. Herkes her şeyin farkında.

Ona rağmen yediğimiz iki gol beni (ve benim gibi düşünenleri) delirten. Diyorsun ya 'Adriano oyuna girdi, daha yerine geçmeden adamlar tacı kullandı'. Kullanırlar abi, bu takım Legia Varşova falan değil ki huyunu suyunu bilmiyor olalım. Bunlar her zaman böyleler. Yerde biri sakatlık geçirir, görüp devam ederler. Hava atışı olur, topu en yakındaki adama atıp pres yapmaya başlarlar. Top toplayıcıya göz kırparlar, taç kullanmazlar, köşe bayrağının orada 60. dakikadan itibaren vakit geçirmeye başlarlar. Bu adamların karakteri böyle...

Sen oyuncu değişikliği var diye neyin gevşekliğini yaşıyorsun. Bu nasıl konsantrasyon bozukluğu... Top adamlarda, senin de gözün topta olacak. Deli gibi mücadele edilen bir maç olur, 88. dakikada böyle bir dikkatsizlik yaşarsın, 'tamam' derim, 'çocuklar yorgunluktan öldüler'... Öyle bir şey de yok. Temposuz, mücadelesiz, bomboş bir maç... Rakipte de hiçbir şey yok, bizde de hiçbir şey yok. Gittik, olmayan iki pozisyondan olmayan iki aptal gol yedik.

Böyle 'durarak', elini kolunu sallayarak sonucu değiştirebildiğin yer halı sahadır. 'Beyler hop, ayıp oluyor, biz daha yerleşmedik' dersin. Kalecin kaleyi boşaltır. Öbür taraf 'ohooo oo seni mi bekleyeceğiz' der... En fazla iki itiş kakış olur. Sonra biri araya girer, 'beyler tamam yapmayın, baştan kullanın, tadımız kaçmasın' deyip işi toparlar.

Burası öyle bir yer mi... 'Aaa, ama biz daha yerleşmemiştik ki' diye mi savunacaksın kendini sabıkalı Bülent Yıldırım'a karşı, o statta, 50 bin kişinin önünde...

Tosic'in Van Persie'ye kafa atması da, Quaresma'nın kendisine vuran Josef'e aynı şekilde cevap vermesi de, Ljajic'in korner direğine tekme atıp cezalı duruma düşmesi de, Lens'in hatalı karar da olsa kendisi aleyhine verilen faule 8 dakika itiraz etmesi de aynı şey... Bildiğin aptallık. Ben bunu kabullenemiyorum.
Futbolcu siner yahu
Neyin konsantrasyonu kalir
Soyle dusun
Boks macina cikacan tuy sikletsin rakibi bekliyorsun
Hop bi bakiyon mayk taysin ile kilicko geliyor ikisi birden
Yahu adil degil hakem nabiyon sen diyon
Oyna oyna dovusune bah sen diyorlar
Meydan okuyon cikiyon bi guzel agzini burnunu kiriyorlar
Biri tutuyor oburu tekme atiyor hakem diyor
Sonra ustune kendi taraftarin duzgun dovusemedin falan diyir iste

Futbolcular gene iyi dayandi
Bir tanesi cikip bi kafa koyabilirdi buloya
Iste 49 yasinda falan bi oyuncu tutacan hersene
Mumkunse boks takimindan kadroya alacan
Sahaya girip hakeme kafayi koyacak
Burasi finlandiya degil ortadogu meydan savasina rakip kalkanlari almayacakmis diye kalkansiz gidersen okculara yem olursun

Çevrimdışı mylife1903

Abi, Necip'in hiçbir günahı yok da, sen 6 maç üstüste kazanmış, iyice birbirine ısınmış, uzun zaman sonra ilk kez pas varyasyonlarına alışmış, kim nerde bilip ona göre top atmaya başlamış, kenetlenmiş bir kadronun yapısını neden bozuyorsun? Caner-Adriano, hangisini seçersen seç... Ljajic-Kagawa, kimi oynatırsan oynat... Hadi Lens-Quaresma'yı da dilediğin gibi değiştir, ona da lafım yok. Hatta ve hatta, Dorukhan'ı kesip Oğuzhan'la başla, ona bile varım. Ama formasyonu neden baştan aşağıya değiştiriyorsun. İki ön libero, önlerinde Ljajic'e alışmışken, Necip'i nereye sokuyorsun... Necip değil Lampard olsa da farketmez. Yuvarlak boşluğa kareyi sokmaya çalışıyorsun sebepsiz yere...

İlk yarıda çıkar kendi kadronu, bak duruma. Ne olacak yani! Konya'da kaleye şutu olmayan Galatasaray, seni ilk yarım saatte dörtleyecek mi? Kimle yapacak bunu? Adamların ne forveti forvet, ne ileriye dönük orta sahası adam... Bomboş takım. Ha baktın büyük baskı yiyorsun, o zaman yaslarsın takımı geriye, Atiba'yla Dorukhan'a çıkmayın dersin, Caner'in yerine Adriano'yu alırsın, kontra atak denemeye karar verirsin, duruma bakarsın. Ama bu neyin korkusu! Ayrıca korku neden geçmiyor. 55'te 2-0 olmuş maç... Necip 100 dakika oyunda, Lens 100 dakika oyunda, Güven yok... İnanılmaz.

Şenol Güneş'in birçok eleştirilen kararında hep mantık aradım, çoğunlukla da buldum. Birçok tercihi, kötü kadro mühendisliğinden kaynaklanan çaresizliktendi, bana göre haklıydı. Ama dünkü Necip tercihinin kabul edilebilecek tek bir yanı yok. Dev bir teknik direktörlük hatası bana göre. Son 6 hafta şov yaptı, bir gecede bir avuç inciri berbat etti.
Olmusa yorum yapiyoruz
Cogu da goreceli
Baya baya planini tutturdu aslinda
Kazanan kadrosundanda tek degisiklik yapti
Baya duzgun duruldu ilkyari hakem taci dogru verse ilkyari 0-0 bitecekti de gene kurtamayacaktik ikinci yari seri kirmizilar baslayacakti
Su mac futbol konusmaktir iste besiktasin priblemi adamin cikardiginkadronun normal sartlar altinda ne verecegini goremedik
Belki nejip iki top daha calacak 2 pas arasi yapip eksik yakalatacakti gsyi
Adam tertemiz topu caluyor kaleci ile karsiya karsiya kaliyorsun   faul osururyoe hakem

Çevrimdışı goktasoktay

Olmusa yorum yapiyoruz
Cogu da goreceli
Baya baya planini tutturdu aslinda
Kazanan kadrosundanda tek degisiklik yapti
Baya duzgun duruldu ilkyari hakem taci dogru verse ilkyari 0-0 bitecekti de gene kurtamayacaktik ikinci yari seri kirmizilar baslayacakti
Su mac futbol konusmaktir iste besiktasin priblemi adamin cikardiginkadronun normal sartlar altinda ne verecegini goremedik
Belki nejip iki top daha calacak 2 pas arasi yapip eksik yakalatacakti gsyi
Adam tertemiz topu caluyor kaleci ile karsiya karsiya kaliyorsun   faul osururyoe hakem
+1903

Çevrimdışı Liquidator

güzel demiş

başkan ne dedi peki
masal anlamaya devam etti. Şimdi bizde MHK-ye gitsek ne olucak, 3 puan geri mi gelecek falan filan. Sinanda çok kibarlar şok beyefendiler böyle olmaz dedi. Her kes her şeyi biliyor görüyor bir bizim olmayan yönetim mışıl mışıl uyuyor :akuma:
Порой, даже о самом тёмном, остаются светлые воспоминания...