Herkeze Merhabalar!!!Bu gün itibariyle aranıza katıldım. Elbetteki sizler gibi bende Beşiktaş sevdalısıyım, vede sizler gibi Yeni Stadımızın heyecanını tüm kalbimle yaşıyorum. Yakın bir tarihte bu forumu keşfettim, Tabiki bu keşifte etken Vodafone Arena oldu. Müsadenizle Yeni Stadımızla ilgili bir kaç kelam etmek istiyorum. Öncelikle teşekürlerimi iletmek istediğim İnsanlar var; Başta Başkanımız Fikret Orman olmak üzerine Stadımızın İnşasında Emek sarfeden idarecilerimiz,memurlarımız,işçilerimiz,ve sayamadığım ilgili herkeze, an be an bilgi aktaran arkadaşlara şükranlarımı belirtmek isterim. Ama özel bir Parantez açmak istediğim bir kişi var o kişi Rahmetli Onursal Başkanımız Süleyman Seba! Nur içinde Yatsın, Mekanı Cennet olsun, En Büyük teşekkürü O hakkediyor. Onun sayesinde biz Dolmabahçe'de Yuvamızda Yeni Stadımızın heyecanını yaşıyoruz. 1999 yılında Yaptığı kiralama anlaşması sayesenide bugün Yeni stadımızın heyecanını Dolmabahçe'de yaşıyoruz. Hiç Lafı evirip, çevirmeyeceğim! stadımızın arazisinde gerçekten gözü olan insanlar vardı. Beşiktaş'ı küçültmek isteyen başta Ezeli Rakiplerimiz ve onların güdümündeki medya BEŞİKTAŞ DOLMABAHÇE'DEN GİTSİN BURASI SİT ALANI,BURADA STAT OLMAZ karapropagandasını yaptılar. Amaç Beşiktaş'ı semtinden koparmak, kulübün nefes borusunu tıkamaktı!! Çok Şükür Başaramadılar. Bu Kararlı duruşumuzdan dolayı Camiyamızı tebrik etmek istiyorum.
Bu girizgahtan sonra! Stadla ilgili bir kaç kelam etmek gerekirse! Benim gibi Tarih meraklısıysanız Bizans'ın en ünlü yapılarından İstanbul Hipodromunu mutlaka duymuşunuzdur. Ben yeni stadımızı İstanbul Hipodromuna benzetiyorum! Mimari olarak anımsattığı gibi Hipodromun Yanında Ayasofya ve Bizans sarayı olduğu gerçeğini gözönüne alırsak Bizim Stadımızın yanında Dolmabahçe sarayı ve Dolmabahçe camisinin varlığı benim benzetmemin haklı olduğunu gösteriyor. Açıkcası Beşiktaşımızın ve Ülkemizin sembol bir yapı kazandığını düşünüyorum. Saray benzetmeleri gerçekten çok doğru! Bilmeyen bir İnsana pekala burası için saray diyebilirsiniz, Opera Binası diyebirisiniz! Hakikaten çok güzel bir yapı. Aslında stadı yapmaktan daha önemlisi bundan sonra Bu stadı ilk günki gibi korumak. Burda hem Kulübümüze hemde Biz taraftarlara büyük iş düşüyor. STADIMIZI KORUYALIM ARKADAŞLAR! Stadın mimarisi son dönemlerde öne çıkan Neoklasik uslupta bir stad. Şu an Bunun Dünyadaki öncüleri olan bir kaç staddan birisi Bizim Stadımız Vodafone Arena! Stadımızla ilgili Eleştirebileceğim çok fazla bir şey yok. Yalnız naçizane önerilerim var. Önerilerim Eski Açık tarafındaki Kulelerimizle alakalı. Kulelerimiz abartısız anıt kaidesi gibi görünüyor. Yeni stadımızla birlikte görselik açısından ön plana çıktı. Eğer deniz tarafından bakıyorsanız Burasının Dolmabahçe stadının bir parçası, Bir Zafer takı zanedebilirsiniz. Bu Mümkün. Benim Önerim Görselliği dahada yukarı çıkaracağını düşünerek, Burayı ciddi anlamda bir anıt statüsü kazandıracağına emin olduğum; Kulelerin üzerine Kartal heykellerinin konulmasını (Görsel ve Sanatsal anlamda üst düzey bir çalışma olması kaydıyla) öneriyorum. Muhtemelen bu öneriler bu platformda veya başka platformlarda yapılmıştır (bir kaç tane örnek gördüm). Naçizane bu benim beklentim. Birde yine kulelerle ilgi; malum stadımız yıkıldıktan sonra, Kulelerin tribünlerle bağlantı yerlerinde izler kaldı. Bu izlerle ilgi takip ettiğim kadarıyla kötü yorumlar okudum. Acaba diyorumki bu izler kalsa daha mı iyi olur. Neden diyecekseniz! Bu izler eski stadımızı hatırlatacak tek görsel. İnönü stadının görsel olarak hangi seviyede olduğunu hatırlatıyor. İnönü stadını hiç görmemiş,Kardeşlerimiz, Çocuklarımız olacak. Onlara İnönü stadını anlatırken bu tribün izleri çok yardımcı olur. Dahası kötü bir görüntüsüde yok (Benim fikrim). Son söylediğimin sizin nazarınızda dikkate alınmasını isterim açıkcası! Sözlerime burda son verirken tekrardan cümleten Merhaba der. Beşiktaşım için Vodafone Arena'nın hayırlı olmasını ve nice nice burada zaferleri ALLAH'tan bize nasip etmesini temeni ederim.
Merak edenler için İstanbul Hipodromu!!