Dün ilk defa stada girme şansım oldu.
Öncelikle herkesin söylediğini tekrar gibi olacak ama bin kere söylense yetmez; açık tribünden içeri girip aşağı bakınca hiç bir stadyumda olmayan bir ambiyans buluyorsunuz karşınızda. İngiltere, İspanya dahil çok güzel statlar gezdim ama böylesi ihtişamı bir old Trafford bir de Santiago Barnebeu'da hissetmiştim.
İçeride her şey çok iyi durumda. Şöyle söyleyeyim, bu memlekette çok maça gittim, geçen sene gittiğimiz Ankara Yenişehir Stadı'nda olduğu kadar işler bitmiş. Orada da bilenler bilir, toz toprak içinde debelenip içeri gidiyorduk. "Bitti" denilen pek çok stada göre daha iyi durumda gördüm stadı.
Ancak dışarıda ciddi bir kaos var. Bugünden itibaren geceli gündüzlü çalışmayla ancak bir yere gelebilir.
Benim stada gitme sebebim dün bazı arkadaşların fotoğrafını koyduğu ayırıcılara takılan pleksilerdi. Stadı ne kadar beğendiysem pleksileri o kadar beğenmedim. Rezalet olmuş. Biz yazılı olarak şikayetimizi verdik. Bu sezondan ziyade önümüzdeki sezona yetişeceğini düşünüyoruz. TOKİ Arena'da da benzer durumlar yaşanmış ve sonrasında düzeltilmişti.
Bunların ötesinde stadyumda bir Emirates havası aldım ve beni çok mutlu etti. Gerçekten o kalitede bir yapı olmuş.
Bir kötü not, tıpkı İnönü'de olduğu gibi kapalının önüne demirleri yığmaya devam ediyorlar maalesef, ilk kontrol noktası için. Epey çirkin olmuş.
İçeri girince bin foto çekerim diyordum ama sadece pleksi ve selfie çekmişim. Yeni bir şey yok o yüzden yollamıyorum. Kapalı'daki arkadaşları çok kıskandığımı söyleyeyim. Her yer çok iyi ama kapalının açısı bu stadı gerçek bir cehenneme çevirecek kadar güzel..