abiler bu güvenlik kameralarının kullanıldığı sistemlerle alakalı birkaç sorum olacaktı. bilen varsa beri gelsin, gece gece kafama takıldı iki saattir bu işin planını oluşturmaya çalışıyorum kafamda

madem bu kadar para harcanıp böyle kapsamlı bir sistem kuruldu, sadece güvenlik kameralarıyla ilgilenen çalışan sayısını arttırıp güvenliği maksimuma çıkarabilme şansımız var mı?
atıyorum en basiti toplu küfürden alınan para cezaları da kesinleşince; yönetim pfdk'ya dese ki "neden dolayı bana bu cezayı verdiniz?". herhalde onların da verecek bir cevabı vardır. varsayalım 55-60 arası, 421. ve 422. bloklarda küfür vardı o yüzden ceza almış olalım. on kişi birkaç gün uğraşsa o dakikalarda o bloklarda küfür edenleri tek tek saptayıp verilen cezaya ortak etse nasıl olur? saptadığı kişilere kulüp bir yazı gönderse, "küfür edenlere şu kadar ceza var. ben kulüp olarak küfrü engellemediğim için cezanın üçte birini ödeyeceğim, kalanı da küfre katılan yüz kişiye böldüm payınıza düşen bu, ödemeniz için kulübümüze bekleriz." dese nasıl olur?
ya da işte ceza geldi bir tribün kapandı. cezalı kombineleri kulüp satışa çıkarsa, boş yere ceza yemiş taraftara "ya sen de haksız yere maça gelemedin ama ben senin kombinendeki bu maçı satayım, buyur bu maç için bilet parasının bir kısmını da sana veriyorum. paranı gel kulüpten al" dese. ola ki biletlerin hepsi satılmadı ve kulüp bu işten umduğu geliri bulamadı ve zarara uğradı, o zaman da cezaya sebep olan kişiler saptanıp "bizi şu maçta gelir kaybına uğrattınız bu da kaybımızın size yansıyan kısmı, ödemeniz için kulübümüze buyrun." dese.
tribünde kavga eden, huzursuzluk çıkaran kişiyi iki defa uyarsa, üçüncü defa aynı kişi bunu yaptığında kombinesi iptal olsa. bunu da inkara yer bırakmayacak şekilde görüntülerle desteklese, "gel kulübe, sana kombinendeki izlemediğin kısmın parasını geri verelim" dese nasıl olur?
*kombine satış sözleşmesini bilmiyorum ama kombine iptalinde para iadesi olur diye şey ettim bu kısmı.
madem girdik e-bilet işine, passo belasını sardılar başımıza. e bu sistemin kurarken vaat ettiklerini tff kendi de yapamıyor, bildiğin birkaç kişiden dolayı bütün taraftar bu işten zararlı çıkıyor. kulüp işletsin bari bu sistemi. hem ne hakkı yenenler mağdur olur, ne kulüp zararlı çıkar; hem de birkaç defa bu şekilde bir durum olduğunda taraftarın içindeki çürükler kendine çeki düzen verir.
yazıyı çok uzattım ve işi iyice person of interest'e bağladım farkındayım ama güvenlik başkanın övündüğü kadar varsa nimetlerinden yararlanılmalı bence bu işin. on değil yirmi kişi, yirmi değil elli kişi maç sırasında sırf kameralarla ilgilensin gerekirse. kulübün cezalara vereceği paraları bu ekibin ücretlerine aktarırlarsa nasıl olsa karşılar, hem de birkaç kişi daha ekmeğini kazanmış olur bu bahaneyle.
gece gece bu uzun yazıyla sizi muhattap ettiğim için kusura bakmayın

edit: amma çok kulübe gel demişim. kulüp böyle işlerde taraftarı kulüp binasına çağırır mı bilemedim ama idare edin artık asıl konu o değil