Ya ben kendimi düzgün kelimlerle anlatamadım yada sana aktaramadım. Yanlış anlama yorumuna saygı duyuyorum tabiki.
Bak mesela hakan peker ateşini yolla bana bizle özdeşleşti dimi. Bunu alıp fb gs veya başka bir tribünün kullanması özentilik olur. Çocuklar inanın da yaptıkları gibi. Ama ecstasy of gold'un özdeşleştiği bir taraftar kitlesi olmadığı için bunun kullanımı özentiliğe girmez. Bunu metallica gibi her türden müzik dinleyicisine hitap eden bir grubun kullanması da beşiktaş stadında kullandığında özentilikle bağdaştırıcı bir unsuru yoktur. Çünkü bunlar taraftar kitleleri gibi rekabete açık ve rakipleri olan oluşumlar değillerdir. Metallica dinleyen bir adam bilimum başka grupları da dinleyebilir. Ama beşiktaşı tutan bir taraftar başka takımı tutamaz tabiki.
Yani taklit ve özentilik bundan ibarettir.
Ennio morricone konusuna gelirsek bu parça tanınmışlığını ve şöhretini metallicaya değil sergio leonenin çekip yönettiği spaghetti western üçlemesinin en tanınmış filmi olan the good the bad the ugly filmine borçludur.
Biz sadece görüşlerimizi bildiyoruz tabiki. Stadda çalacak müzik ne olursa olsun yine aynı şekilde desteğimizi vereceğiz takıma. O ayrı ancak evrensel bir parça kullanımı hem baskı unsurunu hem de stad açılışında yabancı forum ve medyada ses getirecek bir ayrıntı haline gelebilir.
Haydi kalk ayağa baskıdan ziyade duygusal yönü fazla. Yoksa bir beşiktaşlı olarak beni rahatsız eden hiçbir tarafı yok. Ancak açılış müziği sadece beşiktaşa değil rakibe de yönelik olmalı düşüncesindeyim. Burada ecstasy of gold dışında onlarca parça örnek gösterildi onlardan birisi de pek tabi olabilir. Hatta baskıdan ziyade gaza getirme ön planda tutulup lotr serisi içerisinden charge of the rohirrim soundtrack'i de seçilebilir. Karar mercii bunun son sözünü söyleyecek tabiki.
Çelişkiye düşmediğimi anlatabilmişimdir umarım. Yoksa resul balay ile sahaya çıkalım ne farkeder.
Tek demek istediğim baskı konusunda ecstasy of gold gerçekten muadillerine kıyasla çok daha fazla etkiye sahip. O yüzden ben şahsi oyumu kendisinden yana kullanıyorum.
edit :
@Ayberk sana cevap olacaktı hocam, kusura bakma.