Yeni stat 1 sene kadar karışıklıklara yol açacaktır burada Fikret Orman'ın tutumu çok ama çok önemli. Bu işi bitirirse asıl gerçekten efsane o zaman olur.
Çarşı artık Beşiktaş taraftarı için bir kimlik 500-1000 kişilik bir grup değil. Ancak Demirören döneminde fazlasıyla kulübü kemiren, kavga çıkaran grup mutlaka ama mutlaka izole edilmeli.
Adam arkasını dönüyor maça ve bağırmıyorsun diye bağırsana buraya maç izlemeye mi geldin diyor? Ulan stattayım niye gelinir stada tabi ki izlemeye geldim.
Arkanı dön lay lay lom yap gerektiği yerde hakeme baskı uygulayama adam döv bedava bilet sat sonuç? İnönü'deki galibiyet yüzdesi %51. İnönü'den çıktık son 3 yıldır %65'e yükseldi bunlar tesadüf değil.
Kesinlikle katılıyorum. Çarşı, özellikle YD dönemiyle birlikte takıma olumlu katkı anlamında inanılmaz düşüşe geçmişti. Bunu söyleyen insanlara Çarşı üyesi yahut Çarşı sempatizanı kimseler karşı çıkıyor ama gerçek bu.
Çarşı, geçtiğimiz yıllarda iyice kibirlenip kendini Beşiktaş'ın üstünde görmeye başlamıştı. En çok takdir ettiğimiz ve övdüğümüz sosyal sorumluluk eylemleri bile bir noktadan sonra kendi reklâmlarını yaptıkları bir alana dönüştü.
Ha, şahsen uzun zamandır kendilerine sempati duymasam da tribünde elbette Çarşı'nın olmasını isterim. Fakat Çarşı'nın günümüz şartlarına adapte olması şartıyla. Eğer hakikaten Beşiktaş'ın istikbâlini düşünüyorlarsa, onlar da her birey ve her taraftar grubu gibi Beşiktaş deryasında ufacık bir damla olduklarını kabul ederek gelmeliler stada. Büyüklenip Beşiktaş'ı tek başlarına sahiplenmek yanlışına düşmemeliler. Zaten artık böyle bir ortam da bulamazlar. Vodafone Arena açıldıktan sonra her şey eski tas eski hamam devam edecek sanıyorlarsa yanılırlar.
Statsız geçirdiğimiz şu son 3 sene bizim için eğriyi doğruyu gördüğümüz, dostu düşmanı ayırdığımız, karşılıksız sevenle rant bekleyeni tanıdığımız bir nevi aydınlanma öncesi geçiş dönemi işlevini gördü. Bunu doğrudan Çarşı'ya yönelik söylemiyorum.
Bu saatten sonra Beşiktaş'ı önceliği Beşiktaş olmayanların eline terk etmeyiz. Taraftar olsun, yönetici olsun fark etmez. Çok kötü zamanlar geçirdik çünkü. Hakikaten büyük badireler atlattık. 2003-2004 sezonundan beri tanıklık ettiğimiz, yaşadığımız onca şey bir stadyum açılışıyla unutulmamalı. Tersine daha da sağlam bir biçimde hafızalarımıza kazınmalı.