Şu yorum hakkında ne düşüyorsunuz merak ediyorum

Keske bu adami bulsaniz bana sabaha kadar tartissam hazir dersim gecken. Kendisi burayi okuyor mu bilmiyorum ama catiyi falan begenir begenmez zorla begendirecek halim yok ama simetri konusunda konusmak lazim.
Oncelikle simetrik olan guzel olacak diye bisey yok hatta kusursuz simetri sanatta kusur olarak kabul edilir. Mesela en basitinden ornek vereyim bu arkadas gitsin aynaya baksin burnu mutlaka bir tarafa dogru yamuktur her insanin ki yamuktur bir tarafa dogru az da olsa cok da olsa. veya iki gozun birbirine tam olarak esit degildir ciddi aynaya gitsin baksin bir tanesi mutlaka daha buyuktur. kaslardan, saclarina, biyiklardan, sakallara ve vucudun birbirine karsilikli gelen her yerinde mutlaka birbirlerine benzemezlikler bu da o adami yaratilis acisindan asil ve ozgun kilar. peki bunun nedeni ne ?
Dunya uzerinde milyarlarca insan yasamis tek yumurta ikizleri dahil her insanin yuz sekli birbirinden farkli ve ozgun. bunun sebebi bu arkadasin simetriyi kusursuz saymasinin tam aksine antisimetrinin kusursuz olmasi. Hepimizin yuz sekli birbirinden ancak bu sekilde farkli kilinabilirdi. Muhendislikte ve mimarliktada var bu. bu tarz planlanmis anti simetrik fakat duzenli yapilan yapilar essiz olurlar. Emin olun vodafone arena'nin en cok anti simetrik sekilde dizilmis kolonlari akilda kalacaktir.
her seyi simetrik bir sekilde yapilmis bir yapiyi insan beyni kabullenemez ve bir sure sonra kafasini cevirir, cunku doganin kendisinde boyle bir yaratilis soz konusu degil. siz bir agaca yorulmadan saatlerce bakabilirken ama siradan bir gokdelene en fazla 5 dakika bakabilirsiniz beyniniz daha fazla bakmayi kabullenemez bunun sebebi doga icinde kaos sisteminde bulunan fraktal yapilardir. yani kusursuz olan tekrarlanan planlanmis bu arkadasa gore kusur olan anti simetrik yapilardir.
Bu mesaji bu arkadasa iletin bir sekilde.