Arkadaşlar günaydın.
Arkadaşımıza cevap yazmak istemiyorum sadece bu konuda kulübün nasıl bir stratejisi olduğunu yazıyorum. Artık futbol seyircisi sadece forma olarak ve maça giderek takımlarına destek olmuyorlar. Futbol endüstrisi artık çok daha büyüdü ortada devasa yayın hakları gelirleri var.
Siz eğer kulübüzün borç batagından çıkmasını istiyorsanız daha çok gelir elde etmelisiniz. taraftara takımlarını destekleyebılecekleri ve onlarında hoşlarına gidebilecek çözümlerle gelmelisiniz. Fikret Orman en başından beri bu borçları küçülerek değil büyüyerek ödememiz lazım dedi. Çok da doğru söyledi. Küçülerek de ödeyebilirdık ama o zaman sportif anlamda başarı bulmamız çok zorlaşırdı.
Burası stat başlığı ben sadece işin stat yönüyle alakalı yapılabilecek extra gelir kalemlerini veya potansiyel gelir kalemlerini yazdım.Bunlar sadece benim fikrim de değil ilk başlıktan beri abilerimiz kardeşlerimiz bu tarz fikirlerle geliyordu zaten.
Kabataş-Taksım arası gerçekten turist kaynıyor. Belki şuan ki durum sıkıntılı olabilir ama yinede oradaki potansiyel çok büyük. Ücretli stat turları emin olun ciddi gelir kalemi olur. Hiç turist olmasa binlerce taraftar var stadı görmek gezmek isteyen.
Bunun yanında ayda 1-2 defa taraftara açık yapılacak antrenmanlar hem takımın semti görmesi için hem taraftar için hem kulübün extra gelir elde etmesi için biçilmiş bir kaftan. Yani ortada win win değil win win win var kaybeden kimse yok.
Konser gelirlerine yazın açılış yaparken ki gelirlere ise hiç girmiyorum bile.
Biraz uzadığının farkındayım. Beşiktaş bizim herşeyimiz eğer dünya markası olmak istiyorsak bu tarz fikirler çıkarmamız lazım veya en azından bu tarz fikirleri taraftar olarak desteklememız gerekiyor.
Saygılar.