Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (8) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5495046 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı sallapati

hollanda dan gelmiyo muydu ben mi yanlış hatırlıyorum  :alala:
slovenya diye de söylenti vardı.. heralde kuzey italyadan geliyor  :D

Çevrimdışı tangaz

hollanda dan gelmiyo muydu ben mi yanlış hatırlıyorum  :alala:

bende slovakyadan gelir die tahminediyordum
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı sallapati

İstanbul trafiği birbirine girecek.. 27 tır  :D :D

Çevrimdışı tangaz

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı sfr03

Stad konusunda dediği şeylerin %99 hikaye çıkıyor.

Stad müdürü çimlerin Hollanda´dan getireleceğini söylemişti.

Ben pek inanmıyorum bu kişiye ama bende haftaya gelecegini dusunuyorum ama Hollandadan:)

Çevrimdışı tangaz

fazla değil mi 27 tır, 4-4,5cm kalınlıkta olduğunu düşünürsek? acaba çimleri canlı tutabilmek için özel ekipmanları olduğundan dolayı depolama hacimleri mi dar @sallapati

kalınlık 9-10 cm düzeyinde benzer videolarda görmüştüm

Çevrimdışı Pikselli

fazla değil mi 27 tır, 4-4,5cm kalınlıkta olduğunu düşünürsek? acaba çimleri canlı tutabilmek için özel ekipmanları olduğundan dolayı depolama hacimleri mi dar @sallapati
Genelde özel soğutma sistemli tırlar oluyo. Ama 27 bana da çok geldi düğün konvoyu gibi :) Edirneye karşılamaya mı gitsek :D
La Vittoria Sarà Nostra

Çevrimdışı raichu

slovenya diye de söylenti vardı.. heralde kuzey italyadan geliyor  :D
gelsin de artık nerden gelirse gelsin  :evillol:

Çevrimdışı tangaz

attığı tweette 4-4,5 cm diyor ya :) benide şaşırttı ama 9-10 cm olsada çok abi 27 tır

bilmiyorum ama seyrettiğim videoda 10 cm rahat vardı hatta uzman bir karış kadar bir kütleyi muhabire verdi elinle dağıtmayı dene dedi muhabir dağıtamamıştı...

Çevrimdışı Eren Özdemir

O zaman yarın sarı kumu görücez büyük ihtimal. Zaten ilk basamak bir yüzey katı atılır üzerine borular döşenir sonra diğeri atılır.
İlk kat kolay olur engel yok. Ama borular bile en az 2-3 gün(bence daha fazla) sürse 1er gün ancak salıya yetişiyor.
Çimi getirip bekleteceklerini de zannetmiyorum. Sanki haber biraz sıkıntılı gibi.

27 tır çok değil mi denmiş, çimin ağırlığı, tırların büyüklüğü-hacmi, çimin kalınlığı gibi şeyler etkiler ama 27ye ne kadar sığar
bilemedim doğrusu

Çevrimdışı sallapati

sanmıyorum.. ekipmanlar burdadır.. ama belki çok fazla istif yapamıyorlardır bir tıra.. hava boşluğu bırakıyorlardır

Çevrimdışı GörkemGörkem

attığı tweette 4-4,5 cm diyor ya :) benide şaşırttı ama 9-10 cm olsada çok abi 27 tır

Nusret o rulolardan birini actıkları zaman boyutunu gör ondan sonra diceksinki 27 tır cok az kalmıs.  :tabe:

Çevrimdışı GörkemGörkem

İtalyadaki zeminleride pek sevmem cok soluk ve cansız gelir bana insallah söyle bir zemin getirmezler  :evillol:

Çevrimdışı tangaz

abi o özel çim altındaki kumun içindede hibrit var, bizim için yapacakları daha ince bi tabaka olacak, dur ben bi örnek bulayım

hayır Nusretcim kalınlık 10 cm idi diyorum sana hibrit olması için 20 cm olması lazım 2 cm.si çim 18 cm.si kök şeklinde olurdu. benim gördüğüm video da kalınlık  cm kadardı.

Çevrimdışı Sergen Nalcakar

italyan çim firmalarını bi araştıralım arkadaşlar, bakalım kim yapıyor bu işi.

Farklı bir şirket bence olmaz hocam Sis'in İtalya'da tarlası vardır diye düşünüyorum

Çevrimdışı tangaz

! No longer available   32.dakikdan sonra, bu video değil mi abi @tangaz

:ok: evet işte bu video, bunda da fiber lifler toprak içindeymiş hibritin bir türeviymiş  :D

Çevrimdışı sallapati

adamların belli ülkelerde arazileri vardır.. İtalya slovenya hollanda vs... iklime uygun olarak uygun çimi seçiyorlardır... demek ki İtalya çimi daha uygun bizim iklime

Çevrimdışı tangaz

salı günü çimleri sermeye başlasalar c.tesi oynayamazmıyız yaa ?

19.03.2016  :icool:

Çevrimdışı Necmi

@Necmi abi bizim sezonluk kart çıkmıyor işte.  Galatasaray in falankinde çıkıyor bizimkinde çıkmıyor :/

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

elektrikler kesildi cevap veremedim :)
denedim bende çıkıyor yanlız passo.com.tr ye giriyorsun değilmi @beşiktaşk

Çevrimdışı gastrula

Çok kabaca hesap yaparsak: sahanın alanı 70x105 = 7350m^2, tır başına 7350/27=272m^2 lik çim düşer. @tangaz abinin dediği gibi 10 cm yükseklik varsayarsak tır başına yaklaşık 27 m^3 çim hacmi düşüyor. Tabi bu hacim sıfır boşluk kabul edersek.
Şurada yazdığına göre [1] bir tenteli tırın hacmi 79m^3 müş. Yani rulolara sarılı çimler toplamda tırın içinde %65lik bir boşluk bırakacak şekilde gelecek gibi gözüküyor.

Bunun yanında sanırım taşıma ağırlığı limiti de var.  Şurada [2] verilen en yüksek taşıma limiti 44 ton. Burada [3] yazana göre de toprağın metreküpünün ortalama ağırlığı 1700kg/m^3. Yani kamyon başına 27x1700=45900kg, yani yaklaşık 46 ton ağırlık düşecek gibi görünüyor ki, bu da 27 kamyonun mantıklı bir sayı olduğunu gösteriyor.

[1] http://www.solmaz.com.tr/manuel/tir_vagon_olculeri.html
[2] http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDocuments/KGMdocuments/Trafik/KanunYonetmelik/128MaddeDegisiklik.pdf
[3] http://www.insaathaberleri.net/haber/19908-1m3-toprak-kac-kg-eder.html

Çevrimdışı sallapati

italyanın kuzeyi hollanda dan 700-800 km daha yakın istanbula.. o da etkili olmuştur.. hızlı getirip sermek gerekiyor

Çevrimdışı tangaz

adamların belli ülkelerde arazileri vardır.. İtalya slovenya hollanda vs... iklime uygun olarak uygun çimi seçiyorlardır... demek ki İtalya çimi daha uygun bizim iklime

uygun iklimden ziyade hangi ülkede şuan yeteri olgunluk da yetişmişlik de çim olması ile alakalı seçilen ülke. dünyada bu işi yani spor tesisleri için serme çim üreten birkaç ülke var. hollanda slovakya slovenya en bilinenleri italyayı duymamıştım doğrusu

Çevrimdışı beşiktaşk

@Necmi abi ya sezonluk kart çıkıyor fakat koltuk seçme bölümü falan filan oralar gelmiyor. telden tabletten pcden her yerden denedim olmuyor artık yarın bjk plazaya gidicem