sen şimdi bunu mu anladın TFF açıklaması aynen devam edecek demek oluyor buyur @harund1k3
TFF'nin, bilet organizasyon ve seyircilerin müsabaka alanlarına giriş ve çıkışına ilişkin kontrolü ve denetimini yapmak ve bu amaçla merkezi kontrol sistemi oluşturulması yetkisini, TFF'nin, elektronik kart oluşturmak amacıyla alınan kişisel bilgilerin merkezi veri tabanında tutulması yetkisini, TFF'nin, Elektronik kart ve elektronik kart kapsamında satışı gerçekleştirebilecek biletlerin basım, satış ve dağıtımına ilişkin sistem üzerinden merkezi satışlar gerçekleştirilmesi yetkisini, sonuç olarak, TFF'nin, bu Kanun'la almış bulunduğu yetkilerini, üçüncü kişilere devredebileceğini, Federasyonun devir yetkisi olduğunu kabul etmiştir.
mahkeme 3. kişilere federasyonun devir yetkisi olduğunu kabul etmiştir. Bu kelime noktayı koymuş.
zaten Başkanda passo ile devam edeceğiz dedi. zaten şimdi hangi kulüp cebinden bir kaç milyon harcayıp
o sistemi kuracak iş sadece bilet satmak değilki esas sıkıntı arkadaki sistem ve şu anda bu passonun malı ve tüm stadlarda kurulu
hiç bir şey olmasa passo ya der benimle anlaş yada sistemi hemen kapatırım ve sezon sonuna kadar hiç bir kulüp stada bir kişi bile sokamaz
o sistem o kadar kolay yapılmıyor. Birde passo yla yapılan anlaşmalar ve alınan paralar var. hangi kulüp
çıkartıp bu parayı geri verebilecek bu iş bitti artık aynen bütün kulüpler yola devam eder. Bu canlı yayın havuz anlaşmasından
hukuki olarak farklı bir şey değil yani hayal kurmayın baştada söyledim anayasa mahkemesinin aldığı karar tamamen aldatmaca
sistem aynen devam edecektir. Al işte TFF anayasa mahkemesinin kararına tamamen karşı bir şekilde işi kitabına uydurdu.
Zaten e-bilete onay verdikten sonra anayasa mahkemesinin başka bir zorlayıcı kararı olamaz önemli nokta e biletti.
diğeri kulüplerin ve federasyonun alacağı bir karardır. Ticari bir sorundur anayasa mahkemesini ilgilendirmez yani ne tff ye nede kulübe
sen bununla neden anlaştın deme hakkı yok onun görev tanımının dışında Anayasa mahkemesinin bakacağı tek husus e biletle
tc vatandaşlarının fişlenmesi olayıydı ondada hukuğa aykırı bir durum göremedim dedi zaten konu hukuksal anlamda kapandı
artık passo takır takır satar ve itiraz edecek hukuk yollarıda kapandı.
Resmi gazetede yayinlanan karara tekrar baktim tam olarak net bir sonuc cikarmak kolay degil. taraftar-der passolig kalkti e bilet devam ediyor derken tff ikisi de devam ediyor diyor. Taraftarin suanda buyuk olcude karsi ciktigi ve sonuna kadar da bana gore hakli oldugu durum sadece aktif bank yoluyla passolig kartinin alinmasi. her ne kadar aktifbank biz bu aldigimiz paranin bir kismini kuluplere veriyoruz dese de bu tatmi edici degil. Bu son yillarda ulkenin basina coken taseron sistemi gibi bisey. yani ortada bir is var karsilikli iki taraf arasinda bir sekilde 3. bir taraf bu isin yapilmasiyla alakali araya sokuluyor ve o is ancak bu ucuncu kurum araciligiyla gerceklestiriliyor. ve o kurum kazanc sagliyor. Taseron altinda calisanlar bu dedigimi cok iyi bilir. Aktifbank tam olarak bu rolu oynuyor. Benim buyuk olcude karsi oldugum tarafi bu konunun.
cesitli cozumler getirilebilir mesela isteyen istedigi banka araciligiyla bu karti cikartsin denebilir. ikinci bir olay tamam yine sistemleri tff kursun yine e bilet olsun ama e bileti kulup kendisi cikartsin. farkli cozumler dusunulebilir elbette.
simdi basir bir hesap yapmak gerekirse ortalama suanda 1.4 milyondan fazla passolig satisi gerceklesmis ve bu giderek artmakta. bu passolig kartin yenileme ucreti 15 lira olurken 7 lirasi kuluplere 8 lirasi aktifbanka gidiyor. bu da yaklasik 11.2 milyon lira aktif bankin bu isten gelir elde etmesi demek. 3 buyukler de ucret 25 lira ve yine ayni sekilde 7 lira aktifbanka aliniyor gerisi kuluplere gelir olarak kaliyor. mesela besiktas bu isten yaklasik 3 milyon lira kazanmis. suanda aktif olarak passolig karta sahip 200 000 taraftar oldugunu varsayiyorum. ayni sekilde sirf bu para passolige gidiyor diye karsi cikan en az 80 000 taraftar daha var. yine ayni sekilde e bilet sistemi olsun fakat bu sefer arada araci kurum olmasin ve kart yenileme ucreti yine 25 lira olsun. besiktasin bu isten elde edecegi yillik gelir minumum 7 milyon lira olur. bunun 2-3 milyonu sistemlerin kurulmasi, maliyetlere gitse. ikinci sene sadece 1 milyon isletme bedellerine odenir. ilk sene en az 4 milyon ikinci senede en az 6 milyon lira gelir elde edinir. kimseye muhtac olmadan.