Şimdi bağlanmaması konusunda haklı olabilirsin abi. Ben yine de halka tamamlanınca gerek kalmayacak diye düşünüyorum. Çünkü içe doğru devrilme şansı kalmayacak. Dışa devrilmesi için de arkaya doğru bir kuvvet uygulanması gerek. Öyle bir kuvvet de yok gibi şimdilik. Gerçi ikinci sıra borular biraz artırmıştır gerilimi ama devrilme için yeterli değil bence.
Sonuç olarak dediklerin de mantıksız gelmemekle birlikte belki de başka bir iş çıkmasın istediğimdendir bağlama olmasın be abi. Halka bitince kaldıralım işte.
o borular on metre boyunda ve çok ağır parçalar öyle 4-5 tane vidayla öyle paralel durmazlar
altlarındaki destek iskelesinden kurtuldukları an ya vidaları keser yada bağlantı yerlerinden bükülür aşağıya doğru yatarlar.
yani orda onların boşlukta havada kalması pek fizik kurallarına uygun değil devrilmeseler bile hiç kimse orda cıvatalara güvenipte
onları askıda bırakmaz bıraksalar zaten şimdi bırakırlardı altlarına iskele kurmazlardı diye düşünüyorum. orda risk var ve halatlar gerilirken
öyle bir risk alınmaz
@denilanz unutma bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür ve ordaki zayıf halkada cıvatalar