Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6007439 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı denilanz

şu an bağlayamazlar halatlar gevşek bağlarsan aşağı doğru kayma yapar riskli olur s.jacklar bağlanır halatların
boşlukları alınır ondan sonra bağlanır sanırım benim mantığım öyle söylüyor.
Şimdi bağlanmaması konusunda haklı olabilirsin abi. Ben yine de halka tamamlanınca gerek kalmayacak diye düşünüyorum. Çünkü içe doğru devrilme şansı kalmayacak. Dışa devrilmesi için de arkaya doğru bir kuvvet uygulanması gerek. Öyle bir kuvvet de yok gibi şimdilik. Gerçi ikinci sıra borular biraz artırmıştır gerilimi ama devrilme için yeterli değil bence.

Sonuç olarak dediklerin de mantıksız gelmemekle birlikte belki de başka bir iş çıkmasın istediğimdendir bağlama olmasın be abi. Halka bitince kaldıralım işte.

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi onu hep izliyoruz tivibu gelse de  :sevinc :sevinc
:alala: hadi canım izlesen maç yazını yazardın :D
bence izlememişsin @Yakup

Çevrimiçi Necmi

Şimdi bağlanmaması konusunda haklı olabilirsin abi. Ben yine de halka tamamlanınca gerek kalmayacak diye düşünüyorum. Çünkü içe doğru devrilme şansı kalmayacak. Dışa devrilmesi için de arkaya doğru bir kuvvet uygulanması gerek. Öyle bir kuvvet de yok gibi şimdilik. Gerçi ikinci sıra borular biraz artırmıştır gerilimi ama devrilme için yeterli değil bence.

Sonuç olarak dediklerin de mantıksız gelmemekle birlikte belki de başka bir iş çıkmasın istediğimdendir bağlama olmasın be abi. Halka bitince kaldıralım işte.
o borular on metre boyunda ve çok ağır parçalar öyle 4-5 tane vidayla öyle paralel durmazlar
altlarındaki destek iskelesinden kurtuldukları an ya vidaları keser yada bağlantı yerlerinden bükülür aşağıya doğru yatarlar.
yani orda onların boşlukta havada kalması pek fizik kurallarına uygun değil devrilmeseler bile hiç kimse orda cıvatalara güvenipte
onları askıda bırakmaz bıraksalar zaten şimdi bırakırlardı altlarına iskele kurmazlardı diye düşünüyorum. orda risk var ve halatlar gerilirken
öyle bir risk alınmaz @denilanz  unutma bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür ve ordaki zayıf halkada cıvatalar

Çevrimdışı Ferhat Türk

Vodafone arena resimlerine bakarken aklıma geldi de; feda,gururlan tişörtleri falan yapıldı sabret diye tişört çıkartıp üst bölgeye veya arka kısma vodafone arena'nın bitmiş resimlerinden birini koyup satışa sunsak nasıl olur?
Beşiktaş'ım sevmişiz seni...

Çevrimdışı osman1903

eğer arkadaki ayakları alttaki halatlara sabitlemezlerse nasıl devrildiğini görme ihtimalin var Coşkun abi :D
bende bunu merak ediyordum teşekkürler @Necmi abi

Çevrimdışı osman1903

@Necmi abi bu şekilde halata bağlanacak bir parça olmaz gibi geliyor bana çünkü halat ilk gerildiğinde o demirle o bağlantı noktası arası 1 metre ise en tepeye kalktığında bu mesafe artacaktır çatı kalktıkça bu mesafe değişecektir sürekli mesela 1.5 metreye çıkar bu da bu sabit boylu parçanın kırılmasına sebep olur

Çevrimdışı ALBATROS

umarım çatıcılar o beyaz borulardan cambazlık yapmalarını beklemiyorlardır korkuyorum valla  :bandit:

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi bu şekilde halata bağlanacak bir parça olmaz gibi geliyor bana çünkü halat ilk gerildiğinde o demirle o bağlantı noktası arası 1 metre ise en tepeye kalktığında bu mesafe artacaktır çatı kalktıkça bu mesafe değişecektir sürekli mesela 1.5 metreye çıkar bu da bu sabit boylu parçanın kırılmasına sebep olur
iyide onlar kaynaklı sabit parça değilki hiç neden onların sabit kaynaklı olarak yapılmadığını bir düşünün çünkü yapılsaydı montajı çok daha hızlı olurdu
mafsallı yapmalarının nedeni haraket etmesi için bunlar biraz açısı bozularak yukarı doğru kalkık durur sonra halat gerilip düzlem haline gelirken onlarda yavaş yavaş toplar kendini zaten çatı salınıp yapacak haraketli bir çatı onlar esnemeyecek kadar sabit olsa kırılırlar.

Çevrimiçi Necmi

umarım çatıcılar o beyaz borulardan cambazlık yapmalarını beklemiyorlardır korkuyorum valla  :bandit:
halatların hizasında ağ gerilecek  :D merak etme en riski düşük zamanı o zaman olacak esas
yukarıda demirler bağlandığında risk var o zaman emekçiler sürekli vinçe bağlı sepette duracaklar emin ol o sepette durmak
bile başlı başına adrenalin içeriyor.

Çevrimdışı osman1903

iyide onlar kaynaklı sabit parça değilki hiç neden onların sabit kaynaklı olarak yapılmadığını bir düşünün çünkü yapılsaydı montajı çok daha hızlı olurdu
mafsallı yapmalarının nedeni haraket etmesi için bunlar biraz açısı bozularak yukarı doğru kalkık durur sonra halat gerilip düzlem haline gelirken onlarda yavaş yavaş toplar kendini zaten çatı salınıp yapacak haraketli bir çatı onlar esnemeyecek kadar sabit olsa kırılırlar.
dediğin gibi bi parça o boruların devrilmesini kesinlikle önler abi sevindim şimdi

Çevrimdışı Deniz

İş güvenlik önlemlerini çok begendim.
Şu an inşaat sektörü içinde türkiyede parmaka gösterilecek birkaç şantiyeden biri olduğunu düşünüyorum.
Emeği geçenleri tebrik ediyorum  :claps:
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Sedat_BJK

İş güvenlik önlemlerini çok begendim.
Şu an inşaat sektörü içinde türkiyede parmaka gösterilecek birkaç şantiyeden biri olduğunu düşünüyorum.
Emeği geçenleri tebrik ediyorum  :claps:
Teveccuhunuz efenim. Ne demek..:)

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı Deniz

Teveccuhunuz efenim. Ne demek..:)

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
:D
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Erhan

Çatı halat-kare kiriş dikey destek direkleri konteynerın orada yığılı galiba :alala:

Çevrimdışı can1903

statta kola dağıtacaklar mı :o_o:
Acilen Ruffles ile sponsorluk imzalayalım o zaman. Cips+Kola  :sevinc
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimiçi Necmi

Çatı halat-kare kiriş dikey destek direkleri konteynerın orada yığılı galiba :alala:
:tabe:

Çevrimdışı Türkay

Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı ozan m.

Canlı yayını özledim  :money:

hakikatten şimdi bir soğuk soğuk canlı yayın ne giderdi...  :tabe: :tabe: :tabe:

Çevrimdışı Türkay

Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Ferhat Türk

Günaydınlar. Bol bol strand jacker ve boruların montajının yapıldığı gün olsun. Allah işçilere güç kuvvet versin
Beşiktaş'ım sevmişiz seni...

Çevrimdışı Efe

projede bi tam gerdirilmemis bide tam gerdirilmis hali var benim anladigim bu dikine borularin en uzununu on taraf hareket etmesin diye takacaklar o borular uzun ve hareeketli halatlarin boslugu alindiktan sonra onlar takilacaktir zaten en fazla 2 gunlerini alr onlari takmak sonrada cati havalanir gibi gorunuyor tabi sadece benim tahminim belki hic bisey takmayacaklar
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı İhsan

Gunaydin Arkadaşlar.  1 hafta yurtdışındayım.
Döndüğümde yok eski açık kapanmayacak, yok ikinci halka devrilir, yok jackler takilmamis haberleri duymak istemiyorum. 😈
Tamamen çatının kalkmasına ve Fener maçına odaklanmış olmamiz lazım.
Şimdiden iyi bayramlar🐏🐮🐴
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı İhsan

Dikey ve çapraz bağlantılar sayesinde çatı saglam bir hale gelecektir. Tıpkı yatırılmış bir tekerlek gibi.
Kirmizi renkli destek olmadan arka çember tek başına duramaz. Halatlar gerdirilip takılır ve daha sonra cati kaldırılır herhalde.
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı zübeyir çakmakçı

Bence biz forumdakiler olarak bu iş bittikten sonra bir çatı firması kuralım buişlere atılalım. nede olsa bayağı tecrübe kazandık bu işlerde  :biggrinking: :biggrinking: :lol: :lol: :D

Çevrimdışı Efe

Bence biz forumdakiler olarak bu iş bittikten sonra bir çatı firması kuralım buişlere atılalım. nede olsa bayağı tecrübe kazandık bu işlerde  :biggrinking: :biggrinking: :lol: :lol: :D
uzun borulu enine kirisli kalin halatli mebrani şeffaf asma germe ucan kacak çati imalati :ishock:
Şampiyon Beşiktaş JK