Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6013482 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Efe

Tahmini böyle bişi çıkıcak ortaya.

3 adet halka oluşmuş oluyor.Birbirlerini desteklerse öne ya da arkaya yatmamaları lazım diye tahmin ediyorum.

Ama kaldırılırken vinç ve iskelelerle destek olunmalı bence

tahmini değil aynen öyle olacak  :D belki halatlarla bi yerlere tuttururlar  yada başka bi teknik vardır
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

ben 600 ton biliyorum @Efe
valla abi semerler ve uzun borular geldimi bence fazla olur ama tabi tam projede 600 gösteriyorsa bilemem boruların içleri boş belki ordan azalıyordur görüntüde baya çelik olacak ağırlıklarıda baya olacaktır 600 sede hiç yabana atılacak bi ağırlık değil açıkçası :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

valla abi semerler ve uzun borular geldimi bence fazla olur ama tabi tam projede 600 gösteriyorsa bilemem boruların içleri boş belki ordan azalıyordur görüntüde baya çelik olacak ağırlıklarıda baya olacaktır 600 sede hiç yabana atılacak bi ağırlık değil açıkçası :)
elbette boruların içi boş yoksa hem çok ağır olur hemde yükün altında bükülür.
borularda bir özellik vardır eğer iki ucunu kapatırsan içersine hava almazsa mukavemeti
dolu demirden çok daha fazla olur hem hafif hemde çok daha dayanıklı bir sonuç elde edersin
mesela halatları çapraz attılar ya karelerin içine oda dolu halden daha mukavemetlidir o nedenle
mesela demirden yapılmış demiryolu köprüleri zikzak demirler atılarak yapılır bu ağır yük ve şoklara dayansın
diye yapılır mesela düzce bolu gibi deprem bölgelerinde eski yapılmış binalarda duvarlarda çapraz atılmış ahşap
kirişler vardır iç kısmınıda pişmiş tuğla kaplarlar ahşap çapraz kirişler yapıyı depreme karşı inanılmaz dayanıklı yapar
düzce depreminde o yapılar çok eski olmasına ramen hep ayakta kaldı @Efe 

Çevrimdışı Efe

elbette boruların içi boş yoksa hem çok ağır olur hemde yükün altında bükülür.
borularda bir özellik vardır eğer iki ucunu kapatırsan içersine hava almazsa mukavemeti
dolu demirden çok daha fazla olur hem hafif hemde çok daha dayanıklı bir sonuç elde edersin
mesela halatları çapraz attılar ya karelerin içine oda dolu halden daha mukavemetlidir o nedenle
mesela demirden yapılmış demiryolu köprüleri zikzak demirler atılarak yapılır bu ağır yük ve şoklara dayansın
diye yapılır mesela düzce bolu gibi deprem bölgelerinde eski yapılmış binalarda duvarlarda çapraz atılmış ahşap
kirişler vardır iç kısmınıda pişmiş tuğla kaplarlar ahşap çapraz kirişler yapıyı depreme karşı inanılmaz dayanıklı yapar
düzce depreminde o yapılar çok eski olmasına ramen hep ayakta kaldı @Efe 
doğrudur abi bakalım bi kalksın havayada sağ salim asılı kalsın ondan sonrası kolay  şu işi ekim içinde bitirsek tam süper olacak kasım aralık çim işi olsun :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı mellfred

Doğumu bekler gibi çatının kaldırılmasını bekliyoruz

Çevrimdışı Erhan

Üstten tamamlanan parçaların görüntüsü(temsili)

Çevrimdışı Ferhat Türk

Üstten tamamlanan parçaların görüntüsü(temsili)

daha işimiz çok ya yeminle sabır taşı olsa çatlardı dayanamıyoruz artık
Beşiktaş'ım sevmişiz seni...

Çevrimdışı tguesbb

Herkesten özür dilerim pek ilgilenenedim bı sayfaylaa ama kısa bir soru sormak istiyorum sadece stadın ilk çıkış resmi bu bunun aynısı mı olacak çatı bakımından yoksa farklı mı ? Farklıysa asıl fotoyu görebilir miyim.

Çevrimdışı DaldanSarkanElma

Doğumu bekler gibi çatının kaldırılmasını bekliyoruz

Ben ikisini de bekliyorum  :evillol:

Günaydın Arena!
Bir haykırıştır siyahımız, çökünce üzerimize gecenin matemi, sarılırız beyazına sevdamızın.
 Bir duruştur, direniştir, aslolan hayattır, hayatta BEŞİKTAŞ…

Çevrimdışı SDemirsoy

Herkesten özür dilerim pek ilgilenenedim bı sayfaylaa ama kısa bir soru sormak istiyorum sadece stadın ilk çıkış resmi bu bunun aynısı mı olacak çatı bakımından yoksa farklı mı ? Farklıysa asıl fotoyu görebilir miyim.

estafurulullah..
çatı bu maketteki gibi bire bir olmayacak şeffaf bölüm iç halkada kalıyor diğer kısımlar mat olacak  @tguesbb

Çevrimiçi Koa_lAA

bree bi sıra daha bişiler takıyolar yerde... o kablolar okadar yükü nası çekcek yukarı çok ama çok merak etmekteyim.. umarım mühendisler sağlamdır yoksa sakata gelir o iş.. o kablolar yıpranır.. 50 yıl durcaklar orda.. sıkıntı :/

Çevrimdışı Ensar

Çatının o görsel ile alakası yok o kadar söyleyeyim sana , bitince ikisini yan yana koyarız ne kadar farklı olduğunu görürüz
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı SDemirsoy

bree bi sıra daha bişiler takıyolar yerde... o kablolar okadar yükü nası çekcek yukarı çok ama çok merak etmekteyim.. umarım mühendisler sağlamdır yoksa sakata gelir o iş.. o kablolar yıpranır.. 50 yıl durcaklar orda.. sıkıntı :/
boğaz içi köprüsü 1973 ten beri ayakta 43 sene olacak :D halatları daha yeni değişti

Çevrimiçi Koa_lAA

boğaz içi köprüsü 1973 ten beri ayakta 43 sene olacak :D halatları daha yeni değişti
sallanıyo diye bi dedikodu vardı :D

ne bilim o halatlar sorun yaşayabilir çatıyı kaldırırken veya yukardaki o bağlantı yerinin olduğu yer çekerken yamulur falan.. karadenizliyim aslen ama hiç anlamam inşaattan... neyse bakalım hele bi denesinler oluru varmı görecez artık..

Çevrimdışı KUMANOVALI

BJK

Shqiptari per fjalen ther edhe djalen / Arnavut verdiği söz için oğlunu da keser

http://www.alisverisreyonum.com
http://www.hpkartus.com
http://www.bilsabilgisayar.com.tr
https://www.avazilla.com

Çevrimdışı ZEKI

Çevrimdışı MUSTAFA_

Günaydın yüreği  Beşiktaş ile atanlar

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı attila_metu

bursa stadında kaldırışta heran gibi bi sıkıntı yaşanmadı onların çelik bölümde çok sıkıntıları oldu adamlar 1,5 senede anca çatı yaptılar asma germe çatı onlarda en basitiydi 3 ayda bitirdiler bizim ki tam bir bilmece açıkçası göre göre öğrendik asma germe çatılar basit şekilde 3 -4 ayda bitiyor kaldırışları dahil sonra semer ve mebran kaplamaya geçiyorlar bizde acayip bi çelik eleman montajı oldu oluyor bittiğnde bu kadar ağırlıkla kaldırılan ilk çatı olacak bence kirikolarda ona göre getirilmiş 150 ton çekeni var çatı bin tonu aşkın ağırlığa sahip olacak  :)
@Efe, gözünü seveyim araya bir kaç nokta attırıver. Hangi cümle bitmiş hangisi başlamış çözene kadar 5 kere okuyorum mesajını.

Çevrimdışı SDemirsoy

sallanıyo diye bi dedikodu vardı :D

ne bilim o halatlar sorun yaşayabilir çatıyı kaldırırken veya yukardaki o bağlantı yerinin olduğu yer çekerken yamulur falan.. karadenizliyim aslen ama hiç anlamam inşaattan... neyse bakalım hele bi denesinler oluru varmı görecez artık..
sallanmasa yıkılır zaten esniyor köprüler farkettiysen üzerinden geçerken araç böyle dalgalı dalgalı ilerliyor sabit otobanda gittiğin gibi değil her saniye o köprü yukarı aşağı esniyor @Koa_lAA

Çevrimdışı ZEKI

@Efe, gözünü seveyim araya bir kaç nokta attırıver. Hangi cümle bitmiş hangisi başlamış çözene kadar 5 kere okuyorum mesajını.
noktali isaretleri genelde kullanılmıyor @attila_metu, kullanilirsa bir sikinti var demektir.  :halay: :halay:
sen @Necmi abinin bir sayfalik, noktasiz virgulsuz yazilarina denk gelmemissin  :kop: :kop:

Çevrimdışı ahmetx

ben 600 ton biliyorum @Efe

Çatı halatları 260 ton , çatı toplam çelik ağırlığı 1500 ton  @Necmi , @Efe
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

yükseklik sınırı olmasaydı yapacaktık commerzbankın ya da bay arenanın çatısını mis gibi tertemiz hızlıca @Deniz , @Efe

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı metin06carsi

yükseklik sınırı olmasaydı yapacaktık commerzbankın ya da bay arenanın çatısını mis gibi tertemiz hızlıca @Deniz , @Efe

Ahmet bu stadlardaki sistemin bizim yükseklik sınırını etkileyen kısmı neresi baktığın zaman tribünle çatı arasında boşluk ve ordan çatı incecik şekilde tribünün üstünü örtmüş.Bizim yüksekliği etkileyen en dışta bi çember dolaşıyo omu etkiliyo?

Çevrimdışı Deniz

Aynen abi..
Biz Besiktas olduğumuzu stadyum insaatinda da belli ettik,yine en zorunu çektik :)
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba