Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6028770 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bu konuda sınırları, kıstasları, hata yada hatalı tespit süreçlerini bilemiyorum ama SPKya açık bir şirket olarak burada bir zarar oluşacaksa muhatap gösterilmelidir/gösterilmiştir.
Benim ifade ettiğim köyde bahçene 2 göz bi salon yaptırmıyorsun. Sen düşünmesende sınırları, kaideleri olan, bazen elini güçlendiren bazen elini kolunu bağlayan hukuksal düzenlemeleri olan bir iş bu.
Bu bakımdan içiniz rahat olsun. Zaten yöneticiler bunları düşünmez, düşünmesi de gerekmez. Ha şahsi olarak bilgili olduğu bir alan ise konuya vakıftır o kadar. Ne kadar demir alınacak, hangi iş ne kadar sürecek, aksaklıklarda kime ne ceza kesilecek, hangi sınıf malzeme kullanılacak falan filan bunlar profesyoneller tarafından sunulur, idari yetkililer bilgilendirilir, yetkililer sınırlar dahilinde seçim/yorum yaparlar. Ama kimse fatura almazsak ne olur, iş güvenliği uzmanı tutmazsak kaça mal olur gibi pazarlıklar yapamaz. Özetle konu böyle..
Senin bahsettiğin ayrı bi olgu benim bahsettiğim ayrı. Bunlar gerekli olan şeyler benim bahsettiğim konuda bir madde olduğundan şüpheliyim hatta inanmıyorum
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Sezer

neden anlaşma imza atıldığı gün başladı adamlar 3 senesini yiyor stad bitmeden
vodafone tam bitmeden açılmasınada izin vermez. Tamamını bitirip açılışta gövde gösterisi yapacaktır
diğer taraftan çimide yapalım sökeriz diye bir şey olmaz.
milletteki mantığı çözemiyorum takım her yerde desteklenir demiyoruzda şu kadar zarar edelim ama
çatısız açalım @Anıl çok güzel açıklamış çatısız açacağın bir stadın çatısını daha sonra 3 ayda nasıl yapmayı
düşünüyorsun tabi sadece çatı değil çim koltuk elektrik işleride var.
komik olanda olimpiyata gitmek zor geliyorun diğer adı şampiyonluk gidiyor oluyor.
işin daha ilginç maçı Beşiktaşın hiç bir maçını kaçırmayan arkadaşların içinde bu duruma itiraz eden kimse
yok tepkiler toplasan 3 maça gitmemiş insanlardan geliyor buda şampiyonluk gidiyor lafını taça atıyor
bunun diğer şekli gitmek istemiyoruz demek Benim için farketmiyor Ben takımın gittiği her yere giderim
bu arada ulaşım açısından başakşehir olimpiyattan daha zor bir seçenek ve biz başakşehiri hiç dolduramayız
birde Başak şehir kapalı bir stad olduğu için sürekli iki takımın maçını kaldırmaz. istanbulda iki takım yükünü
kaldırabilecek birtek kasımpaşa stadı varmış.

@TALAT buyur ben dedim sana Necmi abi cevabını vermişti diye yandan yine kulvara girmiş  :)

Çevrimiçi Necmi

Aha geldi kaynakçı arkadaşlar :) hepimiz biliyoruz olmadığını olsa bu tarz hatalar olmaz. Önümüzdeki dönemde borsa bildirimlerini takip edersen olmadığını sen de görürsün. Üç dört aylık gecikmeye yol açacak şekilde bir hata yapılmasının maddi karşılığını sözleşmeye ekleyecek kafa yok bizim yönetimde. Hep hatır gönül işleriyle yapılıyor stattaki.çoğu şey. Yabancı firmalarla ayrıdır olay onlara bişi diyemem ben iz inşaatla olan anlaşmayı kastettim
Yönetimi akılsızlıkla suçlamak için bir kanıtın olması gerekiyor.
Bu tip kelimeler geriden uydurarak söylenmez. Evet hatır gönül işi yapıldığını biliyorsan
bunun kanıtlarını bir görelim

20- BJK yoneticisine ,teknik ekibine ve futbolcusuna kaynak belirtmeden ,asilsiz temellere dayanarak ithamlarda bulunma "3 gun no-post" devaminda "Üyelik iptali"

evet bekliyorum sözlerinin kaynağını  @Serhat Akkaya

Çevrimdışı lavittoriasaranostra

vodafone zararlı çıkmaz. oraya hala resmi olarak vodafone arena denir ama biz o boş yıllar için para alamayız. stadın bitmesi uzadıkça sadece vodafone anlaşması için konuşuyorum zararlı çıkan sadece beşiktaş

Beşiktaş'ın 'B' sini büyük yazarsanız sevinirim :ok:
Sen Bize Kanatlarımız Olmadan Uçmasını Öğrettin!!!

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

vodafone tam bitmeden açılmasınada izin vermez. Tamamını bitirip açılışta gövde gösterisi yapacaktır
milletteki mantığı çözemiyorum takım her yerde desteklenir demiyoruzda şu kadar zarar edelim ama
çatısız açalım @Anıl çok güzel açıklamış çatısız açacağın bir stadın çatısını daha sonra 3 ayda nasıl yapmayı
komik olanda olimpiyata gitmek zor geliyorun diğer adı şampiyonluk gidiyor oluyor.
işin daha ilginç maçı Beşiktaşın hiç bir maçını kaçırmayan arkadaşların içinde bu duruma itiraz eden kimse
yok tepkiler toplasan 3 maça gitmemiş insanlardan geliyor buda şampiyonluk gidiyor lafını taça atıyor
bunun diğer şekli gitmek istemiyoruz demek Benim için farketmiyor Ben takımın gittiği her yere giderim
bu arada ulaşım açısından başakşehir olimpiyattan daha zor bir seçenek ve biz başakşehiri hiç dolduramayız
birde Başak şehir kapalı bir stad olduğu için sürekli iki takımın maçını kaldırmaz. istanbulda iki takım yükünü

Bunları bana cevap olarak yazdıysan pek alaka kuramadım ama yazdıklarında haklısın abi ben de böyle düşünüyorum. Yapılacaksa tam yapılsın. Ben bu stadın gecikmesinden dolayı vodafone para ödemiyor ama reklama devam ediyor demek istedim, internet ortamında bile olsa bayağı yaygın bir şekilde Vodafone Arena ismi dönüyor ve biz bundan para alamıyoruz demek istedim. Geride kalan 3 yıldan da para alamadığımızı sanıyordum ama inşaat başlangıcında 10 milyon euro verilmiş. @TALAT sözleşme detayını paylaştı oradan anladım ne olduğunu. Öyle kendi yönetimimize laf atmak veya tartışma yaratmak için yazmadım vodafone'u eleştirdim destek olmadan reklam yapacağına elini taşın altına koysun bize destek olsun diye :)

Çevrimdışı TALAT

@Necmi  abi anlaşma şu an için geçerli. bize baştan 10m euro verdiler. stadın ismi resmi olarak vodafone arena. anlaşma 15 yıllık olarak yapıldı. resmi açıklamaya göre stad açıldıktan sonra bize max. 13 sene para ödeyecekler. bu da demekki kalan 2 yıllık ücreti bize anlaşma imzalanınca verdikleri 10m'ya saymışlar. böylece toplam 15 sene ediyor.

şimdi stadı bu sene açamazsak 3 sene stadsız olmuş oluyoruz. ama vodafone bu süre 5 sene de olsa bize peşin verdikleri 10m'dan  başka para vermeyecek. stadın ismi de vodafone arena olmaya devam edecek.

yani stadın süresi uzadıkça bize zarar yazıyor.
[ Son Düzenleme: 03 Ağustos 2015, 16:34:06 TALAT ]
beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimdışı TALAT

@TALAT buyur ben dedim sana Necmi abi cevabını vermişti diye yandan yine kulvara girmiş  :)

ona da cevap yazdım. dikkatli bakarsanız stad açılmadığı her sene vodafone'a bedava isim hakkı veriyor.

Çevrimdışı CanEmre

Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı tayfun

sen ben yok BEŞİKTAŞ var.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Yönetimi akılsızlıkla suçlamak için bir kanıtın olması gerekiyor.
Bu tip kelimeler geriden uydurarak söylenmez. Evet hatır gönül işi yapıldığını biliyorsan
bunun kanıtlarını bir görelim

20- BJK yoneticisine ,teknik ekibine ve futbolcusuna kaynak belirtmeden ,asilsiz temellere dayanarak ithamlarda bulunma "3 gun no-post" devaminda "Üyelik iptali"

evet bekliyorum sözlerinin kaynağını  @Serhat Akkaya
Akılsızlık la suçlayan sensin abi. Burada birbirimizi kandırmanın alemi yok hepimiz bu tarz bişi olmadığını biliyoruz. Şu an tatildeyim ama bizzat selçuk iz den böyle bir madde olup olmadığını sorup öğreneceğim o zamana kadar no post cezası verebilirsin. Kraldan çok kralcı oluyorsunuz bazen..
Korku akıl katilidir.

@Tuncay Heliya Sîa sponsorluk süresi imza atıldığı gün başladı. Bu daha öncede tartışılmıştı, sponsorluk başladı mı yoksa stad açılıncamı başlayacak diye.. Necmi abi buraya kap resmini falan koymuştu sponsorluğun iki yıldır aktif olduğuna dair.

Ne kadar gecikirse o kadar zarara uğrar vodafone. Kendileri bilirler, isterlerse elini taşın altına koysunlar biraz hızlandırsınlar nakitle o zaman.

@Sezer şimdi stat inşaat halindeyken vodafone her sene yine bize ödeme yapıyor mu bunu mu demek istiyorsun? Talatın yazdığı detaya göre stat açılana kadar ne kadar süre geçerse geçsin 10 milyon euro, stat açıldıktan sonra ise yıllık ödemeler başlıyor. Bu yanlış mı yani vodafone ödemelere başladı mı?

Çevrimdışı hic2222

Senin bahsettiğin ayrı bi olgu benim bahsettiğim ayrı. Bunlar gerekli olan şeyler benim bahsettiğim konuda bir madde olduğundan şüpheliyim hatta inanmıyorum
Öncelikle diğer arkadaşlardan özür dilerim ikili atışma gibi oldu.
Size de şunu ifade edebilirim;
Söylediğiniz gibi farklı olgulardan bahsettim ama ifadelerimden de anlaşılacağı üzere örnekler vererek konuyu anlamanıza yardımcı olmak içindi bu.
Temelinde her şeyin kıstası var. Tedbirini almayı akıl edecek kabiliyetimiz! olmasa dahi, her süreç teminatlar sunulmasını mecburi kılan kaideler barındırıyor.
Kılıcın yapamadığını adalet yapar.

ona da cevap yazdım. dikkatli bakarsanız stad açılmadığı her sene vodafone'a bedava isim hakkı veriyor.

Benim söylemek istediğim buydu.

Çevrimdışı TALAT

Akılsızlık la suçlayan sensin abi. Burada birbirimizi kandırmanın alemi yok hepimiz bu tarz bişi olmadığını biliyoruz. Şu an tatildeyim ama bizzat selçuk iz den böyle bir madde olup olmadığını sorup öğreneceğim o zamana kadar no post cezası verebilirsin. Kraldan çok kralcı oluyorsunuz bazen..

kusura bakma ama su ifadeyi sen yazdın. kafa yok'un akılsız demekten farkı yok

Aha geldi kaynakçı arkadaşlar :) hepimiz biliyoruz olmadığını olsa bu tarz hatalar olmaz. Önümüzdeki dönemde borsa bildirimlerini takip edersen olmadığını sen de görürsün. Üç dört aylık gecikmeye yol açacak şekilde bir hata yapılmasının maddi karşılığını sözleşmeye ekleyecek kafa yok bizim yönetimde. Hep hatır gönül işleriyle yapılıyor stattaki.çoğu şey. Yabancı firmalarla ayrıdır olay onlara bişi diyemem ben iz inşaatla olan anlaşmayı kastettim

Çevrimiçi Necmi

hiç kimse böyle bir kaza yapmak istemez zaten adı üstünde kaza. anlaşma var mıdır bilmiyorum ama varsa bu anlaşmanın olup olmadığını ordaki operatör bilmez. bilse de aman sözleşmede ağır şartlar var daha dikkatli davranayım demez. ordaki çalışan bütün işçiler işlerine bakar.

anlaşma şartlarını düşünen üst düzey yöneticilerdir.

ayrıca 100m euroluk stadı yapabilen, bütün malzemelerin, çatının, çimin en iyisini seçen yönetimde bu tarz anlaşmalar yapacak kafa yok demek de boş sıkmaktan başka bir şey değildir.

bilmem biliyor musunuz ama başkanın esas işi inşaat. insanları itham etmeden önce insan kendisini sorgulamalı. adam milyon euroluk inşaatlar yapmış bugüne kadar, eğitimi de ona göre, yaş tecrübe sizden daha fazla. bütün bunları düşününce bilip bilmeden konuştuğunuz durumunu çıkarıyorum
Hiç kimse kaza olur şu şekilde bir kazaya şu şekilde yaptırım uygularsın bir anlaşma yapmaz yapamaz
önceden öngörülen şeylerin adına kaza denmiyor. Sen işte bu nedenlerle kaza yaparsan bu kadar tazminat ödersin dediğinde öyle bir kaza gerçekleştiğinde
devlet hele gelin böyle der madem bu kazanın olacağını öngördünüz neden olmaması için önlem almadınız.
bu tip kazalar için sigortalar vardır işin sigortasını yaparsın veya işi yapan firmaya şart koşarsın ortaya çıkan kazanın
maddi kaybını sigortadan alırsın ama hiç bir sigorta veya işi mahkemeye götürsen mahkemeler bile senin gelecekte olabilir dediğin
zararı karşılamaz şu kadar bilet kaybım var de neye göre diyorsun mahkeme senin bir sene öncene bakar senin maçlarını 5000
kişi izliyor der reklam kaybı diyemezsin aynı reklamı oynadığın stadlarda yapıyorsun naklen yayın gelirinide alıyorsun onun dışındaki
herşey senin varsayımındır.
o anlaşmaları oturup Başkan yazmıyor 17 M€ lık anlaşmayı hukuk firmaları hazırlamıştır. ve anlaşmalar tek taraflı olmaz en fazla gecikme cezası koyarsın
ama şu durumda bile staddaki gecikmeden iz inşaat sorumlu değil bu kaza olmasa bile zaten gecikme olmuştu birde üstüne para ödersin
çünkü o gecikmeler geciktirilen firmalarıda zarara uğratıyor. Emin olun anlaşma maddelerinde bununda şartları vardır.
gerçekten inanarakmı söylüyorsunuz Başkanın eline kağıt kalem alıp bir anlaşma yazdığını sonrada bunu firmalara imzalattığında
arkadaşlar şakamı yapıyosunuz biz çim firmasıyla basit bir röportaj yaptık ama neden yayınlayamadık çünkü önce hukuk
departmanları yazıyı inceledi ve ondan sonra onay verdi şimdi sis firmasının hukukçularının düzenlemediği bir anlaşma yapacağına
Beşiktaşın da hukukçuların inceleyip düzenleme yapmadığı bir anlaşmaya inanıyormusunuz

Çevrimdışı TALAT

Hiç kimse kaza olur şu şekilde bir kazaya şu şekilde yaptırım uygularsın bir anlaşma yapmaz yapamaz
önceden öngörülen şeylerin adına kaza denmiyor. Sen işte bu nedenlerle kaza yaparsan bu kadar tazminat ödersin dediğinde öyle bir kaza gerçekleştiğinde
devlet hele gelin böyle der madem bu kazanın olacağını öngördünüz neden olmaması için önlem almadınız.
bu tip kazalar için sigortalar vardır işin sigortasını yaparsın veya işi yapan firmaya şart koşarsın ortaya çıkan kazanın
maddi kaybını sigortadan alırsın ama hiç bir sigorta veya işi mahkemeye götürsen mahkemeler bile senin gelecekte olabilir dediğin
zararı karşılamaz şu kadar bilet kaybım var de neye göre diyorsun mahkeme senin bir sene öncene bakar senin maçlarını 5000
kişi izliyor der reklam kaybı diyemezsin aynı reklamı oynadığın stadlarda yapıyorsun naklen yayın gelirinide alıyorsun onun dışındaki
o anlaşmaları oturup Başkan yazmıyor 17 M€ lık anlaşmayı hukuk firmaları hazırlamıştır. ve anlaşmalar tek taraflı olmaz en fazla gecikme cezası koyarsın
ama şu durumda bile staddaki gecikmeden iz inşaat sorumlu değil bu kaza olmasa bile zaten gecikme olmuştu birde üstüne para ödersin
çünkü o gecikmeler geciktirilen firmalarıda zarara uğratıyor. Emin olun anlaşma maddelerinde bununda şartları vardır.
gerçekten inanarakmı söylüyorsunuz Başkanın eline kağıt kalem alıp bir anlaşma yazdığını sonrada bunu firmalara imzalattığında
arkadaşlar şakamı yapıyosunuz biz çim firmasıyla basit bir röportaj yaptık ama neden yayınlayamadık çünkü önce hukuk
departmanları yazıyı inceledi ve ondan sonra onay verdi şimdi sis firmasının hukukçularının düzenlemediği bir anlaşma yapacağına
Beşiktaşın da hukukçuların inceleyip düzenleme yapmadığı bir anlaşmaya inanıyormusunuz

@Necmi abi neden bana yazıyorsun. ben zaten başkanın işi bildiğini eğer böyle anlaşmalar varsa yapmıştır diyorum :D

Çevrimdışı hic2222

Necmi abi kaldı ki, gerçekten de ben hatır gönül işi yapacam, anlaşmasız yapacam vesair diye inat etsen bile bütün işlerin çeşitli olmazsa olmaz hükümleri kıstasları var.
Bahsedilen şeyi değil ihmalle, ısrarla istesek dahi yapamayız.

@Necmi abi neden bana yazıyorsun. ben zaten başkanın işi bildiğini eğer böyle anlaşmalar varsa yapmıştır diyorum :D

bana da sanki yanlışlıkla yanıt verdi :) ya da herkese tek tek yazmaktansa birini seçip toplu cevap veriyor  :D

Çevrimdışı TALAT

bana da sanki yanlışlıkla yanıt verdi :) ya da herkese tek tek yazmaktansa birini seçip toplu cevap veriyor  :D

benim üzerimden prim yaptırtmam :D

Çevrimdışı hic2222

Tamirat diye bir resim paylaşılmıştı üstte, birde yeniinönü nün resminde de bazı borular sökülmüş gibi.
Gelişmelerden bilgisi olan var mı arkadaşlar ?

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Bu yazdıkların, süreler, gecikme vs inşaat sözleşmelerinin abc si gibidir, olmazsa olmazıdır. Bu sözleşmeyi yönetim adına Beşiktaş kulübünün Avukatları düzenler. Bu maddelerin sözleşmede yer almama ihtimali sıfırdır.
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Mehmet92

Yalnız eğer bu sezonu da stadsız geçirirsek neredeyse tt arenanın inşaat süresini yakalamış oluyoruz,o saatten sonra da sadece stad bittiği için sevinirim çıkıp sağda solda şu kadar zamanda yaptık bitirdik diyecek yüzüm kalmaz.3 sezon çok ciddi uzun bi süre ya,sezon içinde gene şampiyonluk yoluna girdiğimiz vakit stad aramaya başlarsak ben de dahil bi sürü insan keşke hiç şu işe girişmeseydik demeye başlar haklı olarak
[ Son Düzenleme: 03 Ağustos 2015, 20:03:38 Mehmet92 ]

Çevrimiçi Necmi

:D
şimdi hepinize tek tekmi yazayım
zaten sunucuda sorun yaşıyoruz
meşgul etmeyin beni

Çevrimdışı TALAT

fener stad isim sponsorluğu için yıllık 9m dolarlık 10 yllık anlaşma yapmış ülkerle. bir de atıp tutuyorlardı 15-20 arası alırız gibilerinden. bizimki ile çok fark yok. parayı da yancısı ülker vermiş. taraftarlık duygularını bir kenara bırakan herhangi bir şirketten bu paraları alamayacakları belli. bizim anlaşma bence büyük başarı.
[ Son Düzenleme: 03 Ağustos 2015, 20:08:24 TALAT ]