Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6031947 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı aa1903

bir şey soracağım. çatı için kullanılacak o şeffaf malzemede değişikliğe gidildi mi?

Çevrimdışı heart

@falconfree ellerine sağlık çok iyi oldu bu fotoğraflar.

bazı yerlerde kaynak işlemi yapılıyor. sebebi iskelelerde bükülmeler var muhtemelen güçlendirmek içindir.
allah daha beterinden saklasın inşallah. çok ucuz atlattık çook. :pray: :pray:
... Gel benim ol sözlerim ol gecelerim kalsın gündüzlerim ol ...

Çevrimdışı Necmi

@falconfree ellerine sağlık çok güzel resimler
ben bir hasarlı parça göremedim anladığım kadarıyla altta iskelelerin ayaklarını sağlamlaştırıyorlar
sanki o şekilde kaldıracaklarmış gibi görünüyor ve iskeleler yeni bir kazaya sebep vermesin diyede
takviye ediliyor gibi ama anlamadığım o şekilde kaldırsalar bile ve sıfır bir hata olsa bile genede sökülüp
en azından tüm vidaların değiştirilmesi gerekir. o vidaların tamamı şok baskıya uğradı. Bence artık güvenilmezler

Çevrimdışı tcoalngsau

Bence tamamı kaldırılıp sonra sökülmesi gerek.Şu haliyle eğik iken sökülürse aşağı doğru askıda oldugundan illaki ayrıldıktan sonra parçalarda ani hareket olabilir.. üçgenlerin birleşim yerleri vida kısımlarından büyük ihtimal yamulmuştur. Birkaç resimde görülüyor. Bu demirlerin Tr de üretildiğini okumuştum eğer öyleyse değiştirilir sorun olmaz. Bekleyip görecez  :money:

Çevrimdışı sağduyu

Kaç gündür yazmayayım diyorum ama bu çatı firması hakkaten sıktı. Kulüp tarafından maddi sıkıntı yaşatılıyormu bilmiyorum ama bu iş kabak tadı vermeye başladı.

Perşembenin geleceği Çarşambadan bellidir. İç halka krirşlerinin mesnetlenmesi baştan beri eksikti. Eski açık boyunca 1 tane dikey iskele ile tutturulması yanlıştı. Devrildikten sonra çekilen fotolardaki görüntü kaza olmadan önce insanın gözünde canlanan bir ihtimaldi.

İkinci konu, kardeşim kaza olalı 1 haftayı geçti, sallanıp duruyorlar. Testse test, action plansa plan. Kazanın ertesi yazdık burada, kaldırın çerçeveleri koyun yerine. Olacağı da zaten aynen bu, başka bir şey de değil. Ne oyalanıyorlar anlamak mümkün değil.  :s20: Yoksa 10 tane vincin çalıştığı bir şantiye bu, Allah korusun kaza olur mu olur. Ama bu kadar da değil be kardeşim... 
İyi bir insan olunmadan, iyi bir Beşiktaşlı olunmaz.
.

Çevrimdışı Necmi

Kaç gündür yazmayayım diyorum ama bu çatı firması hakkaten sıktı. Kulüp tarafından maddi sıkıntı yaşatılıyormu bilmiyorum ama bu iş kabak tadı vermeye başladı.

Perşembenin geleceği Çarşambadan bellidir. İç halka krirşlerinin mesnetlenmesi baştan beri eksikti. Eski açık boyunca 1 tane dikey iskele ile tutturulması yanlıştı. Devrildikten sonra çekilen fotolardaki görüntü kaza olmadan önce insanın gözünde canlanan bir ihtimaldi.

İkinci konu, kardeşim kaza olalı 1 haftayı geçti, sallanıp duruyorlar. Testse test, action plansa plan. Kazanın ertesi yazdık burada, kaldırın çerçeveleri koyun yerine. Olacağı da zaten aynen bu, başka bir şey de değil. Ne oyalanıyorlar anlamak mümkün değil.  :s20: Yoksa 10 tane vincin çalıştığı bir şantiye bu, Allah korusun kaza olur mu olur. Ama bu kadar da değil be kardeşim... 
yanılgı içindesin bu bekleme firmayla alakalı bir şey değildir. Büyük ihtimal Beşiktaş kesin güvence istemiştir
yoksa firma ertesi gün kaldırır sonuçta bu işden zarara uğrayacak olan firma. Birde daha önemlisi bu iş yüksek
güvenlik gerektiren bir iş bakalım senin dediğini yapmaya devlet izin veriyormu devletinde uygulatmak zorunda olduğu bir dizi prosedür vardır
Birde işin sigorta kapsamı vardır. büyük ihtimal iş sigortalıdır o prosedüründe yerine gelmesi gerekir.
Burda gecekondu yapılmıyorki. Dediğin gibi davranılsın Devlet isterse o halatların hepsinin tekrar gergi testlerinin yapılmasını ister.
buda halatların sökülüp tekrar fransaya gönderilmesi testlere tutulması ve geri getirilmesi demektir. Bu konudada hiç bir şey yapamazsın.
Bundan sonra alınacak kararlara göre biz sezonu bile kapatabiliriz buda bir gerçek. Bizim başkaları gibi kendi cumhuriyetimiz yok
TC kurallarına uymak zorundayız

Çevrimdışı Turco

Arkadaş biri cıksın kesin bir tarih versin bana o tarihe kitleniyim unutuyum su talihsiz kazayı hadi???

ben ikinci yari diye dusunuyorum ki 6-7 aylik bi sureden bahsediyoruz az buz bi zaman degil.
cati 3 cim 3 ay surse ki o kadar surmesi imkansiz yine de yetisir ikinci yariya
benim erken tahminim cati 1 aya kalkar ve cime baslanir cimde max 3 ay surse toplamda 4 aylik bi sure
kasimda stat cati ve cim olmak uzere hazir hale gelir. diger islerde hadi 2 ay olsun ikinci yariya yetisir
bu benim ongorum daha fazla bilgisi olan arkadaslar belki daha net bi tarih verebilirler

Çevrimdışı heart

Bağlantı noktalarına dikkat edersek bükülmeler var. beyaz üçgen boruların çoğu sökülecektir diye düşünüyorum.
@Necmi abinin dediği gibi bağlantı noktaları hep hasarlı.
[ Son Düzenleme: 01 Ağustos 2015, 19:26:16 heart ]
... Gel benim ol sözlerim ol gecelerim kalsın gündüzlerim ol ...

Çevrimdışı Necmi

Bağlantı noktalarına dikkat edersek bükülmeler var. beyaz üçgen boruların çoğu sökülecektir diye düşünüyorum.
@Necmi abinin dediği gibi bağlantı noktaları hep hasarlı.
Yok kardeşim bükülme değil onlar vidalarla ilgili vidalar basınçtan gerilmiş büyük ihtimal bazıları kesilmiştir.
o tip baskıda zayıf olan bölgede hasar oluşur bunlarda vidalar olur tabi ezbere resme göre konuşuyoruz ama o kalınlıkta bir borunun bu
düşmeyle hasar alması pek mümkün görünmüyor belki daha ince olan bağlantı borularında bir hata meydana gelebilir ama bu ana borular nerdeyse bir insan gövdesi genişliğinde
bunlara pek bir şey olacağına ihtimal vermiyorum.

Çevrimdışı Deniz

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Efe

Yok kardeşim bükülme değil onlar vidalarla ilgili vidalar basınçtan gerilmiş büyük ihtimal bazıları kesilmiştir.
o tip baskıda zayıf olan bölgede hasar oluşur bunlarda vidalar olur tabi ezbere resme göre konuşuyoruz ama o kalınlıkta bir borunun bu
düşmeyle hasar alması pek mümkün görünmüyor belki daha ince olan bağlantı borularında bir hata meydana gelebilir ama bu ana borular nerdeyse bir insan gövdesi genişliğinde
bunlara pek bir şey olacağına ihtimal vermiyorum.
bence hic hasar yok tutup kaldirabilirler komple sıkıntılı olan cok az celik eleman oldugunu saniyorum
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Deniz

Fotoları biraz inceledim.Çatı aparatlarında herhangi bir hasar görmedim.Ancak kapalı tarafındaki iskelelerin büyük çoğunluğunun yenilenmesi gerekiyor iskelelerde ezilme kırılma ve eğilmeler mevcut.Çatı aparatlarında görünürde birşey olmaması çok sevindirici..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Ayberk

Beşiktaş tek, siz hepiniz

Çevrimdışı mert_

@falconfree 'nin paylaştığı son fotolar ve videoya göre halatlar ve kulaklılar temiz görünüyor, önemli olan onların sağlam olması.

Çevrimdışı ALI RIZA

Çevrimdışı harund1k3

Arkadaslar oncelikle yaralanan ve hayatini kaybeden olmadigindan oturu cok sansliyiz.

Fakat istanbulun gobeginde boyle ihmalkarlik olmaz arkadas. zaten stat yetismiyor en az 3 hafta daha ertelendi. guya gecen sene agustos ayinda stadi aciyorduk. aradan iki sene gecti daha catisinin iskeletini kaldiramadik.

http://besiktasarena.com/vodafone-arena-stadyum-projesi/vodafone-arena-stadyum-projesi-5-%28seref-bey-stadyum-projesi%29/?action=dlattach;attach=57841;image

burada goruldugu uzere bazi parcalarda ezilme ve bukulme yasanmis. muhtemelen baglanti noktalari uzerine yerlestirilen cati iskeletini vincler tasiyamadi ve one dogru egilmeye basladi.

bu hafta ici tekrar calismalar baslar. stat ocak ayina yetisir diyordum yeni tahminim mart veya nisan ayi. umarim stabil bir sekilde calismaya devam edip kaza bela olmadan bitiririz.
[ Son Düzenleme: 01 Ağustos 2015, 22:04:40 harund1k3 ]

Çevrimdışı ALBATROS

yıkılan bölüm kaldırılırken diğer bölümlerde yıkılacak diye korkuyorum

Çevrimdışı Necmi

Arkadaslar oncelikle yaralanan ve hayatini kaybeden olmadigindan oturu cok sansliyiz.

Fakat istanbulun gobeginde boyle ihmalkarlik olmaz arkadas. zaten stat yetismiyor en az 3 hafta daha ertelendi. guya gecen sene agustos ayinda stadi aciyorduk. aradan iki sene gecti daha catisinin iskeletini kaldiramadik.

http://besiktasarena.com/vodafone-arena-stadyum-projesi/vodafone-arena-stadyum-projesi-5-%28seref-bey-stadyum-projesi%29/?action=dlattach;attach=57841;image

burada goruldugu uzere bazi parcalarda ezilme ve bukulme yasanmis. muhtemelen baglanti noktalari uzerine yerlestirilen cati iskeletini vincler tasiyamadi ve one dogru egilmeye basladi.

bu hafta ici tekrar calismalar baslar. stat ocak ayina yetisir diyordum yeni tahminim mart veya nisan ayi. umarim stabil bir sekilde calismaya devam edip kaza bela olmadan bitiririz.
onlar iskele parçası değil iskele üstünde dolaşan emekçilerin düşmesini engellemek için konmuş koruma bariyerleri
emniyet kemerleri onlara bağlanıyordu parçalar yıkılınca onların bükülmesi kaçınılmaz bir şey sonuçta bükülebilir inşaat demiri
onlar iskele oldukça sağlam zaten bu iskele kurulduktan sonra dayanıklılık testlerine tabi tutuldu. Buda video çekimiyle tesbit
edilmiş. iskeleler dayandı zaten dayanmasaydı bir facia olurdu yapılan bütün iş yıkılırdı. Bu işde hiç bir ihmal yok zaten olsaydı şimdi bir sürü insan içerdeydi
duydunuzmu bir göz altı ben duymadım böyle ihmal falan diyerek insanların üzerine çamur bulaştırmayın. Nedenini bilmediğiniz
bir kazada nasıl birilerini suçlayabiliyorsunuz bir insanın üzerine suç atmak bu kadar kolaymı. Birde şöyle düşünün o inşaatta çalışan Mühendis
veya sorumluluk sahibi sizin ailenizden biri ve insanlar sizin gibi bilmeden yargıda bulunuyor ne düşünürdünüz. Ne istiyorsunuz
birilerinin canımı yansın İhmal nedeniyle adam yaralanmasına sebep olmaktan içerimi alınsınlar. Sanırım istediğiniz bu yoksa bu kadar
kolay bir şekilde ihmal kelimesini kullanmazsınız. @harund1k3
bu ihmal kelimesini kullananlar yarın kazanın nedeniyle ilgili bir açıklama geldiğinde acaba nasıl duygular içinde olacak
belkide basit bir emekçi hatası buna sebep oldu durup dururken kaza olmaz mutlaka nedeni veya nedenleri vardır.
bin türlü neden olabilir kimsenin sorumlu olmayacağı mesela ben bir tane söyleyeyim vinç tam manevra sırasında arıza yapmıştır
bom aniden durmuştur buda üzerindeki yükün salınım yapmasına neden olur bu sallanırken sabitlenmiş parçalara çarpıp yıkar
veya bomun taşıdığı yük kayar veya bomun zinciri kopar ne bileyim tam haraket halindeyken operatör hapşırır yada kalp krizi geçirir
bunların hangisi ihmal sonucu oluyor. Kazaları ihmal olarak düşünürüz ama çoğu emekçi hatasından kaynaklanır. ihmal yüzünden oluşan kazalarda var
ama sayıca daha azdır. Mesela on kişilik asansöre 15 kişi binmeye kalkarsan bu işde ihmal yoktur kullananın salaklığı vardır. ve bunu hepimiz
defalarca yapmışızdır biz zaten hafifiz bir kişinin ne önemi var töleransı verilmiştir gibi bin tane mazeret bulur bineriz.
bu işle böyle kazaların çoğu insan hatasıdır iş güvenliği kazayı önlemez kaza oluştuktan sonraki kaybı minimumda tutmak içindir iş güvenliği
kafana bir şey düşmesini engelleyemez ama düştüğünde senin hasarsız atlatman için kask takmaya zorlar
yüksekten düşmenide engelleyemez ama emniyet kemeri taktırır düştüğünde yere çakılmayasın diye ama o emniyet kemerini
bir yere bağlamak emekçinin sorumluluğudur.

İyi akşamlar herkese,

Allah yardımcımız olsun. Umarım 2.yarı açılır da bu sene yeni mabedimizde Şampiyonluğu yakalarız.

Güzel transferlerden sonra stat da açılırsa süper olur :)