baslıgı bayadır takıp edıyorum vıp cıkıs tunellerının kucuklugunu basın trıbunu cıkıs tunelını yenı acıgın locasız oldgunu bılıorum. Burada bır arkadas paylasmıstı avrupadan bır stadta kosedekı yırtıklardan bı tanesı ufak yapılmıstı bızımkındede yapılabılırmıydı bı tanesı dye dusundum.
Bu statta bazı kurallar var. Bunlar defalarca konuşuldu. Bazıları stadın aynı zamanda afet zamanında sığınma yeri olması. Zaten ben direkt oraya sığınırım en azından nasıl yapıldığını an be an gördüm. O kolonlar neredeyse safi demirden.
Bazı kriterler elit stat kategorisi nedeniyle. Çıkış kapıları merdiven düzeni vb. Yırtıklar da aynı şekilde. İç mekanı görünce anlayacaksınız çok detaylı bir proje ve kısıtlı alana çok şey sığdırılmış. Boşa harcanmış hiç bir yer yok.
Şöyle bir düşünün, moda ve kongre alanı, kulüp binası, kartal yuvası, vodafone cep merkezi, 147 loca, basın katı, soyunma odaları, bakım ekipmanları için depo, 370 araçlık otopark, restaurant, vip alanları, taraftar dolaşım alanları, büfe vb, tuvaletler ve muhtemelen benim unuttuklarım. Bunları tekrar yazmamın nedeni şu; bakın burada insanlar planlamadan uygulamaya kadar ilmek ilmek işliyor bu stadı. Bugün bizler, bir konuda fikir yürütürken inanın bir çok başka faktörü unutuyoruz. Çok normal bir durum. Yazarken bunları unutmayalım.