yahu arkadaş bir şeyleri de sulandırmayın. her dinde mekana ya da süreye bağlanmış ibadetler vardır. dua tüm dinlerde mekana veya süreye bağlanmış ibadet değildir. her yerde edersin duanı. namaz ve pazar ayinleri gibi süreyle sıınırlandırılmış ve mekana ihtiyaç duyulan ibadetler vardır. hristiyanlarda pazar ayini vardır... eğer maç içerisinde ayin yapılacaksa tabi ki kilise yapılsın... islamda namaz süreyle sınırlandırılmış bir ibadettir. mescit süreye bağlı ibadetin ifası için tesis edilmiş bir mekandır. namaz için mescide ihtiyaç yoktur. her yerde kılabilirsin.. ama hem namazı kılanlar için hem diğer insanların rahatı için mescit uygun bir düşüncedir. ayrıca, ayrı ayrı mescit veya klise yapmaya gerek yok tek ibadet mekanı yapman yeter. müslüman gelsin namaz kılsın hristiyan dua atsin, budist amuda kalksın... son olarak; elli metre yanda cami var deniyor. kışın akşam ile yatsı arasındaki süre nerdeyse 1 saate düşüyor. stada girdikten sonra vakit girdi. devre arasında dışarı çıkıp girme şansın olacak mı...
iyide spor kompleksi spor için yapılır sanat komplekside sanat için yapılır ama bunun içlerine insanların ihtiyaçlarını göz önüne alarak çeşitli yerler
kuracaksan olabilir ihtiyaç vardır yaparsın ama tek ihtiyaç ibadet değildir. diğer ihtiyaçlarıda karşılayacak yerler yapmak durumundasın
sen spor kompleksinde alkolü yasaklayabiliyorsan kıstaslar koyuyorsan o zaman denirki madem spor kompleksi sadece o amaca hizmet etsin
aynı şey değil demeyelim kişiye göre ibadet bir ihtiyaçsa diğerine görede alkol bir ihtiyaç bir başkasına göre sigara ihtiyaç mesela uygulanmasa bile
biliyorsun sigara içmekte yasak evet bana görede mescit yapılmalı ama bunu her tribüne yapmak zorundasın bir tane yapmakla olmuyor
yani yanlış hesaplamadıysam 14 tane yapmak gerekiyor oyuncular içinde olursa 15 ama emin ol bazı insanlar çıkacak gene herkesin içinde namazını kılacak
çünkü bunu ibadet için yapmıyorlar ibadetini yapan bir insan zaten o kadar kirli bir yerde yapmamalı orda her yere tuvaletten çıkmış ayakkabılarla basıyorsun
orda namaz kılmanın nesi doğru ama stadda mescit yapmak için 14 tane alan bulunacakmı bulunursa mescid dışında namaz kılmak yasaklanacakmı
mescidi yapıp insanları onun içine sokmazsan sıkıntı çıkar insanlar sokağın ortasında namaz kılıyormu ben hiç görmüyorum sadece camilere sığmadığında dışarıya saf tutulur
öyleyse stadyumdada kılınmaz yeterli mescidi yapmaları gerekir ama kesinlikle mescid dışında namaz kılınmasına izin vermemeleri gerekir.
doğru olan bu her yapı amacı için yapılır amacına hizmet eder birde sanki stadyumlarda her kes namaz kılıyor bir iki kişi çıkar namaz kılan onun içinde
o kadar alanı mescide ayırmak ayrı bir tartışma konusu ben iki senedir stadda namaz kılan kimse görmedim Beşiktaşın her maçınada gittim
çok gereksiz bir tartışma ve amacıda tamamen mahale baskısı kurmak olarak görüyorum zaten ihtiyaç olduğu düşünülürse yapılır. Bu güne kadar
stadyumu işleten kişiler zaten ihtiyaç olup olmadığının tespitini yapmışlardır. Zaten ihtiyaç varsa devlet bunu zorunluluk haline getirir. Bizim bunu tartışmamız
kadar gereksiz bir durum yok.