Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6008631 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı yigitcan1903

Musevi yahut hristiyan beşiktaşlı yokmu? dolu.

İbadet özgürlüğü varsa, ki olmalıdır, herkese olmalı.

Mescid açıp bunları açmayacaklarsa yazık olur.

stadın 50 mt yanında koca camii var yahu.  :tabe:
Başlık hareketlensin istiyorsun galiba :D
Öneri:Yapılacak heykel de buda heykeli olsun  :tabe:
Budist Beşiktaşlı olamaz mı

yahu arkadaş bir şeyleri de sulandırmayın. her dinde mekana ya da süreye bağlanmış ibadetler vardır. dua tüm dinlerde mekana veya süreye bağlanmış ibadet değildir. her yerde edersin duanı. namaz ve pazar ayinleri gibi süreyle sıınırlandırılmış ve mekana ihtiyaç duyulan ibadetler vardır. hristiyanlarda pazar ayini vardır... eğer maç içerisinde ayin yapılacaksa tabi ki kilise yapılsın... islamda namaz süreyle sınırlandırılmış bir ibadettir.  mescit süreye bağlı ibadetin ifası için tesis edilmiş bir mekandır. namaz için mescide ihtiyaç yoktur. her yerde kılabilirsin.. ama hem namazı kılanlar için hem diğer insanların rahatı için mescit uygun bir düşüncedir. ayrıca, ayrı ayrı mescit veya klise yapmaya gerek yok tek ibadet mekanı yapman yeter. müslüman gelsin namaz kılsın hristiyan dua atsin, budist amuda kalksın...  son olarak; elli metre yanda cami var deniyor. kışın akşam ile yatsı arasındaki süre nerdeyse 1 saate düşüyor. stada girdikten sonra vakit girdi. devre arasında dışarı çıkıp girme şansın olacak mı...

Çevrimiçi Necmi

kaşınma @Armağan Bozkurt  forzayı buraya taşıma
burda bunların espirisi bile bir sürü kayıt silmeyle sonuçlanıyor
biz o konuyu kapattık mescit kilise sinegog ve tapınak yapacağız (budistler için)
yer kalırsada bir futbol sahası yaparız Beşiktaşlılar için :D (yapmak lazım Beşiktaşımızada tapanları düşünmek gerekir)
şeytanın işi olmazsa ...... yaparmış diyelim bu konuyu kapatalım

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

Dua odası yapılsın en temizi, herkes duasını etsin.

Forzayı taşımak değil amacım ya, sonuçta konuşuluyor bu her dönem. Ben Beşiktaş'ın herkese eşit olması gerektiğini düşünüyorum onu söylemek istedim. Biride binide eşit benim için.

Dun uzun uzun stat yapım videoları izledim timelapse şeklinde.
Bir çoğu hazır kiriş kullanmış, bizde yapılamazmıydı boyle şeyler?

Zamanı saha efektif kullanmak için, kullanılmama sebebi neydi yada?

Stat zemini ile ilgili net bilgi ne zaman ulaşılır?

Koltuklar ne zaman belli olur?

E bunları konuşalım ama tık yok yahu :))

Çevrimdışı Factatum

Nevzat demir de son durum

Discovery Air cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir zamanlar Şeref Bey Stadı gibi. 

Ümraniye başlayalı ne kadar oldu? 15 gün oldu mu? Daha çok iş var gibi sanki orada da.

Çevrimdışı Kartal Ç

Forzayı taşımak değil amacım ya, sonuçta konuşuluyor bu her dönem. Ben Beşiktaş'ın herkese eşit olması gerektiğini düşünüyorum onu söylemek istedim. Biride binide eşit benim için.

:poke: empisyanı da sor empisyanı da  önemli o :lol:

Çevrimdışı ALBATROS

Numaralı Yeni açık köşesinde birbirine vidalanmamış ve eksik vidalanmış kirişler var @bjk_mabet  :iblush:

bu konu önemli çatı başımıza yıkılmasın sonra

Çevrimiçi Necmi

yahu arkadaş bir şeyleri de sulandırmayın. her dinde mekana ya da süreye bağlanmış ibadetler vardır. dua tüm dinlerde mekana veya süreye bağlanmış ibadet değildir. her yerde edersin duanı. namaz ve pazar ayinleri gibi süreyle sıınırlandırılmış ve mekana ihtiyaç duyulan ibadetler vardır. hristiyanlarda pazar ayini vardır... eğer maç içerisinde ayin yapılacaksa tabi ki kilise yapılsın... islamda namaz süreyle sınırlandırılmış bir ibadettir.  mescit süreye bağlı ibadetin ifası için tesis edilmiş bir mekandır. namaz için mescide ihtiyaç yoktur. her yerde kılabilirsin.. ama hem namazı kılanlar için hem diğer insanların rahatı için mescit uygun bir düşüncedir. ayrıca, ayrı ayrı mescit veya klise yapmaya gerek yok tek ibadet mekanı yapman yeter. müslüman gelsin namaz kılsın hristiyan dua atsin, budist amuda kalksın...  son olarak; elli metre yanda cami var deniyor. kışın akşam ile yatsı arasındaki süre nerdeyse 1 saate düşüyor. stada girdikten sonra vakit girdi. devre arasında dışarı çıkıp girme şansın olacak mı...
iyide spor kompleksi spor için yapılır sanat komplekside sanat için yapılır ama bunun içlerine insanların ihtiyaçlarını göz önüne alarak çeşitli yerler
kuracaksan olabilir ihtiyaç vardır yaparsın ama tek ihtiyaç ibadet değildir. diğer ihtiyaçlarıda karşılayacak yerler yapmak durumundasın
sen spor kompleksinde alkolü yasaklayabiliyorsan kıstaslar koyuyorsan o zaman denirki madem spor kompleksi sadece o amaca hizmet etsin
aynı şey değil demeyelim kişiye göre ibadet bir ihtiyaçsa diğerine görede alkol bir ihtiyaç bir başkasına göre sigara ihtiyaç mesela uygulanmasa bile
biliyorsun sigara içmekte yasak evet bana görede mescit yapılmalı ama bunu her tribüne yapmak zorundasın bir tane yapmakla olmuyor
yani yanlış hesaplamadıysam 14 tane yapmak gerekiyor oyuncular içinde olursa 15 ama emin ol bazı insanlar çıkacak gene herkesin içinde namazını kılacak
çünkü bunu ibadet için yapmıyorlar ibadetini yapan bir insan zaten o kadar kirli bir yerde yapmamalı orda her yere tuvaletten çıkmış ayakkabılarla basıyorsun
orda namaz kılmanın nesi doğru ama stadda mescit yapmak için 14 tane alan bulunacakmı bulunursa mescid dışında namaz kılmak yasaklanacakmı
mescidi yapıp insanları onun içine sokmazsan sıkıntı çıkar insanlar sokağın ortasında namaz kılıyormu ben hiç görmüyorum sadece camilere sığmadığında dışarıya saf tutulur
öyleyse stadyumdada kılınmaz yeterli mescidi yapmaları gerekir ama kesinlikle mescid dışında namaz kılınmasına izin vermemeleri gerekir.
doğru olan bu her yapı amacı için yapılır amacına hizmet eder birde sanki stadyumlarda her kes namaz kılıyor bir iki kişi çıkar namaz kılan onun içinde
o kadar alanı mescide ayırmak ayrı bir tartışma konusu ben iki senedir stadda namaz kılan kimse görmedim Beşiktaşın her maçınada gittim
çok gereksiz bir tartışma ve amacıda tamamen mahale baskısı kurmak olarak görüyorum zaten ihtiyaç olduğu düşünülürse yapılır. Bu güne kadar
stadyumu işleten kişiler zaten ihtiyaç olup olmadığının tespitini yapmışlardır. Zaten ihtiyaç varsa devlet bunu zorunluluk haline getirir. Bizim bunu tartışmamız
kadar gereksiz bir durum yok.

Çevrimiçi murat

Ümraniye başlayalı ne kadar oldu? 15 gün oldu mu? Daha çok iş var gibi sanki orada da.

acelesi olmadığı için yavaş gidiyor olabilir.tek çim saha olsaydı daha hızlı yapılabilirdi belki.eski saha kaldırılıp yeni drenaj ve yeni çim yapılıyor.stad için referans olur diyorduk ama çokta doğru olmayacak bu yaklaşım sanırım.

Çevrimiçi Necmi

tamam işte biz onu bir sene önce konuştuk ve yapılmalı her tür ibadet yeri dedik ve konuyu kapattık.
işin ilginç yanı gayri müslümlerin içinde oldukça taraftarımız var. artı Beşiktaş taraftarı içinde ataistlerinde sayısı
oldukça fazla onlar Beşiktaşa tapıyor. insanlar bir şeye inanmak zorunda inançsız toplum olmaz
stad zemini haftaya netleşir :D
koltuklara acele etme dur önce stad bitsin koltukların sırasımı zaten hiç kullanmayacağız nasılsa
kendi gözlerinle gördün daha koltuklara kadar yapılacak ne işler var. Zaten her iş tersinden yapılıyor
mesela şu anda anladığım yoğun olarak ağırlık loca katlarına veriliyor ama taraftar dolaşım alnlarınında bitmesi gerekiyor
şu ana kadar resimlerini gördüğümüz bütün tuvaletler hep loca katlarının ama şu ana kadar taraftar tuvaletleriyle ilgili hiç resim görmedim
bakalım aynı kalitede yapacaklarmı burda şimdi mesciddende önemli şeyler var daha taraftar bölümleri olduğu gibi duruyorken
koltukmuş bilmemneymiş düşünmek yersiz.

Çevrimiçi Necmi

ordada sanırım aynı işlemler yapılacak drenaj sulama yeniden kum serimi vs
yani staddaki kadar uğraşılacak ama büyük ihtimal orayı ekerler stadı nasıl yaparlar bilmiyorum
ama antrenman sahasını ekmeleri lazım serme yapmanın mantığı yok orda acelemiz yok
bırakalım kökler istedikleri gibi toprağa gömülsün yavaş yavaş büyüsün yanlız bir yerde okumuştum
çimler yeterli kök salmayı bir senede falan yapıyormuş ancak bir senede güçlü duruma geliyormuş
yani sersekte eksekte toprağa güçlü tutunabilmesi için bir sene gerekiyor işte bu bir sene her halükarda
ciddi temkinli davranılması gerekir anladığım kadarıyla rula çimin bir avantajıda anında lokal değiştirmeler
yapabiliyorsun yani diyelim kale önü yıprandı hemen bir gecede değiştirip ertesi gün maç oynanacak duruma getiriyorsun.

Serme çim çok iyi bir formül. Keşke öyle yapılsa.

Çevrimdışı ALI RIZA

NEvzat demir saha bitmesi ne kadar sürede olacak ? 2 ay mı  :alala:

Çevrimdışı yigitcan1903

NEvzat demir saha bitmesi ne kadar sürede olacak ? 2 ay mı  :alala:
Andy Croft haftaya cevaplar

Çevrimdışı combomaxs

bu kelepceler benım canımı cok sıkıyor 1 gunde bu kadar az takılması bunun bır nedenı var ama ne bılmıyoruz bıran once kelepceler bıtse cunku takılacak cok sey var daha

Çevrimdışı Efe

13.kelepce takiliyor yanilmiyorsam bi tanede sirada
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı TØLGA

13.kelepce takiliyor yanilmiyorsam bi tanede sirada
toplamda 42 tane takılacak ise agustos başına kadar çatı kalkarsa öpüp başımıza koyalım  :biggrinking:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Dün gece aklıma geldi. Acaba Eski Açık bursa gibi tek kat olsaydı, ordaki localar yeni açığa konsaydı nasıl olurdu :upto: :ebebe:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Efe

toplamda 42 tane takılacak ise agustos başına kadar çatı kalkarsa öpüp başımıza koyalım  :biggrinking:
agustos basi kalkamaz ortasi anca
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

bu konu önemli çatı başımıza yıkılmasın sonra
hergun kirislerde calisma var onlarda calisma daha surecektir ayarlamalari yapiliyor
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Dün gece aklıma geldi. Acaba Eski Açık bursa gibi tek kat olsaydı, ordaki localar yeni açığa konsaydı nasıl olurdu :upto: :ebebe:
kötü bir goruntu olusurdu  :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Haldun

çatı havaya ancak eylülün ortasında kalkar

Çevrimdışı ahmet türker

agustos basi kalkamaz ortasi anca
ağustos ortası kalkarsa ,devre arası açılış yapılır gibi görünüyor . ben kendimi ona göre hazırlıyorum @Efe kardeşim.

Çevrimdışı Efe

ağustos ortası kalkarsa ,devre arası açılış yapılır gibi görünüyor . ben kendimi ona göre hazırlıyorum @Efe kardeşim.
ocaga hazirlayalim zaten kendimizi erken acilirsa seviniriz bide boyle deneyelim  :D
Şampiyon Beşiktaş JK