Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6017110 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Bende yoruldum artık bu soruya cevap vermeye :D
daha geçenlerde 3 vardiye çalışma neden olmaz diye bir sürü neden sıraladım bunu sadece iş güvenliği olarak değerlendirmemek lazım
1- İş çok görünür ama birbirini takip eden iş olduğu için iş alanı açamazsın
2- Bazı işleri yap bekle olduğu için devamlı üstünde çalışamazsın mesela şap atarsın ve attığın bölgeye bir süre giremezsin buda diğer işleri engeller gibi
3- vardiyeli çalışılacak malzemeyi tedarik edemezsin ne kadar çok üretim o kadar çok hammadde demektir.
4- üretici firmalar vardiyeli çalışacak kalifiye işçi lokasyonunu sağlayamayabilir.
5- Alan dar daha fazla işçi barındıramazsın mobilizasyonunu yapamazsın Beşiktaş AŞ belki daha fazla sayıda emekçinin barınma imkanını yaratamıyordur.
6- şantiyenin durumu gece çalışmasına uygun seviyede değildir. İş güvenliği uzmanları buna izin vermiyordur.
7- Gece çalışması izne tabidir. Devletten o izinler alınabiliyormu.
8- Gece üretim gündüze göre çok daha maliyetlidir. Belki maliyet=verim ilkesine göre gereksiz bulunmuştur.

Arkadaşlar gece çalışması özellikle şantiyede gündüze göre belki 10 kat daha risk taşır. Birde başka şantiyeler diye bakamazsın Her şantiyenin kendi gerçekleri vardır. Başkanın bir sözü vardı ne dedi bir işçi düz yolda ayağı takılıp düşse şantiyeye polis geliyor iş kazası oldu diye. Arkadaşlar bir gerçeği inatla kabul etmiyorsunuz burası Beşiktaşın şantiyesi ve bu stadın bitmesini Beşiktaşlılar dışında isteyen yok siz hiç başka şantiyelerde duydunuzmu bir işçi gidiyor tuvaletler pis diye şikayet ediyor ertesi gün müfettişler geliyor şikayete. bir işçi bakıyor diğer firmanın konteynırı yeni kendisininki eski gidiyor çalışma koşullarım kötü diye şikayet ediyor ertesi gün müfettiş geliyor :D  Bu şantiye başka şantiyelerin bitim süresince yemediği teftişi bir haftada yiyor. bizim şantiyeyi denetlemek için ceza kesmek için tetikte bekliyorlar. Mühürlemek ve bitiş tarihini ne kadar geçe atabiliriz diye kafa yoran insanlar var Merak etmeyin o şantiye yükseliyor ama bu yükselişi sindiremeyen o kadar çok insan varki düşünün önümüze çıkartılan engelleri sana istanbulda oynayacak stad bulamayan senin stadını engellemek için neler yapmaz burda art niyet var kabul edelim evet belkide bazı şeyleri göze alamıyoruz gece çalışmak gibi yüksek risk mesela olacak ufak bir kazada bile başımıza ne gelecek bildiğimiz için önlem alıyoruz belkide biraz Gecikmesi hiç bitmemesinden daha evladır diyoruz. Biz Beşiktaşlıyız ve bu ülkede Beşiktaşlı olmanın bir bedeli vardır. Her şeyin kolay olduğunu sanmayınen kolay şeyler bile bize gelince çok zor oluyor başka şantiyelerde gece çalışması olmuyormu demişsiniz ben başka şey söyleyeyim bu boyutlarda başka şantiyelerde 40 cm yüksek olduğu için şantiye mühürleniyormu acaba ben söylüyeyim en fazla sadece ceza keserler ama bizde bir ay işi durdurdular. sizin bildiğiniz gibi eski açıkta değil 10.70 kotu üstünde çalışmayı durdurdular siz dersiniz şimdi durmadı diye bende derim orasını karıştırmayın çatı kırk santim yüksekse sadece eski açıkta değil her yerde yüksektir bu nedenle şantiye durduran her yeri durdurur gece çalışma demişsiniz onu geçin kiriş takmak için vinç getireceksin günlerce izin beklediğin oldu yol kapatılacak güvenlik önlemi alınacak mesela fenerin stadıda yapıldı zor lokasyondu siz hiç böyle şeyler duydunuzmu yada 20 küsür stad yapılıyor hiç duydunuzmu trabzon stadında bir emekçi öldü hemde tamamen ihmal halat kopmuştu yanılmıyorsam kaç gün mühürlü kaldı bu allah korusun bizim başımıza gelse o stad aylarca durur  @heartbroker
o nedenle bırakalım bunları bir kenara eminim işin başındakilerde bu işin biran önce bitmesini bizden daha fazla istiyorlardır ama şartlarıda bizden daha iyi biliyorlardır o yüzden aldıkları kararlara saygı duyalım o stadı yapanlar Beşiktaş düşmanı değil en az bizler kadar kalpleri Beşiktaş için atan insanlar ve Beşiktaşa bir değer kazandırmak için çabalıyorlar az saygı arkadaşlar gerçekten bunu hak ediyorlar. Eleştirilecek evet çok yanları var ama emin olun bu stad değil emin olun çok zor şartlarda ama yüksek kalitede ve sürekli bir çalışmayla yapılıyor kimine göre yavaş kimine göre hızlı ama hepimize göre hiç durmadan bu günlere geldi burnumuzun dibinde bir örnek var birde devlet yaptı kaç yılda bittiğini biliyoruz hemde bizimki gibi zor bir lokasyonda olmamasına ramen Benim ilk kazma vurulduğundan beri söylediğim bir şey var kimin ne gün verdiğine bakmıyorum söylediğim bu stad 2015 mayıs ayından önce bitmesi imkansızdı mayıs geçti ama bu gecikmeyide şartları düşününce makul sayıyorum
:claps: :claps: :claps:
Bıkmadan , usanmadan Yazıyorsun @Necmi abi hemde noktasız , virgulsuz 1.500 kelime , İnsan gerçekten Hayret ediyor :evillol: :evillol:
Necmi Abi Birgun Roman yazıp piyasaya surersen hiç şaşırmam :tabe:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Öncelikle henüz tanımadığınız ve mesleğini dahi bilmediğiniz bir kişiye karşı böyle "avam" ifadelerle hitap etmeniz hoş değil. Bu bir.
Mesleki kimliğimi bir kenara bırakacak olursak...

1. Bizzatihi saymadım tabiki herkes gibi stadda kaç işçi olduğunu. Ancak mabetin söylediği hiçbir zaman 300-400 rakamlarını geçmedi. Ya da bu rakam geçtiyse bile sınırlı günlerde geçmiştir.
    Başkanın da sürekli olarak sayı 1000'i bulacak ifadeleri şantiyenin ilk gününden beri var. Hiçbir zaman bulmadı.
2. Bir şantiyede 7/24 çalışma demek, aynı personelin 7/24 çalışması anlamına gelmez. Bunu anlamak için öncelikle "iş planlaması" ve "proje yönetimi" kelimelerini araştırabilirsiniz.
3. Aydınlatma ile bu işin çözülebileceği elbetteki aşikar (yalnızca çatıdan bahsetmiyorum). Bunu bilmek için mühendis dahi olmaya gerek yok.
4. Çağımız, gece çalışmalarında yeterli iş güvenliği tedbirlerini almayı sağlayacak yeterli mühendislik imkanlarına sahip çok şükür. Kullanmasını bilene. Bahsi geçen kazada yeterli aydınlatma demek ki yapılmamış.
5. Görebileceğim yerde çalışma olmasını talep ettiğimi hatırlamıyorum. Stadyumda şu anda hummalı olarak niteleyebileceğimiz bir çalışma yok. Buna kimsenin itirazı olamaz.
6. Hız göreceli bir kavramdır değerli arkadaşım. İnşaat söz konusu olduğunda bu iş tümüyle parayla alakalıdır. Ne kadar para, o kadar hızlı. Maalesef inşaatımız hızlı değil.
    Dünya'nın farklı bir çok yerinde inşaat şantiyelerinde bulundum. Bunlar illa ki stadyum şantiyesi değildi elbet. Stadyum olarak da bizzatihi gittiğim stadyumlar dünyanın en büyüklerinden NouCamp,   Emirates, Stanford Bridge, St. Dennis, Ernst Happel, SanSiro vs. Herbirinin lokasyonunu ve yerleşimini görme şansına sahip oldum. Hiçbir inşaat kolay değil.
7. Vodafone Arena'yı defalarca ziyarete gittim. Birçok fotosunu da çektim videosunu da çektim. İnşaatın nasıl zorlu bir süreçten geçtiğini biliyorum herkes gibi.

Şimdi size şunları soruyorum:

1. Sizce inşaatın ne kadar zor bir lokasyonda olduğu en baştan bilinmiyor muydu? İnşaatın içerisinde girince mi anlaşıldı?
2. Hafriyat ve fore kazık süreci 1 yıl sürdü tam. Bunun böyle olacağı baştan bilinmiyor muydu da başkan bas bas 1 yılda bitirecez dedi?
3. Stadın toplam maliyeti baştan belli değil mi? Belli... Kaynağın var mı? Sınırlı. E be adam niye 1 senede bitecek der durursun?
4. Sen stadyum inşaatına başlamadan önce hangi stadyumda oyanacağına karar verdin mi? Bu konuda kulis yaptın mı? Araştırma yaptın mı?
    Stadyumdan resmen plansız çıkıldı. Belki düzenli bir yerde oynasaydık geçen sene şampiyonduk.
5. Çatının meyilli olması gerektiği ve orta kısmının diğer taraflardan yüksek olması gerektiği en başında bilinmiyor muydu da Kadi Topbaş'a izahat yapmak zorunda kaldık?

Siyasi ve kapı arkası olayları bir kenera bırakıyorum. Tabiiki zor bir lokasyondaki inşaat için her türlü bela ile uğraşacaksın.
E peki bunlar en başından bilinmiyor muydu? Oranın tarihi bir mekan olduğu, boğazın en önemli yerinde olduğu, hafriyat kamyonlarının yalnız gece çalışabileceği, belirli yükseklik sınırlaması olduğu, trafiğin çok sıkşık olduğu, zemini kazmadan karşına ne çıkacağını bilemediğin vs.

Tüm bu faktörlere rağmen sen bütün camiaya 1 sene beklentisi yaratır ve 3 sene geçer halen inşaat bu halde olursa o zaman kusura bakma kimse senin bir sonraki adımına inanmaz.

Bu stadyumun da Eylül ayında bitmesi imkansızın ötesinde. En iyimser Ocak 2016'dır ve bu yazımı da alıntılayın lütfen.

burası Beşiktas ın Stadı değilde Degerli bi arap iş adamının Avm  si olsaydı O söylediğin  hiç bir sorun olmazdı emin ol.

Çevrimdışı tedd

Artık sokakta Beşiktaşlı olmaktan gurur duyan veya zevk alan çocuk yok değerli arkadaşlar.
3. büyüklüğe ve hatta Anadolu'nun takımı olmaya doğru itiliyoruz.
UYANIN!

Artık şampiyon olamamak bu takımda ve taraftarda bir erezyona, tabiri caizse bir yalamaya yol açtı.
Millet artık kaçan şampiyonluğu kanıksamaya başladı. Halbuki bu seni ateşli boğaya çevirmeli!
Artık 3.lüğü bizim için normalmiş kanısına getirdiler.

STADYUM bitince bu durum sihirli değnek gibi değişecek mi? Stadyumun loca paralarını zaten aldın ve çoktan harcadın başkan.
Belki de senden sonra gelecek olan yönetimin gelirleri zaten şimdiden temlikli.
2.5 sene içerisinde takımı artıya çıkaraktın borç şu an 1.2 milyar TL.

Ve stadyum halen daha bitmedi...
The most eastern of the west, the most western of the east

Çevrimdışı mayan

Çevrimdışı ahmetx

çatı kolon ve kirişleri beyaz olmalıymış @Necmi abi , ibb zımbırtılarla uğraşacağına bu şartı koysaymış.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Necmi

Şu mantıklı eleştiri yapanlarla onları suçlayanlar arasındaki seviye farkını gördükçe kendi adıma utanıyorum. Kim çıkıp milyon dolarınız varda harcamıyorsunuz dedi? Biz aptal mıyız kulübün mali durumundan ve imkanlarından haberimiz yok mu? Stadın bitmemesi bizim çok mu hoşumuza gidiyor buraya gelip sayfalarca yazı yazıyoruz, bunun karşılığında para mı alıyoruz birilerinden? Stadın bitmesini istemeyenler olarak gidip her sene kombine alıyoruz üstelik, BJK bonus kartları kullanıp tüm giyecek ihtiyacımızı el verdiğince stat bitmesin diye Kartal yuvalarından karşılıyoruz. Burada bazı saçma kişiler dışında eleştiri getirenlerin hepsinin belli argümanları ve çözüm önerileri var ama onları sunduğumuzda bile aldığımız tepki ne kadar negatifsin ne biliyorsun da konuşuyorsun elinde belge mi var?
Benim bu statla ilgili en büyük eleştirim, başkan bu stadın tahminen 2-3 ay oynamayla ne zaman biteceğini en başından itibaren çok net biliyor olmasına rağmen stat inşaatına başlamadan önce maçlarımızı oynayacağımız daimi bir stadı neden bulamadığıdır? Bu sebepten kaybedilen puanlar, prestij  ve enerji kaybı kabul edilebilir bir durum değildir benim gözümde.
Tüm bunların dışında kimsenin cesaret edemediğini edip stadı bu noktaya getirmesi Fikret Orman ve ANÇ'nin büyük başarısıdır. Sportif olarak başarısızlıklar gelmeye başlayınca görece iyi olduğun yerlerde de eleştirilmeye başlanırsın. Şu anda olduğu gibi. Başkan en başından ben kan ve gözyaşı vaat ediyorum dedi ama transfere 45 milyon euro harcadı, oyunculara ödenen sözleşme bedelleri hariç. Kan ve gözyaşı bu değildir transfere hiç para harcamayıp stadı 1 sene önce bitirmek belkide avrupa kupasına katılmayı zorlayan bir takımla mücadele etmektir. Hem şampiyonluğa oynayacağım diyip 3.olmak ve üstüne para yok diyip stadın verilen tarihlerin hiçbirinde açılmaması eleştiri noktasıdır. Sokaktaki taraftarın sabrı kalmamıştır, burada bu işi senelerdir takip edenlerin statla bir bağ kurup duygusal bir yakınlıkla sahiplenmesi ve ona yapılan eleştirilere karşı atakta bulunması doğaldır ama herkesten kendisi gibi davranmasını beklemek yanlıştır.
Bir çok konuda hem haklısın hem haksız Biz Beşiktaşlıyız Beşiktaş formasını sahaya atsan şampiyonluk için oynamak zorunda yani hiç transfer yapmamak Beşiktaş için olabilir bir şey değildir sadece seviyeyi düşürürsün bunuda yaptılar rakiplerin senin 3 katını harcamışsa sen ekonomik davranmışsın demektir. Birde gelirken ne dedi kendin söylüyorsun 3 sene benden başarı beklemeyin dedi peki neyi bekliyoruz o zaman bu sene 3 sezonu doldu artık verdiğimiz söz bitti bundan sonraki sene o başarıyı bekleme hakkımız var madem kabul ettik ve seçtik o zaman sesimizi çıkartmadan bekleyecektik bizim esas yandığımız özellikle son iki sene şampiyonluğun kıl payı kaçmasından kaynaklanıyor biraz daha planlı ve düzgün transferlerle geleceğini düşünüyor herkes ve gidene üzülüyor ama emin olun yapsaydıkta gelmezdi bu şartlarda her olayı hep birlikte yaşıyoruz ama tepkimizi ısırabileceğimiz insana veriyoruz. Ama emin ol hepimizin içi yanıyor sadece tepkileri farklı türde veriyoruz kimisi ver yansın ediyor kimiside umutlarını stada yönlendiriyor ona dört elle sarılıyor eleştiri olur kardeşim ama eleştirende eleştirilir benim burda gördüğüm aslında stadın eleştirilmesinden çok eleştirenlere eleştiri yapılınca çok tepki görüyor. istersen bu seviye farkına girmeyelim bu söz maksadını aşıyor o zaman birileride çıkar sana eleştirenlerin seviyesini gösterir çünkü burda bir çok insan küfür hakaret ve aşağılamanın eleştiri olduğunu sanıyor sildiğimiz mesajları görmüyorsunuz çöpte yeni bir stadyum konusu var
sadece bıraktığımız düzgün olan eleştirileri görüpte yorum yapıyorsunuz sana şu kadarını söyleyeyim belki eleştiri içeren her on mesajdan 6-7 si hakaret aşağılama içerdiği için siliniyor. Eleştirinin amacı yıkmak değildir yıkılan bir şeyi onarmak için eleştiri yaparsın burda tam tersi itibarsızlaştırmak için eleştiri yapılıyor biz burda buna izin vermeyiz.
stad yavaş gidiyor hızlandıracak şartların oluşturulması gerekir demek bir eleştiridir. stad yavaş bu işi beceremiyorlar gitsinler₁ demek eleştiri değildir itibarsızlaştırmaktır. açık söylemeyim kelimeler içinde ima etmekte itibarsızlaştırmaktır. işte yanlış olan bu itibarsızlaştırmaya yönelik eleştiri olmaz.

ysariusta

• Ziyaretçi

Artık sokakta Beşiktaşlı olmaktan gurur duyan veya zevk alan çocuk yok değerli arkadaşlar.
3. büyüklüğe ve hatta Anadolu'nun takımı olmaya doğru itiliyoruz.
UYANIN!

Artık şampiyon olamamak bu takımda ve taraftarda bir erezyona, tabiri caizse bir yalamaya yol açtı.
Millet artık kaçan şampiyonluğu kanıksamaya başladı. Halbuki bu seni ateşli boğaya çevirmeli!
Artık 3.lüğü bizim için normalmiş kanısına getirdiler.

STADYUM bitince bu durum sihirli değnek gibi değişecek mi? Stadyumun loca paralarını zaten aldın ve çoktan harcadın başkan.
Belki de senden sonra gelecek olan yönetimin gelirleri zaten şimdiden temlikli.
2.5 sene içerisinde takımı artıya çıkaraktın borç şu an 1.2 milyar TL.

Ve stadyum halen daha bitmedi...
Diyorsun ki ordan olmadı buradan vuralım. Futbol başlığı vardı. Orada soyleyebilirsin transfer hatalarını. Bir çoğuna da katılıyorum. Son dediğine katılmıyorum biz gelenekle Beşiktaş sevdalısı oluyoruz. Yoksa zaten 90 lara kadar üst üste kazanılan şampiyonluk yok. Stoktan harcanan yok yani. Başarı bizim için geçerli değil.  YD döneminin cildirt bizi başkan grubu var. Olmasalar da olur bence.
Genel tavrın yıkıcı olmak. Bir sürü soru yazmışsın ancak konunun muhatabı burada değil. En azından bildiğimiz kadarıyla değil. Bir fazla heyecan var bunu da mantıklı bulduğumu söyleyemem. Kendi fikrini elbet soyle de bu tonda konuşarak bir yere varamazsin.

Çevrimdışı Yalçınn

Arkadaşlar forum üzerine yönetime eleştiri olarak bir sayfa açılırsa açıkçası daha iyi olacak. İlgilenen arkadaşlar kendi aralarında tartışırlar.
Ortada yapılan çok ciddi bir inşaat var. Bu konuda daha çok bilgiye erişmeyi tercih ederim. Şu durumda geçmiş yıllardaki futbolcu maaşları beni çok ilgilendirmiyor. Bu stadı hep beraber yaptığımızı da unutmamak gerekli. Şampiyonluğa oynayan takım geçen sene başakşehirde 2000 kişiye oynadı. Herkesin üzerime düşeni yaptım mı diye sorması gerekli bence.

Çevrimdışı Necmi

çatı kolon ve kirişleri beyaz olmalıymış @Necmi abi , ibb zımbırtılarla uğraşacağına bu şartı koysaymış.
bence tartışılır ama şimdi değil bittiğinde bu bir estetik durum sana başka başkasına başka görünür bence siyah olması daha iyi
beyazı görmediğiniz için yorum yapıyorsunuz beyaz olsaydı birileride keşke siyah olsaydı diyecekti :D tasarlayan bitmişini kafasında görüp öyle tasarlar
mesela bütün stadyumlarda siyah tercih ediliyor asma çatılarda çelik yapılarda beyaz tercih ediliyor ama dikkat edersen antalya olsun sivas olsun demirden görünmüyor çatı
beyaz baskın bir renktir dikkat çeker birde siyah boya beyaza göre daha dayanıklıdır ve daha kusursuz bir iş gösterir.
boya koyulaştıkça doğal şartlara dayanıklılığı artar diye biliyorum mutlaka siyah yapılmasının nedenleri vardır rast gele seçilmemiştir
mesela bazı cins boyalarda beyaz bulamazsın

Çevrimdışı keremfrat1

Çevrimdışı keremfrat1

Yanliz uzun zamandir stada yoktum cok degisim var kim diyordu yavas gidiyor diye haksizlik etmisler calismalar bence gayet iyi duzeyde hic bir sikinti yok

Çevrimdışı keremfrat1

Bundan sonra stad yavas diyene malsef cevabımi vericem haksizlik etmeyin :money:

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Yanliz uzun zamandir stada yoktum cok degisim var kim diyordu yavas gidiyor diye haksizlik etmisler calismalar bence gayet iyi duzeyde hic bir sikinti yok
İçeriden bi kaç foto patlat @keremfrat1  :money:
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı FARUK

abi renkler hiç birini tutmayacak öyle küfeki krem gibi olacak çatı metalik beyaz membran mat beyaz yani render da aynı renk yapınca hoş görünüyor ama gerçekte hepsi farklı görünüyor
benim düşüncem küfeki- siyah kolon,kiriş - sonra beyaz membran daha iyi şuan

Çevrimdışı Cenk Mert İnanç

Çevrimdışı Kemal

stadki isim bitsin Çekicem  :icool:

Tesislerdeki saha yenileme çalışmalarından haber alabiliyor musunuz ?

Çevrimdışı ahmetx

bence tartışılır ama şimdi değil bittiğinde bu bir estetik durum sana başka başkasına başka görünür bence siyah olması daha iyi
beyazı görmediğiniz için yorum yapıyorsunuz beyaz olsaydı birileride keşke siyah olsaydı diyecekti :D tasarlayan bitmişini kafasında görüp öyle tasarlar
mesela bütün stadyumlarda siyah tercih ediliyor asma çatılarda çelik yapılarda beyaz tercih ediliyor ama dikkat edersen antalya olsun sivas olsun demirden görünmüyor çatı
beyaz baskın bir renktir dikkat çeker birde siyah boya beyaza göre daha dayanıklıdır ve daha kusursuz bir iş gösterir.
boya koyulaştıkça doğal şartlara dayanıklılığı artar diye biliyorum mutlaka siyah yapılmasının nedenleri vardır rast gele seçilmemiştir
mesela bazı cins boyalarda beyaz bulamazsın

küfekiler açık renkli olduğu için koyu renk çatı stadyumdan tamamen ayrıymış hissi veriyor.Evet siyah boya daha uzun ömürlü olabilir dediğin gibi şimdi Commerzbank arenaya baktım beyaz boya kullanmış çatıda veözellikle dış kısmıyla uyum sağlamış @Necmi abi.

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Necmi

Arkadaşlar eleştiri elbette olacak burası taraftar forumu herkes fikrini söyler
ama dikkatimi çeken bir konu var bir kaç arkadaş buraya sırf eleştirmek için yazı yazıyor
bu yönetim hiçmi iyi şey yapmıyor ama nedense bu arkadaşlar o zaman suspus oluyor
toplumda var olan bir kanıda eleştiri doğru bile olsa art niyetli bir şekilde yapılırsa
hoş karşılanmaz ve tepki verilir. o nedenle bu arkadaşlara diyorumki eleştirdiğiniz gibi arada birde doğruları
alkışlayınki eleştirilerinizde kimse art niyet aramasın. şimdi soruyorum eleştirileri eleştirildiğinde tepki
gösteren arkadaşlara ben @Yunus  @Efe  @ZEKI ve burda yönetimin yaptıklarını taktir eden bir çok insan
çıksa yönetimi herhangi bir şekilde eleştirse acaba sizin gördüğünüz gibi tepki görürlermi bence önce bunu oturup bir
düşünün nedenlerini sorgulayın belki eleştiri yaptığınız için değildirde genel üslubunuz nedeniyle tepki görüyorsunuzdur.

Çevrimdışı warofpoet

Öncelikle henüz tanımadığınız ve mesleğini dahi bilmediğiniz bir kişiye karşı böyle "avam" ifadelerle hitap etmeniz hoş değil. Bu bir.
Mesleki kimliğimi bir kenara bırakacak olursak...

1. Bizzatihi saymadım tabiki herkes gibi stadda kaç işçi olduğunu. Ancak mabetin söylediği hiçbir zaman 300-400 rakamlarını geçmedi. Ya da bu rakam geçtiyse bile sınırlı günlerde geçmiştir.
    Başkanın da sürekli olarak sayı 1000'i bulacak ifadeleri şantiyenin ilk gününden beri var. Hiçbir zaman bulmadı.
2. Bir şantiyede 7/24 çalışma demek, aynı personelin 7/24 çalışması anlamına gelmez. Bunu anlamak için öncelikle "iş planlaması" ve "proje yönetimi" kelimelerini araştırabilirsiniz.
3. Aydınlatma ile bu işin çözülebileceği elbetteki aşikar (yalnızca çatıdan bahsetmiyorum). Bunu bilmek için mühendis dahi olmaya gerek yok.
4. Çağımız, gece çalışmalarında yeterli iş güvenliği tedbirlerini almayı sağlayacak yeterli mühendislik imkanlarına sahip çok şükür. Kullanmasını bilene. Bahsi geçen kazada yeterli aydınlatma demek ki yapılmamış.
5. Görebileceğim yerde çalışma olmasını talep ettiğimi hatırlamıyorum. Stadyumda şu anda hummalı olarak niteleyebileceğimiz bir çalışma yok. Buna kimsenin itirazı olamaz.
6. Hız göreceli bir kavramdır değerli arkadaşım. İnşaat söz konusu olduğunda bu iş tümüyle parayla alakalıdır. Ne kadar para, o kadar hızlı. Maalesef inşaatımız hızlı değil.
    Dünya'nın farklı bir çok yerinde inşaat şantiyelerinde bulundum. Bunlar illa ki stadyum şantiyesi değildi elbet. Stadyum olarak da bizzatihi gittiğim stadyumlar dünyanın en büyüklerinden NouCamp,   Emirates, Stanford Bridge, St. Dennis, Ernst Happel, SanSiro vs. Herbirinin lokasyonunu ve yerleşimini görme şansına sahip oldum. Hiçbir inşaat kolay değil.
7. Vodafone Arena'yı defalarca ziyarete gittim. Birçok fotosunu da çektim videosunu da çektim. İnşaatın nasıl zorlu bir süreçten geçtiğini biliyorum herkes gibi.

Şimdi size şunları soruyorum:

1. Sizce inşaatın ne kadar zor bir lokasyonda olduğu en baştan bilinmiyor muydu? İnşaatın içerisinde girince mi anlaşıldı?
2. Hafriyat ve fore kazık süreci 1 yıl sürdü tam. Bunun böyle olacağı baştan bilinmiyor muydu da başkan bas bas 1 yılda bitirecez dedi?
3. Stadın toplam maliyeti baştan belli değil mi? Belli... Kaynağın var mı? Sınırlı. E be adam niye 1 senede bitecek der durursun?
4. Sen stadyum inşaatına başlamadan önce hangi stadyumda oyanacağına karar verdin mi? Bu konuda kulis yaptın mı? Araştırma yaptın mı?
    Stadyumdan resmen plansız çıkıldı. Belki düzenli bir yerde oynasaydık geçen sene şampiyonduk.
5. Çatının meyilli olması gerektiği ve orta kısmının diğer taraflardan yüksek olması gerektiği en başında bilinmiyor muydu da Kadi Topbaş'a izahat yapmak zorunda kaldık?

Siyasi ve kapı arkası olayları bir kenera bırakıyorum. Tabiiki zor bir lokasyondaki inşaat için her türlü bela ile uğraşacaksın.
E peki bunlar en başından bilinmiyor muydu? Oranın tarihi bir mekan olduğu, boğazın en önemli yerinde olduğu, hafriyat kamyonlarının yalnız gece çalışabileceği, belirli yükseklik sınırlaması olduğu, trafiğin çok sıkşık olduğu, zemini kazmadan karşına ne çıkacağını bilemediğin vs.

Tüm bu faktörlere rağmen sen bütün camiaya 1 sene beklentisi yaratır ve 3 sene geçer halen inşaat bu halde olursa o zaman kusura bakma kimse senin bir sonraki adımına inanmaz.

Bu stadyumun da Eylül ayında bitmesi imkansızın ötesinde. En iyimser Ocak 2016'dır ve bu yazımı da alıntılayın lütfen.

başkanın stadın bitimi ile yakın tarih verme sebebi daha fazla kombine ve loca satabilmektir ayrıca taraftarın yarattığı bir baskı bir stres ortamı mevcut yeni stada geçememekten kaynaklanan, stadı 10 yıl sonra dönüyoruz deseydi başkan 1 tane loca satamazdı.. Hepimizin bildiği gibi Türk insanı işini biraz yumurta kapıya sıkışınca yapar, bazılarımız hatta stadın bitmeyeceğine öyle çok inanmış ki gözüyle çimin yeşerdiğini görmeden kılını kıpırdatmıyor.Ama stat bitsin diye şu anda insanlar daha fazla alışveriş yapıyorlar loca alıyorlar kombine alıyorlar , çünkü insanlar bir beklenti içinde, özlem duyuyor mabete geri dönmeye.
 Sonuç olarak hiç bir inşaat zamanında bitmez kolay kolay. İşlerin zor olacağı önceden biliniyordu elbet, kaynakların kısıtlı olması da. Ama klübe kaynak yaratmak için sponsor anlaşmaları için stad 5 seneye bitecek gelin bize sponsor olun dense kolay kolay kimseler buna yanaşmazdı. siyasi meseleler, çıkartılan sorunlar da buna ekstra oluyor zaten. eski açıkta kaybettiğimiz zaman tamamen siyasi 40 cm meselesi falan değil. Hangi statta oynanacağı konusunda da iyi bir planlama yapılamadı bu konuya katılıyorum ancak bunun şampiyonluğu engellediğini de düşünmüyorum açıkçası. Kendi stadımızda oynamadığımız sürece nerde oynarsak oynayalım kolumuz kanadımız kırık çıkıyoruz sahaya.

Bunun dışında gece vardiyası vs konularına değinilmiş, iç kısımlarda nedir göremiyoruz ama ben çatı için olmasa da iç kısımlarda gece vardiyası yapılmasını isterdim şahsen. Tabi bunun kaynağı vs si olması lazım , şu pozisyonda klübe yüklenmek de doğru değil klübün mali sıkıntılarını biliyoruz çünkü. Başka statlarla başka klüplerle kıyaslamak da doğru değil, her klübün geliri ,  şartları farklı. Ama elülde, ekimde döneriz ama ocakta döneriz fark etmez bu saatten sonra buna takılmamak lazım bence.
Sahte aşklara siyah beyaz darbe , Beşiktaş aşkı yeter bu kalbe...

Çevrimdışı ahmetx

abi renkler hiç birini tutmayacak öyle küfeki krem gibi olacak çatı metalik beyaz membran mat beyaz yani render da aynı renk yapınca hoş görünüyor ama gerçekte hepsi farklı görünüyor
benim düşüncem küfeki- siyah kolon,kiriş - sonra beyaz membran daha iyi şuan

renkler ve zevkler tartışılmaz diye boşuna dememişler  :D neyse önemli olan bitmesi artık ben bu renk uyumlarını gözümde çok büyütüyorum galiba .. @FARUK

Çevrimdışı Tolga

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Serdar

Arkadaşlar bende 13 yılını mühendisliğe vermiş bir birey olarak gece çalışması ve vardiya düzeni hakkında kişisel fikirlerimi belirteyim.
Dediğim gibi 13 yıldır aynı şirkette ve ağır sanayii-şantiye ortamında çalışmakta ve yöneticilik yapmaktayım. Hem de öyle inşaat şantiyesi falan değil tersane ortamında. Bilirsiniz 4-5 sene öncesine kadar yani, yeni isg kanunları etkinleşene kadar her ay tersane facialarını izlerdiniz tv den. Reel kazalar tabiki çok daha fazlaydı. Sebep neydi , birileri milyon dolarlarından zarar etmesin ve işleri zamanında yetiştirsin diye bulduğu vasıfsız adamı tersaneye sokan , 24 saat bilinçsizce çalıştıran zihniyet tabiki. ,ancak son isg kanunlarından sonra çok fazla duymadınız bu kazaları. Çünkü devlet inanılmaz bir denetleme içine girdi ve çalıştırılan personellerin konusunda eğitimi şart koştu. Ayrıca gece çalışmaları konusunda ciddi derecede kurallar getirildi. Sonuç fena değil. Sonuç olarak uygun ortam ve şartlar sağlandığında gece çalışması yapılmayacak bir iş değil. Tahminimce içeri kısımlarda zaten yapılıyor. Ancak işin ekonomi-verim dengelerini bir kenara bırakırsak gece vardiyası çok ciddi sorumluluk isteyen bir konu. Gece vardiyası diyen arkadaşlar kendilerini inşaattaki sorumlu mühendis ve yöneticilerin yerine koysunlar. En iyi şartlarda bile şantiyede risk hiçbir zaman sıfır olamaz. Bir çalışanın başına bir kaza geldiğinde bırakın birkaç ay stadın mühürlenmesini , sorumlu orada bulunan isg mühendisi,sorumlu mühendis ve yöneticilerdir ve sorumsuzluğun cezası min 6 ay hapisten ve kötü bir sicilden başlar. Çevremde bu durumla karşılaşan çok insan var, oradan biliyorum. Siz oradaki mühendis olsanız kendinizi atarmısınız riske. Onun dışında 2-3 vardiya çalışabilecek sayıda kalifiye personeli nereden bulacaksınız? Varmı çatı işinde yada çim işinde uzmanlaşmış Türk firmaları ve kaç çalışanı var ? Yabancılara zaten gece çalışma yaptıramazsınız. Bu nedenle gece vardiyası koşulları tabiki sağlanabilir ancak  koşullar %100 temin edilse dahi birkaç ay geç açılması birkaç yıl geç açılmasından daha mantıklıdır. Tersane sahiplerinin bir kısmı m.vekili , bakan çocuğu v.b olduğu için oralardaki sıkıntılar çok görünmez ama arenada birinin kafasına çivi düşse ve çizilse kimse kurtaramaz. 

Çevrimdışı Necmi

renkler ve zevkler tartışılmaz diye boşuna dememişler  :D neyse önemli olan bitmesi artık ben bu renk uyumlarını gözümde çok büyütüyorum galiba .. @FARUK
renk uyumu aslında hep aynı renklerin kullanılması demek değildir :D
farklı renklerin birbirine yakıştırılmasına renk uyumu denir şimdi heryeri beyaz yapsak renk uyumunu yakalamış olmayız
tek renk yapmış oluruz :D

Çevrimdışı ERAY G

Bence kimsenin adına konuşma sadece kendi adına konuş bende derimki o koltukta oturuyorlarsa çoğunluk istediği için oturuyorlar.
mali kongrede onaylandılarsa çoğunluk istediği için onaylandılar. O koltuktan Seba bile gitti yani zorla oturmak kolay değil kendinizi kandırmayın
daha çok bağırıp daha çok ses çıkarınca çoğunluk olmuyorsun. bak foruma Başkanı yerden yere vuranlar sana çoğunlukmuş gibimi geliyor
biz kıstaslar koymuyoruz Beşiktaş taraftarı olmak bu foruma üye olmak için yeterli yani bir nevi küçük çaplıda olsa taraftar düşüncesini gösterir.
ben çoğunluğun Başkana destek verdiğini görüyorum eleştirenlerin bile çoğunluğu Başkandan çok kadrosunun yetersizliğini eleştiriyor.
bir insanı eleştirirken önce şartları düşüneceksin stad planlıyamamış nasıl olmuş bu kasımpaşa dedin anlaşma yaptın gönderdiler olimpiyat dedin oynadın ne kadar ilginçki
yapılmayan tadilat onarım kalmadı bir tribün kapatıyorlar bir otopark kapatıyorlar bir stadı komple kapatıyorlar Kardeşim art niyetin planını yapabilirmisin  @tedd
ama bu gün en çok eleştirenlerde bizi bu şartlara süren insanlar Ben geziyi asla eleştirmem ama bu gün bunları yaşıyorsak o gün yaptıklarımızın bedelini ödüyoruz
hiç itiraz etmeyelim buna bu planlanamaz ben bu bedeli ödemeyide hoşgörüyle karşılıyorum yani yaygara koparmaya gerek yok
Beşiktaşımı seviyorum taraftarımla gurur duyuyorum bunun için bir bedel ödemem gerekirse öderim bu bedel işlerimin geciktirilmesiyse olsun razıyım
şampiyonluğun elimden alınmasıysa feda olsun Ha elbette yönetim eleştirilecek eleştirilmelidirde yanlışlar ancak bu şekilde ortaya çıkar ama Beşiktaş taraftarı adil olmalıdır.
Eleştirirken bile adalet duygusundan uzaklaşmamak gerekir.

çok güzel yazı olmuş... :claps: :claps: