Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6016974 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Serkan

işte benim en çok anlam veremediğim olay budur, eleştiriye tahamülsüzlük. yukarıdaki arkadaş kendi mantığıyla olayların yanlış olduğunu eleştirmiş haklı yada haksız olabilir ona değinmiyorum. bizim insanımızın sıkıntısı bu işte, kendine göre doğru olan şey kesinlikle herkese göre doğru olmalı ve kesinlikle eleştirilmemeli, bende merak ediyorum bu söylediklerinizi baz alarak aynı şeyleri @Necmi üstat da dile getirmişti ki kendisi de olabilir bu yazıyı yazan ona da sormuş olayım(sadece bir şüphe) dünyada hiç mi gece inşaat yapan şirket yoktur? gece inşaat yapan firmalar da %100 can kaybı mı yaşanır? işçi güvenliği gündüz %100 garanti mi?, işçi performansları düşüyorsa 2 vardiya işçi çalıştırılamaz mı?
Tahammülsüzlük dediğimiz şey sabit fikirli insanlarda olur. Öyle biri değilim çok şükür.

Konuya gelirsek eğer eleştiriyi eleştirdiğim yazımda da bahsettiğim üzere çatı işi ciddi bir "mühendislik" işi. Dünyanın hiç bir yerinde "mühendislik" işi bir kaç kişiden bir kaç kişiye devredilerek yapılamaz. Bir işin mühendisliğinde "1" kişi veya "1" grup çalışır ve yine o işin mühendisliğini (dışarıdan doğrudan veya dolaydı yönlendirmeler olmaksızın) o kişi veya grup bitirir. 8 senelik mühendisim ve bu işin böyle yürüdüğünü, aksi yapılmaya çalışıldığında işin sekteye uğradığını defalarca gördüm. Enerji sektöründe çalışan birisi olarak sektörün önde gelen firmaları da dahil (Siemens, ABB, Schneider vs.) bu böyle. Yine işim gereği inşaatlarla da az çok işim oldu (mühendislik kısmı). Çalışma şekli böyledir. Kısacası anlaşamadığımız konu şu tekrar üstünde durmakta yarar görüyorum; çatı Vodafone Arena'nın en ama en ciddi mühendislik gerektiren parçası ve cm'lik hatalara bile yer yok. Mesela bir örnek vereyim 2 sene önce başıma geldi; bu şekilde birbirine bağlanacak şekilde oluşturulan bir yapıda (bir trafo merkezinde) 5 cm'lik hatanın 8 aylık bir gecikmeye 2 milyon euro'luk bir kayba malolduğuna bizzat şahit oldum.

Vardiyalı çalışma dediğimiz şey ancak belirli kalıplarda iş yapılıyorsa veya seri üretim varsa yapılır. Bu konuda gece çalışmalarının zaman zaman olduğunu biliyoruz zaten ciddi mühendislik gerektirmeyen yerlerde. Beton dökme, duvar örme, şap vs. işlemleri gece yapılmadı mı ? Bunu bilmiyor muyuz ? Görmedik mi ? Bu gece beton dökülen yerlerdeki yanlışlık bize 1 hafta kaybettirdi hata dolayısıyla traşlama gerektiğinden bunu da biliyoruz. Mesela geçenlerde mabet locadaki tuvaletler hariç hepsinin bittiğini söyledi. O söyleyene kadar ne kadar biliyorduk ? Orada gece çalışması olmadığından nasıl eminiz ?

Tamam sizin dediğiniz olsun. Gece çalışması yapılsın çatı hariç diğer yerlerde (ki orada neden gece çalışması yapılmaması konusunu yukarıda açıkladım). Tuvaletlerimiz, localarımız, otoparkımız ve diğer yerlerimiz çatıdan, zeminden, koltuklardan önce bitsin. Ne faydası olur bize para kaybından başka ? Eğer paralel giden birkaç iş varsa planlama en uzun sürecek işe göre yapılır ki hali hazırda yapılan da o.

Yani tüm bunların özeti aslında olumsuz düşünce tarzı. Pozitif olmamız lazım. Yıkıcı eleştiriyi herkes yapar yapıcı eleştiri yapmamız lazım. Hee şunu kabul edelim ki belediye sağolsun önümüze taş koymasaydı belki de şu anda çatının gerilmesini izliyorduk.

Üsluba gelince çok da ağır bir üslub içerdiğini düşünmüyorum. Hakaret de içermiyor. Evet agresif görülebilir ama gerek normal hayatımda gerekse sanal ortamda kesinlikle hakarete başvurmadım başvurmam da. O arkadaş da beni eleştirebilir sen de eleştirebilirsin. Agresif bir dil de kullanabilir. Sen de agresif bir dil kullanabilirsin. "Tahammül" olsun yeterli.

Bu arada benim dilimi agresif bulman normal de arkadaşın dili çok mu yumuşak :) Yazında 1 eleştiri konusu, 2 kullanılan dilde sadece beni eleştirmen 3 tahammülsüzlük konusu olmak üzere 3 kere kendinle çelişmişsin :) (Gülücük falan koydum ki agresif olmadığım anlaşılsın)

Eleştireni eleştirdiğim için senin beni eleştirmen üzerine benim de seni eleştirmemi de eleştirebilirsin. Eleştirmek iyidir, geliştirir. Agresif de olabilirsin. Tahammül ederim ben. Sen de et :)

Burada hepimiz Beşiktaş sevdası ile duruyoruz. Mabedimiz bitsin diye bekliyoruz elimizde kombinelerle. Açıldığı gün yine hepimiz sevineceğiz yine hepimiz orada olacağız. Hani diyoruz ya "Sen ben yok Beşiktaş var" diye işte o yüzden yorumluyoruz eleştiriyoruz. İşte ben istiyorum ki ona göre yapalım yorumlarımızı, eleştirilerimizi arkasında bilgi olmayan dayanaklarla değil :)

Çevrimdışı Serkan7738

Serilen halatlarin yanlarinda bisey yapiyorlar gorunen o ki dikey halaylar hemen baslamayacak eksikler var onlar bitirilirilecek iskeleler tam hazir degil bu hafta bu sekilde gecebilir baslamayabilirler dikey halatlara

Ben bayramdan önce çok gözle görülür bişey olmaz diye umuyorum inşallah yanıltırlar

Çevrimdışı Efe

Onlar her türlü halledilir hocam. Önemli olan çatı, çimler ve koltuklar. Macları stadta oynayacak duruma gelmesi lazım.

aynen öyle cati cim ve koltuklar bas oncelik bu 3 is bittimi stadta mac oynanabilir diger ince isler zamana yayilabilir
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Ben bayramdan önce çok gözle görülür bişey olmaz diye umuyorum inşallah yanıltırlar
bayramda kaldirma islemi baslamali en gec kaldirma islemi basladiktan sonra asil cati imalati olacak halatlarin uzerine celikler konacak o yuzden 15 temmuz son tarih benim icin halatlarin kaldirilmasi konusunda
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ErsinA.

@Birisi abi , Strand jack , Membran ve diğer Çatı malzemeleri ne durumda geldimi Gümrüğe ???

Yunus Emre bende de çok bilgi yok maalesef.  Halatların devamı bu ay sonu stada gelirmiş.  Membranlar da ağustos gibi gelir diola.

Çevrimdışı tedd

1- Bilmem kaç işçi var bilmem kaç işçi yok demişsin. Saydın mı ?
2- 7/24'ü geç haftada 7 gün çalışmak ister miydin çalışanlardan biri olsaydın ? Çok çalışmak verimli çalışmak değildir. Bunu bizzat kendi işimde altımda çalışan mavi yakaların performansı ile gördüm.
3- Çatı stadın en hassas mühendislik gerektiren konularında başta geliyor. Aydınlatma ile bu işin çözülebileceği kadar teknik bilgiye haiz misin ? Haizsen söyle biz de bilelim.
4- Diyelim ki kendi şantiyen olsun Vodafone Arena. Sen işçilerin karanlıkta iş güvenliğini sağlayacak ortam oluşturabilir misin ? Stadda bizim haberimiz olan tek iş kazasının gece bir işçinin karanlık dolayısı ile derinliği görmemesinden kaynaklandığını biliyor musun ?
5- Bir önceki yazında da yine aynı şeyleri söylemişsin. Tekrar tekrar söylemek bir konuda ısrarcı olmak o konuda haklılık mı getirir ? Yine bir önceki yazında "bizim görebileceğimiz işlerden hiçbiri yürütülmüyor" demişsin. Bakmakla görmek arasında fark vardır hocam. Ben gayet de görüyorum ki ciddi anlamda güzel bir çalışma var. Hee bu arada görebileceğin yerde çalışma olmasını istiyorsun ya kahve de ister misin paşam ?
6- "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir inşaat anlayışı yok" demişsin. Dünyada kaç tane stad inşaatını ziyaret ettin ? Kaç tane stadın tamamlanmasında bizzat bulundun ? Her ne kadar verilen süreler tutmasa da hatta Ocak'ta bile açılsa Vodafone Arena'nın onca soruna, engellemelere rağmen kendi kapasitesindeki stadlarla kıyaslandığında en hızlı biten stad olacağını biliyor musun ?
7- Vodafone Arena'yı ziyaret ettin mi hiç ? Ya da en azından yakınından geçtin mi ? Lokasyonun Ankara olduğu için gitmemiş olabilirsin ama gitmiş görmüş birisi olarak söylüyorum kamerada görüldüğü gibi değil herşey. Devasa bir inşaat. O kadar konulsun diye beklediğimiz kolonlar 2-2.5 insan boyunda oradan ölçü alabilirsin mesela.

Ve son olarak; artık sürekli eleştiri yapan, sürekli negatif enerji yayan taraftar profilinden kurtulalım lütfen ama lütfen. Ben ciddi anlamda sıkıldım %90'ı dolu bardağın neden tamamı dolu değil diyen taraftardan. Dudak payı kalması bizim yararımıza zararımıza değil.

Edit: İmla

Öncelikle henüz tanımadığınız ve mesleğini dahi bilmediğiniz bir kişiye karşı böyle "avam" ifadelerle hitap etmeniz hoş değil. Bu bir.
Mesleki kimliğimi bir kenara bırakacak olursak...

1. Bizzatihi saymadım tabiki herkes gibi stadda kaç işçi olduğunu. Ancak mabetin söylediği hiçbir zaman 300-400 rakamlarını geçmedi. Ya da bu rakam geçtiyse bile sınırlı günlerde geçmiştir.
    Başkanın da sürekli olarak sayı 1000'i bulacak ifadeleri şantiyenin ilk gününden beri var. Hiçbir zaman bulmadı.
2. Bir şantiyede 7/24 çalışma demek, aynı personelin 7/24 çalışması anlamına gelmez. Bunu anlamak için öncelikle "iş planlaması" ve "proje yönetimi" kelimelerini araştırabilirsiniz.
3. Aydınlatma ile bu işin çözülebileceği elbetteki aşikar (yalnızca çatıdan bahsetmiyorum). Bunu bilmek için mühendis dahi olmaya gerek yok.
4. Çağımız, gece çalışmalarında yeterli iş güvenliği tedbirlerini almayı sağlayacak yeterli mühendislik imkanlarına sahip çok şükür. Kullanmasını bilene. Bahsi geçen kazada yeterli aydınlatma demek ki yapılmamış.
5. Görebileceğim yerde çalışma olmasını talep ettiğimi hatırlamıyorum. Stadyumda şu anda hummalı olarak niteleyebileceğimiz bir çalışma yok. Buna kimsenin itirazı olamaz.
6. Hız göreceli bir kavramdır değerli arkadaşım. İnşaat söz konusu olduğunda bu iş tümüyle parayla alakalıdır. Ne kadar para, o kadar hızlı. Maalesef inşaatımız hızlı değil.
    Dünya'nın farklı bir çok yerinde inşaat şantiyelerinde bulundum. Bunlar illa ki stadyum şantiyesi değildi elbet. Stadyum olarak da bizzatihi gittiğim stadyumlar dünyanın en büyüklerinden NouCamp,   Emirates, Stanford Bridge, St. Dennis, Ernst Happel, SanSiro vs. Herbirinin lokasyonunu ve yerleşimini görme şansına sahip oldum. Hiçbir inşaat kolay değil.
7. Vodafone Arena'yı defalarca ziyarete gittim. Birçok fotosunu da çektim videosunu da çektim. İnşaatın nasıl zorlu bir süreçten geçtiğini biliyorum herkes gibi.

Şimdi size şunları soruyorum:

1. Sizce inşaatın ne kadar zor bir lokasyonda olduğu en baştan bilinmiyor muydu? İnşaatın içerisinde girince mi anlaşıldı?
2. Hafriyat ve fore kazık süreci 1 yıl sürdü tam. Bunun böyle olacağı baştan bilinmiyor muydu da başkan bas bas 1 yılda bitirecez dedi?
3. Stadın toplam maliyeti baştan belli değil mi? Belli... Kaynağın var mı? Sınırlı. E be adam niye 1 senede bitecek der durursun?
4. Sen stadyum inşaatına başlamadan önce hangi stadyumda oyanacağına karar verdin mi? Bu konuda kulis yaptın mı? Araştırma yaptın mı?
    Stadyumdan resmen plansız çıkıldı. Belki düzenli bir yerde oynasaydık geçen sene şampiyonduk.
5. Çatının meyilli olması gerektiği ve orta kısmının diğer taraflardan yüksek olması gerektiği en başında bilinmiyor muydu da Kadi Topbaş'a izahat yapmak zorunda kaldık?

Siyasi ve kapı arkası olayları bir kenera bırakıyorum. Tabiiki zor bir lokasyondaki inşaat için her türlü bela ile uğraşacaksın.
E peki bunlar en başından bilinmiyor muydu? Oranın tarihi bir mekan olduğu, boğazın en önemli yerinde olduğu, hafriyat kamyonlarının yalnız gece çalışabileceği, belirli yükseklik sınırlaması olduğu, trafiğin çok sıkşık olduğu, zemini kazmadan karşına ne çıkacağını bilemediğin vs.

Tüm bu faktörlere rağmen sen bütün camiaya 1 sene beklentisi yaratır ve 3 sene geçer halen inşaat bu halde olursa o zaman kusura bakma kimse senin bir sonraki adımına inanmaz.

Bu stadyumun da Eylül ayında bitmesi imkansızın ötesinde. En iyimser Ocak 2016'dır ve bu yazımı da alıntılayın lütfen.
The most eastern of the west, the most western of the east

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Yunus Emre bende de çok bilgi yok maalesef.  Halatların devamı bu ay sonu stada gelirmiş.  Membranlar da ağustos gibi gelir diola.
:ok: :ok:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Serkan

@tedd "avam" kelimesinden sonrasını okumadım "aşırı bilgili, zeki!" user. Fikrin de zikrin de belli oldu. Bu seviyedeki fikirlere de görüşlere de ihtiyacım yok. Tartışılacak birisi olmadığın aşikar. Eyvallah.

ysariusta

• Ziyaretçi

Öncelikle henüz tanımadığınız ve mesleğini dahi bilmediğiniz bir kişiye karşı böyle "avam" ifadelerle hitap etmeniz hoş değil. Bu bir.

1. Bizzatihi saymadım tabiki herkes gibi stadda kaç işçi olduğunu. Ancak mabetin söylediği hiçbir zaman 300-400 rakamlarını geçmedi. Ya da bu rakam geçtiyse bile sınırlı günlerde geçmiştir.
    Başkanın da sürekli olarak sayı 1000'i bulacak ifadeleri şantiyenin ilk gününden beri var. Hiçbir zaman bulmadı.
2. Bir şantiyede 7/24 çalışma demek, aynı personelin 7/24 çalışması anlamına gelmez. Bunu anlamak için öncelikle "iş planlaması" ve "proje yönetimi" kelimelerini araştırabilirsiniz.
3. Aydınlatma ile bu işin çözülebileceği elbetteki aşikar (yalnızca çatıdan bahsetmiyorum). Bunu bilmek için mühendis dahi olmaya gerek yok.
4. Çağımız, gece çalışmalarında yeterli iş güvenliği tedbirlerini almayı sağlayacak yeterli mühendislik imkanlarına sahip çok şükür. Kullanmasını bilene. Bahsi geçen kazada yeterli aydınlatma demek ki yapılmamış.
5. Görebileceğim yerde çalışma olmasını talep ettiğimi hatırlamıyorum. Stadyumda şu anda hummalı olarak niteleyebileceğimiz bir çalışma yok. Buna kimsenin itirazı olamaz.
6. Hız göreceli bir kavramdır değerli arkadaşım. İnşaat söz konusu olduğunda bu iş tümüyle parayla alakalıdır. Ne kadar para, o kadar hızlı. Maalesef inşaatımız hızlı değil.
    Dünya'nın farklı bir çok yerinde inşaat şantiyelerinde bulundum. Bunlar illa ki stadyum şantiyesi değildi elbet. Stadyum olarak da bizzatihi gittiğim stadyumlar dünyanın en büyüklerinden NouCamp,   Emirates, Stanford Bridge, St. Dennis, Ernst Happel, SanSiro vs. Herbirinin lokasyonunu ve yerleşimini görme şansına sahip oldum. Hiçbir inşaat kolay değil.
7. Vodafone Arena'yı defalarca ziyarete gittim. Birçok fotosunu da çektim videosunu da çektim. İnşaatın nasıl zorlu bir süreçten geçtiğini biliyorum herkes gibi.

1. Sizce inşaatın ne kadar zor bir lokasyonda olduğu en baştan bilinmiyor muydu? İnşaatın içerisinde girince mi anlaşıldı?
2. Hafriyat ve fore kazık süreci 1 yıl sürdü tam. Bunun böyle olacağı baştan bilinmiyor muydu da başkan bas bas 1 yılda bitirecez dedi?
3. Stadın toplam maliyeti baştan belli değil mi? Belli... Kaynağın var mı? Sınırlı. E be adam niye 1 senede bitecek der durursun?
4. Sen stadyum inşaatına başlamadan önce hangi stadyumda oyanacağına karar verdin mi? Bu konuda kulis yaptın mı? Araştırma yaptın mı?
    Stadyumdan resmen plansız çıkıldı. Belki düzenli bir yerde oynasaydık geçen sene şampiyonduk.
5. Çatının meyilli olması gerektiği ve orta kısmının diğer taraflardan yüksek olması gerektiği en başında bilinmiyor muydu da Kadi Topbaş'a izahat yapmak zorunda kaldık?

Siyasi ve kapı arkası olayları bir kenera bırakıyorum. Tabiiki zor bir lokasyondaki inşaat için her türlü bela ile uğraşacaksın.
E peki bunlar en başından bilinmiyor muydu? Oranın tarihi bir mekan olduğu, boğazın en önemli yerinde olduğu, hafriyat kamyonlarının yalnız gece çalışabileceği, belirli yükseklik sınırlaması olduğu, trafiğin çok sıkşık olduğu, zemini kazmadan karşına ne çıkacağını bilemediğin vs.

Tüm bu faktörlere rağmen sen bütün camiaya 1 sene beklentisi yaratır ve 3 sene geçer halen inşaat bu halde olursa o zaman kusura bakma kimse senin bir sonraki adımına inanmaz.

Bu stadyumun da Eylül ayında bitmesi imkansızın ötesinde. En iyimser Ocak 2016'dır ve bu yazımı da alıntılayın lütfen.
@tedd mesai saati ve fazla vaktim yok. Sadece mesleğini bi yazsan da anlaşmak. Meslekle de çok ilintili değil konu. Efe Faruk inşaatçı değil mühendis değil ancak paylasimlari süreç hakkında fikirlerini hep duyduk. Sen olumlu tek kelime yazmadan salliyorsun. Bi duydunuz beyaz yalan gidin üstüne. Tâbi sizin gibi peygamber silueti insanlar hiç yalan soylemediginden size ters bunlar ama normal insanlar arada yalan söyler. Zararsız yalanlar.

Çevrimdışı tedd

@tedd "avam" kelimesinden sonrasını okumadım "aşırı bilgili, zeki!" user. Fikrin de zikrin de belli oldu. Bu seviyedeki fikirlere de görüşlere de ihtiyacım yok. Tartışılacak birisi olmadığın aşikar. Eyvallah.

Keyfin bilir PAŞAM...

Çevrimdışı tedd

@tedd mesai saati ve fazla vaktim yok. Sadece mesleğini bi yazsan da anlaşmak. Meslekle de çok ilintili değil konu. Efe Faruk inşaatçı değil mühendis değil ancak paylasimlari süreç hakkında fikirlerini hep duyduk. Sen olumlu tek kelime yazmadan salliyorsun. Bi duydunuz beyaz yalan gidin üstüne. Tâbi sizin gibi peygamber silueti insanlar hiç yalan soylemediginden size ters bunlar ama normal insanlar arada yalan söyler. Zararsız yalanlar.

Forumdaki karşıt fikirlere karşı neden hemen set çekiyorsunuz? Tartışıyoruz, gerçekleri masaya yatırıyoruz.
Doğru hareketleri takdir etmeyi bildiğimiz gibi, yanlışları da konuşmamız ve dile getirmemiz lazım.

Çevrimdışı ahmetx

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

ysariusta

• Ziyaretçi

Yeni İnönü Stadı ‏@yeniinonustadi twitter hesabı
Vodafone Arena 22 Haziran 2015
Yazıklar olsun şu stadın haline bakın ya. 3 senede bu kadarcık mı yapabildiniz yazık verin bizim foruma altı ayda tamamlarlar

Çevrimdışı ahmet türken

eleştireni eleştireni eleştirenler mi var  :D :ebebe:
dal sarkar kartal kalkar ,kartal kalkar dal sarkar  :)

Çevrimdışı ayayhan

sayın fikret orman, size açık çağrımdı
burdada taraftarın belirtiği gibi milyon dolarla dolu kasa ve banka hesaplarını biraz olsun transfere ve stada harcayın

yani okadar parayı mezaramı götürüceksiniz 

futbolcu alın
stada işçi alın
alın yani lütfen Euro olsun dolar olsun turşusunu kurmayın

Çevrimdışı Necmi

işte benim en çok anlam veremediğim olay budur, eleştiriye tahamülsüzlük. yukarıdaki arkadaş kendi mantığıyla olayların yanlış olduğunu eleştirmiş haklı yada haksız olabilir ona değinmiyorum. bizim insanımızın sıkıntısı bu işte, kendine göre doğru olan şey kesinlikle herkese göre doğru olmalı ve kesinlikle eleştirilmemeli, bende merak ediyorum bu söylediklerinizi baz alarak aynı şeyleri @Necmi üstat da dile getirmişti ki kendisi de olabilir bu yazıyı yazan ona da sormuş olayım(sadece bir şüphe) dünyada hiç mi gece inşaat yapan şirket yoktur? gece inşaat yapan firmalar da %100 can kaybı mı yaşanır? işçi güvenliği gündüz %100 garanti mi?, işçi performansları düşüyorsa 2 vardiya işçi çalıştırılamaz mı?
Bende yoruldum artık bu soruya cevap vermeye :D
daha geçenlerde 3 vardiye çalışma neden olmaz diye bir sürü neden sıraladım bunu sadece iş güvenliği olarak değerlendirmemek lazım
1- İş çok görünür ama birbirini takip eden iş olduğu için iş alanı açamazsın
2- Bazı işleri yap bekle olduğu için devamlı üstünde çalışamazsın mesela şap atarsın ve attığın bölgeye bir süre giremezsin buda diğer işleri engeller gibi
3- vardiyeli çalışılacak malzemeyi tedarik edemezsin ne kadar çok üretim o kadar çok hammadde demektir.
4- üretici firmalar vardiyeli çalışacak kalifiye işçi lokasyonunu sağlayamayabilir.
5- Alan dar daha fazla işçi barındıramazsın mobilizasyonunu yapamazsın Beşiktaş AŞ belki daha fazla sayıda emekçinin barınma imkanını yaratamıyordur.
6- şantiyenin durumu gece çalışmasına uygun seviyede değildir. İş güvenliği uzmanları buna izin vermiyordur.
7- Gece çalışması izne tabidir. Devletten o izinler alınabiliyormu.
8- Gece üretim gündüze göre çok daha maliyetlidir. Belki maliyet=verim ilkesine göre gereksiz bulunmuştur.

Arkadaşlar gece çalışması özellikle şantiyede gündüze göre belki 10 kat daha risk taşır. Birde başka şantiyeler diye bakamazsın Her şantiyenin kendi gerçekleri vardır. Başkanın bir sözü vardı ne dedi bir işçi düz yolda ayağı takılıp düşse şantiyeye polis geliyor iş kazası oldu diye. Arkadaşlar bir gerçeği inatla kabul etmiyorsunuz burası Beşiktaşın şantiyesi ve bu stadın bitmesini Beşiktaşlılar dışında isteyen yok siz hiç başka şantiyelerde duydunuzmu bir işçi gidiyor tuvaletler pis diye şikayet ediyor ertesi gün müfettişler geliyor şikayete. bir işçi bakıyor diğer firmanın konteynırı yeni kendisininki eski gidiyor çalışma koşullarım kötü diye şikayet ediyor ertesi gün müfettiş geliyor :D  Bu şantiye başka şantiyelerin bitim süresince yemediği teftişi bir haftada yiyor. bizim şantiyeyi denetlemek için ceza kesmek için tetikte bekliyorlar. Mühürlemek ve bitiş tarihini ne kadar geçe atabiliriz diye kafa yoran insanlar var Merak etmeyin o şantiye yükseliyor ama bu yükselişi sindiremeyen o kadar çok insan varki düşünün önümüze çıkartılan engelleri sana istanbulda oynayacak stad bulamayan senin stadını engellemek için neler yapmaz burda art niyet var kabul edelim evet belkide bazı şeyleri göze alamıyoruz gece çalışmak gibi yüksek risk mesela olacak ufak bir kazada bile başımıza ne gelecek bildiğimiz için önlem alıyoruz belkide biraz Gecikmesi hiç bitmemesinden daha evladır diyoruz. Biz Beşiktaşlıyız ve bu ülkede Beşiktaşlı olmanın bir bedeli vardır. Her şeyin kolay olduğunu sanmayınen kolay şeyler bile bize gelince çok zor oluyor başka şantiyelerde gece çalışması olmuyormu demişsiniz ben başka şey söyleyeyim bu boyutlarda başka şantiyelerde 40 cm yüksek olduğu için şantiye mühürleniyormu acaba ben söylüyeyim en fazla sadece ceza keserler ama bizde bir ay işi durdurdular. sizin bildiğiniz gibi eski açıkta değil 10.70 kotu üstünde çalışmayı durdurdular siz dersiniz şimdi durmadı diye bende derim orasını karıştırmayın çatı kırk santim yüksekse sadece eski açıkta değil her yerde yüksektir bu nedenle şantiye durduran her yeri durdurur gece çalışma demişsiniz onu geçin kiriş takmak için vinç getireceksin günlerce izin beklediğin oldu yol kapatılacak güvenlik önlemi alınacak mesela fenerin stadıda yapıldı zor lokasyondu siz hiç böyle şeyler duydunuzmu yada 20 küsür stad yapılıyor hiç duydunuzmu trabzon stadında bir emekçi öldü hemde tamamen ihmal halat kopmuştu yanılmıyorsam kaç gün mühürlü kaldı bu allah korusun bizim başımıza gelse o stad aylarca durur  @heartbroker
o nedenle bırakalım bunları bir kenara eminim işin başındakilerde bu işin biran önce bitmesini bizden daha fazla istiyorlardır ama şartlarıda bizden daha iyi biliyorlardır o yüzden aldıkları kararlara saygı duyalım o stadı yapanlar Beşiktaş düşmanı değil en az bizler kadar kalpleri Beşiktaş için atan insanlar ve Beşiktaşa bir değer kazandırmak için çabalıyorlar az saygı arkadaşlar gerçekten bunu hak ediyorlar. Eleştirilecek evet çok yanları var ama emin olun bu stad değil emin olun çok zor şartlarda ama yüksek kalitede ve sürekli bir çalışmayla yapılıyor kimine göre yavaş kimine göre hızlı ama hepimize göre hiç durmadan bu günlere geldi burnumuzun dibinde bir örnek var birde devlet yaptı kaç yılda bittiğini biliyoruz hemde bizimki gibi zor bir lokasyonda olmamasına ramen Benim ilk kazma vurulduğundan beri söylediğim bir şey var kimin ne gün verdiğine bakmıyorum söylediğim bu stad 2015 mayıs ayından önce bitmesi imkansızdı mayıs geçti ama bu gecikmeyide şartları düşününce makul sayıyorum

Çevrimdışı keremfrat1

başka renkten fayda geliyosa o renkten söylesin :evillol: :evillol:
hahah. tamam pes ettim. güzeldi.

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Bende yoruldum artık bu soruya cevap vermeye :D
daha geçenlerde 3 vardiye çalışma neden olmaz diye bir sürü neden sıraladım bunu sadece iş güvenliği olarak değerlendirmemek lazım
1- İş çok görünür ama birbirini takip eden iş olduğu için iş alanı açamazsın
2- Bazı işleri yap bekle olduğu için devamlı üstünde çalışamazsın mesela şap atarsın ve attığın bölgeye bir süre giremezsin buda diğer işleri engeller gibi
3- vardiyeli çalışılacak malzemeyi tedarik edemezsin ne kadar çok üretim o kadar çok hammadde demektir.
4- üretici firmalar vardiyeli çalışacak kalifiye işçi lokasyonunu sağlayamayabilir.
5- Alan dar daha fazla işçi barındıramazsın mobilizasyonunu yapamazsın Beşiktaş AŞ belki daha fazla sayıda emekçinin barınma imkanını yaratamıyordur.
6- şantiyenin durumu gece çalışmasına uygun seviyede değildir. İş güvenliği uzmanları buna izin vermiyordur.
7- Gece çalışması izne tabidir. Devletten o izinler alınabiliyormu.
8- Gece üretim gündüze göre çok daha maliyetlidir. Belki maliyet=verim ilkesine göre gereksiz bulunmuştur.

Arkadaşlar gece çalışması özellikle şantiyede gündüze göre belki 10 kat daha risk taşır. Birde başka şantiyeler diye bakamazsın Her şantiyenin kendi gerçekleri vardır. Başkanın bir sözü vardı ne dedi bir işçi düz yolda ayağı takılıp düşse şantiyeye polis geliyor iş kazası oldu diye. Arkadaşlar bir gerçeği inatla kabul etmiyorsunuz burası Beşiktaşın şantiyesi ve bu stadın bitmesini Beşiktaşlılar dışında isteyen yok siz hiç başka şantiyelerde duydunuzmu bir işçi gidiyor tuvaletler pis diye şikayet ediyor ertesi gün müfettişler geliyor şikayete. bir işçi bakıyor diğer firmanın konteynırı yeni kendisininki eski gidiyor çalışma koşullarım kötü diye şikayet ediyor ertesi gün müfettiş geliyor :D  Bu şantiye başka şantiyelerin bitim süresince yemediği teftişi bir haftada yiyor. bizim şantiyeyi denetlemek için ceza kesmek için tetikte bekliyorlar. Mühürlemek ve bitiş tarihini ne kadar geçe atabiliriz diye kafa yoran insanlar var Merak etmeyin o şantiye yükseliyor ama bu yükselişi sindiremeyen o kadar çok insan varki düşünün önümüze çıkartılan engelleri sana istanbulda oynayacak stad bulamayan senin stadını engellemek için neler yapmaz burda art niyet var kabul edelim evet belkide bazı şeyleri göze alamıyoruz gece çalışmak gibi yüksek risk mesela olacak ufak bir kazada bile başımıza ne gelecek bildiğimiz için önlem alıyoruz belkide biraz Gecikmesi hiç bitmemesinden daha evladır diyoruz. Biz Beşiktaşlıyız ve bu ülkede Beşiktaşlı olmanın bir bedeli vardır. Her şeyin kolay olduğunu sanmayınen kolay şeyler bile bize gelince çok zor oluyor başka şantiyelerde gece çalışması olmuyormu demişsiniz ben başka şey söyleyeyim bu boyutlarda başka şantiyelerde 40 cm yüksek olduğu için şantiye mühürleniyormu acaba ben söylüyeyim en fazla sadece ceza keserler ama bizde bir ay işi durdurdular. sizin bildiğiniz gibi eski açıkta değil 10.70 kotu üstünde çalışmayı durdurdular siz dersiniz şimdi durmadı diye bende derim orasını karıştırmayın çatı kırk santim yüksekse sadece eski açıkta değil her yerde yüksektir bu nedenle şantiye durduran her yeri durdurur gece çalışma demişsiniz onu geçin kiriş takmak için vinç getireceksin günlerce izin beklediğin oldu yol kapatılacak güvenlik önlemi alınacak mesela fenerin stadıda yapıldı zor lokasyondu siz hiç böyle şeyler duydunuzmu yada 20 küsür stad yapılıyor hiç duydunuzmu trabzon stadında bir emekçi öldü hemde tamamen ihmal halat kopmuştu yanılmıyorsam kaç gün mühürlü kaldı bu allah korusun bizim başımıza gelse o stad aylarca durur  @heartbroker
o nedenle bırakalım bunları bir kenara eminim işin başındakilerde bu işin biran önce bitmesini bizden daha fazla istiyorlardır ama şartlarıda bizden daha iyi biliyorlardır o yüzden aldıkları kararlara saygı duyalım o stadı yapanlar Beşiktaş düşmanı değil en az bizler kadar kalpleri Beşiktaş için atan insanlar ve Beşiktaşa bir değer kazandırmak için çabalıyorlar az saygı arkadaşlar gerçekten bunu hak ediyorlar. Eleştirilecek evet çok yanları var ama emin olun bu stad değil emin olun çok zor şartlarda ama yüksek kalitede ve sürekli bir çalışmayla yapılıyor kimine göre yavaş kimine göre hızlı ama hepimize göre hiç durmadan bu günlere geldi burnumuzun dibinde bir örnek var birde devlet yaptı kaç yılda bittiğini biliyoruz hemde bizimki gibi zor bir lokasyonda olmamasına ramen Benim ilk kazma vurulduğundan beri söylediğim bir şey var kimin ne gün verdiğine bakmıyorum söylediğim bu stad 2015 mayıs ayından önce bitmesi imkansızdı mayıs geçti ama bu gecikmeyide şartları düşününce makul sayıyorum

:claps: :claps: :claps: :claps:

Çevrimdışı Serkan7738

Çevrimdışı Serhat Akkaya

sayın fikret orman, size açık çağrımdı
burdada taraftarın belirtiği gibi milyon dolarla dolu kasa ve banka hesaplarını biraz olsun transfere ve stada harcayın

yani okadar parayı mezaramı götürüceksiniz 

futbolcu alın
stada işçi alın
alın yani lütfen Euro olsun dolar olsun turşusunu kurmayın
Şu mantıklı eleştiri yapanlarla onları suçlayanlar arasındaki seviye farkını gördükçe kendi adıma utanıyorum. Kim çıkıp milyon dolarınız varda harcamıyorsunuz dedi? Biz aptal mıyız kulübün mali durumundan ve imkanlarından haberimiz yok mu? Stadın bitmemesi bizim çok mu hoşumuza gidiyor buraya gelip sayfalarca yazı yazıyoruz, bunun karşılığında para mı alıyoruz birilerinden? Stadın bitmesini istemeyenler olarak gidip her sene kombine alıyoruz üstelik, BJK bonus kartları kullanıp tüm giyecek ihtiyacımızı el verdiğince stat bitmesin diye Kartal yuvalarından karşılıyoruz. Burada bazı saçma kişiler dışında eleştiri getirenlerin hepsinin belli argümanları ve çözüm önerileri var ama onları sunduğumuzda bile aldığımız tepki ne kadar negatifsin ne biliyorsun da konuşuyorsun elinde belge mi var?
Benim bu statla ilgili en büyük eleştirim, başkan bu stadın tahminen 2-3 ay oynamayla ne zaman biteceğini en başından itibaren çok net biliyor olmasına rağmen stat inşaatına başlamadan önce maçlarımızı oynayacağımız daimi bir stadı neden bulamadığıdır? Bu sebepten kaybedilen puanlar, prestij  ve enerji kaybı kabul edilebilir bir durum değildir benim gözümde.
Tüm bunların dışında kimsenin cesaret edemediğini edip stadı bu noktaya getirmesi Fikret Orman ve ANÇ'nin büyük başarısıdır. Sportif olarak başarısızlıklar gelmeye başlayınca görece iyi olduğun yerlerde de eleştirilmeye başlanırsın. Şu anda olduğu gibi. Başkan en başından ben kan ve gözyaşı vaat ediyorum dedi ama transfere 45 milyon euro harcadı, oyunculara ödenen sözleşme bedelleri hariç. Kan ve gözyaşı bu değildir transfere hiç para harcamayıp stadı 1 sene önce bitirmek belkide avrupa kupasına katılmayı zorlayan bir takımla mücadele etmektir. Hem şampiyonluğa oynayacağım diyip 3.olmak ve üstüne para yok diyip stadın verilen tarihlerin hiçbirinde açılmaması eleştiri noktasıdır. Sokaktaki taraftarın sabrı kalmamıştır, burada bu işi senelerdir takip edenlerin statla bir bağ kurup duygusal bir yakınlıkla sahiplenmesi ve ona yapılan eleştirilere karşı atakta bulunması doğaldır ama herkesten kendisi gibi davranmasını beklemek yanlıştır.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Necmi

Bence kimsenin adına konuşma sadece kendi adına konuş bende derimki o koltukta oturuyorlarsa çoğunluk istediği için oturuyorlar.
mali kongrede onaylandılarsa çoğunluk istediği için onaylandılar. O koltuktan Seba bile gitti yani zorla oturmak kolay değil kendinizi kandırmayın
daha çok bağırıp daha çok ses çıkarınca çoğunluk olmuyorsun. bak foruma Başkanı yerden yere vuranlar sana çoğunlukmuş gibimi geliyor
biz kıstaslar koymuyoruz Beşiktaş taraftarı olmak bu foruma üye olmak için yeterli yani bir nevi küçük çaplıda olsa taraftar düşüncesini gösterir.
ben çoğunluğun Başkana destek verdiğini görüyorum eleştirenlerin bile çoğunluğu Başkandan çok kadrosunun yetersizliğini eleştiriyor.
bir insanı eleştirirken önce şartları düşüneceksin stad planlıyamamış nasıl olmuş bu kasımpaşa dedin anlaşma yaptın gönderdiler olimpiyat dedin oynadın ne kadar ilginçki
yapılmayan tadilat onarım kalmadı bir tribün kapatıyorlar bir otopark kapatıyorlar bir stadı komple kapatıyorlar Kardeşim art niyetin planını yapabilirmisin  @tedd
ama bu gün en çok eleştirenlerde bizi bu şartlara süren insanlar Ben geziyi asla eleştirmem ama bu gün bunları yaşıyorsak o gün yaptıklarımızın bedelini ödüyoruz
hiç itiraz etmeyelim buna bu planlanamaz ben bu bedeli ödemeyide hoşgörüyle karşılıyorum yani yaygara koparmaya gerek yok
Beşiktaşımı seviyorum taraftarımla gurur duyuyorum bunun için bir bedel ödemem gerekirse öderim bu bedel işlerimin geciktirilmesiyse olsun razıyım
şampiyonluğun elimden alınmasıysa feda olsun Ha elbette yönetim eleştirilecek eleştirilmelidirde yanlışlar ancak bu şekilde ortaya çıkar ama Beşiktaş taraftarı adil olmalıdır.
Eleştirirken bile adalet duygusundan uzaklaşmamak gerekir.